Докъде стигнахме! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Докъде стигнахме!
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 2020 пъти
Какво става с нас по дяволите? ! Защо всеки стана толкова безразличен към света и живота? Отивам в училище и какво да видя - някакви ДЕЦА на 12-13 години пушат цигари, пият алкохол и се кефят на това! А по-възрастните простаци вместо да им дават съвет, че по-добре да се опитат да спрат и да им кажат, че е вредно, те тръгнали да им правят клипчета как си развалят бъдещето.

Като се прибера вкъщи и пусна скайп или фейсбук е почти същата работа. Все някакви изписани простотии по стени и описания. Колко много някое момиче обичало друго момиче + емотикони на сърчица, целувчици, прегръдки... А на живо някакви мазни целувки между момичета, прегръдки... сякаш идва краят на света и те никога повече няма да се видят, а всъщност това се случва след училище и на другия ден пак ще се срещнат.

Доста тъпото е че дори някои не са толкова близки - познават се от два дена и вече на думи ще си рискуват живота, за да спасят от нещо си другия. В интернет споделят кой какво прави в момента, скоро ще вземат да публикуват кога отиват и до тоалетната сигурно. Отвращават ме просто. И съм сигурна, че не съм единственият човек, който се дразни от такива неща.

Фейсбук и други социални мрежи буквално откраднаха живота на хората. НИЕ им го позволихме. Аз също имам акаунт, но не съм вманиачена. Преди време изписах доста глупости, но ги изтрих всички и сега го използвам единствено за комуникация, когато някой близък е доста далеч и няма друг начин да се свържа. И някакви групи против училищата има. Палячовци! Ако не беше училището да образова хората нямаше да ни има, нямаше да има технология, която да спасява живота на многобройни хора, нямаше да ви го има тъпия фейсбук!

Аз обичам училището, колкото и смешно, маловажно и може би "зубърско" да ви се стори. Не обичам атмосферата в училището, не обичам да виждам това колко много завист и злоба има между хора, които тепърва започват да навлизат в истинския живот и проблемите. Понякога е трудно да се научат уроците, това е ясно, но какво ще направите, когато започнете да работите и ви се наложи да оставате след работа? Вече го няма онова време, когато оставахме до късно, за да играем на улицата или да се чакаме с приятелите сутринта, че да можем да тръгнем заедно на училище. Честно казано липсва ми, вярвам, че липсва и на всеки, който го е изживял. Хората се промениха. Вече не виждам онези невинни момичета и момчета, които познавах, станаха някакви, които лъжат, използват без грам срам. Твърдят, че обичат един, ходят с друг, натискат се с всеки срещнат... И това не са единични случаи. Не се поучават и от грешките си. НЯМАТ ЖИВОТ! Мислят си, че да ходиш по дискотеки, да си интимен с всеки срещнат и да мачкаш всеки добър човек на пътя си е голямото гъзарство и идеалния живот. Но НЕ Е!

Момчетата станали и те като разглезени девойчета. Смешни сте! Да нараняваш, да пушиш, да употребяваш алкохол не е никак готино, нито момичетата ще ви харесат такива. Е, разбира се изключваме "кифличките". Тези, които не стават за нищо имат голямо самочувствие, а тези, които наистина трябва да го притежават тънат в размисли дали въобще си струва да живеят. СТРУВА СИ! Има момичета, които мечтаят да имат приятел като вас - да са добри, мили, съвестни, да не пият, да не пушат, да не ходят по дискотеки и още безброй качества, които притежавате. Момичета, вие пък що не спрете да се мажете с 3 тона грим? Така не изглеждате по-красиви, изглеждате по-лесни! Затова ви се лепят момчетата. Красотата трябва да е естествена. Какво сте ми се наконтили, за да се харесате на някои недорасли момченца? Все някога ще се видят и вашите кусури, които усилено сте прикрили зад грима. Никой не е перфектен, запазете си естествеността! Това е от мен. Имам още безброй реда за писане, но оставям тези размисли на вашето въображение. Нека сами осъзнаете докъде още сме стигнали.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2a4c971331
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това може да е вярно, но не е мястото тук

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 195224fe35
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Браво! Съгласна съм с теб и на мен ми писна, но поне аз се забавлявам докато ги гледам, макар да е по-тъжно от колкото смешно. Но това си е избор! :)

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: aae31d680a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   И какво може да се направи по въпроса? Едно огромно нищо. Хора, вече не виждам смисъл във всичката тая драма, ами.. да, такова ми е поколението, то си е за нас, ние решаваме да си съсипем живота и ще си го съсипем- това е. Проблем? Съгласна съм, че "пичовете" са жалки, съгласна съм, че не може да заобичаш някого, който познаваш от 2 дни, съгласна съм, че прекаления грим не краси. Алкохола не е признак да си як, макар че и аз пия понякога, цигарите са ужасно нещо, макар че цялото ми семейство пуши около мен, знам го и го разбирам.

Обаче, вие можете ли да ми кажете, кой точно ни научи на всичко, кой ни възпитава!? Човек се ражда и той е беззащитен, чист, няма характер, няма навици... възрастните сте тези, които трябва да ги изградите в новите поколения, никой друг не може. И вие сте били на 14 години и вие сте правили глупости, нима от вас не тръгна модата да се пуши, хайде моля ви се баща ми е пропушил на 15 години, когато ЦЕЛИЯТ му клас е пушил. Сега какво правите.

Викате ни, обиждате ни, казвате ни, че не ставаме, че сме по-лоши от вас, че не разбираме нищо от живота, нахвърляте купища обиди и поправки, но никой не си казва тезата, никой не полага основата на мнението си! Господи, ДА... понякога се гримирам, избухвам, крещя на нашите, надувам си музиката, поне 3 часа от денонощието ми прекарвам заключена, карала съм се с приятелите ми, правила съм мръсни номера, спорила съм с по-голямата част от родата си, усмихвала съм се на хора, които въобще не харесвам... лъгала съм, не съм си признавала грешките, говорила съм разни неща зад нечий гръб, прикривала съм разни престъпления от приятели преди доста време, казвала съм, че мразя, без да е истина... Правила съм толкова много издънки, че мога да мисля цял ден и няма да ги изредя всичките, казах ви една голяма част- давайте разкъсайте ме. Аз съм ужасен човек, малко лапенце, дето няма да порасне ще съсипе своя живот, както и този на връстниците си. Никога няма да ви разбера, ще пропадна, ще стана магистралка, децата ми също... най-вероятно държавата ще пропадне заради такива като мен. Нали то няма значение, че си знам уроците, че завърших с 6, че гледам брат си, че върша домакинска работа, ще се разпъвам на кръст, че искам максимума от себе си, че дискутирам актуалните проблеми с родителите си, че съм зад приятелите си, НЕеее, какви са тия глупости, това не е от значение за вас. Защото вашата работа е да омаловажавате моята и да казвате, колко е тъпо по цял ден да стоя на компютъра, нищо, че ВИЕ сте мислили нападките си 1 час- къде!? - пред компютъра... Не само децата сме толкова лоши, вие също сте, чета истории на 30 годишни хора, които разсъждават като малки деца. Колко от вас за станали част от стадото... с разликата, че децата сме малки и глупави, ние сме тъпи и не знаем, но вие сте големите, вие сте тези, които трябва да различават добро от лошо! Толкова негативни коментари съм изчела по темата, искрено уважавам хората, които сдържаха емоцията си, които не ни нападаха, а правиха някакви статистики от лични наблюдения, обаче аз повече не мога така! Наистина не се опитвам да обидя никого, но в даден момент е доста трудно да съдите, без да се поглеждате. Чакам си критиката, от сега ви благодаря искрено за нея, спокойно, ще я изтърпя, моля, излейте си всичката злоба, дано ви олекне после :).
Зу-За

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 057f648579
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Чудесно написано, вярно е, личи си, че си интелигентно момиче и не се вписваш в сивата маса. Лошото е, че такива като теб, а и дъщеря ми между другото сте по-молко от останалите, до някъде това ви изолира и някак не се вписвате в т. нар. съвременен свят. Но щом има и такива млади хора, то значи има и надежда...

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 44ce328fea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Най-сетне някой, който да мисли като мен! Много точно казано! :)

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2eb319b5e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторката:
Зу-За, всеки човек прави грешки. Важното е да се опитаме да ги поправим, ако са поправими и да не ги повтаряме. С това изказване много грешиш: "то си е за нас, ние решаваме да си съсипем живота и ще си го съсипем - това е", така ти не съсипваш само своя живот. След време ще имаш деца, тях кой ще ги напътства, ако не родителите? По този начин на мислене съсипваш и живота на децата си, а те на своите и така докрай. Работата на по - възрастните е не да "омаловажават твоята работа", а да ти дадат съвети, за да не направиш грешките, които те са допуснали на младини и са се поучили от тях. А защо мислиш, че някои 30-годишни хора мислят като деца? Пак е свързано с образованието. Един човек, който отделя времето си за учене не е ли по - зрял от някой друг, който прекарва целия си ден в кръчмата или пред компютъра в някоя социална мрежа? Предполагам си съгласна. И не приемай мнението ми като критика, не съм и аз безгрешна, че да имам това право.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 3cc9e8b9e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Радвам се, че все пак са останали такива, които мислят като мен- трезво. По принцип на повечето тийнейджъри акълът им идва доста по-късно, но добре че има някакъв процент различни. Вярно, че на пръв поглед губим, защото сме изолирани, но когато дойде истинският живот, всичко си проличава. :))

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 19f1dbbcdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И аз мисля така но пък малко или много и аз съм една от тях седа хиляди време на компа но аз не съм в тея сайтове аз си гледам клипчета и играя игри!! На мен не ми пука напримерно какво казват другите за това как се обличам! Аз съм момиче но гл футбол и играя мечтая за екип на футболист? ! Казват че е странно? Да!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: dc611fb27a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Съгласен съм с теб. Но точно ние, който не сме съгласни най няма какво да направим. В повечето случай децата са изтървани от техните родители. След това започват употреба на: алкохол, цигари, марихуана... Дават им пари, а те за такива неща си харчат парите. Вместо да си купят закуска примерно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: aae31d680a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Въобще не го приемам като критика. Аз греша според вас, но според мен просто си изживявам годините, предполагам след като очевидно имам някакво количество неврони и полагам нужното внимание на уроците си проблеми няма, нали!? Не, гарантирам Ви, че децата ми няма да пострадат от моите грешки, щото аз и наборите ми страдаме от вашите, научили сме се малко от малко какво смъква самочувствие и самооценка. Иначе вярвам, че оценката на теста не показва колко си умен, има редица фактори, които влияят...

Просто Вие започвате да нападате младото поколение, е, съжалявам, не мога да си мълча, не мога да бъда мила, добра и културна. Предполагам това не ме прави и много кадърен човек, но няма проблем, каузата за мен си струва. Това, че прекарваш 5часа (да речем) на компютъра не те прави по-глупав от еди-кой си, може да говори, че не си социален тип, но не и че ти куца образованието. А Вие какво правите? Говорите по интернет (забележете) с упреци (леки или не такива са), това нищо няма да промени. Къде сте Вие да кажете на поредното хлапе, което пуши, че не е редно да го прави. Знам, че сега нещата изглеждат зле, но се опитайте да разберете. По времето на родителите ми, техните родители са говорили така на тях- по цял ден сте навънка, къща нямате ли си, пушенето вреди (речта), какво поколение ще станете, като сте такива... само, че темите за упрек са били различни, времената също. За възрастните ние никога няма да сме достатъчно добри, но ви гарантирам, не, не просто, главата си залагам, че и от мен и от връстниците ми ще излязат разкошни деца. Смея да твърдя, че освен настойници ние ще бъдем и приятели, че ще ги разбираме, че ще разбираме разликите в поведението. Имала съм познати, които месеци наред са си рязали вените, заради депресия идваща от семейната среда, а никой не е забелязвал до деня, в който някой приятел не им е казал от притеснения. Впрочем, няма как да ме убедите в друго, аз съм твърдо за свободата на личното право и тезата всеки де си живее собствения живот. Аз имам лично право на избори и си ги взимам, щом се отнася за семейството ми... ех, за тях убивам, за тях си прецаквам всичките си планове без да мисля, но за подобни неща е абсурд.

Права сте авторке, "всеки човек прави грешки", всички около мен са си ги осъзнали, поправят ли ги, взимат ли мерки - Да... никой не остава без да се поправи, така че спокойно, няма смисъл от много пушек. Аз не съм моралист, не съм идеалист, аз съм гаден реалист- положението понякога е плашещо, никога не е било идеално, няма и да бъде, но е достатъчно добро. Има плашещо много кадърни и разумни деца, разликата е, че в демокрацията имаме повече свобода за всичко, ще отнеме време да се нормализира поведението и до там ще стигнем. Но моля ви, не слагайте общ знаменател отрепки, дори едва за 40% от нас, тинейджърите, нямате правото да си позволявате подобни екстри и за 1 %. Ние сме това, което сме, не сме идеални, разливаме се коренно от другия, имаме странни виждания и откачени нормативи, но определено няма да бъдем лоши родители и България няма да потъне заради нас... всъщност започна да потъва сега, а децата няма как да имаме вина, тъй че правете си сметка кой се дъни в момента. Впрочем, ако родителите ме възпитаваха така, както аз ще възпитавам своите деца нямаше да имам грешка, щях да избегна доста от спънките си и най-вероятно нямаше сама да споря в тема пълна с хора, които вярват в разгрома ми/ни. Защото всъщност за определен период не споделях нищо с тях, само със скандалите си бяхме, няма комуникация, така е с всичките ми познати и техните познати, сещате се как се получава затворен кръг.
Зу-За

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker