Баща ми не одобрява никой - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Баща ми не одобрява никой
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 3329 пъти
С баща ми винаги сме поддържали добри отношения. Дори може да се каже, че винаги сме били приятели. Но когато станах тийнейджърка и започнаха да се появяват първите ми гаджета, той промени отношението си към мен. Вече съм на 19, а продължава да се държи по същия начин.
Той никога никой не е одобрявал. Винаги ги подлага на безмилостна критика и ги обижда.
Майка ми е по-либерална в това отношение. Според нея не е важно дали избраникът ми е красив, богат и от какъв етнос е. По-важно било да ме обича и цени. Баща ми обаче не се съгласява с това.

От първия ми приятел нямаше да стане нищо, вторият беше прекалено грозен, третият - беден. Напоследък мърмори по цял ден и се сърди, защото започнах да излизам с турчин. Аз нямам абсолютно нищо против това, че е турчин, стига да се чувствам добре. Майка ми, приятелите ми, другите по-близки роднини - изобщо всички, които са запознати с личния ми живот, не са споменали да имат нещо против. Но баща ми има и то много.
Обикновено в периодите, когато съм сама, той е грижовен и мил. Но когато се появи някой, той става раздразнителен, кара се с мен или се заяжда:, , Откъде го изкопа тоя? '', , , Не можа ли да намериш по-грозен? '', , , Остави го тоя. От него нищо не става. '' и т. н.
Знам, че проблемът ми не е сериозен, но не искам да развалям отношенията си със собствения си баща. Според вас на какво се дължи това, че не одобрява никого, и как да го накарам да разбере, че вече съм пораснала и е нормално да имам личен живот?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1c0d05b450
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Виж сега, примерът с турчина не е много удачен, тъй като 90 % от родителите биха били против дъщеря им да излиза с такъв, аз също бих. Иначе поне според мен баща ти изпитва нещо като ревност, обича те и в неговите очи никой не е достаен за теб... това е.

Между другото, я го разкарай този турчин, как може да се виждаш с такъв?

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6100ad67a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Подкрпям номер 1. Hа 19, а вече с трима?
Нещо тук е странно. С какви типове се мъкнеш същност?
Иначе - защо не почнеш сама да си изкарваш хляба, тогава можеш да ходиш и с авганистанец, а и бурка да си сложиш, но докато ядеш хляба на родителите ти, май ще трябва да се съобразяваш.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ee09cf50b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Ако имам дъщеря и излиза с турчин ще ми бъде много болно :(

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 56fb709143
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Толкова ли няма българи, че с турчин се занимаваш? Направо ужас!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 689314934d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Че кое му е странното на 19 г да е имала три гаджета?
Братовчедка ми и тя имаше толкова на нейните години. Поне за трима знам, де.

Ajna

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ba5dc8bfc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   Че какво им е на турците бе? !?? Аман от болни мозъци! Как не ви стигна на тапите глави че няма турци, гърци, цигани и незнам си какви, има хора който чинат и не чинат!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 32135da7c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Отговори ми на един въпрос, моля те.... За теб българите свършиха ли? Малко ли са, защо се хвърли в ръцете на турчин? !? Незнам какво те е подтикнало към това действие, но имайки в предвид, че се влачиш с измета май май баща ти ще се окаже прав да те държи из късо.. На твоята възраст съм и не бих си позволила да бъда с утайка... Огледай се има достатъчно наши момчета кой свестни кой не толкова, но все пак са си наши :Р

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7b8cfbe113
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Баща ми беше същия. Вечно влизахме в някакви глупави спорове, никога никой не харесваше. Принудих се да спра да му казвам, забраних на майка ми и брат ми и те да споменават имам ли връзка и с кой. Подпитваше ме, аз се правех на ударена и така в един момент просто спря да се интересува. Лятото така се случи, че се засече с приятеля ми, но не каза нищо. Няколко пъти чува кола пред нас и само ме пита "Това за теб ли е? ", казвам да, гледа ме тъпо, но не смее дума да каже, нито пък да ме пита. Вярвам, че и баща ти ще престане в един момент.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 32135da7c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   От номер 7 до Номер 6 Расистка съм може би за жалост, но се съгласи с това, че нямам как да бачкам по 13 часа за мизерна заплата да се троша и на даскало да ходя и в същото време да гледам как суполивите циганчета си обикалят поляната с моите пари от данъци и т. н няма как да стане просто :Х

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1c0d05b450
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Всеки е расист в определени граници. Не казвам, че е хубаво, но определено това е факт. Ето например - голяма част от хората не биха имали нищо против да имат приятелски отношения турци, но стане ли въпрос за връзка, тогава нещата стоят по друг начин. Общественото мнение, фактът, че за българите турците са едва ли не "врагът", "потенциалната заплаха", чисто културните различия... и т. н. и т. н. са все фактори, които настройват хората към подобни връзки.

За да оцелее такава връзка е необходимо двамата да са "пердета", да не им пука от нищо и никого. Но колко хора са така? Със сигурност не са много, например почти няма българско момиче, което без притеснение (за гордост въобще да не говорим) да каже "Запознайте се, това е приятелят ми Мюмюн".

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: eab7e8980f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   хора, я вземете се гръмнете, ако обичате :]
и какво като ходи с турчин?? турците да не са с по-нисша класа от българите?? или немогат да обичат понеже са турци?? в кой век живеете?? турчин бил нз си ко било яя моля ви...
а до авторката: просто баща ти те ревнува... ти си така да се каже неговата "принцеса" и според него никой не е достоен да е с теб..

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c22f219698
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Баща ти се държи така, защото за всеки баща няма по - ценно от дъщеря му. Разбери го, за него все още си онова малко момиченце, което е падало от парзалката, плачело е и той го е гушвал, за да го успокои. Твоят баща не е изключение да не се интересува от теб. С времето ще утихне.. Яя къв е тоя турчин, ша ме извиняваш. Наречи ме расистка, ама тая чернотия никога ама никога няма да и дам даже да се докосне до мене.
Ес

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9615bd4fb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Сега, сигурно ще прозвучи малко грубо, но истината е една - за бащата не е приятно любимото му момиченце да се превърне в жена. Самият той много добре знае какви ги е вършил на младини и мисълта, че някой го прави с теб сигурно го подлудява. Повечето ми приятели са на същото мнение относно това ако им се роди дъщеричка - да я пазт от "лошите батковци, които само гледат как да я нае**т (с извинение)". Явно много те обича и се опитва да те предпази по някакъв си свой начин, макар и да не си вече дете :) Би трябвало да се радваш, че е така :)

Палав Мечок

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1c0d05b450
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   До 6: Погледни от гледната точка на един родител - имаш дъщеря, обичаш я, израства пред теб, надяваш се да стане човек... и накрая се появява някакъв турчин... Всеки баща би искал до дъщеря си едно свестно и добро българско момче, би искал внуци, които да са българчета, а не такива, които биха носили фамилията Мустафа или Хасан например. Няма родител, който би желал сюнет за внуците му, камо ли (недай си Боже) да са мюсюлманчета.

Аз не съм родител, но самата идея след време да имам дъщеря и тя да си хване някой турчин... и не знам, но честно да ти кажа ми призлява.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 03e5f5a639
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Може би защото иска най-доброто за теб, и се страхува да не бъдеш наранена.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e4bae9baf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Абе не бъркайте цигани и турци! :)
Аз също в момента харесвам турчин и ако се получи между нас, надали ще ме интересува какво ще каже майка ми или пък баща ми за това ( вече знам, че мама не го одобрява ). Вярно е че трябва да се съобразявам, но пък какво и те са хора.
Колкото до авторката : И според мен това си е чиста ревност, която ще отмине с годините! Иска се търпение.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ba5dc8bfc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Номер 6 съм... да ви кажа право братя и сестри "Българи" не ми пука дъщеря ми какъв по-народност, цвят или боя ще ми докара.. Не ме вълнуват и исторически факти или социалното полужение в обществото... едното е минало, другото е променлива величина... И не ми пречи също така, това дали децата и ще се казват Хасан, Али, Джордж, Чан Чун.. Първо и основно за мен по-важност е нейното щастие, а не хорското мнение! Когато тя е щастлива и аз съм!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1c0d05b450
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   До 6, 11, 16 от 1, 10 и 14: Тц, аз специално въобще не бъркам турци с цигани. От Кърджали съм, познавам ги тези много добре. Не казвам, че са лоши хора, напротив, стават за приятели, но повече - НЕ. Ако живеехте в град като моя щяхте да видите как турците най-демонстративно говорят/викат само на турски, държат се все едно не са България, ако живеехте в град като моя, щяхте навсякаде да бъдете поздравявани/посрещани на турски, също така със сигурност щяхте да имате приятели, на които им е било отказвано работа, защото не говорят турски.... е ако бяхте, ако бяхте, ама не сте, та за това ги защитавате

Ако искате да видите турците в пълната им "светлина", елате в Кърджали, в градовете, където сте, няма как да ги прецените, там турците се правят на "българолюбци" и обясняват "как нямали нищо против българите" Призлява ми, наистина, честно, призлява ми, когато видя български момичета с турци. Не знам дали защото съм в град с преобладавщо турско население или заради някаква друга причина, но определено ме е страх да не се самозаличим като нация.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b32e4b3305
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Ами до авторката: Мисля, че баща ти е загрижен просто за теб, моя баща е същия.. Просто иска най-доброто за теб и си мисли, че мникой не е достоен за неговото момиче.. А колкото до турчина.. не мисля, че това, че е турчин е от голямо значение.. Аз съм била с такъв, не се срамувам от това и искам да ви кажа, че единственото различно е в етноса, ако може така да се нарече ;)).. но пък има и друго.. Вярно, че нашите момчета българите не са се свършили.. е то е до човека де.. не знам, ти си решаваш в крайна сметка.. мисля, че вече си пораснала и ти трябва да вземаш решенията в живота, а не баща ти.. все пак живота си е твoй ;))

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 32135da7c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Абе вие сте с толкова изметнати разбирания вече, че незнам... ходете си е*ете се с резняци това е немога да разбера щом сте в България а хаерсвате турци защо по дяволите не отидете в турция и това е не да трупате България с резнячета...

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f9c2af8299
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   18, и аз съм от Кърджали и чудесно разбирам това, което казваш и съм поабсолютно съгласна с теб, с изключение на едно - според мен, турците и за приятели не стават. Т. е., правят се на такива и когато почувстват, че им се доверяваш 100%, такъв ти го набутват, че се чудиш от къде ти е дошъл!

Жал и отвращение са чувствата, които изпитвам, виждайки българка с турчин и обратното, при все, че се среща по-рядко.
НО - единственото, което бих направила в ситуациятя, в която е попаднал бащата на авторката, е да и разкажа какво точно представляват турците, да и дам два-три примера и да я оставя, евентуално, да си "троши" главата, докато не се убеди сама в правотата на казаното и от мен.
А това със сигурност ще стане, мила авторке. Само ти желая, след като се "опариш" от скапания турчин, да намериш подкрепа в лицето на семейството си и в частност - на баща ти.

Много тук биха казали - е, че ние, българите ( или който и да е друг етнос) да не сме идеални?

Не, не сме. Но знаете ли, има една приказка " всяко стадо си има мършата". При турците важи обратното: "измежду мършата, тук-таме виждаш и свестен добитък".

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b1fce4d106
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   До авторката: Присъединявам се към всеобщото мнение, че баща ти изпитва ревност, но ти си голям човек и той ще трябва да се примири с факта, че вече си пораснала. Това ще стане с времето. Не го съди прекалено строго. Той иска най-доброто за теб.
Що се отнася до останалите, надявам се да изчетете коментара докрай, защото мисля да подкрепя мнението си с аргументи. Моето мнение е, че няма българи, турци, испанци, марсианци, важни са качествата на дадения човек! Ще ви дам два примера.
Пример 1: Българинът е тих, скромен, ученолюбив, затворен, не се е вманиачил по модните напоследък, , кифли''. Има амбиция, учи, развива се и създава семейство с момичето, което обича. Турчинът се заглежда по тази и по онази, ходи по казина, кафета, изневерява редовно, по цели нощи не се прибира, посяга, харчи парите си по дискотеките и не го интересува семейството му, нито бъдещето на децата му. Той живее за поредното питие в бара и поредната бройка, която му е вързала.
Номер 2: Българинът едва е завършил с тройка. И понеже всички негови приятели учат или работят нещо, и той се хваща на работа. И на каква? На метач. Мете заедно с жените от ромски произход по улиците. Но кожата му е бяла като сняг, толкова бяла, че чак изпъква на фона на мургавите му колежки. Както каза някой тук, той си е наш. Чистач на улиците, но все пак нашият чистач! Да не говорим за отношението му към жените - говори директно как, , ще ги сцепи'', , , разпори'' и куп други гнусотии и с цялата си наглост, след като е изръсил тези глупости в лицето на някое момиче, очаква то да скочи в леглото му. След като му откажат, преминава към следващата. Турчинът е приет да учи висше (в Турция), от малък ходи на уроци по китара, участвал е в група като тийнейджър, т. е. занимавал се е с нещо. След това е постъпил в университета, изучил се е, намерил си е хубава работа, общува с различни хора (не само с метачки) и владее три езика. (Сега веднага някой ще скочи, така че да поясня - не говорим за филолог, а за човек, който спокойно може да разговаря и да се разбира с другите на тези три чужди езика. ) Към жените винаги се отнася добре. Може да му се иска секс, но не се изразява грубо, дори не го споменава. Жените му се лепят заради парите му, хубавото му тяло и т. н., но той е набележил една, от която не се отказва и която не заменя. (Да, има и такива турци! )
Страничен наблюдател съм на всичките изброени персони и ви разказах за тях, за да защитя позицията си. Но.. както някой преди мен каза, нали турците са утайка... та, затова да не се занимаваме с мургави висшисти и полиглоти. По-добре е метачът, той нали поне си е наш. :)
П. П. : Номер 6, подкрепям мнението ти. (Поправи си правописните грешки. )

Ледената кралица

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 65398af986
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Използвам това място, да ви кажа, че ужасно съжалявам, че българското правителство разреши турски телевизий. Това ужасно много ме притеснява, въпреки че не съм от Кърджали, но съм съгласна с това, което казват българите там - те бяха подтискани и по Тошово време и сега също се чувства, че това е турска територия, не българска. Държавата ни и без това е малка, нямаше нужда още повече да ни притесняват.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: bfa6609386
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   До 21: Ние с теб можем много да говорим, но никой няма да ни чуе. Просто "турколюбците" докато не си натрошат главата, няма как да разберат за какво иде реч, няма как разберат, че не ние българите сме нетолерантните, а те - турците са. Но хората, които защитават турците тук не са виновни, те не знаят какви двуличници са всъщност турците... просто те виждат другата им страна, слушат "шекер лафовете" им... и всичко това ги кара да си мислят "Хей, българин или турчин, все тая". Да, да, ама не, докато не поживееш сред тях, не видиш националния им фанатазъм, как за тях няма нищо по-велико турското (и как си държат на него), докато не усетиш отношението, че и едва ли не си длъжен да знаеш и да им говориш на турски, ти просто не можеш да разбереш за какво иде реч.

Един коментар по-горе беше доста краен, но и донякаде верен, той казваше, цитирам "щом сте в България, а харесвате турци, защо по дяволите не отидете в турция, а не да трупате България с резнячета... "

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker