Чувствам се грозна и постоянно се депресирам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Чувствам се грозна и постоянно се депресирам
преди: 12 години, 29 дни, прочетена 5771 пъти
Момиче на 14.
Не знам на какво се длъжи това, но просто вече не издържам. Чувствам се грозна и постоянно се депресирам. Само аз си знам колко много и колко пъти съм плакала заради този свой недостатък. Живея с баща си.

Родителите ми са разведени и съответно, не знам дори от кого да искам съвет. Мисля, че майка ми не знае за това, дори. Идва да ме види един път в седмицата и мисля, тази седмица да и кажа, колкото и да ме е срам, просто, защото вече не издържам. Днес дори, бях толкова депресирана, че не отидох на училище. Главно заради физическото. Просто ми писна да гледам момичета с хубави и нежни тела, а аз да се чувствам като чудовище и да ме е срам да се преобличам. Писна ми всеки път да се поглеждам в огледалото и да се чувствам ужасно. Никога няма да мога да се обличам като другите, да имам самочувствие като другите и още куп неща, само заради един проклет надостатък. Не знам кавко ще каже майка ми, нито дали ще ми помогне по някакъв начин. Дори аз не знам как да си помогна. Постоянно се питам на какво се дължи това. Майка ми е напълно нормална, няма как да съм го наследила от нея. За баща ми не мога да кажа същото, в никакъв случай, обаче. Чудя се дали е наследствено. Но, забелязвам и, че цикала ми е малко странен. Всмисъл, постоянно ми закъснява, когато пък дойде, трае с няколко дена повече. Не знам дали това има някакво значение.

Искам целият, този кошмар просто да свърши, а не знам какво трябва да направя, за да стане. Много съм отчаяна. Дайте ми някакъв съвет, ако е възможно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 29 дни
hash: 71afc0fce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма смисъл да говориш с вайка си за нещо лично като това. Просто ако ти не се харесваш няма да те харесват и другите. Спортувай и пази диети. Не можах всъщност да разбера какъв ти е недостатъка.

 
  ...
преди: 12 години, 28 дни
hash: fe873e2c96
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм в почти същия случай като твоя. Разбирам те как се чувстваш. Всички други са перфектни, а ти не. Всъщност не е чак толкова важно как изглеждаш, ако се държиш добре с околните и те ще се държат добре с теб няма да ги интересува недостатъка ти, всеки си има недостатъци. Недей да се депресираш за това, сега си на 14 но като растеж ще ти се промени външия вид. И да, добре ще е да говориш и с майка си.
Надявам се да съм ти помогнала.

 
  ...
преди: 12 години, 28 дни
hash: eaa11a2309
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не мога да ти дам съвет, понеже ти през цялото време пишеш за този твой недостатък, но не споменаваш какъв е! Казваш само за това че те е срам да се събличаш по физическо-това го разбирам-но пак не си уточнила защо-чувстваш се пълна или??? Ако е така мисля, че проблема е в теб-постарай се-мини на диета, спортувай, иначе си обречена само да се самосъжаляваш а с това не печелиш нищо...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 28 дни
hash: dde556b25a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Наистина е неприятно да се отклоняваш от стереотипа понякога.Било то по отношение на грим, дрехи, тегло и прочие.Виж, момиче, това е въпрос на воля.Ако тичаш няколко месеца през ден в двора на училището ти ще се стегнеш така че няма да могат да те познаят.Не си дебела, просто си отпусната, а нежните тела на другите момичета произхождат от две неща.
Или им е генетично заложено - просто няма как да се отпуснат, е освен ако три поредни месеца не се тъпчат със мазнини и не помръдват от леглото.
Или яко спортуват след училище.Тичат, скачат, посещават фитнес центрове, практикуват йога, бойни изкуства и т.н.
Или по малко и от двете.

Искаш да се чувстваш красива.
Ами значи трябва да спортуваш.Няма друг избор, тоест, не можеш да мрънкаш, че си отпусната, трябва да вземеш мерки по въпроса.Спортувай, ама каквото и да е.Езда, айкидо, ако щеш скачай на въже спортувай, прави нещо.
Отделяй повече време за себе си.Имам предвид, има прически, за които не са ти нужни преси, маши и един тон перхидрол. Прави си прически.Напиши в youtube "x3Haha"--> http://www.youtube.com/user/x3Haha и в нейният канал ще откриеш как можеш да си направиш страхотни прически.
Купувай си дрехите, които харесваш, е разбира се не се обличай във костюм-пчеличка, но следвай свой собствен стил.

 
  ...
преди: 12 години, 28 дни
hash: d789fcbf5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   1-во за цикъла не се безпокой и при мен е така, това е нормално, 2-ро ти си още малка като пораснеш ще се уформиш и ще станеш много хубаво момиче повярвай ми. По-добре да си така от колкото като момичетата, където пият и т. н. Бъди себе си и не се притеснявай, който те харесва няма да е, защото си хубава, а защото си хубава от вътре!

 
  ...


...
преди: 12 години, 28 дни
hash: 194e31fdb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз се чувствам по същия начин, колкото теб съм. Комплексите ми са породени от това, че много години наред са ми набивали в главата мисълта, че съм грозна, че не съм красива. Само родителите ми и някои други хора са ми казвали, че съм красива, но аз знам, че не е така.. нямам много приятели, гадже никога не съм имала, никой не ми обръща внимание.
сигурно най-много 2 момчета са ме харесвали и то като бях по-малка. Относно цикъла - На 14 години е нормално да не е редовен, по-късно /към 17-18 най-рано/ ще се регулира. И не, не мисля, че има нещо общо.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 28 дни
hash: 209ce5aa12
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Спри да се обиждаш за секунда, затвори очи и когато си готова се погледни в огледалото, не не гледай себе си, а образа пред теб- очите, усмивката... Твоето не е грозота, защото всички хора са красиви, твоето е комплекси и неувереност.

Увереността... хм, дори не подозирах колко важна е преди година-две. Може би всяка тинейджърка минава през фарса " не се чувствам добре в кожата си, грозна съм! ", както и да е. Не дрехите носят теб, ти ги носиш, ако ти не се чувстваш добре, ако не се чувстваш красива и ако не си уверена просто няма шанс дрехите да ти стоят идеално и визията ти да е без грешка. Когато излизаш от вас си поеми дъх, изправи раменете си усмихни се и каквото и да се случва, каквито и мисли да минават през главата ти не свеждай погледа си и не се свивай, ще видиш как хората извръщат глава след теб.

Отделяй си по 1 час на ден в седмицата само за себе си, да мислиш за вида си, за постиженията ти, за живота, ако да рисуваш те прави щастлива- рисувай, ако ти харесват гримовете- поиграй си, ако обичаш да тичаш-тичай... робувай на желанията си само 1 час, гарантирам ще ти хареса след първите 2 опита (понеже може да се прецакат).

И когато най-после постигнеш някакъв напредък хвани бика за рогата. Ще ти дам пример- Имам белег на лицето, който дълго време го скривах с бритона си и каквото там се сетя. Е, омръзна ми да се крия и започнах да си вдигам косата, да си слагам фибички и т. н. за да си откривам лицето си- да, първите няколко пъти се чувствах като урод, след това се отпуснах и честно казано започна да ми писва загорели идиоти да мислят какво да кажат след мен. Или пък вечния проблем с лятото и късите гащи, ей веднъж да облека такива за по-дълга разходка и се убедих какви идиоти има по света, щото разбирам някой 16-17 годишен да се заглежда или да коментира, ама 18 ... и то на 14 годишно момиче, малко е прекалено. Една приятелка се притесняваше за теглото си, направо беше полудяла, спортуваше, спазваше диети и така и не отслабна. Та един ден тя просто се отказа, прие се такава каквато е, започна да носи потници, къси гащи, поли и рокли и в моментите, когато не се критикува, изглежда като наистина заслужаващо уважение момиче. Друга приятелка не си харесваше лицето, то не бяха гримове, не бяха муцунки, отказа се- спря да се гримира толкова, спря да носи дрехи, който не харесва - първите няколко дена приличаше на жално кученце загубило стопанин, но след това свикна и честно казано не е изглеждала по-добре (познавам я от 7 години).

Авторке, всеки има някакви недостатъци, но когато ги приемеш и не се тормозиш заради тях, разбираш, че това не те прави ужасно грозен и различен човек. Защото, липсата на увереност може да те накара да не забележиш колко момчета ти се усмихват на улицата, или колко красива си щом си щастлива. Може да не се случи веднага, може да е много по-трудно отколкото си го представяш, но трябва да приемеш вида си и с него да изразяваш себе си. Защо мислиш стилистите постигат такива резултати- те влагат сърцето и душата си в това, художниците изразяват чувствата си с картините си, спортистите показват духа и волята си с мачовете си- хората сме длъжни да изразяваме някак себе си и чертите на характерите си, но не за да се изфукаме, а заради самите себе си. Животът ти е лично твой, направи с него каквото искаш, приеми го като един бял лист, върху който си драскала, никога не е късно да го обърнеш от другата страна и да направиш шедьовър- носи дрехите, които ти харесват (ако ще те зарадва, защо не, в крайна сметка и от джобни можеш да спестяваш), занимавай се с това което обичаш (дори да звучи налудничево и невъзможно).

Пребори се с комплексите си преди те да са те преборили! :]]
Зу-За

 
  ...
преди: 12 години, 28 дни
hash: 92487af836
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ами отслабваш! по- малко калориики и повече спорт! не отказвай да се движиш! запиши се на спрт или ако не- скачай на въже- може и в апартамента и в къща! яж плодове и зеленчуци, пий много вода!

 
  ...
преди: 12 години, 28 дни
hash: 1e054151cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Знам какво ти е:)И аз се чувствах като теб. Ако проблема ти е свързан с кг., започни да тичаш. Тичай всеки ден по 30 мин., 1 час. Храни се здравословно. Танцувай си вкъщи и мисли позитивно. Животът е твърде кратък и не си заслужава да се тормозиш. Мъжете обичат поддържани, интелигентни жени. Жени, които знаят, какво искат, а не някакви си барбита, които разчитат на това, че носят 26 размер. Намери своята красота и я развий. Със самосъжаление нищо не става. Горе главата и да не ти пука.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 28 дни
hash: d1682f7a91
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Харесва ми, че пишеш грамотно! Браво!

 
  ...

...
преди: 12 години, 28 дни
hash: e4f52ceb14
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Можеше да опишеш външността си поне. Попринцип наслeдяваш гени от родителите си. Преди аз винаги слагах грим, защото не се харесвах без него и това ми придаваше самочувствие. Но миналата година исках да се приема без грим и започнах да се чувствам като теб. правех си някои корекции по лицето, но ставаше по-зле. В един момент обаче почнах да се възприемам и почнаха да ми казват колко съм хубава, имаш ли такова вътрешно задоволство, и другите ти го признават. Така че ще те съветвам: Не се комплексирай от телата на другите, а тренирай усилено. И се опитай да се възприемеш такава, каквато си, слагай малко грим, ако ще се чувстваш по-добре. Чети, имай хоби, за да си по-уверена. След време ако искаш си направи пластична операция. Да може един ден да се чувстваш успяла, хубава и с красиво тренирано тяло. Не се отчайвай, успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker