Притялелки сме от една година, но тя се превръща във все по-голяма материалискта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Притялелки сме от една година, но тя се превръща във все по-голяма материалискта
преди: 12 години, 26 дни, прочетена 1978 пъти
Здравейте, аз съм Вики на 14 години. Имам една пирятелка, такава материалистка, че просто... Все се хвали, че и купили потник от мола. Имала нови обувки за 100 лева и никой от приятелите и не можел да си ги позволи. Каза ми, "Вашите не могат да си позволят да ти купят такива обувки", почуствах се като беднячка. Имаме си пари, но нейните родителит просто имат малко повече.

Опитват се това да не я разваля, но вече е късно. Толкова е горда, държи се не като нормална тийнейджърка, а като 30 годишна преуспяла жена. Ученето не и се отдава, ама си е наперена. Иначе като се прибере и почва да се държи като най-голямото бебе на света. Много хора биха я описали като кифла, но тя не е. Само, че ме плаши това, че понякога се облича така разголено и на вън вали дъжд, ама тя с полата, дори кифлите не обличат поли в дъжда. Не ползва фондьотен, само гланц. Кучето и било от благороден произход (което не е така, ама хайде сега, мечти... ). Представя си как си хваща момче за гадже и той и копува обувки, чанти, червила, рокли и т н. Абе тва момче направо да вземе да и купи мола на куп със всички дрехи и да почне "Това е хубаво, а това е грозно, подари го на някой" и нищо чудно да се обърне към мен и да ми каже "Искаш ли го"?

Просто на мен не ми пука за модата, не искам да засегна някой, но просто бих хванала и бих изгорила всички нейни маркови дрехи. Което значи в гардеробът и да останат само домашните и дънки, а не чакай, те са към пет чивка и може би също са маркови. Не знам защо ви го казвам, може би защото искам да ви помоля за съвет. Не искам всеки път когато ми подхвърли нещо от рода на "А, да, вие нямате толкова пари" да се чуствам като просякиня. Имаме пари, нито сме супер богади, нито супер бедни. Не съм лишена от нищо и не мисля, че човек който ме уважава би ми говорил така. Ние с нея сме коренно различни. Кажете ми какво да правя? Тя винаги е била материалистка, но сега съвсем се развали.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 25 дни
hash: d84e3b54ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може би тя не се осъзнава като го казва.. знам ли ;х.. Поговори с нея.. кажи й, че отстрани изглежда.. някак надуто.. кажи й, че и го казваш за нейно добро и не искаш да я обидиш или нещо такова.. ;)

 
  ...
преди: 12 години, 25 дни
hash: d746ee3efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Дрехите се купуват, а стила не се. Бедността повлиява много върху изграждането на един наистина прекрасен човек, а богатството прави обратното. Просто не и се давай, марковите дрешки, чистокръвното куче,кифленското държание и гордостта и не я правят по-добра от теб, правят я просто жалка. И какво като е богата да не би да е добра приятелка или добър човек? Когато ти каже , че нямаш пари просто се обърни и и отвърни, че парите явно развалят хората, защото това се е случило с нея... че не са ти нужни боклуци от известни марки за да имаш хубав стил и нормален живот. Не и позволявай да те кара да се чувстваш като боклук, това е единствената непоправима грешка, която можеш да допуснеш.
Зу-За

 
  ...
преди: 12 години, 25 дни
hash: c653e2cfdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Остави я. Аз бих ти казала да не и обръщаш внимание. Намери си друга приятелка. Покажи и че ти можеш да имаш много по добра приятелка от нея. Права е нямаш пари, но пък имаш по добри приятели от нея. Това ще и натрие носа повече от колкото да си купиш обувки за 100лв.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 25 дни
hash: 6a454c7201
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виж, душичке, такива много ще ги срещаш в живота, особено по-натам! Недей чак толкова да се впрягаш! Вместо това вземи малко сео бразовай да пишеш по-грамотно!

 
  ...
преди: 12 години, 25 дни
hash: ded699e5dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Благодаря на всички за съветите, наистина ще са ми от полза следващия път. Относно коментар №4, преди бях доста грамотна, но нещо ми стана и си влоших успеха, просто ме домързя, но се старая да пиша грамотно в сайта, не знам дали успявам.

 
  ...


...
преди: 12 години, 24 дни
hash: c9883ab12f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 4, не мисля, че коментара ти е полезен с нещо. Момичето е писало по-бързо явно, и хвани погледни темата и дай съвет.

Авторке, тя твоята приятелка не вижда как губи най-ценното в живота-любовта и от там приятелството.

Като се хвали така, ще види един ден, как ще си остане само с благородното куче и това е.
А когато се влюби, ама истински и любовта й не просъществува (заради държането й и алчността й) ще видиш как ще станат нещата още по-зле.

Парите за нея ще се превърнат като наркотик. Ще лови богати стари чичковци и ще си погуби живота с наркотици и алкохол, заради онази ранна млада и истинска любов...

и така понеже се е отказала от веднъж в търсенето на любовта, понеже за нея са важни парите, така и ще си остане. Жена-паразит, за богатите чичковци, да си я глезят и тя да си мисли че с парите си купува щастие и любов.

Съветвам те, да поговориш сериозно с нея и да й помогнеш да излезне от тоя капан, че ще става още по-зле.
Дали и ще се дипломира... много я глезят родителите й.

Е за тва е хубаво да си беден. Учиш стабилно, никви наркотици и мислиш трезво и успяваш, дори преуспяваш в живота.

Едно Момче-20г.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 23 дни
hash: 1891532d67
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вашето семейство може да има пари, но не иска да ги харчи за глупости. Просто родителите на твоята приятелка са я разглезили и то доста. Когато ти каже, че нямате пари и отвърни : Имаме, но не ги харчим за глупости. :) Виждаш ли как парите променят хората..?

 
  ...
преди: 12 години, 20 дни
hash: ded699e5dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 6 и 7, вашите съвети ще са ми много полезни, благодаря ви! :) Относно номер 6, не винаги бедните преуспяват. Аз не бих се нарекла нито бедна, нито богата. Но ме мързи да уча, правя всякакви глупости, абе пробаднала съм, но все още в мен са останали истинските чувства и мисля, че моята фр ще срещне доста по-големи проблеми от тези, които си мисли, че има.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker