Ще бъде ли лошо, ако си сложа татуировка и сини кичури на 13? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120984)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Ще бъде ли лошо, ако си сложа татуировка и сини кичури на 13?
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 8148 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 13 и бих искала да попитам за мнението ви относно някои промени във външността ми. Не ви питам дали да ги правя или не, вече съм решила, но тук става въпрос за това как ще ме приемат момчетата, момичетата и най - вече учителите.
Така, първо реших да си сложа татуировка на гърба. Ще бъде нещо като рояк водни кончета, съвсем фини и малки. Причината тези малки създания да бъдат отпечатани на кожата ми е, че от малка рисувам водни кончета, снимам ги, понякога ги хващам. За мен те са символ на красота, изящество.
Следващата откачена стъпка е сини кичури. Отдавна мисля за това, а и няма да са много. Косата ми е кестенява и съм на мнението, че ще ми отиват.
До тук добре, жребият е хвърлен, но.. има едно голямо НО. Не знам как ще ме гледат ( на първо място ) учителите. До година ще съм в нова гимназия и ( дано да ме приемат ) тя ще бъде престижна и на високо ниво. Трябва да впечатля учителите, но и новите си съученици, които нямам представа как ще реагират.
А вашето мнение какво е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 60

преди: 12 години, 1 месец
hash: 8aea56b757
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами къде слагаш родителите все пак? Мнението ми е, че е доста безвкусно и дори опасно /татуировката/. олкото до учителите - не се съмнявай, че ще те гледат с подозрение, а може да имаш проблем, но зависи какво е училището. Много си малка за да прецениш след години дали въпросната татуировка ще ти харесва. Колкото до кичурите - може пък да си решила да се ориентираш към цирково училище - защо да не приличаш на палячо.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: aafd0081ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Моето мнение е

ДА за кичурите,

НЕ за татуировките.

Косата пораства, ако не ти харесва утре можеш да направиш кичурите розови, червени, да се пострижеш 0 номер и пак ще си порастне.
На 13 имаш право да търсиш себе си, не е смешно да изглеждаш глупаво, но на 50 е. Не вярвам на 50 да имаш същите сини кичури, докато морските кончета ще те „красят“ и тогава

Татуировката е до живот. Днес си на 13, утре си на 30, след време си на 90 - тя винаги ще те „краси“.
Освен това можеш да се заразиш с нещо, ако я правиш в някакъв дубиозен гараж. Само с позволение на родителите е изобщо позволено, ако не ти го искат, значи салонът е дубиозен, можеш да си хванеш и болести.

Направи си кичурите, но за татуировката изчакай до 18. Тогава по-скоро ще можеш да решиш.

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: e386e6f269
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ж30:
Остави чуждото мнение. Важно е твоето, но определено ти няма да си "на същия акъл" след години и тогава:
* ще съжаляваш, че си дамгосала тялото си завинаги...
* че няма махане
* ще ти се наложи да демонстрираш женственост, а ще си със смешна татуировка - или няма да е модерно в момента, или вече ще е променила формата си, заедно с тялото ти и т. н.
Що се отнася до кичурите... Работя в сферата на козметиката и повярвай ми - не ползвам нищо друго, освен: шампоан, балсам или СКЪПА маска за коса, бадемово масло за цялото тяло (вместо крем или лосион). Разбери, всичко е невероятна химия и трови кожата и оксата. Има вероятност рано-рано да оплешивееш.
Изборът е твой!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: c9bc2dc0b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм момиче на почти 14 /след няколко дни ги навършвам/ и съм тръгнала една година по-рано на училище. В елитна гимназия съм и някои от съученицките ми имат кичури /руси кичури/, но никой не им прави забележка. Някои дори се гримират, обличат се „по-моерно“ /разголено и т. н. /. По-големите ученички /от 9 нагоре клас/ имат най-различни цветове кичури - розови, сини, имаше една със зелени, обличат се доста интересно, цветно, виждала съм и с татуировки, но не са били изгонвани от училището, за забележки не знам. Аз нямам нищо против кичурите, татуировките, все пак всеки има право на избор :). Мисля, че ако си от София може да има проблем, защото познавам едно момче от София и си беше направило кичури /руси/. Разказвал ми е, че щяли да го изгонят, ако не ги махне, но това беше преди 3 години. Аз съм от по-малките градчета и в училищата /дори елитните/ се толерират такива неща :), но за по-големите градове, като София, например, не съм сигурна.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 9096bdb35c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   1- Не, няма да е лошо имаш кадърно обяснение, но ще е смешно. (съжалявам)
2- Моите учители не приеха добре, когато едно момиче си направи руси кичури, гледаха я странно доста време... за сини поне ще е епично.
3- Еми, не знам как ще реагират момчетата, но знам как биха реагирали съучениците ти като цяло- малко ебавки, доста учудване, малко коментиране (добро или лошо не се знае) и накрая никой нищо няма да продума.

Малка си за постоянна татуировка по-добре си нарисувай водното конче или направи временна, надали някой ще забележи... но си малка за нещо постоянно, което няма как да се изтрие. За кичурите- направи си 1 за да не е фрапиращо и няма да го направят на въпрос. Но според мен, ако за теб тези неща бяха толкова важни и символични, нямаше да се притесняваш от чуждото мнение.
Зу-За

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: acc3b8f4a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   За татуировката да, но за тези кичури НЕ по-добре си направи руси кичури като толкова искаш да имаш кичури.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: e41a7cecab
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   за кичурите -> окей, не мисля че ще е проблем. от моето училище има 2 момичета на по 12/13 години едното е с зелени а другото с сини кичури и никой не им прави проблеми. за татуировката мисля да почакаш поне още 1/2 години. възможно е после да съжаляваш, за това че си я направила. Ако толкова много искаш тату направи си временно. :) Аз съм на 15 г. и съм момиче и се надявам да съм била полезна :)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 2690e915c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Вашите знаят ли? Мисля, че на тази възраст не можеш да се татуираш без позволението на родителите си. А как ще те приемат - най-вероятно като откачалка, на 13 не е много добра възраст за такива експерименти с визията. Да не говорим, че си още доста малка и за следващите десет години ще си сменяш желанията, настроенията и вкусовете поне още десет пъти. Недей да рискуваш да се бележиш за цял живот с нещо, което дори няма как да знаеш дали след 5 години ще ти харесва. Нямаш представа колко се променя човек за 5-10 години.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 33586293ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   За татуировката окай.. но за сините кичури.. Ужас.. :D.. Имаше едно момиче от моя клас беше с сини кичури и всички я обиждаха и след 2 3 месеца пак се боядиса кестенява.. :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: ad09bd4ebe
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Татуировка на 13??? Ха-ха-ха, познай на какво ще прилича като станеш на 20 (все пак тялото ти продължава да расте и да се развива). Дори не знам кой би се съгласил да ти я направи като си толкова малка. Въобще - дано това да е само някаква провокация, а не истина, че се чудя накъде върви Светът... Ако се мислиш за много интересна, останалите биха те възприели по-скоро с насмешка, замисли се върху това...

Палав Мечок

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 824255440d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   И защо ти е да имаш татуировка и сини кичури авторке?

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 924f9d9ef1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Моя съвет: Изчакай да станеш на 15-16, обмисли го МНОГО добре и чак тогава си направи татуировка :) Има добър шанс да съжеляваш заради "грозната картинка". Затова - изчакай 2-3 години и го обмисли добре.

За сини кичури... не виждам какъв е проблема. Хубаво е да видиш някой в тълпата, който се отличава от другите :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 4f97c79bbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   И аз като бях на твоите години, със същия цвят исках 2 сини кичура ама ме спряха, щото щях да съм като папагал ;) Ние сме по-консервативен народ и такива изпълнения не се приемат много добре. Според мен не е толкова хубаво още толкова малка да си гориш косата.. Една приятелка в 7 клас смени всякакви цветове кичури - зелени, червени, лилави, руси, бембени и сега като е в гимназия ги махна, щото омръзват. Същото е и с татуировката.. Не мислиш ли, че си прекалено малка? Аз съм твърдо против татуировките, неприятно е като видя улегнали жени с татуировки пък и както по-нагоре казаха фигурата ти ще се променя и не знам дали ще изглежда добре като станеш на 25 (примерно). + това на 13 години ще издържиш ли на болката? 1 приятелка припадна от болка когато си сложи обица на пъпа... А дали скоро няма да поискаш нещо друго? Все пак ние тийновете си сменяме желанията всяка седмица..

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 0dfe94ee93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Сини кичури? По-добре някакъв друг цвят да избереш(Обаче са вредни за косата! ). Татуировки добре, ама да са най-много 1-2.

И знай, не ти трябват такива глупости, за да впечатлиш някого(ОСОБЕНО УЧИТЕЛ). Трябва ти само глава. Учи си уроците, отговаряй често на въпросите(на учителите), не пречи на останалите, говори интересни неща и всички ще те харесат. :)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 0dfe94ee93
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Просто си поддържай косата - мий я, прави си хубави прически(ее, в нета има много), най-добре без преса и подобни измишльотини(защото доста изтощават косата). Тва е...
Ся да стигаме(по-точно ти де ;д) до клоунски(както каза номер 1) кичури.. СИНИ? !! ха-ха.. по-добре не..
Абе естествената красота е най-хубава! Всичко, което ти трябва е шампоан, гребен(или четка.. все едно ;Д), самобръсначка(за ръцете, краката ;д).. кво повече?
PS. : На 14 години съм, може да съм старомодна, обаче модата днес е ужасна, даже смешна.. и затова предпочитам да си бъда старомодна, отколкото да приличам на палячо(с тонове грим, кичури, татуировки... ) ;ДД
Късмет ти пожелавам и се надявам поне малко да се замислиш върху моя коментар ;)

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 28889320e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Недеи тялото ти сега се развива, растеш и познай на какво ще заприлича този татус когато се разтегне така да го нарека... А относно за кичурите направи си ги кво толкова, но ако другите почнаг да те обиждатне им позволявай бъди със самочувствие!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: e6dfdd099e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   От авторката :
Да, родителите ми знаят. Аз обсъждам всяка част от живота си с тях. Съгласни са да си направя татуировка, защото уважават личния ми избор. Предупредили са ме за последиците. За кичурите още не съм говорила с тях.
Защо ми е да имам сини кичури и татуировка? Аз съм в такава възраст, че искам малко промени. Наясно съм дали те ще ми останат цял живот или не.
А относно някои провокации, вие не ме познавате и съжалявам, но ви питам за друго, а не да оценявате мисленето, държанието и характера ми!
В този сайт все пак се дават съвети, нали? Да не съм объркала? Но хайде да не съм толкова черногледа, поисках мнението на част от хората и ето го:) Благодаря на всички за отделеното внимание!!!
Относно татуировката и кичурите.. ами да, ще ги направя на своя глава, а ако объркам - то ще ми е за урок! :)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: d99a2c2ff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Ауе, момиче! Аз съм на 12 и вече и имам сини и руси и розови кичури! Не казвам да го направиш и ти! А за татоса неам идея к'во да правиш, помисли добре преди да направиш каквото и да е! Аз съм пълна бунтарка, и пак съм любимката на даскалите, не заради косата ми, а защото УЧА, УЧА, УЧА!
аре успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: ad689e8e07
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Пази си косата, момиче да не съжеляваш после! Направи си кичурите като толкова иимаш желание, НО гледай да не ти става навик. Колкото до татуса.. мисля, че на 13 наистина ти е рано. След година, две, три ще ти е омръзнала : ) За съучениците ти е ясно, че някои ще те харесат, а други както винаги ще намерят косури, а учителите като знам какви са особени няма много да се кефят на твоя избор, но все пак решението е само твое.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: c1f487249e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   За сините кичури ОК, правила съм си временни горе долу на твоята възраст, върху черна коса, седяха уникално добре, никой не се е подигравал даже напротив. Колкото до татуировката- малко е рано, с растежа може да се деформира, аз лично първата си я направих на 19, пак не съм имала проблеми с никой, въпреки че по това време учех във ВУЗ. Отминаха пуританските времена в България, така че смело напред, сега му е времето да експериментираш с прически, гримове и дрешки :)

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 6f7d2234ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Аз съм на мнението на номер 2 - да за киуурите, не за татуто, малка си за татуировки!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 8c746feade
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Сега е моментът, в който порастваш и искаш да изразиш себе си. Няма лошо да искаш да си проявиш индивидуалността и да се отличаваш от другите. За сините кичури не виждам нищо лошо, защото и да не ти харесат, това се променя. Но за татуировката си помисли много добре. Едва ли ще те разубедя, но все пак ще те посъветвам да си направиш само временна татуировка и когато станеш на една по-зряла възраст и още си на тази вълна си направи перманентна.
То въпросът ти беше за мнението на другите, но аз се отплеснах. Ами за съучениците ще си готина, със сигурност, децата на тази възраст харесват такива неща. За техните родители и учителите ще бъде нещо от сорта: Много си малка за такива неща. Но мисля че ако промяната е само във външния вид и си останеш същата и по характер те няма да променят мнението си за теб и рано или късно ще те приемат. За непознатите по улицата, които те виждат за първи път кичурите ще са лек шок, но да не ти пука. В крайна сметка, вече си голяма и знаеш че тялото си е твое и си свободна да го променяш както си искаш, но и да носиш последствията от това- като например след 5 години (вече на 18) тръгнеш да си търсиш работа.
Мога само да ти кажа, че желанията се променят с времето. Когато бях на 16 започнах да си боядисвам косата в червено и всички много ме харесваха, след две години, обаче, ми омръзна и реших че истинският ми цвят е далеч по-хубав. Добре че и татуировка не си бях направила. И между другото, за татуитовка не трябва ли да си поне непълнолетна (14), а не малолетна?

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 1d45f2729e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Ами за кичурите според мен няма проблем защото аз сега съм на 12 но в 3 клас имаше едно момиче с руси кичури ( в София) и учителите не й правеха проблем.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: e692237c35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   сини кичури? А защо не с зелени така по ще ти отива но за татуирането изчакай да станеш поне на 15

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 0a27ed59ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Още си малка ..Неска кичур утре обица на езика други ден на оная работа ...Кво ви става на вас бе деца ...Аз си мисля че нащо поколение било зле аа сега като чувам леле ...Ьма то ваште са виновни че ти го позволяват .....Момиче не си съсипвай красотата...

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: bc9bbdbf79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Не си прави татус, защото още растеш и кожата се разтяга, татосат ще заприлича на някакво петно едва ли някой ще се съгласи да ти направи татус. Просто изчакай няколко години за къде бързаш?
Иначе с зелените кичури ме уби, Ще приличаш на жигосано извънземно. Ако не си разбрала това е най-лошия избор, който може да роди ума ти.

Viki

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: bc9bbdbf79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   А били са сини кичури, ами така де пак ще приличаш на извънземен обект на земята.

Viki

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 2b1114cd49
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Божее хора направо сте смешни.. Номер 1 - защо пък на клоун леле..консервативен човек какво да кажа.. Значии аз съм на 14 и до сега съм имала руси, лилави, червени, сини и сега зелени кичури. Супер готини са и всички им се кефят! Имам и татуировка на гърба - представлява надпис и е смислен и много ми харесва. Имам и пиърсинг на пъпа и на устната. Никой не ми се е смял, нито пък учителите са ми правили проблеми.. А относно съучениците ми - много се кефят, някои даже завиждат.. Всички ще ги харесат освен ако не са консервативни зубъри и така.. Подкрепям те, малко е лудичко, но пък е готино....Ще те преимат споко :)
- M.P. :) :*

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 05de3363b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Мацка, яко е да си направиш кичурчета и тату. В моя клас има момичета с кичури и една с татоси. 7 клас съм. И аз съм със сини кичури само че са изкуствени. Даскалите нищо не могат да ти кажат пък и ако са печени ще те приемат от "готината страна". Относно татоса чакай още малко по 1 причина ще се разтегне. От водно конче ще стане като петно и после трябва да го поправяш или направо да го махнеш, а повярвай ми премахването е супер болезнено! (аз бях същата мераклийка за татус обаче съм решила и да се занимавам с това така, че си викам я изчакай още малко ) Айде късмет!! :)

 
  ...
преди: 12 години, 29 дни
hash: 6d723034f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Не си споменала за родители така че явно с тях си се оправила и няма да коментирам.

Първо да кажа че от това което чета ми приличаш на едно доста интелигентно момиче. Щом харесваш водни кончета добре, няма проблем, те така или иначе няма да се виждат на гърба ти, но все пак не е много удачно да го правиш перманентно. Не съм много запознат с татуировките и не съм се и интересувал, но съм чувал че има и непостоянно. По добре започни с такава, все пак си на 13 имаш бая време да си променяш мнението през живота.

За кичурите, не ми звучи много нормално сини кичури. Сини, розови и др такива ярки цветове не се много добре като си на 13, но ако се харесваш избора е твой. За кестенява коса бих ти предложил да пробваш с леко червеникъв цвят. Виждал съм много момичета така, много добре стои. Също така може и бял. Но не прекалявай. 1-2 отпред ще е предостатъчно.

Както казах в началото, според това което чета, няма нужда да впечетляваш учителите си с вида си. Достатъчно е да те изпитат и ще видят какво можеш.

Това е моя съвет, но все пак както винаги съм твърдял, не слушай другите а прави това което сърцето ти иска. Успех с решенията.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 29 дни
hash: 1c13cc3a72
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   И аз съм на 13 и според мен няма лошо особено за кичурите.. за татуировката питай вашите.. на мен ми дадоха, но аз реших да не си правя, защото ще ми омръзне.. а ако толкова искаш направи си само че за татуса направи го някъде, където няма да се разтегне.. и какво ти пука другите какво ще си помислят.. важно е ти да се харесваш

 
  ...
преди: 12 години, 25 дни
hash: 9afb5874e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Не мислиш ли, че си още малка за кичури, а още по малка за татиоровка. Почакай да станеш поне на 16.

 
  ...
преди: 12 години, 24 дни
hash: da3525e850
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Аз съм колкото теб и имам червен и рус кичур :) напоследък са доста модерни, на тях няма проблем!
Татус не можеш да си сложиш по закон на твоята възраст... едва ли някой човек, който работи това ще ти сложи такова нещо. Помисли, че този татус ще ти седи до живот! Няма махане! Ами ако след няколко години решиш, че предпочиташ пеперуди (примерно)? Няма да можеш да ги махнеш. Хубаво помисли преди да правиш това! Ако решиш, че си наистина готова и искаш да си сложиш татус, трябва да знаеш, че има опасност да хванеш рак на кожата. Когато отидеш в студиото (ако се стигне дотам) трябва задължително да кажеш, че искаш да отворят иглите пред теб! Поздрави и умната!
*Shine :]*

 
  ... горе^
преди: 12 години, 22 дни
hash: 02a3f223fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Прави каквото искаш, стига да не имитираш някого!

 
  ...
преди: 12 години, 18 дни
hash: 9169e54268
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Кичурите, ок (все пак и аз преди около 7 години си имах сини кичури, та все още продължавам да си унищожавам косицата с различни цветове от дъгата)... Могат по всяко време да се оправят, променят или кквото и да е било.. Татуса изрично - НЕ.
1. Едва на 13 си - тялото ти има още доста да расте и да се променя.. Тоя татос няма да прилича на нищо, като навършиш 15-16 години.
2. След 10-20 години сама ще съжаляваш. (по-добре навърши поне 18 преди такава промяна)
3. Не е необходимо да предприемаш чак такива мерки, за да покажеш на себе си, на какво държиш, а за съучениците ти, не би трябвало да ти пука.
4. Учителите ти със сигурност няма да го приемат добре, особено ако са от тея - тесногръдите..
5. Колкото и да не ти се вярва, татуса си е нещо доста опасно, ако не подходиш към него, както си му е реда - отговорно. На 13 едва ли, дори осъзнаваш, какво е отговорност.

Моя съвет е, просто да изчакаш още няколко годинки, когато ще виждаш света с други очи, и едва тогава да вземеш правилното решение за себе си.

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 дни
hash: 4dbc8c9f51
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Направих си татоса, но е много ама много малък ( чак не се забелязва) и така няма толкова голяма опасност от разтягане :). За сините кичури.... ммм не!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 512af5e0c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Аз също съм на 13. Според мен е още много рано за татус. Относно кичурите според мен не са лиша идея. Аз съм с руса коса и имам лилави кичури и всички казват че цветните кичури са много свежи и готини.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b4ca51808a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Така първо аз съм и за двете. При татуирането ще имаш проблем трябва да отидеш с родител и той да е съгласен. Първият ми татус го направих на 15г. И бях с майка ми. Избрала си място, на което няма да се вижда, а и учителите ще те преценят по знанията и уменията, които имаш не по сините кичури.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: a722b96506
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   И aз съм нa 13 и мисля дa си прaвя тaтуировкa и сини кичури и мисля че aко си нaпрaвиш тaтуировкaтa нa място, което не се виждa ще е добре, a зa кичурите .. мисля, че нямa проблем aко сa мaлко, смисaл 3-4.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 3fd48bfce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   НЕ СИ ПРАВИ ТАТУИРОВКИТЕ! След 4-5 години ще приличат на размазана цапаница. За кичурите - по - добре само един!

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: f3d8ecdc4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Така... Татуировката я направих временна, а за кичури вече не мисля. По - хубаво да си пусна коса до кръста - здрава и красива, отколкото да я изтощавам. Това е :)
ОТ АВТОРКАТА ( пиша с главни букви, защото всички тръгват да пишат без да са прочели и един коментар ;дд)

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 763523db9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Браво... мислила си разумно... аз преди 2 месеца станах на 14 и днес ще ходя да си правя 2-3 сини кичура в краищата... прочетох всички коментари и не знам защо си се отказала от кичурите.. ти пак може да си пуснеш косата до кръста...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6a0f7fa04a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Аз съм на 14 и си направих зелени, лилави, червени и сини кичури.. Няма нищо лошо в това :) Но за татуировката, не е добре на тази възраст да си правиш, защото след години много ще съжаляваш ..

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b132766977
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Не я разбирам тази мода да се правят шарени кичури. В главата като папагал. Колко по-хубаво е да имаш хубава, дълга, естествена коса не е истина просто. Няма нищо по привлекателно в едно момиче от косата. Признак на женственост, а ти искаш да си правиш сини кичури. Ми дай се направи цялата синя, розово, зелена, червена. Осен да ти се смеят момчетата, друго няма да постигнеш с това. А колкото до това, че по този начин искаш да се изразиш и промениш - ти си на 13!!! Наясно ли си колко още ще се променяш и колко още моменти да бъдеш различна ще имаш. Намери по добър начин за изразяване! Просто съвет...
Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: efd1a8dfe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   миналата година си направих два кичура от вътрешната част на косата-руси. Всички адски много ме харесаха и останах доволна... та, за кичурите, ако ще ги правиш, ги прави от вътрешната част на косата, като си направиш опашка ще се виждат и с пусната коса-но не толкова.... татуировка-ТВЪРДО НЕ!! И на мен ми се иска да си направя, но вече след като завърша на кръста или на корема ще си направя една малка и по-семпла... тази година обмислям вариант за розови кичури, но не съм го решила твърдо.. Приятелите ме смятат за голямо ку-ку заради това ми желание, но те и затова ме харесват!!! ":))

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 00b6cc4a0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Кичури все тая, направи си, но да знаеш, че сините издържат адски малко и се постигат трудно и накрая остават едни зеленикаво-сивкаво-руси кичури. За татос мисля, че ти е рано, не за друго, ами защото след години ще си си променила коренно виждането и ще съжаляваш. Познавам момичета, които на твоята възраст си направиха татоси с пеперудки, защото смятаха, че са много яки и нежни, а сега съжаляват супер много. Но и това си е твое решение, после можеш по някакъв начин да ги заличиш с друг татос евентуално.. Никой нищо няма да ти каже в училище, точно на тая възраст всички си правят розови, зелени, сини, пембени кичури ;)

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 7ee967fdca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   Здравей, няма да чета коментарите и затова мнението ми може да се повтори с това на някой друг. Значи аз съм на 14г. и съм момиче. За сините кичури и аз много искам да си направя със спрей, а за татуировката по-добре изчакай да станеш на поне 15-16 за да не съжаляваш. Примерно утре отидеш и си направиш тату някой ще те пита защо си я направила, а ти ще отговориш защото те кефи :).. но по принцип в татуировките трябва да има смисъл ако щеш даже и емоции, да бъдат свързани с нещо-с някой! а не просто да си нашариш някоя пеперудка защото мислиш, че е яка :)

G. S

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 214912a6ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   За кичурите- недей да ги правиш с истинска боя 1-во много ще ти увреди косата, а когато синия цвят падне трябва пак да я боядисаш защото истинския цвят на косатата ти в тази зона ще е избелял 2-ро може да не се харесаш и тогава ще трябва цялата коса да си я боядисаш (както казах заради избелелия цвят) и 3-то наистина може да ти създаде проблеми в училище. Затова аз ти препръчвам да си вземеш изкуствени, а ако не се харесаш, омръзнат ти или ти създадат проблеми в училище щее ги махнеш лесно това не уврежда косата!! а до колкото за татуировката- недей тялото ти тепърва расте и след 10 години тя ще се е разтегнала и няма да е толкова хубава, а и може след време да ти омръзне, но тук не е като с кичурите- остава ти завинаги!! дано да съм ти помогнала, но все пак това си е твой избор :)) п. п аз съм на 12

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 7f1c0ad67e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   За кичурите направи си и аз бях като теб даже две учителки ходих да ги водя и те да си правят за татуировката ами недеи ако ще е за винаги за да не съжаляваш после

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: bcd0143e5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   Не, не мисля, че ще е лошо : )! Аз съм на твоите години и преди около седмица си направих сини кичури ( от долу косата ми ). От тогава отношението на другите към мен доста се промени вече се държат много по - добре с мен и се сближих повече с моите познати. Ако искаш си направи и ти, но за татуса изчакай още време, защото кожата ти все още израства и един ден ще стане на нищо ; х! Аз също ще си правя татус, но ще изкам до 15 - 16 г. Другата година ще е питрсинг ;д. Все пак прави т ' ва, което смяташ за добре : ))!

 
  ...

1-50 от 60
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker