Как да избягам от нашите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да избягам от нашите?
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 3721 пъти
Нашите по цял ден се карат заради мама. Тя си има виртуални приятели от други страни и в това няма нищо ненормално, но таятко я ревнува. Той пие и пуши всяка вечер, а след това, към 12. 30-2. 00, започват скандалите. Аз се депресирах и започнах да изкарвам лоши оценки, при положение, че бях пълна отличничка.
Няколко пъти съм планирала бягство, но не смея... Говорила съм с тях, казвала съм им как се чувтвам, че и аз съм човек и не съм глуха. Споделяла съм, как вратата, която затварят, за да не ги слушам, не променя нищо... Споделяла съм желанието си да се махна, но те само ми с изсмиват и не го приемат насериозно. Планирала съм да отида у баба, но знам, че желанието ми тя да ме осинови няма да бъде осъществено. Искам да стегна багажа си и да изчезна, но знам, че това само ще доведе до проблеми и ситуации, и че аз няма да имам смелост и ще се върна още на същия ден... Не искам да ги слушам всяка вечер, ТОВА Е КОШМАР!!
Кажете ми, какво да правя??

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: d954e36595
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не бягай от вкъщи! Явно вашите не са в добри отношения и да го крият, това няма да промени този факт, но поне теб нямаше да те натоварва толкова. Не пишеш на колко години си, но ако искаш опитай много внимателно и тактично някой като намериш точния момент да говориш с двамата поотделно и да видиш дали няма да можеш да помогнеш с нещо. Щом майка ти си чати с други, значи и липсва внимание, комуникация и т. н. Можеш да се опиташ ти да привлечеш вниманието и, да я поканиш да излезете на кафе или на пазар, като преди това заедно се "издоокарате", сподели и важни за теб неща, нека се почувства важна част от живота ти, може би и тя ще започне да ти споделя. Попитай я как са се запознали с татко ти (ако ти е разказвала вече не пречи), какви са били отношенията им в началото, какво се е променило. Ако това помогне и се сближите достатъчно, подхвърли на баща си идеи, които може пак да ги сближат, но без да издаваш какво ти е казала майка ти. Дано да има някакъв ефект!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 00576deaef
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма да ти казвам какво да правиш, ще ти кажа АЗ какво бих (бях) направила на твое място. При положение, че си ги предупредила, че си им го казала и очевидно баба ти не е лош човек, директно си стягам багажа взимам го и на сутринта след поредния скандал отивам при тях и им казвам, че ще остана при баба ми докато не се спрат. Няма да е бягство, ако знаят къде си, защо си там и при положение, че не си при Пенка от 27 Блок, надали се брой за нещо ненормално или неотговорно.

Като малка редовно си взимах дрехи и ходих при баба ми да спа там (живее над мен не е трудно). На сутринта идваха извиняваха ми се, казваха, че няма да се повтаря, но се случваше и тази сценка се разиграваше дълго, докато не разбраха, че това наистина се отразява зле на децата. Ако пък не те пуснат се откъсни малко, не знам- излизай, спи у приятелки (гости с преспиване освен забавно, би било и полезно), чети книги, разхождай се, слушай музика.

Опитай се да се абстрахираш от тези викове, иначе ще полудееш и го казвам като човек, който не веднъж е слушал подобни изпълнение, то не беше, , Тръгвай си! ", не беше стягане на багажа и демонстративното му изхвърляне, викове, крясъци, дядо ми и баба ми са слизали за да ги поуспокоят. А когато сега започнат да се случват подобни изпълнения, аз отивам да се развикам и да им обясня защо другия се изнервя и да ги кротна малко от малко, защото не искам брат ми да заспива с виковете им, или да си стой сгушен до играчките с празен поглед на фона на техните кавги.

Разбираш ли, какво искам да ти кажа? Не се опитвам да те настроя против тях, защото, бога ми, не бива да се откъсваш от родителите си. Но не бива да страдаш, да се обвиняваш и да се натоварваш с техните лични проблеми. Кажи го и на двамата, кажи за намеренията си, опитай още веднъж, но го направи така, както го чувстваш! Просто да си личи, че си искрена и готова наистина да направиш нещо. Понеже не е честно спрямо теб като тяхно дете. Време е да се покажеш като голям ( разумен) човек, защото очевидно те заемат ролята на децата.
Зу-За

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: e2b3562962
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   няма да постигнеш нищо с бягството си!
ще ангажираш полицията да те търси, не стига че има достатъчно работа а да се занимавати с теб!

но пък има вероятност да псотигнеш нещо: например да напишеш бележка, че си избягала заради тях и техните скандали - да бъдеш някъде за ден-два при някои близък човек и да разберат че могат да те загубят - нали знаеш, че разбираме какво сме имали само когато го загубим :)

друг вариант е да се обадиш на социалните работници и те ще дойдат още в същия ден да те вземат!
след това те ще говорят с родителите и теб ще те питат какви проблеми имаш - като им кажеш че не се чувстваш добре и родителите ти ще разберат че могат да те загубят ще се осъзнаяъ и ще спрат с тези скандали!

успех и помисли много добре какво да правиш защото ситуацията е сложна и опасна

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: e2b3562962
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   казваш, че не те взимат на сериозно като им кажеш че искаш да се махнеш? според ен ене е добра идея да отидеш при баба си защото там ще е првото място където ще проверят и нищо няма да постигнеш

друг вариант е да се скриеш някъде у вас там където не биха потърсили - като добавиш и едно писмо за това защо си избягала хеп тем няма да те търсят у вас :)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: ee194db98d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Бягството ти няма да оправи нещата м/у тях. Когато бях малка и нашите се караха, накрая осъзнаха че само ме тормозят и се разделиха. Понякога това е най-правилното решение. Или пък това е просто един период и всичко ще се оправи. По добре говори по одилно със вашите. Първо кажи на майка ти че не ти е приятно и че искаш това да спре а после говори с баща ти така повече ще ти разберат според мее.

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: e2b3562962
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   как бягството няма да оправи нещата? като видят че могат да я загубят, ще се осъзнаят на кой сват живеят!
разбира се за да предприеме подобно действие то трябва да бъде добре обмислено за да не стане някоя грешка

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker