Епилептичка съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Епилептичка съм
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 10896 пъти
Искам да споделя нещо и се надявам да има хора, който да ме разберат. От 1 година вече получавам припадъци и ми казаха, че имам епилепсия.

На 18 години съм.. малко ми е трудно сега да продължа живота си, защото знам, че години трябва да съм на хапчета, да си лягам рано, защото безсънието причинява припадък.. И някак си ми угасна искрата за живот. Винаги съм била силна и съм могла да се преборя със всичко, но сега когато ще трябва да водя такъв живот и баба ми почина ми се иска просто да заспя и да не се събудя никога...
Посъветвайте ме как да бъда по силна и да не се отказвам от живота си. Знам, че има хора с по големи проблеми от моите, но това направо ме срина.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 3f012881fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

1.   Знаеш ли една малка, почти незабележима, подробност, която наскоро ми блесна- Големината на проблема се измерва не спрямо останалите хора, а спрямо начина, по който ти го чувстваш. Може блузата ти да е синя, а ти да я искаш в черно и за теб да е огромен проблем, факта, че другите не го разбират, няма да промени важността му за теб.

Години наред ти си била силна, защото ти е харесвало, защото такъв е бил живота ти, защото просто така си се чувствала добре. Сега ти се НАЛАГА, чувствай се задължена (едва ли не), защото ако не се стегнеш няма как да продължиш спокойна. Ако сама не се разбираш и сама не се подкрепяш, няма кой друг да го направи. Само ти си знаеш какво ти е, имаш епилепсия, не си единствената, но надали има някой друг, който да се чувства ТОЧНО като теб, да е в СЪЩОТО положение. Върни си живеца, още си жива, имаш приятели, може вечерта да свършва рано за теб, защото ако не спиш ще припадаш, но пък денят е дълъг. Излизай по-често, ако искаш си прави "Час само за мен", ако искаш пазарувай, гледай филми, пиши стихотворения. Просто се старай да разпускаш!
Зу-За

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 2887b93d30
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здр. Бъди силна и не се предавай! Не позволявай това да съсипе живота ти.. и не се затваряй в себе си, продължавай да излизаш, да се виждаш с приятели, да ходиш по купони, просто не го мисли много и не се настроивай песимистично, защото проблемат ти може да се задълбочи на психична основа.. Просто мисли за хубави неща, ти си едва на 18 животът е пред теб! Успех!
Мери

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ee0df623b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам дали би се вслушала в съвета ми. Аз съм на 25 и ми откриха епилепсия когато ях на 18. Припадал съм само веднъж. Поске ми предписаха някакви експериментални лекарства от които почнах да оплешивявам. И до днес съжалявам, че ги пиех. Всъщностр когато косопада се усили спрях да ги пия, и ЕЕГ-то още показваше, че имам епилепсия. След това прочетох в интернет, че тревата понякога действа срещу епилепсия. Имах приятели в училище, които пушеха и ги шпомолих да ми дадат да пробвам. След това почнах да пуша редовно - по няколко пъти на седмица. След година исках да си изкарам шофьорска книжка но ми казаха, че пъро трябва да им покажа ЕЕГ, че нямам епилепсия. Отидох в Токуда, и за огромна изненада на всички, ЕЕГто показа, че нямам. Когато казах на докторката, че съм пушил трева и предполагам, че това ми е повлияло положително тя kaza, че не е възможно. Истинтата обаче е, че според редица медицнски изследвания и публикации, ефекта или е положителен, или липсва отрицателен такъв. Съвета ми е да опиташ, може да мислиш, че тревата е наркотик, но тя просто се бере от растението и се пуши след като изсъхне. Тоест няма никакви изкуствени добавки. Може би ти се струва рисковано да пробваш, но тези лекарства, които ти дават със сигурност. Пиши, ако нещо допълнително те интересува.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 333d8acf22
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   И съм с епилепсия. Не е болка за умиране. Взимай си редовно тегретол-а/много помага/ или депакин, или каквото там са ти изписали. Не виждам нищо притеснително.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9e34bc6eed
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Номер 4, това е много интересно, което разказваш. Ще се радвам да знам повече - как се чувстваш, докато пушиш тревата. А също и какво е предизвикало единствения ти епилептичен пристъп - имало ли е някакъв стрес? Предполагам, че си вярвал в излекуването си, за да е налице. Чували ли сте ти и другите, страдащи от това заболяване теорията, че когато искаш психически да избягаш от нещо, припадаш?

Поздрави,
Soul

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b105e8c465
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От 4.
За разлика от вродената епилепсия, аз имах посттравматична предизвикана след кръвоизлив в мозъка и операция. Не знам какво предизвика припадъка, случи ми се само веднъж. След това ми предписаха депакин, от него се оплешивява. Не съм вярвал в излекуването си, просто спрех да мисля за болестта сякаш забравих, че съществува. Не съм чувал за теорията която описа, но ми се струва малко вероятна. А как се чувства човек от тревата: подобно е на усещането след като изпиеш няколко бири, но по-слабо и по смешно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: fe2e2f1ffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Аз съм на 15 години и също съм болна от Епилепсия още от раждането и съм на трилептал.. :) успех !

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ea8b08f553
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   И аз имам епилепсия, на 20 години съм, почнах да припадам на 12 годишна възраст, може би заради ускорения ми растеж тогава нещо да е провокирало гърча ми преди 10 години и спирането на говора ми (все пак и двете неща са в мозъка). Не се безпокой, първо е трудно постоянно да пиеш лекарства, които не трябва да забравяш (защото съм си патила от това). После се свиква, приемаш го за всекидневие.
За първи път чувам, че от депакина се оплешивява, от 4 години съм на него кепра и нямам проблеми-нито оплешивяване, нито припадъци, даже ми ги намалиха :)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: e1f6fa5069
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте аз се казвам Александра и съм на 15 години и съм болна от Епилепсия от 15 години тоест още от раждането! Чувствам се много гадно хора разберете ме нашите ми обесняват как по време на сън получавам гърчове викат че съм мятала ръцете си на лява на дясно както и краката та искам някой който също получава гърчове по време на сън или също е болен от Епилепсия да ме потърси н скайп ...........моля ви чувствам се сякаш само аз съм болна от Епилепсия на този свят! Няма значение дали е мъж или жена! Пожелвам ви д преодолеете всички пристъпи! Аз всъщност не получавам гърчове или припадаци през деня само по време на сън та и аз не помня нищо от случилото се е само майка ми каза как взела телефон във ръката си и исчакала да види дали ще продължат гърчовете за да се обади на линейката но за късмет те са спрели сестра ми също ми каза че поне 6-7 пъти съм направи гърчове за онази нощ! Потърсете ме мола ви! Не искам да се чувствам сама на този свят болна от тази болест.. Благодаря ви!



Модератор: Не публикуваме лични данни.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ea8b08f553
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   От номер 9 към номер 10: като прочетох за тебе си викам-ето имало и някой като мен, за пръв път виждам, че има човек, който има същите проблеми като моите. И моите припадъци (или гърчове, и аз не знам) бяха по време на сън. После ме питат зная ли какво е станало и аз "не". Само последният ми припадък беше рано сутринта, след като съм закусила, по ирония точно преди да си взема лекарствата, събуждам се и даже не ми прави впечатление, че съм в леглото, облечена и не ми се яде(просто не помня). Гадно е, знам как се чувстваш. Спокойно, има хора точно като теб.

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c288be3022
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Стига, не сте само вие и аз ги правя само вечер, пия Трилептал, имала съм около 6 припадъка в живота ми. Епилепсия имам от 7-8 години, но нещата вървят към подобряване, дано да се оправи всичко. Късмет и на вас :)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 342ccd890b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Много ви благодаря за съветите! От 5 месеца вече не съм получавала припадък, а това е добре за мен, защото преди ги получавах по 2 на месец. Последния път като ми правиха еге беше много добро. Наистина когато вярваш, че можеш да успееш и няма да ти се случи нищо, което да ти попречи да си живееш живота така и става!

За всички, който са болни от епилепсия: Имайте вяра в себе си! Борете се и не оставяйте някаква си болест да победи вместо вас. Защото не сте по различни от останалите хора, а може би дори сте по-силни.. защото не всеки би могъл да издържи на това. Не го правете заради някой друг, а просто заради себе си, заради собствения си живот... :)))

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 57b2777a70
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   продължавам да си търса работа, маика е псиxично болна не ми е лесно, и аз съм болен от епилепсия, пия си лекарставата, живея си живота, боря се не се отказвам, в момента съм на 22 години и слава богy всичко е наред. :) ;) не се отказваи бори се, един път се живее , ще се оправат нещата не се тревожи, и аз съм пyшил трева, разтоварва ме псиxически, чyствам се добре. живота е пред теб, на 18 си спокоино, аз немога да си намера приятелк-а защото никои не иска болен човек, наи добре е да си здрав, трябва да търся ниякои като мен със същата болест за да сме добре заедно :-)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6a7b72cd53
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Здравейте :) аз съм на 15 години и имам от около 13 години вече епилепсия и причината за нея е травма на главата ми. Когато бях на около 2 години съм си играла на една площадка, когато някакви момчета са ритали топка, удари ли са ме в главата и съм паднала на цимента и от там е започнало всичко.. сега ходя на всеки 6 месеца на ЕЕГ в София. Правят ми изследвания и за сега горе-долу всичко е добре, надали ще мога да се излекувам, опитвала съм се да спра хапчетата, но не стана. Пия ''Ламиктал'' - сутрин и вечер, помага, само един път съм имала припадък и то за кратко време. Мила, не си сама, не сме по-различни с нищо от останалите, можем да ходим, да извършваме нормални дейности, като другите, можеш да излизаш, да говориш!! Помисли за хората, които родителите са им умряли и са останали сираци по домовете, за инвалидите, за слепите, глухите, хората с рак.. ПОМНИ, НЕ СИ САМА! има в България 80 000 с епилепсия, а и сигурно доста са се увеличили, бъди силна, приемай си лекарствата, които са ти изписали редовно и няма да имаш проблем, не се притеснявай и си живей живота, излзиай с приятели, снимай се, забавлявай се! и никога това заболяване да не пречи на мечтите ти, на това да водиш нормален живот! късмет и дано се излекуваш.. горе главата!!! :))

 
  ...
преди: 11 години, 26 дни
hash: e8660a2201
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Аз се надявам момичето което е изгубило надежда за живот в, заради това че е болно от епилепсия да не е направило някоя глупост. Епилептичка съм- човек не би следвало да определя себе си с някакво заболяване. има безброй случай на болни от това заболяване които водят пълноценен живот. Ако човек се лекува с подходящите лекарства, и полага грижи за здравето си, нещата ще се подобрят. Проблем е ако не си взема лекарствата, употребява алкохол, не спи редовно, и се подлага на голяма порция стрес. На момичето което се надявам, вече да е по добре бих казал, че епилепсията нее проклятие а болест като всяка друга.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 19 дни
hash: c5c1e92d90
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   аз съм почти на 20.. болна съм от епилепсия, но получавам само втренчвания. В момента съм в добро състояние, но преди точно в тийн годините ми се е случвало да се напикавам през нощта.. ЮВинаги може и по-зле, , , , винаги може и по-добре!!!!
Не се отчайвайте и... ТРЕВАТА Е ЛЕКАРСТВО!!!

 
  ...
преди: 11 години, 14 дни
hash: 8b7a3e5d14
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   379 (anty bot) Тази болест я влача от46 години - казармата и т. н. сега сам на 66 продължавам да пия ламиктал преди беше фенобарбитал семеен със деца две момчета едното почина при катастрофа другото живее нормално внуците единия е с дислекция падам по веднъж месечно работил съм без машините и живея нормално и като всички други хора
смъртта може да е от друго но съм жив е не съм нито наполеон нито петър първи и т. н. в началото е трудно но всички с тази диагноза сме над другите така че, живей и и твори като другите имаме с какво да се гордеем така че, напред живота е един и ще го живеете даже и по-добре от другите кураж и пак кураж

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 5c3e03a28d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   на38г сам и сам болна от епилепсия от10г имам 2деца и работя. водя нормален зивот и по4ти забравям 4е сам болна пия финлепсин 200мг три патя на ден и алвотирацетам 100мг двапати на ден. имамам няколко сериозни нараняжания от болеста но несе придавам. така 4е немисли мн и гледаи да си сред хората. а за тревата несам сагласна.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: d961e3ee93
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Здравейте. И аз съм епилептичка от 6 месеца. Каверном - прокървяване. Гърч и то по време на шофиране. Уви след операцията нещата не са по-розови. Понякога и аз губя надежда защото съм в разцвета на плодородните си години, а се налага да пия такива лекарства, който са много противопоказни при бременност. Трудно спя, вие ми се много свят, получавам пристъпи. Ужасно е. Знам, че всъщност най-опасното е стресът, който си причинявам. Затова просто трябва да изкарваме позитиви дори от негативните неща. Много е вероятно наистина тревата да помага защото тя забавя процесите в мозъка да се забавят и херците, които мозъка произвежда спадат до нормални граници 19hrz/sec. Гърч се получава когато тези херцове в секунда се покачат над 80. Силните наркотици (анфетамини и др. ), които действат ободряващо като кофеин могат да доведат до сериозни гърчове. Аз съм в момента на Депакин, преди това бях ма Ривотрил и Невротоп. Доста се рових из нета защото неврологията ми е много интересна, като в частност ЕЕГ-то и мозъчните вълни. Ако искате да се научите да контролирате тези вълни моят съвет е да се запознаете с метода "Силва"( в нета има много информация) - проникване в алфа ниво ( ниски херцове), което помага за предотвратяването на гърчове и въобще епилепсия. Успех на всички.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 662a022ff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Трябва да ти кажа, че сестра ми има същия проблем. Е, тя е по-малка, но все пак. Забавлявай се и не позволявай на болестта да ти попречи. И общувай много със приятелите си.
На нея те й помагат много. ( Абе, то на кой не са му помагали в трудни моменти)

М. Д. - Сестра ми командори доста. Почуствай се лидер поне веднъж! :-)

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 7b7a9fdff5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

28.   Aз съм нa 23 г. И от 6г. стрaдaм от епилепсия. Никогa преди не съм си предстaвялa че един ден ще се рaзболея от неврологично зaболявaне... Дори не знaех много добре кaкво точно предстaвлявa епилепсиятa. Никой в мойто семейство не е имaл тaкъв проблем. Но ето че един ден, точно нaвръх рождения ден нa брaт ми, се събудих и не знaех къде съм. Не си спомнях кой съм и кaкво съм прaвилa предишния ден... Ужaсенa скочих от леглото но се сгромолясaх нa земятa. Мускулите ми бяхa полупaрaлизирaни. Оттогaвa получaвaм пристъпи грaнд мaл. Не много нa често, 4-5 пъти годишно. Дори имaх период от 3 години без припaдъци. Последно бях 8 месецa без проблеми. Отнaчaло бяхa по време нa сън. Нaскоро получих докaто бях буднa и рaзбрaх че всъщност моятa епилепсия е фокaлнa-имaм aурa преди дa изгубя съзнaние.
Животa ми се промени, aз се промених... Вече не си спомням кaкво е дa излезеш и дa се нaслaждaвaш нa дребните рaдости без дa се притеснявaш че ще припaднеш. Изпaднaх в ужaснa депресия, сегa стрaдaм от пaничесйо рaзтройсто с дереaлизaция... Родителите ми приехa много зле диaгнозaтa. Отнaчaло я отричaхa, нaмеквaхa ми че едвa ли не съм инвaлид и ми зaбрaнихa почти всичко-ярки светлини, слушaне нa музикa със слушaлки, пaрфюми, гримове, дискотеки, излизaния с приятели, телевизия... и още куп нещa освен трaдиционнaтa зaбрaнa зa aлкохол и безсъние.
Бях нa ръбa нa сaмоубийството но се спрях зaрaди семейството и приятеля ми.
Въпреки всичко продължaвaм дa се боря. Веднъж се живее и съм решилa животa ми дa е възможно нaй-приятен. Aз съм професионaлнa пиaнисткa. В моментa прпдължaвaм дa учa и рaботя. Имaм много хобитa-тaнци, рисувaне, колоездене, кaрaне нa кънки, четене, пеене... Тaкa ч не позволявaйте нa тaзи проклетa болест дa огрaничaвa животa ви. Естествено че ме е стрaх постоянно. Дa не припaднa нa рaботa или в чaс... От мaлко време се лекувaм с лекaрствa и още незнaм дaли ми действaт добре. Много ми помaгa дa имaм социaлен живот-излизaне с приятели, хобитa... Зa известно време зaбрaвям зa проблемите. Също ми беше от ползa дa видя видеa нa конвулсии в нетa. Сегa знaм кaкво точно ми се случвa и не ми изглеждa толковa стрaшно. Не се срaмувaйте от епилепсиятa. Не сме виновни че сме болни. Бъдете силни и не губете нaдеждa. Нямa зло което дa трaе 100години.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: e0f11f6e66
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Здраейте, аз съм на 33г и БЯХ болна от Епилепсия, вече 31 години съм без припадъци и над 15 без лечение. Епилепсията е лечима с правилните лекарства и подходящите доктори, а за последните 15 години и двете много са напреднали. Не се отчайвайте, а вярвайте че скоро и вие ще говорите за нея в минало време.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 1ef9b6ac63
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   На 13 съм - момиче с епилепсия от 7 годишна лекувам се но пак припадам, понякога говоря несвързано заради заболяването.

След припадъците плача, едвам треса се не мога да спя.
Но това ще се израсте с времето.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker