Страх от родилните болки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Страх от родилните болки
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 3178 пъти
здравейте :) искам да споделя с вас един мой размисли който не ми дават покой. на 18 съм и не съм тръгнала да раждам деца, но се притеснявам защото знам че това рано или късно би трябвало да се случи :( много ме е страх от родилните болки както и от това дали лекарите ще се държат добре с мен или ще гледат да им се махна от главата :(

Гадно ми е и защото се панирам бързо а определено да ми викат некви лекари на главата си е паниране :( страх ме е дали ще напъвам навреме и изобщо ме е страх от всичко.. дали може да ми обясните как стават нещата.. просто за да съм информирана какво ме очаква един ден

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 4cacd2f18a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е, чак пък докторите да викат като шантави не е, но в края на краищата момента на раждане е екстремен, както за родилката така и за хората около нея, нормално е твоето напрежение да се прехвърли и върху лекарския персонал. лично аз при първото от ражданията на жена ми се скъсах от драйфане защото всичко което се случваше ставаше без мой контрол и не бях в състояние да помогна с каквото и да било, после на второто и третото имах опит е бях по-спокоен. Що се отнася до болките не се притеснявай като дойде времето в организма ти ще се излеят толкова хормони, че няма да повярваш на какво си способна. Както секциото така и естественото раждане си имат рискове, но по-добре не ги мисли за това си има лекари. Желая ти успех в живота.
Зорба.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 5066aa62b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Май си нямаш друга работа. На 18 си, какви родилни болки те гонят?

На света има 7 милярда души, имало е още толкова - общо 14 милярда и нагоре са раждали, умирали са от инфекции и кръвоизливи, но нито една не е умряла от самата болка.

Природата си знае работата, не чети просто БгМама, не гледай такива предавания, а сърфирай в някой тийн сайт и си гледай младостта!

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 5028ebe114
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И мен ме беше страх на твоите години. Сега съм на 24г. и след годинка обмислям правене на бебе - вече не ме е страх и като се пообразовах по тази тема разбрах че страховете ми са били напраазни :) А и желанието надделява и при теб ще стане так сигурно

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: e9ac4deb47
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Лаура адски т. по същество си. Уточнила съм в началото, защо пускам темата и не мисля, че съм направила нещо лошо като съм се заинтересувала за това което все някога ще ми се случи... като не ти е интересно и като няма какво да добавиш по темата не говори. Зная, че по време на самото раждане организма отделя огромен брой хормони, но ум не ми побира как ще се справя с цялата ситуация жените с които съм говорила на тази тема казват, че болката е неуписуемо силна и те побърква за това съм се замислила, а и е нормално според мен да ме е страх от неизвестното... за това се опитвам да разбера нещо повече :)

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: e4ba67c938
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Да, така е. Родилните болки внушават ужас първоначално, но раждането е жизнен процес от живота на жената и радостта, която носи е по-голяма от страха, а и на днешно време страха от болката не е толкова голям проблем. Раждането може да бъде осъществено и чрез секцио, така че не се притеснявай! А и когато му дойде времето да раждаш ще се подготвиш предварително по време на бременността.

Що се отнася до лекарите - вярно е, че отношението им не винаги е особено добро, но те не са толкова важни. Важното е в този момент да имаш близки до себе си и да вярваш, че ще се справиш, така че, за да преодолееш страха от болката се стреми към тези неща.

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c2f61ac1c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да, ще те боли, но щом видиш малкото съкровище и ще забравиш за болката, сигурна съм ;)

МАКИ-ЧАН

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: aef9ea965c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здр. Ти си едва на 18, поживей си, радвай се на живота, той е пред теб. Не мисли за родилните болки.. Когата му дойде времето ще разбереш дали боли или не, но ще разбереш, че всяка болка си е струвала за съществото, което ще държиш на ръце и за което ще се грижиш!
Мери

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 84292f182e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Доцентът ми по АГ каза, че болките били толкова екстремни като усещане поради факта, че жените предварително се настройвали за тях, а не поради толкова силен интензитет. Плюс това има жени(макар и малък процент), които могат да родят дори и на сън без да се събудят, т. к. не усещат болко. Спокойно :)

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c2f61ac1c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Да, сигурно ще те боли :) Но когато видиш малкото съкровище, болката ще отмине.. сигурна съм в това


МАКИ-ЧАН

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 03b739fa48
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Сега така го мислиш, като ти дойде до главата, друго ще е. Чувала съм от много раждали, дори такива, които в началото на бременността са имали същите страхове, че организмът си произвежда някакви хормони и един вид спира да те е страх толкова, ами си мислиш само за бебето. Не съм чула някой да помни след това болките, повечето хора го свързват с приятна емоция. Значи явно се преживява. Какво се стресираш, аз съм 6 години по-голяма от теб и даже не ми хрумва да го мисля това нещо. Имаш толкова време докато ти дойде до главата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker