Имам проблеми с нервите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Имам проблеми с нервите
преди: 15 години, 5 месеца, прочетена 21130 пъти
Здравейте.
След заглавието може би ще си помислите че съм някоя 40 годишна жена, със семеен живот, препатила от живота, която вече не издържа на напрежението и се изнервя за най-малкото. Проблема е че изобщо не е така. Аз съм на 15 години, тъкмо навлизам в живота, имам прекрасно семейство, не пия, не пуша, уча се, спортувам, непоправим непукист съм и смятам че живота е прекрасен.

Но имам проблем. Обществото, хората около мен ме стресират. Със своето държание, с отделни неща които правят, с глупавите неща, които казват. Много се нервирам, избива ме на агресия, идва ми да ударя някого, да го нараня, да му причиня болка. Но за да не посягам на другите хора започвам да блъскам по ная-близката стена с всичка сила. Но така се наранявам. Ръцете ми са подути и ме болят.

Напоследък се карам с всеки за най-малкото нещо, което ме дразни. Има само ограничен брой хора с които си общувам нормално.
Не мога да продължавам така. След всяко ядосване ме избива на агресия, а след това на сълзи. Дори в момента плача, защото се скарах с брат ми и го ударих.
Тренирам контактен спорт.. Той ме успокоява но само за момент.

Не искам да продължавам .. Не искам да съм истеричката в семейството и в класа, не искам да се тъпча с успокоителни. Искам да съм спокойна и да не умра на 30 години от нерви. Единственото решение е да се затворя вкъщи и да не общувам с никого, но и това не искам. Така ще стане още по-зле. Какво да правя?

Поли (:

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 5 месеца
hash: 99801b987f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Чист пубер, бих казала и още нещо, че не смятам 40-годишните за стресирани като теб, а и ти не си човекът, който ще реши кой как ще се държи, всеки сам определя държанието си в обществото и естествено сам носи отговорностите си. Я се вземи в ръце и ако сама не можеш да се справиш, редно е да потърсиш и лекарска помощ.

 
  ...
преди: 15 години, 5 месеца
hash: f2dc5544c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На лекар ходила ли си?

 
  ...
преди: 15 години, 5 месеца
hash: 94661a977e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Имам същия проблем. Прекалено бързо се изнервям и чувствам направо сътресение на вътрешностите от яд, заболяват ме венците от нерви, главата ми бумчи и сърцето ми ще изкочи. Постоянно ми се рева или ми е безразлично. Това не е хубаво, едва на 19 съм, но ежедневните проблеми в работа, семейство, учене, здраве рефлектират много в/у нервната система.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 5 месеца
hash: 99801b987f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Поли, бих нарекла това, което описваш с теб не нерви, а това си е чист инат, егоизъм. Вероятно се дължи на пубертета, който караш в момента. Ти искаш да се наложиш над другите и с какво право? Щом не правят това, което на теб ти харесва си готова на агресия спрямо тях, тоест бой. А боя знаеш ли е крайност и означава безсилие. Защо не се опиташ да убедиш тези хора, че те не са прави, а правата си ти в случая. Или просто не забелязвай това, което не ти харесва и те дразни, не му обръщай внимание, за да не се ядосваш. Опитай!

 
  ...
преди: 15 години, 5 месеца
hash: 8ce5171005
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

5.   Научи се да се контролираш със самоконтрола ще дойде спокойствието и хармонията между духа и тялото.

 
  ...


...
преди: 15 години, 5 месеца
hash: 9ffe1dd1b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Контактните спортове учат на примирение и начин на предотвратяване на излишни гневни реакций. И аз съм така и не е от побертета, но може и при теб да е.. Ако не може да владееш гнева начи не си отренирана добре. Прибори се с този гняв, направи го така че да го използваш за нещо смислено. Лично в моя стил на трениране има и медитация когато е нужно. Пробвай, всичко зависи от теб. :)

 
  ... горе^
преди: 15 години, 5 месеца
hash: 933342f7cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, Поли...
Имам същия проблем, имах го преди - имам го и сега, но често успявам да го контролирам.
Ще те помоля да ме потърсиш в скайп или да ми пишеш на имейла, защото много искам да се запозная с теб. skype: vulka3 e-mail: charly_x32@abv.bg Помагал съм на доста хора и мисля, че не съм разочаровал никого... Намери ме..., довери ми се... и ще се опитам да направя така, че никога да не съжаляваш :)))
И все-пак ако не ме потърсиш... Желая ти късмет и дано се справиш с проблема си ;)
Ако те интересува, аз също съм на 15 години ;)

 
  ...
преди: 15 години, 4 месеца
hash: 715f63bbc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Трябва сама да се контролираш и да не позволяваш на другите да те ядосват, да се опитваш да не показваш яда си. Аз имам същия проблем, и ми е мн трудно бях на психиатър, мн е успокойтелно да разговаряш с човек който е наясно с тия неща изписа ми лекарства но не ми помагат и сега се опитвам сама да преодолея проблемите. Не се предавай и опитай сама да се справиш. Успех!=))

 
  ...
преди: 15 години, 15 дни
hash: 3b11314e78
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здравейте, синът ми е на 21г. и има същият проблем. До сега живееше с баща си. От нова година е при мен и виждам проблема. Моля, ако някой знае подходящ лекар или клиника да сподели. skype: galya_66. e-mail : galia.marinova@gw-world.bg

 
  ... горе^
преди: 14 години, 11 месеца
hash: b0af88b01e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според мен много от вас не са прави, казвайки че всичко е от пубертета. Един нормален човек в пубертета с добро семейство, приятели и спокоен живот, може да има тези нерви.

Аз също имам жестоки проблеми с нервите от близо 4-5 години и през пубертет минах и излязох и продължава. Това няма нищо общо според мен. Проблема с нервите е много по деликатен от колкото можем да си представим и за премахването му се изисква специално внимание. Трудно е и аз все още не съм успяла да се преборя с него, но имам личен напредък, поне да не бъда в истерии всеки ден.

 
  ...

...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 6988800dfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Поддържам номер 5. Само ще добавя, че наистина не може да искаш хората да се държат както на тебе ти харесва... Вземи решение да се контролираш и да не изпитваш злоба към никой. това ще помогне, а не лекари и хапчета. Самия факт, че осъзнаваш проблема и искаш да го промениш, вече води към решение

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 0d616d8f20
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Някои отговори тук са напрово ужасни и злобни! Младите хора ли мразите извинете. Нима смятате, че като упреквате и обиждате един млад човек осмелил се да сподели проблемите си ще го поощрите да действа в добра посока. Определено някои от вас имат нужда от самоконтрол и здрав разум!

Мило момиче, разбирам те напълно за много от нещата, които споменаваш. Аз самата често не одобрявам поведението и мисленето на околните, и то не защото аз имам проблем, а защото проблема е в тяхното възпитание и манталитет. Проблема е в обществото ни, което страда от болезнена липса на елементарни човешки ценности. Логично е когато човек е много чувствителен и има по-добра природа да има терзания, за които другите дори и не подозират. Просто има такива, за които живота е ядене, спане, физиологични нужди и няколко други неща, и такива, които искат да усещат качествено всеки един миг.

Повярвай ми, първият вид никога не разбира втория! На теб също не ти е нужно да приемаш и разбираш всички. Достатъчно е да наблегнеш на качеството на приятелите си, не на количеството. Добрия приятел, вярата в себе си и обичта към любимите хора могат да направят чудеса! Игнорирай доколкото ти е възможно дразнителите, изучи се добре и един ден ще намериш по-доброто кътче за теб на тази земя. Вярвай в това! Успехи!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 46b2cc527f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Според мен твоето решение е да заминеш известно време на почивка да се срещнеш с нови и непознати хора да видиш да прецениш мисленето им и може би да вземеш (откраднеш) някое добро качество от тях, защото всеки си има добри (и за съжаление лоши) качества.

Не се впрягай толкова "Поли" животът ти още нее започнал :-) навлизането в живота става след като си независима в пълния смисъл на думата. Дръж се като дете а не като голям и зрял човек (прави грешки и приемай грешките на другите) за нормално нещо. И запомни живеем в България цитирам едно изказване ("когато живееш в българия е нормално да си ненормален"). Примеай всички такива каквито са никой нее идеален особено в по ранна възраст (Поли) Направи си самооценка.

Желая ти успех в живота !

Не ми харесват някой от по горните коментари няма да казвам кой с точност. Благодаря ви :-)

19М scArey@jabse.com

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 8c5feee107
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Сам трябва човек да се научи.Секи различно

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: ceca250796
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Здравейте и аз имам същия проблем на 21 години съм ,живота ми варви добре горе долу,имам приятелка,работа семейството ми или пове4ето хора от тях са нервни особено баща ми и вси4ки ми казват 4е сам се метнал на него. Най малкото нещо ме дразни и нервира а после когато се успокоя се 4удя защо сам се ядосал за това,ако някой може да ми помогне да ми пише или да ми каже за някой лекар или т.н.т

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: d7bf8c7fa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Аз също съм се чувствала по този начин и то не веднъж. Обърни се към психолог. Много грозно впечатление ми направиха някои коментари, написани уж от зрели жени! Защо си въобразявате, че младите хора нямат проблеми, които заслужават уважение? Не е пубертет уважаеми госпожи, не е каприз, всички сме равни! Годините нямат значение! Типично е за българските жени да дискриминират по-младите, което е толкова смешно и просташко! Трябва да се засрамите.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 60c0cb9915
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Брой до 10 бавно, преди направиш каквото и да е било и после да съжаляваш.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8cae23ee6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Аз също съм на 15 сега и имам същия проблем както съм спокойна и изведнъж всичко ми става криво, почвам да се ядосвам, само се ядосвам от най - малкото почвам да плача всичко ме дразни.
Замислям се за хапчета, но не мисля че това ще помогне мисля просто да се контролирам малко и да се успокоя защото ако продължавам така няма да изкарам много така както и ти трябва да направиш

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3682f495d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Стига сте съдили момичето!
Мило момиче, аз имах и още имам същия проблем.
Съветвам те да идеш на лекар. защото при мен тези състояния се оказаха свързани със щитовидната жлеза. Агресията и депресията са едни от симптомите на дисфункция на тази жлеза. Пиши какво е станало, но те съветвам да си направиш ехография, антитела и няколко хормона.
Направи го. Ако имаш проблем-ще го лекуваш. Ако нямаш проблем - още по-добре.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 131bc7d35c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Здравей Поли. :) Аз съм на 14 и имам абсолютно същия проблем. Аз лично заставам срещу коментарите от рода брой до 10 (това лично мен ме изнервя още повече), това опира до инат и от личен опит бих казала, че е трудно да игнорираш нещо, което те дразни. Подкрепям с 4-те крайника №17. Освен частта за психолога. По тази тема съм неутрална. Относно темата.. В такива случаи слушам музика.. или по някакъв начин се опитвам да мисля положително, колкото и да ми е трудно, но за жалост не винаги успявам :(. Пожелавам ти успех и по- малко нерви :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 1a2b1ac363
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Спокойно, при мен е наследтсвено питай майка си аз даже като полудея и се депресирам издавам нянкащи звуци

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 5978b3e8cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Привет и от мен! Имам същия проблем, ужасно изнервена съм, незнам как ме търпят околните (сигурно няма де за дълго). Живота ми е чудесен, омъжих се скоро-много обичам съпруга си, чакаме дете, а аз вместо да се радвам на това, което ме очаква, откачам от нерви за всичко и непрестанно ми се плаче! Дали е от бременността или полудявам, незнам! Бих се радвала, ако ми дадете съвет.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 2602eb8bd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Имам и аз този проблем. А опитвала ли си рисуване? Странно, но ще видиш, че ще помогне.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker