Страх от кучета - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Страх от кучета
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 7325 пъти
Не знам дали тук е мястото, но не се сещам за по подходящо. 8 клас съм и съм в ново училище. Минавам вече по нов път. По него има глутници кучета. То че си ме е страх по принцип си ме е страх, но след 3-4 случки вече съм "паника". Първо имах случка с булгод докато играх футбул, после някакво друго голямо, но бързо, след това още 2 мънички.

Вече само при мисълта, че може да има куче, забележете само при мисълта се стряскам. Ако пък видя, да не ви разправям. Няма значение, малко или голямо. Само като се сетя, че зад завоя ( ъгъла ) може да има такова животно :D се треса целия.

Вече не знам какво да правя. Страха ми се усилва с всеки ден.
Как да преоделея страха си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: dd52a7d0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вземи си куче!

Иначе, кажи на вашите - да ти вземат пейпър спрей

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ae8a191fab
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм същия. Страх ме е от всякакви кучета.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f7cac92c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   И аз имам много голям срах от кучета - домашни или бездомни - все тая. Като малка ме гони цяла глутница и оттогава просто... помисля ли си за куче и се разтрепервам. Няма точно определен начин за преудоляване на страха. Трябва просто да се изправиш пред него, да го гледаш в очите без колебание и страх (защото една от причините да те лае куче е, че усеща страха ти. ) Аз се опитвам да го преудолявам, даже имам и едно такова, което излъчва ултра звук и като го насочиш към кучето и то побягва. Може да си вземеш такова - определено помага. Аз си го държа при мен винаги, защото на мойта улица има едни глупави песове, които скачат на хората без да са им напраили нищо и съм си патила от това.. Бая яко ми изкараха акъла...
:) Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ec7d32ab2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здрасти. Купи си спрей SABRE Red от люти чушки. Има стабилна струя до 4 метра. Ако беше по-голям, бих ти препоръчал въздушен пистолет. Ако не те е страх, че може да счупиш някое стъкло от отскочила съчма, направи си прашка.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 31946925cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Кучетата усещат когато човек се страхува. За това внимавай. Ако започнеш да бягаш става по - лошо и може да те нападнат. И мен много ме е страх от кучета, но открих, че колкото и да ме е страх по-лошо става ако бягам.
Едно куче веднъж ме усети и ми налетя даже изръмжа и хукна към мен. Но аз не знам от къде намерих силата и останах неподвижно на място и започнах да му крещя "Махай се тъпо краставо псе". То като ме чу и изведнъж се спря и после си отиде. От тогава някак си преодолях страха си. Просто не се страхувай и знай, че ако ти налети така като на мен почни на му говориш нещо, защото кучетата се страхуват най-много от човешки глас.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1f2896ce00
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ами най-лесно може би, ако си вземеш кученце от малко и да си го гледаш. Ако вашите не дават, заигравай се с кучето на някой приятел например. Не знам, не мога да си представя ситуацията ти. Аз например обожавам кучета, имам си мое, което постоянно го гушкам или на приятеля ми, една огромна каракачанка, която само се опитва да ме събаря и да ме ближе. Кучетата са невероятни животни, не знам защо те е страх, аз дори и уличните галя. И на мен ми се беше случвало като малка немската овчарка на съседа да ме лае постоянно, бях малка и ме беше страх от нея, но това не ме спираше да ходя от известно разтояние да я храня. Страховете трябва да се преодоляват, не ставай параноичен с тия кучета. Все пак това да не е Баскервилското куче:DD Вярно, че има някои по-злобни и да си попадал на такива, но то и при хората е така. Едни са зли, други не. Виж някое малко кученце и ходи при него, погали го, ще видиш как ще ти хареса. А малките са толкова мили и сладки. Не се оставяй на страха. Аз например имах страх от високо. Но това никога не ми е пречило да ходя по всевъзможни високи места, като почнем от покрива на къщата на село, от който скачах до планински върхове и увеселителни съоръжения над 100 метра, дето като се качиш на тях и стомаха ти се обръща. Просто си кавах, че няма да позволя някакъв си страх да води живота ми и така постепено го преодолях. Просто ти трябва воля.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5c90f3d729
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм момиче на 13 /почти 14/ и също изпитвам страх от кучетата. Когато бях 6 клас едно куче ме подгони. Спомням си как кучето ме гонеше по едно върло, аз виках от страх, а собственикът на кучето беше зад него и се опитваше да го хване. Замалко не ме ухапа това куче. Беше огромно, когато се изправеше ставаше по-високо от мен. След тази случка ме е още повече страх от кучетата. Аз само като чуя, че има пуснато куче се скривам във входа, тъй като може да се затвори вратата и може да се отвори само отвътре. А като видя куче.. да не разказвам.. просто умирам от страх. То мисля, че си е напълно нормално хората да се страхуват от кучета след всички тези истории как хора биват изяждани от кучета. Наскоро също имаше един случай как един професор на 87 години се върнал в България и някакви кучета изяли краката му!! То как да не се страхува човек?
*Яса

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e9c2ea6eb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   То няма причина да се страхуваш от кучета. Атакуват те само ако има причина. Иначе като минаваш покрай куче не се притеснявай, просто си продължи да вървиш нормално. АКО пък случайно те нападне има спрейове (както са казали в по-предните коментари), ако пък нямаш при себе си просто се опитай да "уравновесиш" кучето. Хвани го така, че да не може да те ухапе. :) Може да се стори много просто и лесно, но действа. Нападали са ме овчарски като съм отивала на село и по този начин съм се "спасявала". И в момента си чакам своето. :D

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7dc94120b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Луди ли сте как няма да се страхува от глудница кучета??? И не нападали без причина??? Да, не нападат здравите кучета, но ако озлобени на всички е ясно какво ще последва.

Ajna

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c29a4c7884
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Спокойно-спокойно! Сигурно си прекалил с новините!

Аз обожавам животни, но въпреки това съм срещала глутница кучета. На една самотна поляна, вярвай, че ако ме бяха нахапали нямаше и да има кой да ми помогне! Какво направих - нищо, просто си стоях.. И се страхувах!

Защо бягате като видите куче? Не знаете ли, че така му задействате нервната система и то също се страхува???
Ако някое бездомно животно ви лае - то или сте му направили нещо, или просто ви припознава в някой, който му е направил нещо!

Владейте се, не бягайте, не ги ритайте, не се катерете по дървета, ЗНАЕТЕ, че сте по-слаби! Ако имате някаква храна - отчупете им малко, не боли. Не тормозете животните, после със сигурност ще ви се върне.. А тези ЛУДИ, които предлагат спрея - а бе, вие знаете ли на какво е способно разгневено куче? Е, ако не ви изяде от страх, то със този спрей, със сигурност ще чуем за още смъртни случаи!
Моля ви се, как може да предлагате такова нещо???

Авторе, владей се! Кучето не може да те изнасили, нито да те разпарчетоса и завърже в чувал, има къде по-страшни неща, то може просто да се изплаши или да е гладно!

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c29a4c7884
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Номер 4 - радвай се, че живееш в Дивотино (по старому България), а не в някоя нормална, цивилизована държава, защото за този коментар щяха да ти спукат задника! ..

А после защо нападали животните - Боже, че вие още малко ще предложите с гранатомет да ги избиваме.

След коментари като твоя ми става първо жал, а след това се питам - кое е по-страшно и извратено - да срещнеш човек или глутница разгневени кучета? Май първото..

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: d49c40be84
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Наскоро гледах в един сайт за колективно пазаруване уред за прогонване на кучета-излъчвал някакви сигнали, които дразнят кучето и то бягало. Не знам дали действа, не съм пробвала.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7476ac9160
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Да бягаш от кучета не е добра реакция - активира се ловния инстинкт на псето, което, нека не забравяме, е потомък на вълка.
Веднъж ме нападна една овчарка. Лаеше ме агресивно, опитваше се да се приближи, с явното намерение (според мен) да ме ухапе за крака. Първото, което направих, беше да си сваля раницата и да я използвам вместо щит. След това, с лице към кучето и готов да му навра раницата в муцуната, ако тръгне да ме хапе, отстъпих с бавни крачки назад, докато загуби интерес и ме остави на мира.
И естествено, беше ме страх. Кой няма да го е страх да го ухапе куче? Но има елементарни мерки срещу такива случки, които могат да се вземат и които действат.

А уредът, излъчващ ултразвук с цел да прогонва агресивни помияри, се нарича "кучегон". В интернетЯ има предостатъчно сайтове с по-подробна информация откъде да се купят и какво представляват.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5f3c076291
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Kогато бях малък ме ухапа едно куче, сега имам точно същия белег на устната като в главния герой в Assassin's Creed :D. До последните няколко години се страхувах от тях но после започнах да им гледам под друг ъгъл. Гледай им като на по-низши същества, тоест че ако се стигне до битка, ти ще ги убиеш по-лесно. Така би трябвало да се зародят пренебрежителни чувства в теб когато виждаш такова куче, следователно няма да се стряскаш ;)

Death_Blade ^

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 22b9913201
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Решението е.. купи си нов чифт чизми и хубава шапка с перо. Това всява страх у всяко куче :)

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9b6f3e2932
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   Номер 10 (който е и 11), щом сме в Дивотино, тогава защо още има улични кучета? Мястото на кучетата е в домовете на кучелюбците или в селата, а улицата е за ХОРАТА. На този хал сме заради меки души като теб, които не искат да задържат малките кутрета, но и сърце не им дава да ги убият например. В резултат на това улицата се пълни с кучета. Някой ден ще се намери човек с твърда ръка и ясни виждания, който ще ви обясни как трябва да стоят нещата. Дотогава ще чуваме как малко дете е нахапано до смърт, как професор е останал без крака, а в бъдеще как хората не смеят да излязат на улицата, защото вашият егоизъм и криворазбрана милост им е натрапил стотици кучета, които да ограничават свободата им. Помните ли това - правото на свободно придвиждане на хората (но тук не говорим за пътуване зад граница, а само за разходки в рамките на родния ти град, а и няма как да стигнеш до границата, ако не можеш дори да излезеш от дома си). Как заразените с бяс кучета или пък купищата новоизлюпени "горди бащи и майки" на кутрета с желание да бранят малките си се вписват в него?

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3815b19d89
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Не знам дали съвета на номер 15 е много разумен да си купи чифт чизми и хубава шапка с перо.
Да не го помислят само за котарака в чизми и да стане по лошо. :(
Мисля, че кучетата са ни най малката грижа без да се обиждаш авторе. Има си кучкарници и те да се оправят.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a590eec72c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   Моят съвет е да си носиш един спрей със синтетичен пипер. Помага и раница с нещо тежко в нея. Нападала ме е глутница на 50 метра от Хилтън и точно раницата ме спаси. Между другото, куче може да те нападне и заради специфичен аромат. Преди време ползвах един парфюм и много кучета ми налитаха, докато разбера, че е от него. Миналото лято се прибрах от почивка в Азия и уж кроткото куче пред блока започна да ме лае, да се зъби, изглежда му миришех по-особено, но като се затичах към него и то побягна.
А относно коментар 11, ако в нормална държава, наречеш Родината си Дивотино, точно на теб ще спукат за*ника. В нормалните държави, кучетата се прибират от улиците, държат се известно време в приют и после се убиват. Там обезщетенията са в такива размери, че никоя община не може да си позволи лукса, хората да бъдат стресирани, хапани или убивани. За подобен случай като Ботьо Тачков (мир на праха му) общината можеше и да плати 5-10 милиона долара, а после отговорните служители щяха да чукат камъни цял живот в затвора.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: b975383df2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Спокойно и аз съм паника... но се постарай като видиш куче да не го гледаш в очите, да не бягаш, и да не показваш страха си!!! или си вземи лютив спрей, камъчета.... само не се паникьосвай като видиш куче!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 0130706575
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Здравей! Аз съм напълно съгласна с номер 16. Улиците са за хората, а не за кучетата! И аз съм с панически страх, но не задруго, а защото криворазбраните природощазитници май са на страната на животните, а не на хората, които си патят от това! Е как няма да има смътрни слуичаи? ! (не мога да повярвам, че го казвам) И тук както във всяка нормална държава улиците трябва да се изчистят от бездомни животни и строго да се наказват тези, които изхвърлят животните или застрашават по някакъв начин безопасността на околките "с най-безобидният на света" ротвайлер, например. Имала съм питбул, който за мен винаги е бил най-безобидното същество, но никого не съм си позволявала да го разхождам без каишки и намордник! Който иска да си гледа куче нека да си носи и отговорсността за него и да се съобразява с околните, а не само с прищевките си! На автора мога само да му посъветвам да си вземе кучегон или някакъв спрей и по възможност да избягва местата с глутниците или ако има вариант поне да минава с някой, според мен това ще му вдъне повече сигурност.

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 дни
hash: ec126f1c09
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Мен също много ме е страх, затова сам навън не излизам!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 6c656bce9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Аз съм на 15. Като малък ме е нападало куче, гонили са ме няколко пъти улични кучета и т. н., но си взех Хъски и просто свикнах с кучетата и не ме е страх. Така че и моя съвет е ако родителите ти позволяват, вземи си куче.

--_Nikson--_

 
  ...
преди: 11 години, 17 дни
hash: d0ee2474c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Имам една приятелка, която много се страхува от кучета. Аз и се смеех как може да я е страх от кучета. Но вече я разбирам. Случката беше преди няколко седмици. С две приятелки се разхождахме и видяхме някакво куче. Едната го повика, а то като ни подгони и имаше пяна на устата и ние тичахме. Добре че имаше две жени и го разкараха, иначе щеше да ни изяде на 2 хапки. От тогава се страхувам от кучета (бездомни, зли, с пяна на устата). Дост беше страшно.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: a19d09e6c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   И аз някога бях така. Преди години обаче, си взех белгийска овчарка Малиноа. Куче, което се използва от военните! Първите години (а тогава бях малък) не се разбирахме много добре и все ме хапеше. Получих много белези, от които по някаква причина се гордея. С течение на времето израстнахме заедно и тези отделни случаи само ни закрепиха приятелството. Благодарение на малиноата съм това което съм днес и вече не си и помислям да се уплаша от някое куче. Съвета ми е: Видиш ли куче подмини го. Нападне ли те вземаш някоя здрава пръчка в ръка и бой.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: d160f872b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   И мен ме беше страх от кучета, докато не си купих палка. Да не говорим, че преди няколко дни се притекох на помощ на една жена, която я нападнаха кучета. Мога да ви посъветвам, който го е страх от кучета да си вземе една телескопична палка. От тогава съм нямал никакви проблеми.

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 0a5fe96733
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   И мен ме е страх от кучета. Обаче не ги мразя, дори ми харесват! Освен това от няколко кучета (които познавам) не ме е страх. Галел съм куче няколко пъти. И ме е страх от всякакви кучета - малки, големи, бездомни, домашни и т. н.. Повече ме е страх от домашни кучета без каишка и (колкото и да е странно)от по мънички кученца защото са ужасно бързи. Как да го преодолея?

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: cef58d12d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Аз имам същия страх. когато бях мъничка карах колело и едно псе тръгна да ме гони. Ама брат ми ми беше казал (да го псувам колкото и странно да звучи) и ще се махне. и само аз плача и обърнах се и още карам и започнах да говоря глупости и то спря да ме гони :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 6add22ccfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Гледай първите епизоди на Под Прикритие! На един приятел му помогна.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 789dc27115
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Аз съм по същия начин, дори изпитвам нещо като фобия от кучета, но успявам да контролирам ситуацията като слушам музика със слушалки.
Усилвам я, съсредоточавам се към музиката и се опитвам да не гледам към тях, поемам дъх и си минавам абсолютно спокойно.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: f2f9767e52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Преди и аз се страхувах, но всъшност просто няма защо. Просто запазваш самообладание, мислиш за нещо и минаваш.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 8c7c0d7e47
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Това, което аз ще кажа е за всички хора, които се страхуват от кучета:
Ако познавате някого със средно голямо куче, в което той е сигурен, че не би наранил никого и познава езика на тялото му, помолете го да се срещнете с кучето(с негово присъствие, разбира се). Не гледайте кучето в очите, стойте мирно и оставете кучето да ви души. Докато ви души му говорете - това успокоява и Вас и него. Когато прецени, че ви е опознало, започнете да мърдате, движете се нормално, свободно. Но не гледайте кучето в очите, защото когато Ви е страх от него, то го усеща и гледайки в очите му то може да го приеме за заплаха по някакъв начин. Също така запазете самообладание, кучето вече Ви познава. Като мине извесно време и вече се чувствате комфортно до това куче, опитайте с по- голямо и т. н. Слвд време като продължавате да се срещате с РАЗЛИЧНИ кучета(домашни) ще сте изгубили страха си. Не напълно, но достатъчно. След това бих препоръчала да отидете на място, където има повече кучета. Попринцип кучетата без каишка има причина да са без каишка, защото не им е нужна. Например някои кучета са послушни и добри, други може да не харесват хората, но не биха нападнали. Аз имам огромен опит с кучета. След това отидете в приют за кучета, къдетп ще по- шумно относно лаенето, но там повечето кучета са свикнали с много различни хора, защотто много доброволци ходят там и ги разхождат. Със кучетата от приюта имам опит също. Но отидете там, не ги разхождайте, но бъдете заобиколени от рях в по-тесен кръг. Когато влезете не всички ще са гостоприемни с вас. Поне така ще ви се стори. Пивечето кучета попринцип лаят когато видят непознат човек. И това ме отвежда към уличните. Това са най честите причини да ви налаят хубаво

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 1e2237dc83
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Най-доброто решение на проблема би било да преудолееш страха си, но ако това не стане трябва да знаеш, че ако те нападне куче9кучета) в никакъв случай не бягай! ... опитай се да се успокоиш и не ги гледай в очите! Ако те захапят удрай силно по носа(там боли най-много) Аз лично никога не съм се страхувала от кучета... Хапало ме е един път куче, но стопанинът му бързо го махна от мен, а и раната не беше кой знае какво. Иначе са ме обграждали глутница кучета, тогава бях с по-малката си сестра и мислех само за нея, защото тя се беше паникьосала... опитах се да я успокоя и й казах да не мърда.. за щастие имах кучешки гранули в себе си и бавно клекнах и ги дадох на алфа кучето и после я хванах и бавно се махнахме от там... най-важното е да останеш спокоен дори когато те захапе! (разбира се е по-добре да не се стига до хапане:D)А ако искаш можеш да си вземеш електрошок или спрей... вършат работа, ама ги използвай само ако те нападнат, а не да пръскаш със спрей всяко куче, което срещех или те доближи :)

MJ

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d4010dd36d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   И мен ме е страх от кучета и дори вчера трябваше да отида на тренировки но по пътя имаше едно куче и аз казах на баща ми че няма да мина от там и той предложи да мина с него но аз не приех. След това минахме през друг път и влязохме в стадиона но се оказа че сме в залата защото много валеше. Трябваше да отидем в залата но пак имаше куче и този път не едно а 3. Аз казах че няма да мръдна от там или да докара колата или ще стоя там докато не се махнат кучетата. И така той докара колата и се прибрахме вкъщи и аз цялата треперех защото едното от кучетата ми беше скачало но за да си играе.
А моят съвет към теб е да не се шашкаш много и ако видиш куче да казваш на глас куче отивай си вкъщи.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c221c906cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Има начини да се оттървеш от кучета (бездомни)
1. Прави се че не го виждаш
2. Бъди спокоен кучетата усещат страха
3. Ако те подгони просто се прави че взимаш камък или вземи камък и се направи че го хвърляш НО НИКОГА НЕ ХВЪРЛЯЙ!
4. Ако кучето е прекалено близко до теб го сплаши като тропнеш (стъпнеш силно с крака си )
5. Б план на 4. ритай и бягай колкото можеш или викай
Не знам много за кучетата но това ми помага защото един път един питбул едва не ме уби и баща ми ми каза за тези неща :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 98bcc672cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Ами не се страхувайтекогато видите куче, първо защото те са добри. Второ не се страхувайте когато минавате покрай куче, защото те усещат страхът. Просто се отпуснете.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 98bcc672cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   Ами не се страхувайтекогато видите куче, първо защото те са добри. Второ не се страхувайте когато минавате покрай куче, защото те усещат страхът. Просто се отпуснете.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 98bcc672cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Ами не се страхувайте
когато видите куче,първо защото те са добри.Второ не се страхувайте когато минавате покрай куче,защото те усещат страхът.Просто се отпуснете.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 98bcc672cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Страхът не е нещо срамно,всеки го е страх от нещо,изправи се срещу страха си, и не бягаи от него.Съвсем простичко е, за да спреш да се страхуваш от кучета,прекарай повече време с кучета.Сигурно имаш познати който имат домашен любимец куче.Като им отидеш на гости не ги карай да затварят кучето в друга стая,помоли ги да ти помогнат да се сприятелиш.Дай му да подуши ръката ти,помилвай го,усети меката му козинка,толкова е сладко и така ти се радва,как те е страх от него?

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 9aaeb90769
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   Как да се справя с добър човек, който отглежда полу-бездомно куче във входа? Аз съм лоша и ме е страх. А и кучето цяла нощ вие /"плаче"/ и стои пред вратата ми.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: dfb0338c28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Няма смисъл да се страхуваш от кучета. На мен преди също ме беше страх, но когато мама ми купи куче и го гледах от малко разбрах, че кучетата са най - добрите приятели на човека, а колкото до уличните кучета - да, някои са наистина опасни, но ако запазиш спокойствие няма да ти направят нищо. Не е нужно да купуваш разни спрейове, защо трябва да нараняваме животните? Те също са живи същества и не мисля, че без причина трябва да бъдат наранени. Ако куче върви зад теб най - важното нещо е НИКОГА да не тръгваш да бягаш. Мога да пиша още много, но мисля, че и с това ще съм ти полезна.

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 427f828eda
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

41.   Аз обожавам кучета! Нашите не толкова, за това винаги ги лаят, но приближа ли се аз кротват! Това е защото осещат, дали някой ги харесва или не.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 9881e24f2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   На мен ми се случи преди няколко дни. Вървях си аз към спирката за тролея, когато срещу едно магазинче имаше куче. Аз го подминах, но то ме последва. Обикновенно минавам покрай глудници, но тъй като те са на метри разстояние, не ме е страх. Само че онова беше много близо до мен. Стори ми се, че започна да ръмжи, не издържах и побягнах. То ме подгони и залая. Изминах стотина метра, когато за мой късмет една кола мина покрай мен, спря и от там излезе една жена, която подгони кучето и неговите дружки.
Съвета ми е: Бягството не е решение, кучето само ще те сметне за плячка. Освен това уличните кучета рядко нападат, докато си с лице към тях, затова не им обръщай гръб. Да "хвърлиш" камък също работи, изпробвала съм го. Освен това кучетата нападат хоризонтално. Ако се стигне до бой, защити главата и корема, като поставиш ръцете си вертикално по този начин ІІ.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 31ba92b184
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   Не разбирам страха ви от кучета. Аз никога не съм се страхувала нито от малки, нито от големи кучета. И мен ме е гонило куче, но това не ми пречи да ги обичам... и един съвет, ако ви е страх от кучета не бягайте от тях, а просто ги подминете спокойно. Все пак са хищници-имат инстинкт, ако бягате ще ви гонят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker