Не съм никак приятен за окото... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не съм никак приятен за окото...
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 2508 пъти
Здравейте!

Момче на 16 г. съм, от малък град, циганин. Не съм никак приятен за окото. Не съм красив. Имам криви очи, болест. Нося очила с диоптъри и са ми направили две операции. И като гледам с течение на времето очите ми все повече се изкривяват, отколкото след като бяха направени операциите. Уча, не в едно, а в най-елитното даскало в града. 10 клас. Нямам много приятели. Не че не зная защо е така, а просто не знам как да го оправя.

Нямам самочувствие. Не мога да говоря свободно с хората, затворен съм, не мога да се отпусна. Не зная и как да се запознавам с съучениците си в новото училище, защото аз се преместих тази година втория срок. Въобще пълна каша. Разполагам с оскъдни средства. Нямам много дрехи и се притеснявам, когато идвам на у-ще все с едни и същи, и че не ги сменям постоянно. Зодия везни съм, може би това говори нещо за мен. Може би не целият ми характер, но определени черти се предават от зодиите. Много съм притеснителен и срамежлив. Не че съучениците ми не ме приемат, постоянно изпадам в ситуации, в които не зная как да постъпя. Когато говоря с тях не зная какво да кажа, като чели си глътвам езика, сигурно от притеснението, и сякаш няма какво да добавя точно на момента.

Всеки със свойте си проблеми, нали така... Хора, помогнете ми по някакъв начин, дори и с критика. Това съм аз. Един обикновен човек, с едни адски тъпи проблеми...

Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 4ca7053689
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам как си стигнал да този извод-най-важно е какво ние мислим за себе си, а ти не се харесваш определено. Със сигурност имаш качества, които си струват, мисли за тях, а не че нямаш много дрехи или че страдаш от изкривяване на очите. Предполагам, че все пак очилата би трябвало да помогнат в някаква степен. Дали ще имаш приятели зависи до голяма степен и от теб-ти като не можеш да се отпуснеш, другите как да разберат какво представляваш като човек? Ако се замислиш за тези неща и поработиш върху това да преодоляваш притеснението си нещата ще се получат.
Поздравления за изключително грамотно написаната история - в днешно време е рядкост да видиш по форумите нещо написано без правописни грешки.

Ели

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6317caff93
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Е, приятел, прекалено на сериозно взимаш живота.
Като прочетох споделеното от теб, се замислих колко хора като теб(като нас)в този момент стоят и се оплакват от същото. Стигнал съм до извода, че просто трябва да има и такива хора. Някой може да ти каже, че не е задължително да сме такива, че можем да се променим, но не мисля така.
Просто не знаем какво искаме. Или мислиш, че ако утре се изсипе цялото внимание върху теб, богат си, не си срамежлив, тогава ще си много щастлив? Отново ще продължаваш да търсиш нещо, нещо, което нямаш, а когато постигнеш и него няма дори да го чувстваш като постижение.
Знай само, че нещата се променят. Само на 16 си, предстоят ти много нови и интересни случки, от които ще има и много болезнени, но ти ще се примириш, имаш ли друг избор? :)
Знам също и за каква промяна говориш. Но както си я подкарал един път, така и си възприеман нататък. Повярвай, трудно се променя това, по добре бъди какъвто си. Изчакай да завършиш, на новото място се представи по-добре. В крайна сметка зависи и на какви хора ще попаднеш.
От коментара ти разбирам, че си срамежлив. Не се притеснявай. Вече е толкова рядко срещано, че само можеш да се радваш. Явно имаш някакъв свян, лично достойнство! Късмет в живота и вярвай в себе си, а и помисли, по-глупав ли си от масата идиоти, че да искаш техния живот? :)

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 098819b440
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ползвай фон дьо тен :)))

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6141ac29fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! В днешно време външния вид играе огромна роля, така е. НО! Винаги има но :) Всички тези красиви и примамливи опаковки са абсолютно изпразнени вътрешно, било то българи, цигани, турци, американци - без значение, все пак първо сме хора. Почти всички имат една определена представа за циганите, а според мен ти си едно изключително момче, което мисли с главата си и пише правилно! Това ми направи чудесно впечатление! Какво от това, че не си красив външно? Всеки човек си има своите дефекти и това е прекрасно, защото сме различни, колко ужасно би било да сме еднакви. За съжаление голяма част от хората не са научени на толерантност и съдят само по външния вид. Това че нямаш пари отнема ли правото ти на живот, на щастие? Не разбира се! Научи се да се приемаш и обичаш такъв какъвто си и съм сигурна, че ще срещнеш много хора като мен, за които няма значение красив ли си, богат ли си, които ще бъдат с теб и до теб заради това, което си, заради добротата ти, човечността. Просто живей, бъди щастлив, образовай се, постави си цели, подреди приоритетите си! Вярвам в теб!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 442b5ac926
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей,
Аз съм в осми клас и също съм момче, а да не говорим, че и аз така не могя да общувам по същия начин. Не мисля, че това, че си циганин е нещо лошо. Стига да не се държиш като повечето български цигани няма абсолютно никакъв проблем.
Второ не всеки може да е красев и приятен за окото като други. Ти не си виновен. Аз пък имам по-нежно лице и всички ми викаха, че съм жена. Но това не ми попречи да продължа напред. За гардероба според мен не е нужно да си сменяш дрехите всеки ден. Просто се пери често, къпи се и тнт, но предполагам, че ти това сам си го знаеш ;) много се радвам ако съм ти помогнал, въпреки, че съм по-малък

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ae3ccf1ba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Бъди по-уверен в себе си и се освободи от притесненята, защото са излишни понякога.. гледай напред и си живей живота разумно. Пробвай се да поговориш с тях, те не са нищо повече от теб, за да си глътваш езика.. дрехите и цвета на кожата не определят човека като личност :)! Хубаво е, че осъзнаваш, че мълчиш и е тъпо, защото за да поправи човек една грешка, трябва първо да я признае пред себе си :)!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 08a8e33b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами просто трябжа да си по уверен в себеси и не си с тъпи проблеми просто не си уверен в собствените си способности , трябва да заобичаш себеси ако не се харесваш в какво че си беден!? никога не се отказвай от нищо просто опознай своя идеал и започни да се променяш така че да се харесваш и да се имаш за готин човек и да си с самочувствие нали!?

гРеТхЕн

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 76133080f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Знаеш ли, ЕВАЛА ти правя! Пишеш по-интелигентно от повечето българи. А нещастията около теб.. погледни ги от добрата страна. Не си единствен, много имаме подобни проблеми, но я се постави на мястото на онези хора, които всеки ден се борят, за да оцелеят, защото не просто имат малко дрехи, ами нямат храна, нямат образование, нито работа. Може хората да не те харесват, и мен не ме харесват, но приеми го като предизвикателство на живота. Прави добро и помни, че винаги има възмездие.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 10abbdd82e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Горе главата!

За един мъж е най-важно какво има в главата и как се е реализирал в кариерата си. Продължавай с ученето! Напрегни се да учиш и да вземеш стипендия по успех, ако нямаш как - кандидатствай за социялна такава. И двете са към 18- 20 лв. месечно, но са пари, които са си твои и ти се полагат.

С тези пари отиди в магазин втора употреба и си напазарувай дрешки на воля. И аз пазарувам там, макар че имам възможности - просто дрехите са маркови и западни, каквито няма иначе у нас.

Израстнала съм като теб и номерът при дрехите е да комбинираш. Панталоните не са толкова важни, както и връхните дрехи, но блузки си вземи доста и различни. Имай два чифта дънки и ги редувай. В магазините втора употреба точно хубави блузки има, тях хората гледат. Пери дрехите си често, винаги ухай на чисто и на сапун, тогава нямаш проблеми. Родителите на другите деца затова им сменят същност дрехите - перат ги.

Спокойно - и проблемът с очите ще се реши, медицината напредва. Аз пък съм страшно късогледа, е и? Просто днес и сега трябва да се образоваш, за да надрастнеш началния си старт в живота.

Повечето българи също сме били като теб някога, просто сме се образовали и можем да предложим на децата си днес по-добър материален статус, родителите на твоите съученици са имали същите проблеми като теб!

Работи и ти, учи и ти, за да можеш на своите си деца един ден да предложиш по-добър живот.

Точно това най-много ни дразни при ромите - не предлагат перспектива на децата си. Ето, ти си различен - родителите ти може би са различни. Разбрали сте нуждата от образование. Сега ще ви е трудно, но на децата ти - те просто ще са като другите и ще имат в изобилие и дрехи, и храна, и всичко.

Аз с тази мисъл се преборих и с подигравки, и с проблеми. В момента дори имам всичко в изобилие, но знам, откъде идвам! Страшно много ми е помогнало, защото нямах право да се размеквам, а станах много голям инат, учих много и днес ми се изплащат усилията двойно и тройно!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 57eb1b2875
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пичага, много добре пишеш! Евала!
Това, че си циганин не може да ти попречи!
нямаш си на представа какви печени момчета има в моя клас въпреки че са цигани!
Ти си явно доста притеснителен, ПРИ МНОГО от нас е така
явно това, че имаш ниска самооценка за себе си засилва това притеснение.
Аз бих ти препоръчал да си в компания повече време дори и да не говориш много! Все пак не всички сме бърболиви като други, нали?

Не може всички да са красиви! Приеми това което е и виж дали можеш да го промениш
спортувай - футбол, фитнес, бойно изкуство - 20 лв. месечно е - не повече.
И УЧИ! щом мислиш, че не си красиш поне бъди успешен в работата! :)
и не забравяй - ЗА ВСЕКИ ВЛАК СИ ИМА ПЪТНИЦИ!
и аз преди си мислех, че за мен няма момиче - но се намери, макар и не толкова рано колкото другите :)

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 594e374f53
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ай ай ай... Момче, стягай се, бе. Стига си се притеснявал. Започни да се харесваш...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker