Отчаяно влюбена - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Отчаяно влюбена
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 2557 пъти
Здравейте. Момиче съм на 17 години. Заглавието говори само по себе си за моя проблем.

Истината е, че може би не познавам любовта. Не и истинската, споделената. По някаква ирония на съдбата се случва така, че човекът, по когото въздишам, не ме забелязва. Тежко е. Трудно... Ситуацията ми сигурно ще ви се стори детска, но какво пък, реших да я споделя.
Преди 4 години (да, доста дълъг период) за първи път видях момчето, по което пролях толкова много сълзи. Той е от моя клас. Характерът му - весел, позитивен, душата на компанията. Не е надут, държи се естествено, няма някой, който да не се ухили в негово присъствие. Усмивката му веднагически предизвиква моята като магнит... С всеки изминал ден го харесвах все повече и повече, докато накрая лицето му бе в съзнанието ми непрекъснато.

По природа съм притеснителна, ако щете и страхлива. Знаех, че никога няма да мога да му кажа какво изпитвам. Още повече, че като е в класа ми, ми се налага да го виждам всеки ден и едва ли бих могла да погледна в очите, ако ме отрежеше. Другото е това, че не забелязвам никакъв признак да ме харесва. Дори започвам да си мисля, че ме мисли за особняк... Съдя това по държанието му. А не знам към кого другиго се държи така, освен към мен. С две думи - изолира ме. Сякаш съм невидима всеки път, когато дойде при нас с приятелките ми, за да иска я молив, я химикал. В такъв момент го поглеждам, но той говори, гледа само и единствено тях. Понякога имам чувството, че ако кажа нещо в този момент, той ще се стресне, защото няма да е забелязал жалкото ми съществуване. Има дни, в които много често засичаме погледите си, понякога се зяпаме, но дълбоко се съмнявам, че това значи нещо.

Писна ми да се чувствам по този начин... Да изгарям от желание да го прегърна, но да знам, че не мога... Убива ме.
Искам да го забравя, толкова много пъти съм опитвала, но просто не мога. А и как да забравиш някого, когото виждаш едва ли не всеки ден...? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: f9767ffa6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм също една нещастно влюбена гимназистка. Твоа продължава повече от 4 години, с момчето преди бяхме приятели, в едно училище сме, един квартал, но от половин година не се и поздравяваме. Той вече не излиза с нашата компания и съвсем изпуснах шанса си, защото през времето, когато бяхме заедно, аз не показах чувствата си от СРАМ!! .. НЕ прави тази грешка! Пробвай да го заговориш, когато е сам, а не с другите, например отиди и го питай за някоя домашна, за химикал, там каквото се сетиш. Надявам се да имаш поне една приятелка или приятел от класа. Ако имаш, разказвайте си нещо смешно, смейте се, въобще усмихвай се по-често. Момчетата обичат по-усмихнатите момичета. В час отговаряй по-често на въпросите, които задават учителите, въобще трябва да изпъкваш, забрави за тоя срам, че на мен ми изяде главата. Обличай се по-хубаво, направи си някоя хубава прическа, сближи се повече с хората от класа, с които той общува по-често.. И пак ти казвам, забрави за този срам, защото ще те погуби, ще патиш много от него, не прави моята грешка! Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c37662a3c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много познато, дори мога да кажа, че съм била и даже още съм в подобна ситуация. Може да го "забравиш", но ще ти трябва много време... Не е толкова фатално да му признаеш, но зависи дали е разбран човек, защото все пак сте от един клас и нали знаеш сложно става. Ако пък не му признаеш, може да изпуснеш възможност. Сигурно още повече съм те объркала... Та лично аз смятам, че е по - добре да не му казваш предвид това, че сте от един клас. И все пак ти решаваш :)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5d1a5f3543
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   ''Обличай се по-хубаво, направи си някоя хубава прическа''- сериозно ли номер 1? е, аз не мисля точно така.. Аз също съм от срамежливите и не бих си променила стила заради някое момче само за да му изпъкна в очите.. какво, откога дрехите правят човека.. е това е глупост... вярно, че ако се обличаш като повлекана, няма да те забележи, но и си мисля че ако стила ти отговаря на възрастта и си усмихната и в крак с приятелките си ще успееш да го разчупиш.. не се панирай, дръж се свободно имаш дълъг живот пред себе си, все ще откриеш някой.. мисля че си му симпатична, той досега имал ли си е приятелка, тя надута ли е била.. ако е нямал е ясно че може би го е срам, но моят съвет е: по-често го гледай от глава до пети го преценявай.. скоро четох една статия: ако момичето го погледне и наведе поглед това е знак за него че го харесваш, ако ли погледнеш над него и право в очите - това е ясен сигнал за него че не се вълнуваш.. Е не знам какво друго да ти кажа, любовта е сложна работа..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f9767ffa6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3, 1 съм. Може би не съм се изразила правилно. Под това да се облича по-хубаво и да си направи някоя причесчица имах предвид да се поддържа, защото всяко момче ще иска момичето му да бъде поддържано. Не казвам да се накичи като Коледна елха, а просто някое по-елегантно тоалетче, свежа прическа и като аксесоар, една хубава усмивчица.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: bfe28e257a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   "ако момичето го погледне и наведе поглед това е знак за него че го харесваш, ако ли погледнеш над него и право в очите - това е ясен сигнал за него че не се вълнуваш.. "

Ей това са пълни глупости. Съвсем скорошен случай ми е, когато погледнах мъж право в очите, за да му подскажа, че не ми е безразличен и той го видя! Очите говорят най-много! По какво мъж ще познае, че имаш нещо към него, ако наведеш погледа? Няма как. От тия статии и статистики ии глупости ми прилошава.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: fe868362b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Хей, .. ами ти защо се обезнадеждаваш? ;) Какво? Нима за теб битката е загубена! ... Когато още нищо не е
започнало, усеща се, че едва сега с написването на историята си, събираш сили да направиш нещо :) Как да
забравиш ли? ! ... Аз се чудя, как за толкова време, 4
години, не си събрала и капка смелост да му обърнеш внимание, да го заговориш, по-иначе, та да си каже, ооо, тя ме харесва ;D За теб той ще е чудесен, е да, ама какъвто и да е, не разполага със суперски и феноменшънски сили, едва ли може да чете мисли ;)) Разбираш ли? Колкото и силна да е любовта ти, (а тя е силна ;) че да искаш да го имаш в прегръдките си! ... ) той като момче, е възможно нищо да не забелязва, и да не вярва на което му се струва че е!!!

Та... как ще продължиш? :) Ще се вайкаш ли че не го забравяш, или ще бъдеш най-после решителна! Знам, че е трудно, че се притесняваш, че даже губиш ума и дума, и не се сещаш какво да му кажеш, или как да реагираш! Ама хайде де, колко по ще сгрешиш, от да не направиш или кажеш нищо ;) Не знаеш ли? Мълчанието и бездействието, щом живота ти дава възможност, е най-голямата грешка! ...
Къде е възможността ти ли? Е как къде? Всеки ден го виждаш, това не стига ли ;) И през всеки ден се случва по нещо различно, не е да нямаш възможности, ти просто ги пропиляваш от страх! Виж, с това момче се знаете, познаваш го, спри да се страхуваш. Страхът е враг на любовта :) Той заслужава да знае, че не си безразлична към него, да знае, че имаш чувстваш ;)

Хммм... по природа а! ... Хах, едва ли има човек който да не е притеснителен за нещо си по-природа! Виж хората навън, всеки е угрижен, а сигурно и притеснен за нещо! ... Ама това отказва ли ги, не! Който иска нещо, особено ако е свързано с чувствата му го прави! Защото живееш сега, и няма гаранция, че каквото е сега, ще бъде по-същия начин и след време. Е, мислите остават, както и чувствата, но ситуацийте сменят обстановките и подхода се променя. Сега е лесно, какво ти пука от мнението на другите? ! ... :) Не забелязваш признак, ако и той не забелязва признак в теб, как би реагирал според теб? Точно по същия начин, както сега. Спомни си че се взира понякога в теб, може би си му загадъчна, и се опитва да разбере има ли чувства, зад привидната безразличност - която той така отчита. Защо се подценяваш? Аз съм уверен че не си незначителна, а много скромна, и не си от онзи целящи да привличат внимание! ...

Можеш ли да забравиш мечтите си, а? Защото той е твоя мечта, твоя любов, твое чувство! И всеки ден е близо до теб :) А като не правиш нищо, се отдалечаваш от него. Има толкова начини. Пиши му, в skype, или facebook, първо проведете няколко разговора! ... Говорете за което харесвате, за интеерси, за неща от живота и който обичате да правите. И за глупости да е, пак е разговор :)) Нали трябва да се отпуснеш, да привикнете. Ииии... идва важната част, както ви тече разговора, на тема сте нещо което предствой и тнк. И ако и той го харесва, вметни му да го посетите, видите заедно. Ще се съгласи, защо не! ... Или направо му предлагаш, айде да се видим, на кино, или където и да е. Както ти хрумне така и го казваш :)

Подозирам че и той има чувства ;) Типично е за момчетата имащи чувства, на неговата възраст e, да странят или мълчат от момичето което харесват.


~winterfire~

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: eafa3fb37e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами пиши му, искай му номера, обади му се и кажи че искаш да излезете на кафенце двамата. Ако се съгласи - имаш надежда. Като излезете виж как ще се подредят нещата, ако си прекарате готино му признай какво изпитваш към него. Ако е изпитал нещо не би те срязъл. Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5b67703d35
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   ~winterfire~
Благодаря ти... Не знам какво друго да кажа, освен едно голямо БЛАГОДАРЯ. Не само на теб, но и на всички, които отделиха от времето си и ми дадоха своите съвети.
Прочетох няколко пъти това, което си написал и то ми дава надежда и мотивация.

"Можеш ли да забравиш мечтите си, а? Защото той е твоя мечта, твоя любов, твое чувство! И всеки ден е близо до теб :) А като не правиш нищо, се отдалечаваш от него."
Толкова надълбоко успя да вникнеш в чувствата ми, че направо ме смая. Благодаря ти!
Авторката

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker