Искам да ги спра да не го бият? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Искам да ги спра да не го бият?
преди: 12 години, 5 дни, прочетена 2850 пъти
Значи аз съм момче в осми клас. Тази година като се преместих в ново училище след кандидатстването си намерих много нови приятели. Много се забавляваме. Много се разбираме. Обаче моите приятели се държат мега гадно. От един от другите класове има едно момче. Нещо всечки са му изградили некво много гадно мнение. Всички го обиждат, гледат го странно и се мисляд за нещо повече. Нито им обръщам внимание нито ме засяга.

Но скоро това момче изказа тези от нашия клас. Госпожата им дойда да се кара. След това вече стана много зле. След училище стоим и пречакваме момчето от другия клас. Когато то излезе всички почнаха да му налитат. Бутнаха го на земята и започнаха да го ритат много силно от всякъде. Всички момчета се смееха и го ритаха а той се беше свил на кълбо и се виждаше как плаче и вие от болка. Един от приятелите ми ме извика да съм им помогнел да пребием "нежния" Аз казах тихо уж между другото, че ще му стане нещо и те постепенно започнаха да поотихват. Сърцето ми се късаше за горкото момче. То е съвсем нормално момче, просто е малко по-различен от нас. Неисках да изгубвам приятелите си и ме е страх да ги накарам да спрат, защото ще ме зарежат. Ала сърцето ми се свива като гледам как момчето лежи пребито до болка и плаче и стене безпомощно на земята. Това сигурно и на психична основа ще му се отрази. Вече са го били три пъти и много се моля на Бога да не го правят повече. Но са се настървили много. Драснете някоя идея моля ви. Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 дни
hash: 12b6971ed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Къде е това у-ще. Да дойда да ги натупам, твоите хора?

 
  ...
преди: 12 години, 3 дни
hash: a237b3db67
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами приятелите ти са изроди, това е. Защо те е страх да не те зарежат подобни "приятели", какво изобщо правиш с тях? Те, по това, което си написал, нямат човешки образ и подобие. Понеже питаш за съвет, ще ти кажа: дистанцирай се от тях, недей да си имаш нищо общо с такива. Слушай сърцето си :))). Може и да не ти стиска да защитиш това момче от тях, разбирам го, но се дистанцирай от тия деградирали същества, дори не искам да кажа хора. Деградирали преди да са порасли... защото нали знаеш, с какъвто се събереш такъв ставаш. Един ден без да се усетиш може да станеш като тях... и никой няма да е щастлив от това, най-малко ти. И отново за сърцето:))) сърцето ти алармира, не се съгласявай със злото, застани на страната на доброто, правдата и справедливостта.

 
  ...
преди: 12 години, 3 дни
hash: 8b192ec47f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Еех, до болка ми е познат тормозът в училище :(.. няма ли начин да ги занимаваш с нещо друго тези твои приятели, за да не го причакват, нещо, с което да ги забавиш, а пък момчето, което го бият през това време да си тръгне по най-бързия начин? Просто и аз не знам какво да ти кажа.. ако поговориш с тях не смятам, че ще спрат, наистина има вероятност да те зарежат, но все пак може да пробваш, поне веднъж. Другият вариант е тайно да поговориш с някой учител какво се случва, като го/я помолиш да не те издава, че си говорил с него/нея. Те къде го причакват, далеч извън училището ли е или близо до училището? Мястото, където го причакват единствения път ли е, по който той може да се прибере? Не може ли по друг път да се прибере от училище? Ако бях на твое място, в краен случай /ако още веднъж се повтори/бих ги отблъснала от него, казвайки им да спрат, че това е достатъчно, да го оставят намира.. , но знам, че няма да посмееш да го направиш. Иначе си прав, че това ще му разбие психиката, знам го от личен опит. НО!! В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ГО ОСТАВЯЙ ТАКА!
*Яса

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 дни
hash: 170dc3ba36
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Добре де, в това училище няма ли педагогически съветник? Учителите не виждат ли какво се случва? Честно казано ми писна от неспособни педагози, които ги интересува само колко лева им е заплатата...
Предвид написаното от теб, че момчетата са агресивни, не виждам ти конкретно какво можеш да направиш в случая. Ти ги познаваш по-добре и ако сметнеш, че един разговор с тях би имал позитивен резултат, т. е. ще спрат да бият момчето или пък че няма да нападнат и теб, той би бил полезен. Можеш само да им напомниш за онова момче в София - Валентин, което преби друго момче, което остана без бъбрек и далак (доколкото помня). Сега този Валентин не го чака нищо хубаво - или ВУИ или Поправителен дом. Така че нека се замислят твоите приятели какво евентуално би ги чакало и тях, ако не помислят малко.
Ти самият можеш да прочетеш в Интернет какво е това ВУИ и Поправителен дом, поне ти да не се намесваш в боя.
По-добре поговори с родителите си какво да правиш и какво не. При твоя случай обаче трябва да се намеси най-малкото педагогически съветник.

 
  ...
преди: 12 години, 3 дни
hash: 5498604a33
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   По - добре си сам от колкото зле придружен!!! Не се занимавай с такива боклуци и защити момчето, покажи чест ;)).

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 дни
hash: bfd3b26cf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Няма кво да ти се обеснявам гледай естонският филм „Klass"

Rebel

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 дни
hash: fbd3d1f807
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ходи тогава с овцете, ако те кефи, ако ти допада да бият някой пред теб, ако мислиш, че това ги прави хора.

 
  ...
преди: 12 години, 2 дни
hash: 5696d9ceda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ох, момче, темата ти ми въздейства много... Виж, каквото и да кажа аз съм тинейджърка, живея в 21 век, водя се за реалист, знам каква е тази "йерархия" в училище и наистина съм наясно какви са опасенията ти и защо са си истински. Жалкото е, че наистина подобни хора ще се обърнат срещу теб.
Единственото (изключително тъпо, нечестно и гадно) за което се сещам без ти да си 2-рия наритан на земята е да се правиш на як докато ги спираш в тон " Айде бе к'во се занимавате с тоя".

Знаеш ли кое е наистина преебано в системата, че никой учител не може да ги спре, че ти си почти безпомощен, те няма да се замислят, момчето ще се чувства и ще живее като боклук дълги години. Добре, ако евентуално беше момиче, или ако в компанията ви има такова, ще е лесно, в смисъл аз лично знам какво и как да кажа, че да спра подобни олигофрени, но към мен няма да тръгнат с тежката артилерия ( или поне не веднага :D ) . Само, моля ти се, не го оставяй така, има прекалено много такива деца по света и промяната трябва да почне от нас, учениците, явно никой друг няма да се справи. Надигай се малко по малко, говори, викай ги да ходите еди-къде си, бързай да си тръгвате, убеждавай ги, че е тъпо, мрънкай, че не ти се чака, ако щеш пък говори с момчето. Аз лично с подобни хора, не, те не са и хора, не бих дружила, но е по-добре да не са ти и врагове.
Зу-За

 
  ...
преди: 12 години, 2 дни
hash: db3729c699
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Най-много ми хареса коментара на номер 3 добре написано, а за другите коментари които те съветват да ги оставиш НЕ ГО ПРАВИ!!! значи много добре разбирам, човек който малко разбира от живота и за отношенията между хората няма да пише да ги оставиш!!! Защото по всичко се разбира че твоите приятели са силни и влиятелни хора в училището, хора от които се страхуват!!!! и така ако ти ги оставиш ще насочат цялото си внимание към тебе и тогава става лошооо....за това те съветвам понеже ти си вътрешен човек и най-добре знаеш техните неща да се свържеш с това момче да му кажеш някои неща, например от къде отиват на училище твоите приятели, от кои магазини си взимат закуска и т.н. ти ги знаеш много по-добре от мене кажи му да си смени пътя кажи кажи му да не излиза от стаята И КАЖИ МУ ДА НАПРАВИ НЕЩО ДА ДЕЙСТВА ДА СИ СЪБЕРЕ СЪТРУДНИЦИ ДА МУ ПОМАГАТ!!! ТОЙ Е ЕДИН А ТЕ СА МНОГО КАЖИ МУ ДА НАПРАВИ НЕЩО ПО ВЪПРОСА ТИ СИ ВЪТРЕШЕН ЧОВЕК!!! ДЕЙСТВАЙ НЕ ГУБИ ВРЕМЕТО СИ!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker