Родителите ми ме пренебрегват заради брат ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Родителите ми ме пренебрегват заради брат ми
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 4607 пъти
Здравейте. Аз съм на 14, момче и имам брат близнак, но разнояйчен. Сигурно веднага се досещате, че с него трябва да делим една стая. Проблемът, обаче, е, че никога не сме се разбирали. Винаги сме се карали. Но най-много ме дразни, че нашите непрекъснато му угаждат или на моя сметка, или само на него.

Аз винаги съм се стараел да имам хубави оценки в училище, а той никога не учи и винаги му се разминава. Като се прибира с двойка и наще казват нещо от рода на: Е, няма нищо другия път се постарай. А мен веднъж ме изпитаха и получих 4 и наще ми се развикаха и едва ли не искаха да ме накажат.

Винаги ме карат аз да върша всичко, а той си цъка на компа с неговите малоумни приятели, с които също не се разбирам, и гледат голи мадами, слушат музика или си цъкат игри или какво още не? ! Онзи ден нашите ги нямаше и му позволиха да си напраи купон в нас.

После на другия ден ядеше в хола с татко, а аз помагах на майка да измием чиниите и по едно време ми подхвана темата, че детската стая била кочина. И аз я питам закво на мен го казва? И тя ми изчисти сега ти, а пък другия път брат ти ще изчисти.

Само че досега не е имало такъв случай. Винаги той ще е другия път, а той е единственият, който разхвърля. Ако имате идея какво да правя много ще ви бъда благодарен, защото според мен не е честно да предпочитат единия.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 0a9a26bd4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Истината е, че нямаш какво да направиш. На теб ти се карат за четворка, защото знаят, че успехът ти е много по-добър и че ти си точен човек. Разбирам те, знам, че е супер гадно да те сравняват с други и все да не си достатъчно добър, но от друга страна ти така израстваш, свикваш да се справяш сам. И в определен момент, когато родителите ти няма да ги има, кой от вас двамата ще се справи по-добре?

До скоро се оплаквах, че никога не съм достатъчно добра, че чистя, имам добри оценки и нормални (не, не са нормални) приятели, а нашите дори не забелязват. До скоро, но вече не. Ненадейно ме озари невероятна идея, че всъщност аз се справям сама и няма смисъл да искам каквото и да е било от нашите. Отделих се от тях емоционално (което не значи да спра да ги слушам и да се правя на интересна) и все едно ми падна тежък товар от плещите. Вече те няма как да ме накажат, да ме наранят, или да ме обидят независимо от думите и делата им, просто аз знам, че си живея живота, а те са просто моя кръв и запалени коментатори. Могат да кажат, че съм изкарала ниска оценка, да ми викат, че съм мърлява, да ме нападат за определени постъпки, или да се съмняват в мен, но не могат да живеят моят живот и не могат да ме накарат да се чувствам малоумна и недооценена.

Това ти препоръчвам и на теб, осъзнай се, отърси се, ти не си идеален, но си достатъчно добър, че да си им дете и те никога няма да те мразят. Сега аз виждам нещата така, както преди не можех. Разбирам се с тях по-добре, а ако тръгнат да ми крещят всичко свършва до 1 минута, просто защото знам какво и как да им кажа. А интересното е, че скоро време яко ме удрят хормоните и не съм примерно дете, само че те знаят какво правя и не крия нищо от тях, следователно отношенията ни са добри и точни, макар че съм по-лошата версия на мен самата.
Зу-За

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 486600029d
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   Според мен поговори с вашите и брат ти. Тоест съберете се и им кажи, че не е чесно спрямо теб

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7ccc6ed4e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Еми според мен ще е най-добре да говориш с вашите. Друго не се сещам ама кво пък учи си ти пак той нека искарва 2-ки ще видим след някоя др година

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 344677338a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Ти трябва да се чустваш поне малко поласкан. Може да се държат с теб лошо, но само, защото знаят, че от теб ще излезе човек. Когато брат ти получава лоши оценки, родителите ти виждат, че няма да се промени и няма смисъл да му се карат, той пак ще получава слаби оценки. Но когато ти изкараш слаба оценка те ти се карат, защото знаят, че ти си умен и не искат да ставаш като брат си. Когато майка ти ти казва, че иска да изчистиш стаята тя ти им доверие, защото знае, че брат ти няма да го направи Тоест родителите ти много те ценят, но може би не го показват.



Co0onfused girl

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4a80a9035f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Много мразя такива родители! Учи и като станеш на 18 се махай!!! Вземеш ли висше ще те носят на ръце, прави всичко един ден всичко ще се върне ;). И аз съм горе долу така на 13 от София съм аз винаги чистя, уча и пак аз правя всичко! Само аз чистя и непрекъснато уча а учителите подаряват оценки на сестра ми и какво.. ако изкарам двойка не знам а тя има над 100 неизвинени и никой не и се кара. А и аз живея при баща си, майка ми дори не говори с мен защото кака ми я настрой срещу мен. Животът е нечестен! Всичко се връща :). Изобщо да не ти пука! Успех ;)

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4942f39289
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   В лошо положение си... Опитай се да обясниш на родителите си например, когато те карат да изчистиш стаята, че брат ти никога не го е правил. Ако пак те накарат да изчистиш въпреки това, можеш да направиш като всеки един от нас, тинейджърите, да вдигнеш голям скандал и бунт. Когато ти се карат за 4, 3 или 2 ( много лош случай са тези оценки, знам за какво викане става въпрос), изтъкни, че брат ти често се прибира с някоя лоша оценка, а ти рядко, но ти се карат повече. Виж реакцията им и отново може да се посъветваш с нас, но никога ама никога не стигай до там, че чак да слугуваш на близнака си - това вече е аут! Не се примирявай със ситуацията, говори с родителите си. Те са за това, за да говориш с тях за всичко, което те притеснява. Като по - опитни би трябвало да те разберат.
Ес

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: bdfd10778a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Пич, и имам брат близнак също разнояичен, също беше с по-слаб успех от моя, също на мен възлагаха много "задачи" а на брат ми нищо.... абе всичко, което си казал и аз бях така.

И това, че вашите искат и очакват повече от теб може само да се радваш, защото ти имат доверие и знаят, че си точен човек. Човек, на когото могат да разчитат за каквото и да е :) Като пораснеш малко ще разбереш, че е така. А и ще имаш повече отпит и ще знаеш какво и как да направиш изобщо. А брат ти едва като порасне ще разбере нещата, които ти вече знаеш.

Препоръчвам ти, да не се оплакваш, а да си вършиш възложената работа. Това само ще те дисциплинира и доста ще ти помогне в живота. Знам, че е кофти, но някак съм свикнал. Нали знаеш, че понякога трябва да направиш това което трябва, а не това което искаш. Споко, ще дойде и твоят момент да направиш това което искаш!

NoBody

 
  ...
преди: 12 години, 15 дни
hash: 64977a1816
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   Аз имам по-малка сестра с която също делим стаята. И мен ме пренебрегват и винаги аз отнасям наказанието а тя си живее живота. Та искам да ти кажа, и да те успокоя, че не си само ти в това положение. Познавам много хора които се чувстват така и при всички момчетата и дори без значение от пола - по-малките се оттървават без нищо. Просто така е скроен този грешен според много хора свят.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 4ef5fe826f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Опълчи се на вашите. Трябваше да не чистиш стаята. Развикай се и ти. Покажи твоята гледна точка. Ако трябва иди на гости на баба ти ама сам.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 дни
hash: b98cb1eddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   по добре кажи на родителите си как се чувстваш или ако вече си опитал се сдобри с брат си и си поговори с него може да ти е от полза и не се ядосва за дребни неща не че това е дребно де

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 дни
hash: b98cb1eddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

12.   мен ако питаш не трябва да търпиш това напълно те разбирам и аз имам по малък брат мислех си че майка ми и баща ми нарочно не ми обръщат внимание но поговорих с тях и всичко ще се оправи пробвай и ти

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: aa7de94428
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

13.   аз съм по малко от брат си но аз съм по умна от него брат ми го карат на всякакви курсове не защото е добър а защото искат да го научат на нещо аз съм на 10 той на 13 не ми е много лесно в една стая с него и определено не ми е приятно да делим компютара вече е голям и наще го карат да ходи на работа през цялото време е на работа и вечерта когато се прибере откачам почва да ме боли глава и изобщо не се разбираме много съм буйна и не мога да търпя малумници като него вече съм в стрес и не знам какво да правя моля HELP ME!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 188f7130e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

14.   Здравей :)! Аз съм момиче на 13 и имам брат близнак! Историта ти е едно към едно! Чувствам се пренебрегната от страна на родителите ми! ;( Еднин път майка ми ми обеща да ми направи спагети с кайма, но чак след 4 дена я купи! Още по-ужасното беше, че не я направи на спагети, а на филии с кайма за брат ми! Така аз си легнах глана, а спагети някой друг път! Или когато съм в една стая с него винаги си лягам около 1:30 - 2:00, но той ми прече да заспя... като се оплаквам на нашите само му казват "лягай си" без да правят нищо друго! Но това е с продължение на 2-3 години!! Най-тъпото, че един път исках да остана за ПРЪВ по-дълго време на компютъра! Брат ми си легна и мрънкаше в продължение на 5 мин. да си лягам! Но аз като него се правех на луда! Майка ми дойде и се разкрещя да си лягам инъче ще ми спре компютъра, но аз стоях до колкото той стоеше всеки ден, докато аз съм си легнала? ! По едно време баща ми спря тока и си загубих всичко в играта! А майка ми само мрънкаше "Зомбясала" " а-а-а"! Не беше чесно, понеже никога не са го правили това на брат ми! Буквално станах и се разревах, защото не издържам да ме делят така с него! И аз изкарвам много по-добри оценки от него но нещо, а той си щрака с пръсти и получава всичко незаслужено! Истината е, че и аз търся помощ и попаднах тук! ;( Не знам и аз какво да правя!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 6a38f641cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

15.   Избягай от вас и не се връщай докато не докажат, че и ти си значим за тях.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: d6207a21c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Виж момче вашите те обичат те искат най доброто за тебе и затова се държат така. Не се обиждай, но брат ти няма да има хубаво бъдеще сигурно ще стане някой дилър и ще го убият. Ти ще станеш истински мъж, може даже да станеш богат и като те види брат ти той ще се оплаква тук не ти. Доколкото вашите отиди при баба си и и кажи какъв ти е проблема или сподели с приятелите си, но недей да прекаляваш. Като имаш семейство един ден и пак имаш такива отношения с брат си може да не разказвш много на децата си за него. Когато се изнесеш ще стане много по добре. Тъпият ти брат няма да е при тебе но искам да знаеш че вашите очакват много от тебе а от брат ти нищо не им се сърди обичай ги.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 4cc346534c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   На вашите оценката 4ка им се вижда като 2ка Не им обръщай внимание

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker