Увереност? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Увереност?
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 2297 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 12 години и съм отличничка.
Проблемът е там, че съучениците ми се подиграват от няколко години. Мачкат и малкото самочувствие останало в мен. Карат ме да се чувствам като нищожество. Всеки ден плача заради всички тези идиоти.

Знам, че те не са нищо повече от мен. Знам, че не трябва да им обръщам внимание. Знам, че не си заслужава да пророня нито една сълза за тях. Знам всичко това, повярвайте ми. Но просто един ден всичко ти идва до гуша. Вече ми омръзна да ги игнорирам, да бъда силна, и да се преструвам, че няма нищо. Лошото е, че съм прекалено чувствителна. Колкото повече си мълча, толкова по - зле става.

Преди около месец майка ми ме чу когато плачех. Не успях да я излъжа и казах истината. Наистина имах нужда да споделя с някой, но уви тя не беше правилния човек. Тогава тя каза, че не съм се разбирала със съучениците си, защото съм имала много гаден характер. Аз просто исках да си излея мъката след поредния отвратителен ден, а тя направи раната още по - дълбока. Никога не ме е разбирала. Между другото винаги съм се държала добре с всички и съм им помагала.

Поне преди време си мислих, че имам приятели. Но те се оказаха използвачи, които един ден те поздравяват, а друг ти забиват нож в гърба. А аз се надявах поне на тях. Какво толкова съм им направила? Никога не съм говорила нищо лошо за тези ''приятели'', за разлика от тях.

Просто ми омръзна! Дори чувам гласовете на тези, които ми се подиграват. Виждам ги как ми се смеят в лицето. Наистина боли много!

Кажете ми какво да направя, за да престанат...
Да не им обръщам внимание? - Не! Дори става и по - лошо.
Да кажа на учител? - В днешно време това може би ще бъде най - лошия вариант.
Да се преместя в друго училище? - Живея в малък град, в който има само едно училище. А дори и да се преместя не е сигурно, че там ще по - различно.
Да отвръщам на обидите им? - Не ми се пада на нивото им.
Да бъда уверена? - Да! Със сигурност това ми липсва.
Но как да стана уверена? Моля ви, кажете ми... Защото не мога още цяла година да издържам това...

П. П: Не очаквам да ме разберете, но поне не пишете коментари, според които съм се филмирала...
Извинете ме, ако съм допуснала грешки...
И благодаря изключително много за отделеното време...
:)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 93919b9323
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спри да се интересуваш какво казват, ти за кого и какво живееш? За хората и тяхното мнение, или ти за свойто си?

Death_Blade ^ ( PerniciousSentinel )

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c2ba557675
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Преди бях като теб (на 16 съм и вече не е така), но ако не си забелязала, само на свестните деца им се подиграват. В днешно време добрите хора са т. нар. аутсайдери, а ние не можем да направим нищо по въпроса. Ще те посъветвам само едно- просто се прави, че не ти пука, това ги дразни най-много. Усмихвай се, за да видят, че не ти влияят. Целта им е да те накарат да се чувстваш зле, не им го позволявай, поне не и да го разберат. Усмивки, Д. :))

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 846a7ff321
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Учи и да не ти пука мен в училище ме малтретираха! Но се справих, просто най-важното за теб трябва да са уроците и семейството ти! Има много по-лоши неща които да ти се случат. Радвай се че за сега е само това. Наслаждавай се на живота си защото това е нищо!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: eeeee2fd8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виж, душичке, като те помачкат още малко и като ти писне, ще станеш по-уверена и няма ИЗОБЩО да ти дреме! Живота е жесток и не прощава на никой, особено на добрите и честни хора :))) ^-^ Но разбира се, че е и хубав, просто трябва да се научиш да го направиш ти самата такъв! Успех!!! ^-^

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 9822918ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 1 (не ми се казва подписа, съжалявам), не е нужно да живееш за чуждото мнение, че да ти бърка в... раните, да съм по-културна. Покачи си самочувствието, не знам какво ще ти помогне- смяна на стила? Замисли се, каква си ти, защото със сигурност няма да си човекът, който те изкарват! В смисъл отличничка си, значи си умна, помагала си на използвачи, значи си с добро сърце, значи си мила и отзивчива... друго, какво... друго не ти трябва, за да се почувстваш по-добре.

И н2 ще опровергая, не мисля, че е умно да ги дразни :D. Така де, в училище е цяла йерархия, това е все едно агнето да стой и да се усмихва пред вълка, ауч, кървава баня. Но съм съгласна с момичето за едно - никога не спирай да се усмихваш! Това е прекрасно оръжие, не притесняваш приятелите си, но показваш на враговете си, че не могат да те снижат до тревата. Съгласна съм и че свестните са аутсайдери. Но няма как да знам и аз не съм, чак толкова свястна, обаче и в училище не съм от звездите, така че... Хах, н2, права си, всичко се базира на това, колко си свестен.

Авторке, вече си направила най-важното. Осъзнала си се, сега просто трябва да спреш да позволяваш на чуждото мнение да те свлича надолу, не ти казвам, че ще е лесно, казвам ти, че ще си струва.
Зу-За

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 18f1933d96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Мило момиче и аз бях в същото положение но сега когато съм завършил спряха проблемите имах приятелка на твоята възраст която ми беше като сестра сега обаче нямам проблеми превъзмогнах ги ти си учи, гледай бъдещето не обръщай внимание на тия идиоти

Ако искаш си дай скайпа или фейсбука да си кореспондираме там ако искаш ще ми е приятно

момче на 19

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 3b6a5691b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не знам какво да те посъветвам. Никога не съм била обиждана от съучениците си, разбира се, имало е такива, които не мога да понасям, но просто не смятах нужно да разговарям с тях.
Отдавна обаче съм си дала сметка, че хората се държат с теб, както ти им позволяваш да се държат. Не им показвай, че те боли от държанието им, не плачи и не се тормози. Ти си отличничка, може би затова ти завиждат, не си дала примери с какво те мачкат и те нараняват.
Ще ти кажа какво е прави уязвима според мен- твърде много ти пука какво мислят околните за теб (което е разбираемо). Повярвай, хората усещат кога някой е по-слаб и по-чувствителен и се възползват от това.
Не знам какво е имала предвид майка ти с това, че характера ти е гаден. По думите ти никому нищо лошо не си направила. А така ли е в действителност? Дали понякога не грешиш с нещо?
Ще ти дам няколко конкретни съвета, които не знам доколко ще ти помогнат, но при мен вършат работа:
- давай, но и искай в замяна
- не се чувставй виновна за грешките на другите
-не приемай всичко навътре- така тровиш себе си
-приеми, че хората са различни
- не се чувствай длъжна да се разбираш с всички и да харевсаш всички
- не се чувствай длъжна ти да се харесаш на всички
- гледай си уроците и не се ядосвай
- говори с майка си за всичко, споделяй, спорете, не се затваряй в себе си
- усмихвай се, дори да ти горчи отвътре- усмивката е най-добрата защита

Надявам се да съм била полезна.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: a5d1e00aaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Слънчице... на 12 си.. това какво се пада? 5 клас?

Какво да ти кажа.. на 25 години съм. За тези 13 години, които ни делят успях да разбера едно нещо - има всякакви хора и никога, ама повярвай ми никога няма да е късно или рано да се разочароваш от някого или пък да те изненада приятно. Защото освен, че сме много различни, ние се и променяме - било растейки, било под влиянието на някакви странични обстоятелства или дори заради някакви моментни настроения.

Не унивай и не плачи - това е първо единственото, второ най-доброто, което можеш да направиш. Как ли? Не искаш да падаш на нивото им - повярвай ми няма и смисъл. Опитвала съм го и това - получава се едно безкрайно излагане на нищо незначещи обидни определения и не се стига до никъде.
но ако наистина ти е писнало да си мълчиш - ще ти издам моята тайна. - Иронията!
Тя е бил мой-добър и меч и щит именно в сблъсъците ми с подобни просташки изпълнения. Но за да я овладееш и за да накараш езиците им да си стоят зад зъбите - вътре в теб трябва да е спокойно. Приеми ги такива, каквито са и както се държат и ИЗБЕРИ това да не те разстройва. Не външно да си студена и дръпната, а вътре да е едно завидно хладнокръвие, което винаги ти казва "Не няма да позволя думите им да имат значение, те са си за тях" И повярвай ми - наистина е така! Когато отидеш някъде и носиш подарък, но не го приемат за кой остава подаръка? Същото е и с обидите - когато не ги приемеш (не да се преструваш, че не ги приемаш, а наистина да не ги) те си остават за тях.

Ще ти разкажа една случка от 6 клас. Като теб бях пълна отличничка, израснала в малък град, в училище, където всички се познаваха. Най-ниската ми оценка беше 4. Сещаш се, че това не се понрави на моите съученици и започнаха да ме наричат "смотла" "зубър" "подмазвачка" Болеше ме, защото аз бях просто по-умна, дори не сядах да уча кой знае колко вкъщи, имах си други занимания, но ученето (а това и до днес е така) просто ми се отдаваше, имах развита логика. Като теб дълго се правех на силна, а вътрешно плачех. На мама не можех да споделя, защото се познаваше с всички учителки (тя беше учила в същото училище) и ме беше срам, че ще изглеждам като някаква оплакваща се глезла, както ме наричаха всички. Игнорирах ги и се правех, че не ми пука, но ми пукаше, адски ми пукаше. И един ден чух ново определение - "дъска" (защото нямах гърди) Оказа се, че най-добрата ми приятелка го е измислила и го е казала на момчетата. Започнах да ги измислям велики само и само да изглежда, че имам бюст (което и до днес ми е от полза, защото знам коя кройка точно да си избера) Та в крайна сметка всичко беше за добро, а със същата тази приятелка и до днес сме много близки и съм кръстница на дъщеричката й. Днес тя има по-малки гърди от моите ;)
Но като чух онова определение от момчето, което тогава харесвах... някак нещо се случи с мен. Не зная от къде събрах смелост, инерция и хлад, за да се усмихна спокойно и да попитам "По-добре ли се чувстваш сега? " Той започна ад се хили и каза "Да! ", а аз продължих: "Радвам се за теб, толкова малко те прави щастлив"
Подобни иронични коментари, в които наистина не влагах никаква агресия (тайната е да си спокойна) започнаха да ми стават втора природа. След две седмици приятелката ми дойде и каза, че просто се забавлявали, да не съм го приемала лично и попита дали й се сърдя. Истината беше, че не й се сърдех! И и го казах, а тя каза, че съм най-страхотната приятелка на света. После и другите спряха да се подиграват. Идваха при мен и ме питаха за разни задачи - помагах когато и с каквото можех и всеки път ми казваха "Супер си! "
Аз се записах да уча след 7 клас, а много от тях останаха 8 клас в старото училище. На завършването всички плакахме, а момчето, което ми се подиграваше най-много ме помоли да си остана с тях, че сега нямало да е същото.

Едно е сигурно, подобни истории ни учат да съзряваме и да приемаме, че хората понякога са несъвършени, нелогични и трудни, но това в никакъв случай не означава, че не бива да ги приемаме и да ги разбираме.

Успех и прегръдки! И горе главата!
Плам

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: cf3fe94a2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От авторката:
Наистина съм много благодарна на всички.
Силно се надявам нещата да се променят, но знам, че това зависи от мен. Видяло се е, че съучениците ми няма да се променят в скоро време. Те ще си останат също толкова ''готини'', колкото са били преди. А хората, които им подражават - те ще стават все повече. Да, разбирам ги.
Могат да бъдат част от това ''готино'' общество. Защо да не се възползват и да потъпчат самочувствието на някой, като едновременно повдигнат своето? Звучи наистина много изкушаващо. Все пак те тормозят, за да не бъдат тормозени...

Съгласна съм с много от коментарите. Виждам къде греша и се опитвам да се променя поне малко.

Мисля, че това с иронията ще помогне. Но ще ми дадете ли примери? Някакъв диалог или нещо подобно? ... ( предстои ми да съм седми клас)

Още веднъж Ви благодаря за съветите. =)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4455218f05
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Искам да ти разкажа нещо. Аз в момента съм за 9ти клас. Скоро навършвам 15.
Но когато бях 6ти и 7ми клас имах само 6тици. Е , разбира се и 5тици, с най - ниска оценка 4. Моите съученици в последствие започнаха да ме наричат : "Ейй, зубър " и т. н. , особено надутите ни момчета в класа, които дори не бяха красиви... "Готините момичета " за да изглеждат готино пред тях просто заставаха срещу мен. Е, имах 3 уж най - добри приятелки - те между другото не бяха зубърки и пр. , бяха нормални - ходеха на кафе, стояха до късно и всичко, което аз правех по-рядко. С една от тези 3 мои по-добри приятелки бях супер близка, нонстоп сме или заедно или си говорим по телефона. Но понякога и тя се влияеше от нашите съученици и се чувстваше длъжна понякога да застава на тяхна страна , а на мен в същото време ми казваше че го прави само за да не я приемат и нея различно, а ние пак сме си най - добри пр.

За мен тогава не беше обичайно да изляза примерно на кафе с другите или в парка с момчета и момичета и както казват " да си правим айляка "

Пред тях винаги мълчах, самоунижавах се.. беше ужасно и сега знам че ме ряазбираш...

Но когато завърших 7ми клас, вече ми беше писнало... знаех че нещо трябва да се промени... кандидатствах в Пловдив.
Приеха ме. Там исках да се представя като различно момиче... пак мила, добра... но не и зубърката на класа.

Какво промених ли? :
1. Като външен вид прическата си - това ме накара да имам поне 1 % самочувствие повече от преди.

2. Започнах да се обличам малко по-модерно , защото преди носех дълги поли, блузи почти без никакво деколте, макар че имам какво да покажа.
През лятото бях годила да тичам за отслабване, свалих 8 килограма... вече нося тесни дрехи.

3. Знаех че ТЕ никога няма да се променят и просто се приобщих - започнах да излизам повече със единствените си 3 приятелки, НО те като видяха промяна в мен и ме запознаха с повече техни приятели и приятелки....
за 1ви път се чувствах като всички останали...


А най - голямата ирония знаеш ли къде е??
Че в новото у-ще след тази моя малка промяна се разбирам с целия клас , а "ГОТИНАТА " от бившия ми клас , която влезе също в моята гимназия, но в др клас има само 2, 3 приятелки там, защото всички говорят за това КОЛКО Е НАДУТА и не заслужава истински и нормални приятели.



искам да ти кажа, ЧЕ ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА.

защо не пробваш като мен??

Целувки и дано да съм помогнала

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 772576edd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Същата съм и аз не издържах.. Не излизах защото ми се подигравах, за да се преборя започнах да излизам, намерих си фр но ми забиха нож в гърба, харесах си момче, то не ме познаваше но хора които не ме познават ме описаха добре пред него когато е питал за мен, момчетат ми се подиграваха за килограмите аз отслабнах с 25 кг, сега ме обиждат че съм с грозно дупе-тренирам, нямах фейсбук-направих си за да не ми се подиграват. Промених се момиче и почнаха да ме изкарват за НАДУТА!! Всеки божи ден се питам какво още трябва да направя за да спрат да ме мразят. Бори се момиче и смажи!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker