Самоуби се! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Самоуби се!
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 7102 пъти
Не знам от къде да почна. Трудно ми е, но ще опитам! Аз съм момиче на 16 години и съм доста затворена и срамежлива! Винаги съм била такава! Но имах един много добър приятел, с който живеехме къща до къща. Проблемът е там, че той е някак " различен ". Не говоря умствено... А по скоро сексуално.

С него се запознах в ранна възраст на около 12 години (Той беше на 19). Винаги излизахме, забавлявахме се... прекарвахме си добре... В началото не разбирах какво му е. Но с времето осъзнах, че е различен. Винаги когато излизаше го чаках с часове за да си изправи косата, да си сложи фон дьо тен.

Спомням си веднъж се разхождахме по центъра и отзад група младежи му подвикнаха " Хей пе*ал " след, което се смееха и открито му се подиграваха. Престорих се, че нищо не съм чула, нито разбрала както и той... Имаше и друг случай когато бяхме спрели на червен светофар една кола с две момчета на около 20 год. спряха пред нас почнаха да му се подиграват в очите. А ние просто се правихме на ударени и побързахме да пресечем...

И още много такива случки... Един ден се прибирах от училище и видях некролог на вратата му. Стреснах се и изтичах да го видя. И УЖАС на некролога неговото име. Просто бях като гръмната... прибрах се и веднага заплаках с глас... Когато майка ми се прибра ми каза, че магазинерката и е казала, че той се е нагълтал с хапчета... Бях съсипана... и още съм... Мисля си, че аз съм виновна. Виждах как хората го обиждат. Не исках да говоря с него, да му дам съвет. Нищо, нищо не направих. Не исках да имаме неудобен разговор както за него така и за мен. Може би си мислих, че всичко е наред понеже той не обръщаше внимание. Винаги е бил с усмивка на лице. И си мислех, че е добре. Майка му също много се обвинява и на нея и е много трудно, защото живее сама. Ужасно се измъчвам. Почти всяка вечер сънувам някакви сънища.

Как отивам у тях виждам го на масата да яде и отивам и го прегръщам. МРАЗЯ СЕ... Виновна съм. Липсва ми ужасно много!! Беше невероятен приятел и човек! Може би се чудите защо написах всичко това! Искам да ви кажа нещо не съдете човека по външния му вид. Сигурно ви се струва като клише, .... но просто искам да го повтора, ИСКАМ ДА ГО ИЗКРЕЩЯ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ... нямам представа какво да правя. След този случай станах още по затворена. Не ми се живее! Изгубих всякаква надежда!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 82b6c24728
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Така е, хората сме ужасни. Но пък и твоят приятел явно е имал слаба психика. Аз имам едно такова приятелче, което непрестанно е обект на подигравки от разни плиткоумни идиоти, но въобще не му дреме. Живее си живота и е приел като чат от него това да бъде отбягван. Просто в България е така. Народът е прост и дълго ще е така. Но наистина е трябвало да поговориш с него. Да му кажеш: Ей, да не ти дреме от тях. Нали имаш мен. Нещо такова.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a2d4664a06
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Призивът ти за не съдене е много правилен.

Ти нямаш вина. Постъпила си правилно, показал си, че за теб няма значение какво се случва и че не го съдиш.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a5bc0ce6bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не можеш ти да бъдеш виновна, за това, че някой е решил да сложи край на живота си. Това е абсолютно лично решение и никой не е виновен за него, отговорен е само онзи, взел това решение. Престани да се терзаеш. Той е избрал така, вероятно е смятал, че това е най-добрият избор.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7e93b4dd4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мила сега ти е много трудно, случило се е нещо ужасно, но с времето болката ще намалее, може би и отшуми.
Ти не си виновна, не ти си взела това решение, а и не ти е казал, че мисли за такова нещо за да поговорите.


И хора не се обиждайте един-друг, не се подигравайте, защото това предизвиква само озлобление, огорчение и негативизъм, а понякога се стига и до по-страшни неща!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c7585b614a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Нямам думи. Явно приятелят ти е бил доста чувствителен защото никой човек не би се самоубил ту ко така. не се обвинявай и не прикривай болката си. Плачи колкото чувстваш че ти трябва за да се успокоиш. Вземи си бележка и си почини у вас. А сега измий лицето си и легни да поспиш ще ти помогне!

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c94b858cd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Виж и аз съм на 16 момиче и аз имам един случай със моя приятелка не точно приятелка де позната Мирослава Николова от Перник ( не съм от перник обаче си писахме) и след като видях, че това е точно тя и че тя е мъртва от както я няма (6 месеца) не спирам да мисля за нея, да плача, да искам да я прегърна много е тежко наистина и всеки ден ми липсва тя също беше винаги усмихната не показваше, че и е гадно тя беше АНГЕЛ винаги ми помагаше, когато имах проблем със времето ще се оправиш, но иска много време понякога години..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 00f36d0d3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не си виновна, той сам го е решил, а човек науми ли си и руската армия не може да го спре. Ще ти дам само 1 съвет- отиди и поговори с майка му и на двете ще ви олекне и вероятно ще имате много да си кажете.
Зу-За

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8b44efad44
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Хей, ... не падай духом :) Знам, че сега ти е трудно, много! Защото се чувстваш виновна (а не трябва), и защото си самотна. Миличка, съжалявам за случилото се, но изслушай ме, нямаш никаква вина! Разбираш ли? Да, ужавно е да загубиш човек на който си държал/а много, с които си се разбирала... Ама какво си могла да направиш? Можела ли си да поговориш с него? Да го подкрепиш? Може би да! Но това щяло ли е да го спре да направи същото, кой знае! Най-вероятно не! ... Виждаш ли, под голямата усмивка, той е прикривал голямата си тъга! Не е искал да натоварва никой, изживявал си го е сам. Най-малкото защото не е знал на кой да се довери, нито как ще реагират хората, дали няма само да го наранят. Затова си е мълчал! ... Ииии... както често става, вътрешно му се струпало, не е имал отдушник, за да се успокой, и е направиш грешката, тласнал се е към ръба. Просто отношението на другите, тяхната подигрвка, го е накарало да намрази вида си, да намрази себе си. А това е да си отхвърлен, и да не те възприемат добре.

Мда, ... каквото и да кажа, няма да мога да запълня, и излекувам болката ти :) Но бъди по-ведра, и добра към себе си, ти си му дала нещо което другите не са! Била си му приятел :) Не си го съдила, не си го отхвърлила. За него със сигурност е било много! ... Просто не е бил достатъчно силен за да издържи, ти си била една, която се е държала добре с него, а фона, около му, е бил все от хора, който не са го харесвали. Аз казвам - майната им на тия други хора, не си била като тях :) Важното е, че допослено си му била приятел!!! :) Според теб, той би ли искал да страдаш? Аз мисля че не! :) Освежи се и живни, искаш да се реваншираш, за "вината за която не си виновна", живей, и се промени. Порастни като една прекрасна личност и жена. Стани по-контактна, премахни страховете в себе си! Можеш го ;)

Което си написала, не е клише, ... а е самата истина!!! :) Живей, и се бори срещу човешките клишета, и предрасъдъци. Как ли? Когато се превърнеш в освободена и прекрасна личност, и започнат да те търсят всякакви, ти и покажи, че допускаш до себе си и хора които те не биха. Че не ограничаваш, че не делиш :) Така, ще им го "изкрещиш" в лицата, че не си като тях!!! :)

Историята е много поучителна, надявам се повече хора да си дадат сметка как се държат с другите, но се съмнявам да си извадят поука! ... Хората помнят "до три дни", после не им пука, и карат по старо му! ...


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: d3a63af9f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   бъди силна.. само това мога да ти кажа ;х

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f1d3d51882
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мила, не се обвинявай. Ти даже не си знаела за този проблем при него, щом дори не го е показвал. Права си, че хората са ужасни същества, които съдят почти винаги по външния вид. Не мога да ти помогна за болката ти, не съм я изпитвала, но е важно за мен да се опитам поне да те успокоя. Запомни това момче с добро и мисли, че той се е спасил от този зловещ свят, където почти всички хора са го обиждали. Това го е подтикнало към самоубийството. Поплачи си, добър приятел е бил и си заслужава да плачеш за него. Всеки път, когато си спомняш за това добро момче, се усмихвай. Той ще бъде щастлив, че ти живееш живота си без да се обвиняваш безпричинно за самоубийството му. Приятелят ти е бил "герой" за това, че е крил тази тъга. Гордей се с него. Ужасно много съжелявам за случилото се. Дано отиде в рая, където му е мястото. Не съм набожна в толкова голяма степен, но това момче заслужава да е на място като това.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8ad0b4fbb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Авторката : Благодаря много на всички за подкрепата. Вярвам, че е на по - добро място. Ще се опитам да изпълня съветите ви! Много ми олекна като го написах. БЛАГОДАРЯ ВИ!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7db890d9a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Може би сега когато го няма ти ще знаеш как да помагаш на други като него. Почни да четеш психология и след време ще можеш да разпознаваш хората които имат нужда от помощ. Ще се научиш да помагаш на тези които са в депресия и са объркани и може това да стане твоята мисия.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 702e7077f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Съжалявам за случилото се!
Предполагам, че в момента ти е много тежко, защото си загубила важен за теб човек. Това момче изглежда е било много чувствително и не е могло да понесе обидите на хората. Важното обаче е, че ти не си го обвинявала за това, което е бил!

Фактът, че си била до него и си му била приятелка не е за пренебрегване - за него сигурно е значело много! Както казаха и в коментарите по-горе, последното нещо, което иска приятелят ти сега е да си тъжна. Разбирам, че ти е тежко, и е нормално. Поплачи си, поговори с майката на това момче, взаимно ще излеете мъката си и може би това малко или много ще ви помогне.

Искам да ти кажа нещо, което не трябва да забравяш:
Когато един човек си отиде, това не значи непременно, че него го няма. Той винаги ще бъде жив - там, в сърцето ти! С времето раната, която имаш ще се превърне в белег, и единственото, което трябва да се опиташ да запазиш от този човек е хубавите ви спомени заедно. Той винаги ще бъде с теб, миличка! Не се обвинявай за нещо, за което нямаш никаква вина. Надявам се, че ще преживееш случилото се и ще продължиш напред.

Много си права за това, че не трябва да съдим човека, преди да сме го опознали. Хората обаче, като че ли често забравяме за това...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 881e4bbefc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Това което се е случило на твоя приятел, се случва на много хора всеки ден, всеки ден по - затворените хора биват умствено малтретирани, стана ми много гадно от историята ти. Гордей се, че си имала толкова смел приятел, не се притеснявай , че е бил различен. Спомняй си го с добро, и не се обвинявай за станалото, да приятелите трябва да си споделят, но отново не се самообвинявай, бъди силна.
S. I. S.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 307e8e9de9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Мир на праха му.... поклон пред светлата му памет!!!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 2097d6d074
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Вина... НЕ, не си виновна с нищо. Направила си най-доброто което си могла - приела си го такъв какъвто е, а тези неща не се доказват и не се обсъждат. Нарича се приятелство... Изборът на всеки човек зависи само от него самия и от никой друг. Той е направил своя - правилен или не, никой няма да разбере това. Мога само да кажа че е бил смел човек. Да поеме толкова много човешка злоба и да я преглътне, да реши да посегне на себе си - това са дела на смел човек. Каквото и да ти казват хората знай, че и най-големия смелчага умира от страх пред очите на смъртта. Бъди горда че си имала такъв приятел и не се обвинявай - той би желал да си такава...

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: d31a8b8592
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Момиче, разплаках се от историята ти.... не знам какво да кажа...

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 101d975455
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   И аз съм на път да направя като твоя приятел! И на мен не ми се живее! Мразя живота и никой не може да ми помогне, макар, че много хора се опитаха и се опитват! Това е! Станало каквото станало. НЕ МОЖЕШ ДА МУ ПОМОГНЕШ! Опитай да се успокоиш и аз бях като теб, а съм едва на 12! Какво мога да направя за моите близки. Приятелят ми се самоуби по подобен начин, но с наркотици едва едва преди 2 дена! Най-добрия ми приятел на когото казвах всичко се самоуби с пистолет! И аз плача всяка вечер, НО НЕ МОГА ДА МУ ПОМОГНА! Това е от мен! Опитай да предотвратиш такива случки с другите си познати и приятели и запомни, че макар да не е до теб, ТОЙ ВИНАГИ ЩЕ ЖИВЕЕ В СЪРЦЕТО ТИ! УСПЕХ! :(

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 3f5e58626f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Браво за първи апт една смилена тема
Евала звучи тъпо но трябва да го забравиш иначе ще се погубиш и ти времето е най-добрия лечител много ми стана гадно за тези подигравки към него въпреки че и аз съм обсаждал също хората с обратни наклонности но на онези които са му се подигравали дано цял живот да им е на съвестта

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 755214ded2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Бъди щастлива заради него. Имало нещо което го е тормозило ужасно, за да вземе такова решение. Явно е преценил, че така е по-добре за него. Поне няма да се мъчи.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: 23b66d796a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   За съжаление няма да е първото или последното самоубийство. Гадно е, не, ужасно е да загубиш някой на когото толкова много си държал и с когото се чувстваш близък и с когото довчера си се смял. Само мога да гадая как ти е на тебе, но със сигурност се чувстваш виновна и ти е отвратително
Явно момчето е имало някакъв проблем и не ти е споделил за да не те притеснява. Но и да беше настоявала, и да се втурваш да му помагаш не е сигурно доколко твоята помощ щеше да окаже ефект. Може би е нямало какво да направиш по въпроса
Много съжалявам че се е стигнало до този трагичен край. Отдай се на скръбта и на чувствата си, наплачи се, накрещи се, но опитай да се изправиш и да продължиш напред, заради него, заради себе си и заради семейството си защото цял живот да съжаляваш и да се обвиняваш задето не си могла да му помогнеш само ще се лишиш от правото си на щастие. Той не би искал да страдаш, а да си щастлива и да си силна. Ако си вярваща може като дойде реда ти да напуснеш този свят да го видиш и да го прегърнеш отново.
Бъди готова да понесеш много удари от съдбата, и още раздели със любими хора, и няма да е лесно. Но такъв е живота за съжаление

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker