Чувствам се излишна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Чувствам се излишна
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 5206 пъти
Добър ден!
Чувствам се излишна, защото всички около мен имат някакъв талант, а аз не. Пея фалшиво, даже ме е срам да пея в час по музика и затова не го правя, но вече имам 2 забележки, защото не пея. Не мога да танцувам, а това ми е мечта. Ходила съм на една школа миналата година госпожата все ми се караше, че не танцувам правилно и като 6 месеца не успях веднъж да направя една стъпка правилно се отказах. Мисля, че мога да рисувам, но само като съм в настроени, тоест доста рядко, а и рисувам много бавно. Момичетата в моя клас рисуват много хубаво и завършват всичко само за 1 час. Не мога да създавам текстове, не мога нищо.

Освен, че нямам талант аз и не съм красива ;( Не ми се отдава ученето. Уча с часове опитвам се да разбера нещата, не да ги зубря, но все се разсейвам и когато свърша съм научила колкото да не ми пишат 2.
Не искам да съм обикновено момиче искам да имам нещо, с което да се отличавам от всички и да има с какво да се гордеят родителите ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: bc403cc3d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имам си няколко любими занимания, които са в различни области, следователно във всяко хоби си имам аудитория и "приятели". Каквото съм захванала съм го докарала до края в началото нито в едно от всичкото не бях уверена, знаех как искам да се получат нещата, знаех как да ги докарам до там, но не и защо се получава така, което беше огромен пропуск.
Отнеха ми 14 години за да осъзная, че всъщност имам таланти и то повече от 1, преди това все си мислех, че съм обикновено момиче, че няма да направя нищо по-специално, че няма родителите ми да се хвалят с мен, или познати да се фукат, че сме си говорили. Сега, малко по-късно, аз сама не искам да казвам, какво умея, не искам да го показвам, не искам родителите ми да знаят (макар че за 2 от 3 са наясно), а само най-близките или засегнати приятели са наясно до каква степен се справям (но не съвсем).

" Дарба или проклятие", вечен въпрос! Факт е само, че НЯМА човек на земята, който да не е добър в някоя сфера и няма такъв, който да не е разбрал това до краят на живота си. Може да си добра приятелка, слушател, да даваш невероятни съвети... психолог... може да те бива да готвиш, да измисляш рецепти- готвач... а може да е нещо толкова простичко и съвършено, че дори да не си се осъзнала, например таланта да прощаваш, да разбираш всеки, да си съпричастна, такива хора работят по всякакви организации и са много значими.
Ти не си излишна, всеки има място, но не съжалявай, че все още не знаеш в какво си спец. Щом аз разбрах си мислех, че съм сама, че няма кой да ме разбере, че нямам право на грешки и падения, защото съм прекалено наясно в какво съм забъркана, че един вид сама съм си виновна. И ми беше далеч по-тежко отколкото, когато си мислех, че съм нормална. Съдех се, упреквах се, никога не бях достатъчно добра, никога не можех да споделя на някого, бях самотна, макар и заобиколена от хора, съжалявах за много неща, исках някой да забележи, нуждаех се някой да ме разбере, а не просто да е информиран, но нямаше такъв човек. И все още го няма, добре че ми дойде на акъла, че няма смисъл да искам да го срещна. Ироничното беше, че точно в онези отчайващи времена си намерих 2 хобита, много по-нормални и когато ги изкарах от забутаната ми папка всички останаха без думи.

Извода е, че и ти си имаш нещо само твое, но още не си го открила и точно когато решиш, че няма да го намериш то те удря в лицето. Най-вероятно си прекалено заета да мислиш, колко си прецакана и именно заради това не си се съсредоточила върху твоя талант. Много малко ученици могат да учат като за 5/6, много малко художници завършват картина за 1 час, а писателите (независимо дали говорим за текстове на песни, или романи) са толкова пренебрегвани и изнервени, че е почти невъзможно да напишат текст без да променят нещо всеки божи път, щом го отворят. И абсолютно никой не може да види творбата си така, както я виждат останалите милиарди хора на земята.
Зу-За

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c6808f3483
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Сериозен проблем! Насочи се към едно занимание, например рисуването. Започни да се упражняваш, рисувай повече вкъщи. Ако имаш възможности, ходи на уроци. Може да започнеш да свирих на някакъв инструмент. :)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: d6ddc4e296
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Пробвай се да пишеш стихотворения! Може да се получи и даже и да ти хареса! Аз преди много пишех, ама трябваше да изпия няколко бирички, за да ми дойде музата:)))! Иначе като чета си мисля, че си малка още и имаш достатъчно време да се ориентираш в какво ще си добра! Или пък вместо да се депресираш започни да даваш мнения и съвети във форума-аз това правя:)!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8e18bc3073
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Потърси нещо друго. Всеки е добър в нещо. :)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a24affca79
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Има една история ще се опитам да ти я преразкажа. Живели майстор дърводелец и неговия чирак. Майсторът по цял ден обяснявал на чирака от кое дърво какво става и така както си вървели веднъж стигнали до едно огромно и старо дърво, което цялото било в чепове, погледнал го чирака и казал - ето от това дърво майсторе нищо не става. Майсторът се наместил под дебелата сянка на дървото и казал на чирака-Ако ставаше за нещо, това дърво до сега щяха да са го отсекли и ние нямаше да има под коя сянка да седнем.
Надявам си да си разбрала историята.
Успех.
Зорба.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5b2bb9b145
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Знаеш ли... два пъти в живота си съм изпадал в такова положение. И двата пъти съдбата се е намесвала, за да ми покаже колко съм грешал. Сигурен съм, че в теб спят не един и два таланта. Просто още не си ги събудила.
Това, че се опитваш да разбираш нещата, а не да ги зубриш е прекрасно. Но имай предвид, че нашата образователна система е направена за зубрачи, та доста зор ще видиш, но ще ти се отплати. Един ден ще имаш и знанията и уменията. Не прави грешката да се подценяваш. Не че нищо не можеш - просото още не си го открила или не си вярваш достатъчно. Но моментът ще дойде. Не се предавай!
Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8f008c7937
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За рисуването от мене:

Значи, аз рисувам много хубаво И ДА! НИКОГА НЕ СЕ ПОЛУЧАВА ОТ ПЪРВИЯ ПЪТ! Това, че рисуваш бавно или бърза няма значение има си и поговорка "Бърза работа, срам за майстора" пък смятам също, че не трябва да се сравняваш с приятелките ти, гледай ги вдъхновявай се! Смятам също, че този час не те определя защото както казах рисувам много добре(не го казвам като егоист, просто пример) и мисля, че един или два нищожни часа за нищо не струват! Рисунка се прави за дни :) Аз съм наследила таланта си с рисуването, де ама това не ме спира... Също и аз губя вдъхновение понякога но искам да рисувам и започвам да питам приятели какво да им нарисувам, като подарък :) а и добре е да гледаш в интернет уроци аз лично на англ. ги гледам от Mark Crilley ама той рисува аниме и т. н. (аниме са филмчета). Рисуването всеки го може като ти е скучно и ти се рисува можеш също да рисуваш кръгчета, квадратчета или имена понякога стават страхотни и помни никога да не бързаш! :Д :)

Пеенето:
Не всички го владеят аз тихичко ПЕЯ в клас ама не мога :Д Изобщо пеенето трябва да ти е талант аз си пея въпреки това когато слушам песни защото кеф :Д :)

Хубавостта:
Пак не всички я имат. Като си тинейджър ставаш по-хубав и срещаш различни хора които могат и да те харесат :) Извинявай ако вече си тинейджърка просто не си писала години и не знам. :)

Таланти:
Това не са единствените таланти които изброи, например, плела ли си някога? 1, 2 и повече куки? скуби ду-та? някои неща само от манисти или изобщо? :) Аз лично плета и много добре става на 12 съм иначе. :)
Хммм, Спорт? И мен не ме бива ако и тебе :D :)
Апликация, шиене, бродиране, колекционирането е също занимание (салфетки, манисти, ластици, гривни и т. н. )
И МНОГО ОЩЕ ИМА, А ЗАТОВА ИМА ГУГЪЛ :DDD

Ученето:
Учиш колкото можеш, аз по история и география съм много ама много ЗЛЕ :D Не мога да запомня нищо и майка ми ми се кара :З
:D
~)IvinkA(~

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: bd6e53103e
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   Мацка, какво си се отчаяла? Повечето хора не са кой знае колко талантливи, а са си average. Истинските таланти като Дали и Пикасо са 1 на милион. Останалото е упоритост и развиване на умения. Ако всички хора мисляха като теб, то тогава значи 99% от населението на Земята са излишни...Стига глупости! А и 100% все в нещо си добра-просто още не си го открила или не си го забелязала. Но не си мисли, че другите хора са кой знае колко талантливи...Не се комплексирай:)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7c0672dc56
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Това е защото не влагаш нищо от себе си, ти се стараеш да го направиш но до там! При рисуването се иска емоция, трябва да излееш душата си за картината. При танците също не можеш просто да танцуваш, трябва да го правиш с емоция по този начин да изразяваш себе си и чувствата си! А при ученето се изисква концентрация и постоянно, не можеш веднъж да седнеш и да научиш всичко трябва редовно учене! А и по - добре когато учиш да записваш на лист всичко което си научила и после сверяваш! При пеенето просто тренирай.. а за външния вид огледай се и подчертай хубавите черти в себе си. Може да не ти отива прическата или веждите! Те са много важна час от лицето! Не опитвай да си добра а излей чувствата и емоциите си в това което правиш. Рисувай това което си представяш. А за съчиненията чети книги, това че не можеш да пишеш хубави творби означава че речника ти е беден! :) Успех

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f896fd444e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

12.   Хм, аз рисувам също бавно като теб. Последната си творба дори я рисувах две седмици, но си заслужаваше. Също така умея да правя най - различни прически, рисувам по нокти, шия дрехи и такива неща, които изискват повече време и сръчност. Обичам всичко да идеално и затова се бавя в нещата. Не съм добра в спортовете. Не мога да бягам бързо, не мога да танцувам, нито да играя баскетбол (любимо ми е).
Убедена съм, че ти имаш много неоткрити таланти. Не можеш да пееш и какво от това. Не можеш да танцуваш, голяма работа не си единствена. Можеш да рисуваш. Тогава рисувай и с времето ще ставаш все по - добра и по - добра. Не мога да не кажа, че ако рисуваш, значи имаш фантазия. Използвай я! Чети книги и пиши разкази стихове каквото ти дойде наум. Има още куп неща не се отчайвай мила, животът е пред теб!

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: c138fc0239
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   здравей ас съм момче на 17 години и ас нямам никакъв талант и искам да ти каза каквото ми казват на мен околните не се отчайвай животът продължава сте се справиш с мечтите ти и рано или късно сте си намериш таланта също така и ас имам мечта да пея хубаво но не мога за това съм решил да се записа на уроци по пеене пак ти казвам не се отчайвай.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c2d9e82670
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Аз лично не вярвам, че съществува такова нещо като талант. Това, което отличава хората, които стават майстори в дадена област от тези, които не успяват е в подхода им и мотивацията им.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c2d9e82670
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

15.   Не си ли мислила какво най-много те интересува? Може да потърсиш в интернет сайтове на хора, които вече се занимават с това и които споделят своя опит..

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b5d557b419
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Направи си режим и го спазвай, може и от гугъл да си избереш. Спортувай за идеална фигура, ако имаш възможност може да поискаш съвети от треньор. Карай ролери или кънки. Или друго. Свири на пиано например то помага и за ума. Трябва да свириш много. Излизай навън, за да не мислиш за това и за забавление. Изкарвай времето си със семейството или приятелите, като учите заедно. Дано съм ти била полезна с коментара си!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker