Губя се - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Губя се
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 1829 пъти
Не знам от къде да започна... усещам, че губя себе си, когато общувам ежедневно с връстниците ми, т. е. все по-често правя каквото правят другите - правя се за такъв какъвто не съм. Страхме е от това. Но никога не съм го казвал на някого и не знам дали това се случва с другите - по литература учихме за романтизма и от там знам, че романтиците са смятали, че цивилацията, обществото обезличава човека и го прави лош, егоистичен. Мисля, че последното е вярно. При вас така ли е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 109cfc65d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Незнам, кой си що си но си разбрал важни неща! Браво за, което и да наистина цивилизацията и хората променят и те правят по- малко човек и по- фалшив така да се каже.. не гледай какво искат другите, не гледай какво говорят другите, не гледай как живеят другите!
Гледай ти да си наясно със себе си, какво искаш, какво можеш и какво правиш! Говори и действай така както на тебе ти е хубаво и ти доставя удоволствие.. малките емота, чалгарчета, гъзета и те ще пораснат някой ден и ще осъзнаят, че просто са си губили времето докато са копирали други.. лек ден :)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: eceb270b64
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Човек се раждо добър обаче обстотятелствата и средата в коато живеем ни правят лоши!

А9

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8edde37484
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Възприемаме информацията която е около нас :) Но е абсолютно нормално, не можеш да се изолираш от всички, а и само си представи ако за да не възприемаш нищо от другите се дистанцираш от тях. Повярвай от личен опит ти го казвам, такива мисли мога да доведът до депресия! Ако си достатъчно интелигентен, ще живей сред другите, но няма да бъдеш като другите! ;) Ще виждаш какво правят, и само ще си вземаш поука и ще научаш повече за тях, а от там и за себе си :) Разбираш ли?

Нарича се конформизъм, от един идивидуален и обосновен човек, да се превърнеш в част от тълпата. Случва само на хората които имат слаба воля, и не са смели и силни, сами да изпъкнат и да се стремят. Тогава те се внедряват до претопяване на свойте качества сред другите. Правят каквото и другите, говорят каквото и другите, за да бъдат възприети от тях, а и защото така им е по-лесно! ...

Може би на твойта възраст, имах същите мисли, че ще се претопя, обезлича сред другите, че губя себе си! :) Ама се оказа че е паника за нищо :D Няма как да изчезнеш, какъвто си, такъв и ще бъдеш. Ти дори сега не си като тях, защото те, едва ли си задават същите въпроси които те притесняват :) Гледай на това което се случва, като на еволюция на твоя характер и личност! Ти все още не си съвсем ти, личността ти не се е разгърнала и има още да расте и да се проявява. Каквото виждаш, ти сам ще отделиш кое е добро и правилно и че го допълниш към себе си, това е евлюцията, а така преоткриваш неща които са били в теб, но не си знаел за тяхното съществуване. Като какво ти харесва и какво не, какво искаш и какво не искаш.

Гьоте е казвал същото, че обществото обезличава! Но се запитай кой може да обезличи, тези който имат индивидиалност, но са безволеви! Е да, хммм, ама
решението не е да се изолираш и да избягаш! Един съвет, живей си живота! ... Не бягай не страни от другите, бъди с тях, и пак ще си бъдеш себе си :) А когато те видят какъв си, ще бъдат дори доволни че познават човек като теб :)


~winterfire~

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4c96a04b39
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   от автора - страхотни съвети хора и моного ви благодаря - ще обмисля, ще препрочитам коментарите ви ежедневно, за да не забравя, че аз мога да бъда някой сред всички и да разреша вътрешният ми конфликт.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 493dd71a1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ние пък като правихме анализ на Романтизма в час, стигнахме до извода, че романтиците живеят в разрез с действителността.
Сега разбирам, че сме били прави.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker