Обиждат ме... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Обиждат ме...
преди: 12 години, 26 дни, прочетена 5094 пъти
Здравейте... Аз съм момиче и съм почти на 14 години. От много време искам да споделя с някой моят проблем, но тъй като няма човек, който да ме разбере(поне не от познатите ми), реших да пиша тук. Не мисля, че можете да ми помoгнете, но поне ще се почувствам по-добре и ще ми олекне. Ще започна отначало, макар че ще стане малко дългичко.
Преди две години се преместих в нов клас и от тогава започна моят, да го наречем, кошмар. Първо всички момчета ме дразнеха и ме обиждаха. Добре... Примирих се... Годината свърши и аз бях щастлива, че отново е лято. Всичко си беше наред, но отново стана есен и аз трябваше да тръгна на училище. До края на първия срок нямах никакви проблеми. Бях наистина щастлива... Но след началото на втория срок те отново започнаха да ме нападат, само че този път с по-лични неща, които засягат дори и външния ми вид. Постоянно съм заобиколена от тях, все едно съм плячка на група хищници, които вместо да ме ядът те ме обиждат. Непрекъснато ми повтарят колко съм грозна, колко криви били зъбите ми(скоро ще ми слагат брекети), имала съм мустак, била съм плоска, не съм си махала космите на ръцете. Знам, че не съм красавица, но не съм и грозна, а до скоро мислех, че нещата, които казват са глупости. В никакъв случай не бих могла да се нарека грозна. Дори преди да се преместя в сегашния ми клас се мислех за хубава. Но след като започнаха всекидневните обиди всичко се промени. Сега самочувствието ми е под нулата, а те продължават да ме нападат. Направих си регистрация в ask. fm, защото реших, че ще е забавно. Е, не е... Те упорито продължават да ме убиждат, дори и там. Наистина ми е гадно. Всеки ден се прибирам нещастна, сядам в стаята си и плача... Глупаво е знам, но правя точно това. Майка ми не ме разбира и казва, че това били глупости и тотално ме игнорира, за това се отказах да й "споделям" и се затворих в себе си. Не искам да живея така... Не издържам повече... Надявам се не мислите, че преигравам, но просто исках да споделя, а ако си го мислите... Поставете се на мое място и се замислете как бихте се чувствали вие...
Мога ли да направя нещо или ще се наложи да си трая? И има ли начин да направя нещо, за да променя държанието им?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 25 дни
hash: d067244617
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това е ужасно но се е случвало и на много други хора, даже някои ги бият в училище... Аз съм горе долу в твоето положение но това ми се случваше миналата година сега пък други неща с други хора. Класът ми като цяло не е лош, но има и огромни гадняри, такива които другаде почти не могат да се видят. Аз съм 7 клас преместих се в другото училище в 5-ти, втория срок. Всички за начало се държаха добре с мен, имаше 2 момичета които въобще не ме харесваха и започнаха да плетът едни глупави интриги. Едната беше нова, но от началото а другата от 2-ри клас. Тях никой не ги харесваше, всички им се подиграваха защото бяха злобни, прости и дебели (не че има значение). Естествено уникално тъпите им номера се виждаха.. и до някъде проблемът се реши и всичко беше горе долу добре но в 6-ти клас започнаха да ме тормозят и момчетата. Събираха се на групичка и ме унижаваха по същия начин. В седми клас спряха и сега някои се държат добре. Сега в 7-ми клас сме ''приятелки'' и то какви... Аз винаги съм била свръх чувствителна, вероятно като теб но хубавото е че се промених благодарение на простотията им. Написах ти историята си за да разбереш че всяко нещо си има смисъл и обидите им ще бъдат добре за теб в бъдеще. ТЕЗИ ЧУВСТВА ЩЕ ПРЕМИНАТ, НЕ ПОЗВОЛЯВАЙ ДА СЪСИПЯТ ЖИВОТА ТИ. И аз бях така постоянно плачех и се чувствах ужасно сега разбирам колко глупаво е било.. :) Успех и се стегни, живей си живота и не им обръщай внимание!

 
  ...
преди: 12 години, 25 дни
hash: 92fd53fc76
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Викаш, че си почти на 14, което означава, че си седми клас- тоест ще правиш матури и можеш да си кандидатстваш за някоя по-елитна, или поне кадърна, гимназия. Казвам го, защото сигурно 60% от "Загубеняците" са такива, защото са в грешна среда- което е тъпо и жалко!

Остана съвсем малко!
Сега сме 5 май още само 16 дни и е матурата по български, 18 и тази по математика, а след 41 сме в лятна ваканция! Всичко е наред, махаш се от шибания клас и променяш отношението на хората към теб- коренно. Повдигни си самочувствието през лятото- хвани тен, купи си някакви дрешки, намери си приятели, дивей малко/мнооого, сложи си брекетите, промени си прическата... каквото ще те зарадва. И когато се появиш в гимназията с напълно непознатите хора се усмихвай, дръж се нормално и човешки и не позволявай на никой да те мачка, в никакъв случай не се свивай в ъгъла.

Осъзнавам, че за теб ще е доста трудно да го направиш и то не за друго, а защото си приела, че си грозна (дори да не си)! Вземи пример от онези невероятни момичета, които не са нито първа хубуст, нито са велики гений, но въпреки всичко са много силни, много самостоятелни и имат голямо влияние над хората около себе си.
Зу-За

 
  ...
преди: 12 години, 25 дни
hash: 8be13edf54
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Какви са тия кифли? Не си си била махала космите на ръцете. Какви са тия изгъзици. (съжалявам, че така се изразявам, ама... ) Боже, тия деца акъл нямат.
Плоска си била. Изобщо да не те притеснява, тия с "големите" гърди след години колко ще реват от кръст и всичко, а и на теб ще ти дойде времето. Много мъже харесват по-плоски момичета, я ги виж всичките модели какви са с малки гърди пък все готини гаджета имат. ;)
За зъбите, на много хората са им такива, а и ти ще ги оправяш - след брекетите няма да се познаеш. Имах една приятелка, сега са и направо като Холивудска усмивка, сериозно... ще разбиваш сърца като пораснеш още малко.

А относно красотата.. Кои пък са те да съдят? Бог? Изобщо не им обръщай внимание и започвай да се защитаваш. Такива мижитурки се страхуват от хора със собствено мнение, които им се изправят в лицето. Не им падай на нивото, все пак. Имам предвид не ги обиждай и такива. ;) Щом ти се харесваш това е най-важното. Намери си хоби, спортувай, не мисли лоши неща. И горе главата! След години ще работят за теб.
Късмет!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 25 дни
hash: bbb91582b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Хей, ... не се натъжавай :) Какви са тия че ще им се даваш? Миличка, спри да им обръщаш внимание! :) Не им слушай глупостите, какво? Щом ти казват че не изглеждаш добре, и истина ли ще е? ! ... Те биха казали всичко, само и само за да наранят! На тях не им пука за твойте чувства, не им пука за теб, ето защо на теб ме бива да ти пука от безсмислиците им. Ще ти издам една тайна ;) Сигурно ти изглеждат непобедими със свойте подигравки, но всички имат слаби места. И знаеш ли защо те нападат! Не е защото си неприятна, а защото виждат че си по-добра от тях, защото знаят че няма да им отвърнеш както те на теб! ... И се възползват от добротата ти, като те нарочват и си изливат комплексите върху ти! ... Наистина отвратително. Защо го правят ли? Защото така откланят вниманието от себе си! ... Ииии... никой няма да говори за тях, тъй като тяхното самочувствие също е ранимо, но те са по-страхливи да се справят сами и да бъдъдсат силни. По-лесно им е да обидят друг и така да излязът от общото внимание и интерес! ...

Хммм... Бъди силна! :) Първо вложни брезразличие. Покажи им, че не ти дреме, без значение какво ти казват! ... А ако те обидят с нещо, отговори предизвикателно, като съобщиш наглас някоя подровбост за нагрубителя, нещо което ще докачи самолюбието му! ... да знаеш, тия дето се надуват и мислят че могат да говоря на всеки какъв бил, са всъщност най-големите слабаци :)) Отворковци, които се правят на интересни, за сметка на друг! ... "Настъпиш" ли ги веднъж и ще започнат да си мерят приказките! ;) Не се променяй заради тях, ако промениш нещо по себе си го прави за себе си! ;) Разбери, не се нуждаеш от признанието на някакви идиоти, за да имаш самочувствие, ... можеш да го имаш и без признание, просто се харесвай :) Еее, ... подържай вида си, това е важно, ... помага за изграждането на самочувствието! ... Но и развивай личността си, и направи характера си по-решителен, за да си по-уверена в себе си ;)

Което ти пречи, е че си според мен, мило, чувствително и много деликатно момиче! Което не е проблем, а е чудесно :) Но... не бива да приемаш всяка дума и да се отнасяш с чувство! ... За хората които си "струват" да! ... Но за тези... Какви са ти те? Никакви! ... Прекарваш време с тях, но те са един вид натрапници! Не се затваряй :) Общувай, създавай приятелства! ... Можеш го, и ще намериш и свойто място и сред нормалните хора :)


П. С. Който иска да ми зададе въпрос, или каже нещо. Може напълно АНОНИМНО да го направи на [НАРУШАВАНЕ НА ПРАВИЛАТА] :) Не е нужна регистрация. Гарантирам, ще има отговори.


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 25 дни
hash: 13ed449f93
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Да не ти пука!!!

 
  ...


...
преди: 12 години, 24 дни
hash: efdad4ab5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

7.   Не трябва да ти пука! Аз също съм 7 клас и ще се махна от тъпия ми клас :Р При мен е малко по-различно де! С бфф-то ме се скарахме и тя накара един фр да ме рита, обижда, а иначе ме харесва и като си пишем па фейсбук е мн мил и ми обещава, че няма да ме обижда и удря, ама това са само лъжи. Казват ми кучка, курва, че съм грозна и много тъпа :/. а момичето /старото ми бфф/ ми казва да не го приемам навътре! еее... как? ии забравих още нещо много важно :Д с нея се скарахме, защото тя харесва момичета! ее и мен ме харесваше, ама аз не и обръщах внимание! знаех че ще се скараме и ще стане много лошо... пък и не е в мой стил да харесвам момичета :Д и не спирах да й говоря за едно момче :/ иначе понякога иска да я гушна пише ми съобщения и казва, че онова момче ги е писало!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 24 дни
hash: 4fd2bd41fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Знам точно как се чувстваш. И мен преди така ме тормозеха и момчета и момичета, но вече влязох в у-ще с женска професия и почти няма момчета :D за сега не сме стига ли до такива прояви. Аз не се сещам за друго освен да мислиш за нещо друго когато си в дскл.. в смисъл.. да ги игнорираш, недей да си мълчиш! Почвай ги и ти.. като мълчиш става още по - зле и те тъпчат. Гадове. И да не ти пука какво говорят за теб - грозна си била и такива.. ако ти се харесваш и се възприемаш такава каквато си изобщо не си създавай излишни ядове. Залагай се над учебниците и върви с горно вдигната глава! :)))) :*

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 0e20853b71
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

9.   Ами всички момчета дразнят. В нашия клас момчетата се дразнят, но аз им правя скандали и те започнаха да се страхуват и спряха да ме обиждат. Такива са си, но не им обръщай внимание. Можеш и като мен да им правиш скандали. Обиждай ги, както е теб. Ще им стане неприятно и ще се откажат да те обиждат.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 8c1d7400f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз имам абсолютно същият проблем... :( и съм на същите години. И аз не знам какво да правя! Попринцип ги игнорирам(предимно са момчета), но това не помага!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b2d6ffd9c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ето какво да направите, когато ви тормозят. 1 Отговаряйте с двусричен коментар. ( Аха, така ли, Боже, виж ти, жалко, не думай, ). 2 Отговаряйте с поговорка. ( Сама птита пролет не прави, трай коньо за зелена трева, дума дупка не прави). 3 Отстъпвате като се съгласявате( Съгласна съм с теб, ако за теб така е по- добре. Да напълно си прав по добре ли си сега.

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b2d6ffd9c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Ето какво да направите, когато ви тормозят. 1 Отговаряйте с двусричен коментар. ( Аха, така ли, Боже, виж ти, жалко, не думай, ). 2 Отговаряйте с поговорка. ( Сама птита пролет не прави, трай коньо за зелена трева, дума дупка не прави). 3 Отстъпвате като се съгласявате( Съгласна съм с теб, ако за теб така е по- добре. Да напълно си прав по добре ли си сега.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker