Често съм в депресия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Често съм в депресия
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 2422 пъти
Аз съм просто момиче като всички останала-не забележимо както си минава по улицата. Не се оплаквам от лош живот- 5 клас съм и уча в много престижно учили - математическа гимназия [поне за мен е елитно]. Имала съм гаджета няма да се хваля за това... Имам и приятели...

Сега проблемът- много често попадам в 1 голяма депресия... Знам че ще кажете, че съм в пубертета и че това е нормално, но на мен ми става прекалено често =[ За мен е много важно мнението на околните и при малки неща ми става гадно, макар че още от малка постоянно се шегувам с момчетата и с приятели.

Понякога си мисля, че ЦЕЛИЯТ свят е против мен и в всяка дума намирам нещо лошо към мен. Питала съм приятели мислят ли, че съм пълна и те са казвали малко - по принцип не бих забелязала, но когато изпадам в това ми става толкова кофти... Признавам, че съм по-пълна от приятелите ми и това още повече ме натъжава!

Момчето по което си падам от толкова време е толкова голям егоист и не знам защо го харесвам. Приятели са ми казвали много лоши неща, които е казвал за мен, а и постоянно казва неща от сорта на "Аз съм най умния" и такива. Знам че ви звучи много обикновен и че веднага всички ще започнете да пишете неща като "ОФ много се вживяваш", но аз съм такава и просто много лесно изпадам в депресия. Понякога ме е срам да се кача в автобуса, понеже на спирката съм само аз и когато рейса спре всички ще ме гледат и как се качвам, а аз съм много срамежлива и често в депресия.

Съжалявам, че ви загубих времето но моля ако някой знае как да го преодолея да каже =]

П.П моля не ме критикувайте или пишете обидни коментари!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 710dbe4d76
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти, искам да ти кажа, че аз съм на 16 години, почти 17, момиче, от Плевен, и съм също като теб-всичко, което изброи от до е вярно с моето положение-и за това, че съм по-пълна, че съм адски срамежлива и мен също мн пъти ми е било да се качвам в автобуса като съм сама на спирката и после всички ме гледат, и аз като теб съм адски чувствителна и се засягам от най-малкото и ми става супер гадно и после мн трудно го преодолявам, и аз се влияя много от чуждото мнение, и аз харесвам момче което е супер голям егоист и само се хвали и всички ми говорят как той говори зад гърба ми и ми се смее и ме обижда ама аз пак го харесвам и тва е.. Просто, като четох историята ти, имах чувството, че аз съм я писала.. наистина!!!

Даже ходих при психоложка заради тези мои чести депресии и тя ви каза следното-"Разбирам те идеално но и ти разбери-животът е един и трябва да се живее! Може да не го живееш по най-перфектния начин но просто все някак трябва да го живееш-да не ти пука какво говорят и мислят другите, дали те гледат или не-кажи си -абе майната му-нека ме гледат-един живот имам и няма заради тия тъпи хора дет никога повече няма да ги видя сигурно, да си го съсипвам! Бъди себе си, когато някой ти каже нещо, ти кажи-еми съжалявам такава съм си, ако ме харесваш добре, ако не ме харесваш-пътя е пред теб, виждаш го и да не ти пука какво ще си помислят, не плащаш данък обществено мнение!

Опитай поне един ден да правиш така, да се държиш освободено, да не се влияеш от другите, а по-скоро ти да им влияеш и ще видиш колко добре ще се почувстваш! " Това ми каза психоложката, беше ми много трудно да се реша да го направя, но си казах-ако опитам, нищо няма да изгубя, а напротив-мога само да спечеля-и го направих.. ходих на няколко спирки и чаках да остана сама и чак тогава да се кача в автобуса без да ми пука дали ме гледат или не, в училище като питах приятелките ми дали ме мислят за леко пълна и те ми казаха-еми да няма да е зле да поотслабнеш и аз им казах-да може и да отслабна а може и да напълнея, тва си е моя работа, важното е какво имам в главата си, а то е много и някои момичета с перфектни тела каквото и да правят не могат да го получат тва нещо, тва е положението! -и само приятелките ми ме изгледаха странно и се спогледаха и млъкнаха... започнах да се отпускам много по-често пред момчето, което харесвам, и даже му казах, че го смятам за егоист, споделих му всичко, което мисля за него, той първо помълча и не каза нищо, не беше свикнал да му говорят така, а после ми каза-май си права, ще помисля над това и още много други такива примери имам.

С една дума, отпусни се, не се страхувай да бъдеш себе си и просто си кажи-Майната му, каквото ще да става, това си е моят живот и ще правя с него каквото си искам така че на мен да ми е добре-нека ме гледат, нека ме обсъждат, нека ми се смеят, но и нека знаят, че аз винаги ще съм нещо повече от тяй най-малкото заради факта, че не съм като тях! :)) Успех, мила, и не се притеснявай!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e5abcbb2f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   5клас на 12 години Кой ти втълпи тази дума депресия. Депресия не означава да ти е гадно и да си срамежлив. На всеки човек му си случва понякога по няколко пъти на ден да му е гадно и това не означава депресия. Няма как да си щастлива постоянно. Всеки има комплекси дали с теглото или с формата на носа. Просто трябва да се научиш по-малко да ти пука. За гаджета си още малка учи трупай знания сега ти е моментът. Докажи на себе си и на околните, че можеш, напълни тоя бележник с шестици.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: aae3e4aed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Гледай си уроците, излизай с приятели и не се занимавай с глупости!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 87d862f04f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката: Благодаря на всички, особено на номер 1! Аз съм ходила на психолог да за да говоря за момчето. Аз съм му казвала че е егоист но май много не му пука... Но той си решава! Номер 1 ще опитам обещавам
:* целувки

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 889b1c45a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не мисля че това е депресия ;) И аз бях така в 5 клас и по-рано пренебрегната, обиждана и какво ли още не, чувствах се ужасно. След 7 клас кандидатствах в гимназия и ме приеха. Сега всичко е по-добре. Запознах се с готини хора, големи, на които не им е обиждането и закачането в главата. Не съм се променила кой знае колко и дори ако ме обидят не ми дреме - не живея за хората и ти трябва да престанеш да го правиш ;) Остави ги твоите съученици - просто са недорасли. Дръж естествено и всичко ще дойде от самосебе си.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 317d1cd12c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Съгласна с номер 2.... Толкова пъти повтори депресия, че чак ми бръкна в здравето, не всеки един дълъг плаче се брои за депресия и не всяко слабо място е един вид депресия.

Добре, хора сме, имаме най-различни лоши черти, не сме перфектни, в едно или друго отношение имаме супер много слаби места и до определена степен се влияем от чуждото мнение, нормално е. Също така имаме дефекти и във външността ти си по-пълна, аз имам белег, една приятелка има по-голям и леко крив нос, даже познавам кифли с пъпки, белези, лунички, рани (боже много кифли познавам) също и звездите си имат определени дефекти, Адел е пълна, но пък е разкошен човек, повечето без грим са боже опази- никой не е идеален. Приеми се такава каквато си, живота е твой, ти си господар на всичко що се отнася до теб самата и твоят път.

Струва си поне да опиташ да приемеш обидата с усмивка и думите " Да, вероятно съм такава, това е положението". Ти си 5 клас, какво въобще знаеш за любовта, какво толкова ти е струпал живота, ако сега не видиш тези проблеми и не се пребориш никога няма да успееш. Говори с училищният психолог, ако ще те накара да се чувстваш по-добре, ако искаш тук напиши 10 романа, лично аз ще ти отговоря и ще се старая да чета темата. Ама ако искаш и някой профил от сайт остави (ако модераторите позволят и сайта не е фейсбук), направи каквото ще те накара да се почувстваш по-добре. Защото просто е жалко едно младо момиче да се предава само заради чуждото мнение.
Зу-За

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 26c321df50
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не се притеснявай толкова, изглеждаш умно момиче, така че би трябвало да знаеш че не визията е определяща. Интелект и увереност - това гледай да развиеш, а след някоя друга година ще си влезеш в перфектната форма, със сигурност.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker