Завистта, която изпитвам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Завистта, която изпитвам
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 2412 пъти
Имам брат, който е с една година по-голям от мен (аз съм на 17, а той на 18). Като бяхме деца всичко беше просто, но когато влязохме в гимназия всичко се усложни. От 5-ци оценките ми отидоха на 3-ки. Брат ми почти не четеше, но винаги имаше поне 5. 50. На мен материалът ми ставаше все по-неясен и колкото и да четях математиката все ме издънваше.

Родителите ми започнаха да се държат с него много мило, а с мен - не. И не беше заради успеха, а заради това, че той е спортистът. Той е в юношеският отбор по волейбол в нашия град, а през уикенда тренира на бейзболното игрище - бейзбол и американски футбол. Много по-красив е от мен. Той е висок около 1. 85 - силен и мускулест, а аз съм точно 1. 75, слаб и като сила, и като фигура. Има прекрасно лице, дълго, но овално и с прекрасни меки черти, а моите са изострени и имам грозно чело и коса. И очите ми постоянно са кървясали.... затова умните, добрите и красивите момичета го харесват. А мен ме харесват 2-3, но са все такива, с които един свестен разговор не можеш да завържеш - само за чалга, клюки или недомлъвки...

Във фейсбук си е качил над 1500 снимки и независмо какви са - 500 човека ги харесват, а аз за една снимка се издокарам и после най-много 5 човека да я харесат и винаги приятели на родителите ми, а не мои съученици. Съзнавам, че последното, което изтъкнах е тъпо, но е факт. Родителите ни винаги казват, че всичко тяхно е и наше, но когато дават "пари за двамата", "подарък за двамата" ги дават на него!

Той не е завършил, а му купиха чисто нов "Ситроен", а аз и колело си нямам. Тази седмица ми се случи да се разплача в час, защото само една точка и не можах да изкарам 6 Само заради една точка, а аз много учих. Защо без усилия той има всичко, а аз - не? На всичкото отгоре той умее да рисува и прави страхотни картини! Пробвал съм се във всички тези неща, но не ме бива, но все пак положих усилия! Аз не искам да бъда като него и да имам неговият живот, защото знам, че той е повече от мен, но защо никой не ме уважава?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3e43ea18dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защото сам се побъркваш и сам се вкарваш във филми. Престани да се сравняваш с него, всички имаме такива приятели/роднини или познати, които без усилия постигат всичко. Много ясно, че не е честно, но пък това е положението. Можеш или да гледаш това, което ти си постигнал и да му се радваш, или да се ядосваш, че не си като него. Изборът е твой.

А те уверявам, че в даден момент ти ще знаеш много повече, ще можеш много повече и ще си успял САМ в живота, без някой да те бута нагоре и да ти осигурява всичко. Най-редовно ме критикуват за нещо, защото не е добро като на другите, да ама на другите мама и тати като им вършат цялата работа... хах весело си е. Много по-ценно е сам да си постигнал нещо, да си се борил, да си се потил, с кръв и сълзи да си стигнал до решение на проблемите си, отколкото вечно всичко да се базира на късмет и евентуална помощ.
Зу-За

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3e4058699e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Повечето неща, които изтъкваш като предимства на брат ти се постигат именно с упорити физически занимания.
Силната, красива фигура идва от спорта. От същия този спорт той е и пораснал повече. Благодарение на спорта кръвообращението на мозъка му е по-добро и така запомня и се концентрира повече в училище. Спортът оказва влияние на характера - прави човека по-благороден, по-уверен, но-щастлив и по-мотивиран за всичко. Прави го по-харизматичен, има по-непринудено отношение към познатите си, затова хората го харесват повече.
Мисля, че схвана какво искам да ти кажа.
Ако започнеш и ти да тренираш упорито - само след половин година ще се чудиш на това как преди доброволно си се бил изоставил до степен, в която да не понасяш себе си и да завиждаш на околните.
Повече не мисли, ами се хващай за работа. И не се изкушавай да зарязваш всичко с думите - "пробвах и не ми се удава". Нямаш друг изход, защото все пак не си толкова загубен и непретенциозен. Ти самият искаш тази промяна.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 60214c6ad1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имам сестра като автора. В резултат на това от 3 месеца не говоря с нея. Не ми се занимава с глупости. Който иска уважение, внимание, добър живот - трябва да си ги заслужи.

Може да сме излезнали от едно място и да свършим на едно място, но е важна средата - животът. Кой, както си го стори. Комплексите са си твои, оправяй се, защото накрая може и брат ти да те з...е и да си гледа живота.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a7cfbb56d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   всички родители си имат лубимец гадно е, че неси от тях но е факт

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 60214c6ad1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   от 4 до 5 - да, така е, но какво има това общо с темата.

Любимката беше иначе сестра ми - дори симулираше болести, за да има внимание, нямаше успех в училище и просто беше отвсякъде глезена от нашите, докато вниманието за мен - отличничката - беше равно на О!

Е, да си любимец на родителите не значи, че ще си любимец в живота. Уважението на чуждите хора се заслужава. Аз съм второ дете и някак си не получих внимание от родителите си - откакто се помня съществува само сестра ми, затова се научих инстинктивно да си печеля уважението и вниманието на другите, имам успех и в учене, после в работа, брак, изобщо в живота.

Сестра ми още е „онеправдана от живота“, нашите по цял ден с нея се занимават, защото нищо сама не може да стори и все се изживява като жертва. Няма приятели, не се грижи за приятелства и познанства, защото е свикнала на безусловната любов на нашите, на вниманието и помощта им. Мечешка услуга, ако ме питате мен. Kогато разбрах съзнателно, че съм само втората в сърцето на нашите доста плаках. Тествах ги много пъти, но някъде на 12 реших, че не си заслужава и се дистанцирах от тях.

От тогава съм любимка сред приятели, познати, роднини. Грижа се за познанствата си, помагам на хората и не ги товаря с проблемите си. Мисля, че съм и добра компания, докато сестра ми никъде не я канят...освен нашите, разбира се.

Авторът да се стегне, защото може да загуби брат си!

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3e4058699e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   5, Не, не е така! Аз имам две коренно различни деца, но си ги обичам и двете МНОГО.
Дори родителите да са по-доволни от единия - това не значи, че го обичат повече, даже напротив, обикновено точно по-големият неудачник е покровителстван, това е нещо като компенсация.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 600aedc52a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Е, това със фейсбука наистина си беше тъпо, ама защо се мислиш за нещо по-малко от него? ! С какво той е по-добър. Наскоро прочетох една история за едни други братя близнаци. Не се дразнете бе хора... Не всички са таланти... Голяма работа като си се разплакал, случва се на мен колко пъти не ми е достигало за 6 та и за 5 един път. Важното е знанието. За подаръци и другите неща, които си споменал- нява как. Една година още и изчезвай. Ще си намериш момиче, което да те хареса в измерение, различно от видимото зо простото око. Късмет и се дръж ;) и не се комплексирай :))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker