Прекалено задръстена ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Прекалено задръстена ли съм?
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 3167 пъти
Здравейте! Аз съм на 18 години!! Имам нужда да споделя с някого моите неволи и тъй като ме е срам да го обсъдя с майка ми или с приятелки (защото знам че ще ми се смеят), реших да пиша в този сайт, защото чух, че давали добри съвети.

Имам проблеми във връзка с любовта, или иначе казано - с гаджетата. Както споменах аз съм на 18 години, а още не съм имала сериозен приятел. Всички мои приятелки (кои по - малки, кои по - големи, кои колкото мен) вече са сменили поне по 3 - 4 момчета. Представяте ли си, да сте на 18 години и да не сте усетили мъжка нежност и топлина, да не сте усетили магията на първата целувка!!

Много ме боли и от мисълта, че не съм перфектна като моите приятелки. Аз съм пълна, ниска и не съм хубава, с една дума не съм момиче - мечта и се срамувам от себе си. Опитвала съм стотици диети, ходя на танци, но няма резултат. Аз съм момиче с ниско самочувствие, срамежлива съм и ми пука от всичко, което според моите приятелки не трябва да е така. Но аз не знам как да си вдигна самочувствието, просто не мога.

И оттук идва моят проблем с момчетата. Ниското ми самочувствие, свенливостта ми, грозната ми фигура те са преградата между мен и момчетата, които харесвам. Много пъти съм си харесвала момче и съм се влюбвала до уши в него, той така и не разбира за моите чувства, защото знам, че ще ми се изсмее в лицето. Много пъти съм плакала по цели нощи. Даже на няколко пъти исках да посегна на живота си, но нямах смелост, нямам и сега.

Другото, което ме притеснява е, че почти 80% от моите приятелки вече не са девствени. Имам една приятелка, която е по - малка от мен и се отвори преди година. Тук ме притеснява фактът, че ако не го направя с някого, те може би повече няма да са ми приятелки, или пък ще бъда най-голямата задръстенячка и ще ми се подиграват.

Нормално ли е, че не съм имала гадже, че още не съм преживяла първата ми целувка и че още не съм правила секс, а вече съм на 18?? Завинаги ли ще остана сама? Някога ще успея ли да отслабна? Ще си повдигна ли самочувствието? И още куп подобни въпроси, които си задавам всеки ден и не мога да намеря отговор...

Моля Ви да отделите 5 мин. на моето писмо и да ме посъветвате какво да правя и как да постъпя!!

БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: f82252d290
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За всеки влак си има пътници, пък и това, че си пълничка не е проблем има момчета, които харесват и момичета като теб.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 48bac42585
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Вече си голяма, но май не си много наясно с нещата. Аз също съм на 18, само че съм момче и не мога да си намеря свестен приятел, а пък какво да говоря за приятелка. Първо какво те интересуват приятелките ти? Ти за чуждото мнение ли живееш?

Другото което е ти сама споменаваш, че те са сменили по няколко гаджета. Но ти всъщност какво искаш-сериозен, истински приятел, или просто да имаш приятел, който да е временен. Второто не ти го препоръчвам, но ти си решаваш. Годините не трябва да те притесняват, защото никога не е късно да срещнеш подходящия за теб човек. Ако в момента не виждаш подходящ по-добре е да нямаш, отколкото да имаш и да се скарате след месец-два. НЕ ГЛЕДАЙ ТВОИТЕ ПРИЯТЕЛКИ И НЕ ВЗИМАЙ ПРИМЕР ОТ ТЯХ, защото повечето са кифли.

Повдигни го малко това самочувствие-какво означава "не съм перфектна като моите приятелки". Нима те са перфектни? Напротив, те са едни кифли и к*рви с голямото самочувствие, а всъщност за нищо не стават. И покрай мен повечето са такива, но аз изобщо не им обръщам внимание. Плюс това според мен те не са ти никакви приятелки, както ги наричаш. Нищо ти няма, просто трябва да осъзнаеш истината, че е пълно с боклуци и да не се сравняваш с тях. Вероятно не си кифла, за което те поздравявам, не ти и трябва да ставаш такава. Освен това запомни, че в истинската любов НЕ Е ТОЛКОВА ВАЖЕН ВЪНШНИЯ ВИД, ВАЖЕН Е ХАРАКТЕРЪТ! По-добре е да прецениш дали даден човек е подходящ за теб и ти е истински приятел, отколкото да бързаш с целувките и другите работи, и после да съжаляваш. Бъди себе си и мисли по-позитивно, ще срещнеш правилния човек когато му дойде времето.

Като са изгубили девствеността си какво са спечелили? Да не би да са станали по-умни? Най-добре ще е ако спреш да се интересуваш от другите. И ти си човек, и ти трябва да имаш достойнство. "Нормално ли е, че не съм имала гадже, че още не съм преживяла първата ми целувка и че още не съм правила секс, а вече съм на 18??"-ако имаш приятел на първо място трябва да се уважавате и разбирате. Не може да мислиш за секс и целувки при положение, че не сте се опознали достатъчно добре, не си сигурна дали сте един за друг. За тези неща трябва доста време-пак ти казвам не гледай твоите съученички, че всичко правят бързо и после реват като магарета, че нямало свестни момчета и т. н. Избегни тези въпроси, които си задаваш всеки ден и ще видиш, че ще ти е по-добре. Засега това е от мен. Надявам се да се подобрят нещата при теб. Късмет!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 1e43574d55
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Основният ти проблем е че имаш ниско самочувствие. Това че си ниска и по закръглена не те прави грозна. Само се огледай колко много по-пухкави момичета си имат приятели. Когато човек се харесва и уважава, и другите го харесват и уважават. Не си задръстена-разбира се по начина ти на изразяване. Просто не си срещнала подходящия човек. А може би не общуваш достатъчно с момчета. Или с такива които още се държат като деца.

Имам една приятелка. За първи път се целуна на 17 години. Целуна се с първият срещнат. Питах я"Е, хареса ли ти? "А тя:"Беше влажно". След три месеца тя вече не си спомняше че се е целувала, каза че не си спомня какво е чувството. Така ще бъде и с теб, ако се хванеш с първият срещнат, само защото досега не си имал никого. Сприятели се с повече момчета и комуникирай и дори флиртувай с тях, ще видиш че тома ще те разчупи.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 3337aa0015
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Мила, ти се самосъжаляваш.... трябва да спреш, не е толкова трудно да отслабнеш, щом теглото ти те притеснява... щом неможеш с диети опитай разделно хранене и много спорт! Като за начало започни да тичаш като постепенно увличаваш времето, прави и упражнения. Ходи на фитнес - там ще се запознаеш с нови хора, а ако това не те устройва - в има хиляди клипчета с тренировки в сайтовете, които можеш да правиш в домашни условия. За мотивация - можеш да си правиш снимки всеки ден/седмица на тялото - така ще виждаш как се проме и отслабваш, а когато отслабнеш колкото искаш - ще си горда с резултата! Успех с отслабването!

А за любовта - не бързай, всичко с времето си, а и сега със сигурност има някой, който си пада по теб, но незнаеш може би. Като отслабнеш, ще вдигнеш самочуствието си и ще ти провърви в любовта със сигурност.. само започни отслабването от там нататък всичко ще се нареди. Важно е за млад човек да спортува - дава енергия и самочуствие, променя като цяло - не само физически!

И не се смятай за грозна - със сигурност имаш нещо, което другите нямат - дали хубави очи, устни, гърди, коса или нещо друго - подчертавай предимствата си и се гордей с тях! Не се притеснявай, че си ниска - можеш да носиш най-високите и готини токове ;)) успех.. важното е да не се отчайваш от такива глупусти като тегло и дали ти върви в любовта, защото това можеш да промениш съвсем лесно, стига да го желаеш много и да имаш воля... друго нямам какво да добавя! започвай да спортуваш :)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: bef85881f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   На мен също някой хора ми казват, че съм задръстена, защото не ползвам наркотици, не пия и не пуша и имам хубави оценки, поне не ми се подиграват за външността, много хора казват че съм красива и се чудят защо съм толкова срамежлива стеснителна и без самочувствие..

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 10b9198dd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мила, единственото, което можеш да направиш, е да се вземеш в ръце!

Първо за външния вид - ако смяташ, че си пълна и абсолютно нищо не помага - може да пробваш хапчета за отслабване ( след консултация с личния лекар кои са подходящи за теб! ) Имам приятелка, която също в гимназията беше доста комплексирана от това, че е пълна, но пред очите ми свали 20 кг ( за няколко години).

2 - ро - за приятелите. За мен това не са истински приятели щом биха ти се подиграли или присмяли. Може да се опиташ да намериш нови хора, с коитода общуваш, с които най-важните тези за раговор няма да са секс и гаджета.

3 -то - наистина е добра идея да се запишеш на някаква дейност извън училище - спорт, изкуство или друго - там ще се запознаеш с нови хора, което винаги е полезно.

4 - то - за девствеността. Много е грешно да разсъждаваш, че щом другите около теб не са, това има изобщо някакво значение. Това е нещо много лично и е признак за комплекси, ако човек се хвали наляво и надясно какво с кого е правил, особено на 18. Знам, че в тази възраст е много интересно и актуално, но се опитай да разсъждаваш като зрял човек и да осъзнаеш, че приятелките ти са недорасли щом за тях сексът е самоцел. Ще го осъзнаеш след няколко години... На 18 години не е срамно, ако човек е девствен - нормално е. При мен първия път беше на 19, сега съм на 25. Преди 19 можеше да стане, но аз го направих, когато го почувствах, а не когато хората около мен са го правили.

5 - то - за любовта. Тук е нужно да си малко по-самоуверена, за да завръзваш контакти. Сигурна съм, че има неща, в които си добра и се гордееш с тях - различно от бройката момчета. Съсредоточи се върху тяй Също така не си мисли, че някои - в случая момчетата са нещо повече от теб, дори да се държат по-отворено. Никой не е повече от теб. Ако някой ти е симпатичен - опитай се да завържете непринуден разговор, без да ти пука какво ще помисли. Опитай се да завържеш приятелства с момчета, след това без съмнение ще падне тази бариера, ще се почувстваш по-самоуверена в тяхно присъствие и ще може да си хванеш гадже. Познавам много дебели и много слаби хора с гаджета - т. е това не определящият фактор, за да имаш гадже.

И последно - не се съсредоточавай върху гадните неща в живота, а върху хубавите - това се усеща от хората и те инстиктивно търсят компанията на усмихнати и готини хора! БЪди от тях :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker