Спирам цигарите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Спирам цигарите
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 2098 пъти
Здравейте, аз сам момиче на 13 години 7 клас тоест :Д... пуша от началото на седми клас, обаче сега вече искам да ги спра, понеже не ми хареса самия мирис след като съм пушиила и още много работии.. Обаче същинския проблем е че като ги спраа ме е страх да не напълнея.. аз сам висока 168 и тежа 54кг. и съм чувала че като ги спра ще напълнеяя? Моля ми кажте истина ли е това и ако е да.. какво да направя за да го предотвратя?? Моля ви ПОМОГНЕТЕЕ МИИ!!!


СЪЖАЛЯВАМ ЗА ПРАВОПИСНИТЕ ГРЕШКИИ :))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: e0ce7bf23d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е твърде късно ако пушиш от по-малко от година :) НЯМА да напълнееш ако спреш цигарите, освен това помисли колко пари пестиш по този начин. Колко струва едно пакетче - 3 лв? Докато хората на твоята възраст се занимават с тези глупости, ти ще пълниш касичката със спестявания :)

И още нещо - успех с отказването на цигарите и дори не започвай с наркотиците и алкохола.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 64cca2df18
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Страхувай се да не се пристрастиш и да хванеш рак, инсулт, инфаркт на средна възраст.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: e20de47d0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   По принцип цигарите намаляват апетита.
Има спорт човек - тичаш, играеш нещо и тн. Толкова ли е трудно? Предпочиташ да си пафкаш цигарките, да развиеш зависимост и в най-лошият случай ще се разболееш от онкологично заболяване, но да си слабичка така ли? По-добре спорт 3 пъти в седмицата, ще видиш колко по-добре ще се почувстваш и няма да имаш нужда от цигари.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 1f9ef44e8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Спирай ги докато не си се пристрастила, че после стават големи бели...
имах такава приятелка и нищо не стана от нея

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: b4a58cae5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Разбери само, че ако не ги спреш сега, като станеш на 30-40 напълняването ще ти е най-малкия проблем. Тогава като се замислиш за всички гадости, които са ти дошли до главата от цигарите, за напълняването няма и да се сетиш. Като си със жълти пръсти, черни зъби и прегракнал глас, по-хубава ли ще си отколкото като качиш кило-две? А от цигарите и по-опасни работи стават. Плюс това не е сигурно, че ще напълнееш от спирането, ти сега растеш. Ако искаш започни да тренираш нещо, вместо да пушиш зад училище като те плашат килцата. И ги спирай докато е време :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 7d3cb0e392
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Коментиращи, мисля че детето знае какви са рисковете, ако не ги спре ;)
Миличка, като човек, който не веднъж е спирал цигарите, ти казвам, че има начин да не напълнееш, но има вариант и да стане това. По принцип хората напълняват, когато спират цигарите, не защото самите цигари въздействат на организма да гори калории, а защото намаляват апетита и ядеш по-малко уж. Но не точно и в това се корени напълняването. Някои хора, когато ги спират, започват да запълват празнината с храна и то не с ябълки, а с шоколади, близалки, дъвки, сладолед... Като цяло със сладки и/или калорични неща, които естествено предизвикват напълняване.
Ти няма да правиш това! Занимавай се непрекъснато с нещо. Ако ти се припуши, започни да вършиш нещо, което ще те разсее. Опитай се изобщо да не мислиш за цигари - дори и лошо да мислиш за тях, пак ти напомня, че ти се пуши.
Спортът като цяло не е лош заместител, но и други хобита може да имаш. Ако компанията ти е от пушачи, може малко да намалиш излизанията, но не и напълно. Трябва да свикнеш с това, че другите пушат, а ти не.
Не ги спирай постепенно, така трудно ще стигнеш до края. Махни ги рязко от живота си. Ако мислиш, че вашите могат да ти помогнат по някакъв начин, сподели им проблема.
И най-важното, прави го за себе си! За да бъдеш здрава, за да бъдеш красива, за да имаш повече пари в себе си, за да не си привързана към една отрова.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 1b2d6a0b96
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хора, хора.. тя май не е почнала да пуши, защото е била дебела. По скоро я плаши мисълта, че ще напълнее след като ги спре. Което логично се свежда до извода: Момичето е с нормални килограми и е започнала да пуши от.. газария. Ей така, да се покаже на другите, че и тя има цигари и финансово може да си позволи да бъде пушачка. Друг въпрос е, че здравно не може. Няма да чета лекция как се увреждат белия и черния дроб, как дядо ми почина твърде рано, заради цигарите и как трудно можеш да се откажеш. Един съвет: Преди, когато майка ми пушеше доста реши да спре цигарите и поведе война с килограмите. Само че вместо да се подлага на диети всякак сутрин ядеше по 5-6 моркова и през деня се чувстваше страхотно. Не напълня и не се срамуваше от теглото си. Родителите ти знаят ли, че пушиш? Защото ако знаят или ако и те са/са били пушачи можеш да ги попиташ за по-ефикасен метод, въпреки че морковите според мен са най-доброто.

УсмивкА :)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: e4838681a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Мерси много за съветите които ми дадохте!! И до номер 7 ти наистина си прав/а аз наистина ги започнах от газария обаче мама като разбра че пуша и ми обясни каво ще стане ако продължа са пуша и какво ще стане ако сега се откажаа от тях ( ще имам свеж дъх, няма да воня на цигари цялата и др. )!! Все пак още веднъж много ви благодаря за отговоритее :))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker