"Ти си много малка, за да ставаш жена!" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

"Ти си много малка, за да ставаш жена!"
преди: 15 години, 3 месеца, прочетена 9265 пъти
Здравейте. :) На 16 години съм и имам всичко, за което могат да си мечтаят момичетата на моите години. Имам прекрасно семейство - никога нищо не ми е липсвало. В училище съм отличничка, ходя по състезания и учителите много държат на мен. С повечето ми съученици се разбирам много добре ( като изключим тези, които ми завиждат).

Така ... сега сигурно ще си помислите "че какво повече искаш" ... Много ми е тежко. И знам защо, но нищо не мога да променя. За семейството и познатите ми винаги съм била "доброто момиче" и всички очакват да е така и занапред. Как мога да кажа на майка ми и баща ми , че искам да съм малко по - независима . :( Писнало ми е да очакват да бъда сериозна. Знам че в това няма нищо лошо. Майка ми и баща ми не могат да разберат, че като пораствам си променям желанията и мисленето. С НИЩО не съм ги разочаровала досега - винаги съм била отличничка в училище и послушно дете вкъщи. Най - много ме мъчи това, че баща ми не иска да разбере че вече съм достатъчно голяма и знам какво правя. Не мога да споделя с тях, че обичам някого.

ДВЕ години ходих с едно момче - 1 година по - голям от мен. Обичах го може би и като свой брат, защото той имаше проблеми точно като моите - дете от добро семейство, с отлични успехи в училище , от когото всички очакват само добри постъпки. И така ДВЕ години бях с него и се криехме. Но много малко хора знаеха за нашата връзка - защото щяхме да имаме проблеми с родителите.

Всичко беше добре, но някой казал на баща ми (той има много връзки и приятели навсякъде и все някой ще се намери да му каже ) " Дъщеря ти има много добър приятел. Личи си че много се обичат. " Онази вечер бях на дискотека - с приятеля ми и компания. Баща ми ми се обади по телефона и започна да ми се кара " ти си много малка за да ставаш жена " Само това запомних. Прибрах се веднага вкъщи, нищо че не ми беше казал да се прибирам.
На другия ден с приятеля ми като се прибирахме от училище много плакахме. Защото много се обичахме, но нямахме право да сме заедно. Исках дори да бях някоя курвичка, а той наркоман, но поне да имахме право да се обичаме...

Както е да е. Вече не сме заедно. Много страдам :( ;(

Защо моите родители не са нормални??? Защо не ми имат доверие и ме мисля за малко момиченце >> Мисля че съм добра дъщеря - отличничка съм и никога не съм ги разочаровала или излагала. Дори имат планове след 12 клас да замина за САЩ и там да уча - по - големия ми брат и по - голямата ми сестра завършиха ученето си и сега живеят там. Как да им обясня че вече мога да разбера кое е добро за мен и кое не ??? Нямам нищо против да продължавам да бъда доброто момиче , но много ми тежи , че те не искат да приемат че аз мога да си имам гадже.

Моля ви дайте ми съвет ... ;( ;( ;( Как да ги накарам да приемат, че съм достатъчно голяма, за да имам приятел??? Донякъде ги разбирам - не искат да им "срамя името"... Но пък аз искам да съм си обикновено момиче и по - малко да страдам ... ;(;( :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 3 месеца
hash: 687f8b8e98
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мила, разбирам те напълно и не мога да те посъветвам по никакъв друг начин, освен просто да поговориш с родителите си и да им обясниш как стоят нещата. И не мисля, че това, че имаш приятел по някакъв начин би им "посрамило името", тъй като е напълно нормално на тази възраст, и ако не сега... кога мислят, че трябва да "станеш жена"...? Просто поговори с тях, попитай ги от какво по-точно се притеснявят и какво нередно намират в това да имаш приятел. Надявам се да съм била полезна. Успех!

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: c5223af974
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Аз съм малко по голяма от теб, имам вече 3 год и половина сериозна връзка. В началото моите родители също не ме пускаха никъде като цяло, камо ли да имам гадже и да излизам с него, как можело да се целувам на публични места, как може да си мисля че може да мръдна някъде освен с тях като цяло. Но аз бях упорита.

От 1 ден когато тръгнах с момчето, отидох при баща ми и казах имам си приятел. Той се изсмя сиг мислеше че е някое от мойте смешни увлечения и до 2 дена ще кажа харесвам друг. До първият месец не ме питаха къде и с кой излизам, аз и избягвах да излизам когато са вкъщи, та 1 ден бях закъсняла и баща ми се обади, аз изпращах приятеля ми, защото е от др град. Когато вдигнах баща ми беше бесен,къде си,с кой си,защо не си вкъщи, толкова си безотговорна и затвори без да кажа нищо освен сега се прибирам изпращам ****.

От този ден нататък всяко излизане беше под лупа,лъжех с кой къде излизам,просто за да избягам от тази реалност,и аз бях добра ученичка,послушна вкъщи,но явно това помага да ни мислят само за деца,без чувства за възрастни.До ден днешен моите мечти и стремежи са били подкйрепяни от родителите ми,защото съвпадат,но за приятеля ми.....да вече приемат че сме зеадно,но ако с др се прибера в 12 няма проблем,ако обаче съм с него след 10:30 стават проблеми,1вата ни год заедно докато бях с наште на море той дойде да ме изненада,баща ми само дето не го уби.Просто отстоявай своето рано или късно ще те "пуснат да станеш жена"!

Успех!!!

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: a2e389dbcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Леле, момиче, все едно чета за себе си. Аз съм на 22 сега. Имаш чувството, че колкото и добре да се спавяш в училище, колкото и отговорно да подхождаш към всичко, пак си някое момиченце на конци. Все едно родителите ти живеят твоя живот.

И на мен това не ми пречеше докато не реших да си имам приятел. Вече 3год сме заедно, наште още не го приемат.
Беше ми много тежко в началото. Те ме задушаваха, а си тормозех психиката.

Реших, че трябва да взема живота си в ръце. Все пак си е моя живот и че на стари години не искам да съжалявам, че не съм щастлива, защото съм мекушава. А и не е като да правех нещо супер грешно - да се друсам или да проституирам напр. Просто искам да се виждам с човека, когото аз избирам.

Ами да ти кажа изисква се много, много смелост и най-вече вътрешна убеденост в собсвените права. Тъй като на мен ми беше дошло в повече, реших да потърся професионална помощ от психолог. Това помага, но наистина трябва да намериш вътрешната сила да отстояваш себе си.
Имам напредък с нашите, но продължавам да работя за щастието си.

Пожелавам и на теб смелост и сила.

А и според мен на първо място не е трябвало да се криете 2 год.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 3 месеца
hash: c1cd7dd82c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Миличка, много добре те разбирам, и аз съм в горе-долу същата ситуация. Нашите като че ли си мислеха, че никога не мога да имам гадже и когато им казах, стана някво тъпо. И мен ме имаха за доброто момиче и какво ли още не, а сега все едно съм станала кой знае какваи какво ли не ще ми се случи, само защото съм се влюбила и искам да обичам.

Но след време свикнаха с мисълта и мисля, че приеха приятеля ми.

Но наистина, най-доброто, което можеш да направиш е открито да поговориш с тях. Кажи им всичко, което чувстваш. Кажи им, че вече не си онова малко момиченце, което няма представа за живота, кажи им, че няма нищо лошо или срамно в това да си имаш приятел, още повече, до колкото разбрах, момчето също е свестно.
Нищо няма да изгубиш, ако поне опиташ да поговориш с тях. Успех, мила! :)

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: baf783d180
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Нямаме право да бъдем заедно?"
това да не е някаква американска боза!
имаш право да бъдеш и правиш каквото искаш след като не ти вреди!
кажи го и на родителите си...няма друг начин!

 
  ...


...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: a67542a6db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Горкичката! И с мене е по същия начин. Говори с майка си! Тя ще те разбере. Кажи и всичко, което каза на нас, а тя ще говори с баща ти, и ще се разберете! :))))

 
  ... горе^
преди: 15 години, 3 месеца
hash: daf887baef
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Ами грешно си постъпила, като сте се разделили, ако така продължаваш (да правиш неща заради мнението което другите имат за теб) нищо добро няма да си докараш.

По-добре помисли, ако го обичаш съберете се не е грешно да обичаш. Полека ще се променяш, нормално е и колкото повече го виждат вашите толкова повече ще го приемат, защото друг начин нямат.

Така,че спри със самообвиненията, за нищо не си виновна. Продължавай да бъдеш себе си, да поддържаш успех, да вървиш напред, да учиш, развиваш. Всичко което се случва сега е нормално, просто не се учи да плащаш данък обществено мнение. ЗА РОДИТЕЛИТЕ ДЕЦАТА СИ ОСТАВАТ ДЕЦА И ДО 50, важното е да се научиш да си извоюваш независимост, което означава и отговорност и спечелено доверие.

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 00dd6bc3f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не е трябвало да оставяш момчето, което те обича.
Също като теб (само че аз съм мъж на 26г) и аз загубих единственото момиче което съм обичал преди около 7 години. Поради куп причини, но и заради ограничените си родители сега съм като празна черупка, в която и да има нещо то е само гняв. След нея съм излизал и с други момичета но..... към никоя от тях не съм изпитвал нищо. От 4 години съм сам и се надявам, че някой ден това ще се промени. Вече се замислям дали някога ще намеря момиче, което да харесвам и обичам, а и тя мен. Така че ако си сигурна, че момчето, с което си била те обича истински не позволявай да сте разделени и миг повече, защото може никога да не намериш друг като него. Не ставай като мен, а се бори!!!!

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: f6858218c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   И с мен е така баща ми не иска да приеме че си имам приятел. Той е много добро момче. Исках да споделя с него а не да се крия а той ми се развика че съм имала още много да уча и че такъв не ми трябва. Не искам да късам с него защото го обичам и затова сега се криеме. Опитай се да говориш с вашите може да те разберат не се отказвай не е трябвало да го оставяш.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 85fa731da9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Аз ако бях на твое място никога нямаше да се разделя с момчето което обичам, още по-малко щом и той те обича. Знам че звучи като от сапунка, но: борете се за любовта си! Можете да се срещате тайно докато станеш пълнолетна, и ако любовта ви е толкова силна колкото твърдиш, тя ще оцелее през времето. И после можете да се щастливи и свободни.

 
  ...

...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 93f4410efc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Може да си отличничка, да не ти липсва нищо и да си доброто момиче на мама и тате, но повярвай ми ако не проявиш малко характер те ще взимат решения вместо теб още години наред. Ще отидеш да учиш в САЩ, после ще ти намерят работа и ще те омъжат за човек може би, който ти не обичаш. Покажи, че заедно с доброто момиче в теб върви и момиче с характер :) (Веднъж престрашиш ли се да им се противопоставиш по-нататък ще ти е по-лесно, повярвай ми знам го от личен опит!)

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: a6fa6dac96
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Добре виж. Горе доло схванах историята ти. Просто сабери малко смелост и им го кажи "очи в очи" не може цял живот да страдаш от това. Аз имах съштия проблем с наште все ме мислеха за малак, не ми даваха да ходя по дискотеки или да стоя до 12-часа навън. По едно време и аз не знаех какво правя (да не казвам точно какво, но си имах доста проблеми с наште). По едно време какво ми щракна в главата и им казах каквото мисля, а сега ми дават да пуша пия и каквото искам само ми казаха "ЗА ТВОЕ ЗДРАВЕ СИ Е"

Искам да ти кажа че няма смисъл да се криеш , а ако го направиш те ште те изпратят в САЩ Кадето ти може би не искаш да ходиш, прощавай ама вземи малко работата в свои раце ...

При мене това помогна не мога да кажа за теб, но ако нешто се обърка не искам да е заради мен :S

Това беше от мен дано сам ти помогнал :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: e99beaa6db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Забога ти си на 16 .. Колкото до ученето в САЩ .. Като навършиш 18 ако не искаш няма да отидеш :)

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: c67b71b466
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   о горката :(... ами имам няколко съвета дано са ти полезни
1. кажи им нещо от сорта ''аз съм отличкичка мисля 4е го залужавам, уважавам ви. '' поскарай им се малко :) може дори да кажеш мои приятелки на по 13 14 вече са си намерили гаджета а само аз си стоя сама...
2. представи въпросното момче.. покани го на вечеря или нещо подобно за да могат вашите да го опознаят..

ПС: не мисля че ва6ите не ти дават да си има6 гадже просто най вяроятно ба6та ти се е ядосал защтото не си му споделила по рано за приятеля ти : )

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 6fb59fea2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Сама си си виновна. Дръж се като ЛИЧНОСТ. Какво ще ти стане, ако им се поскараш малко? Или те е страх татко да не спре кранчето на малката принцеска? Отстоявай себе си, говори открито. "Добрите деца" всички ги мачкат и ограничават. Но, за да пораснеш и да се еманципираш се изисква смелост. Ти я нямаш. Не може хем да си на тате глезлата, хем и свобода да имаш. Свободата не се постига нито с пари, нито с връзки. Тя е в човека, но само в смелия. А, такива послушки като тебе са роби до живот.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 2f6ebb4e1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Моя съвет е да поговориш с по "мекия" т. е. по добрия от тях двамата. Бъди сериозна, кажи че не би искала да си все залепена до тях, кажи им че искаш свобода! Помоли ги да те разберат. Използвай мек тон. Запомни че всичко зависи от теб - ако поговориш с тях може би ще ти дадат свобода, но ако си премълчиш всичко ще остане по старо му. Желая ти успех!

*De§§y

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 187dc56c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Ти си много тапа ма просто и кво завърши си в България кво ще правиш с тия гаджета после като дондуркаш 2-3 деца и нямате пари ще се чудиш какво да правиш ся си живей и не мисли за гаджета после ще научи език и ще имаш хубаво семейство и пари няма да сте некви мангали да нямате пари да се изхраните тука ебаги гаджетата ся по добре ме послушай тес горе не ги гледай кво са писали аз съм в Германия спокойно те кво ти кават не ги слушай те не са в друга страна после ще намериш по хубавото там в САЩ и не бади проста като галуш чули аре чао мале мале.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a0462bb044
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Деца осъзнайте се няма смисъл да криете и да лъжете родителите си. Те също са били млади и са имали гаджета. Просто говорете с тях открито и със самочувствие и им заявете "ето това е моят живот" "това е моята любов" "искам да бъда щастлива". Те ще го приемат. Може да им е трудно, но ще го приемат.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 654a2fd72f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   2 години се криете ако продължите да се криете може да продължите да се виждате

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5de659abd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Аз съм мъж на 22 и живея в Америка вече 7 години. След няколко месеца почвам работа на Уоул Стреет и сега съм си в България за малко. Само мога да кажа на всички българки да си взимат багажа и да ходят нанякъде. След всичките ми обзерваций знам че ако бях българска жена никога нямаше да излизам с българин от България. Така че към тинейдйирките като теб, пътя кам Америка или някъде в цивилозоване място. Гаджетата ги има по целия свят обаче твоето бъдеще с сигурност не е в България особено след като си умно момиче.

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 57aecb2e46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Съгласна с 23!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 21 дни
hash: b82f883d53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Мила едва ли сега ще ти помогна много, но нали знаеш какво са казали хорана, тихите овди са най - дълбоки, нормално е да се влюбиш, но това не те прави курва или нещо такова....
S. I. S.

 
  ...
преди: 12 години, 20 дни
hash: 5c0eae23e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Разбирам те, повярвай ми! Аз постоянно се старая да съм перфектна икато сбъркам, веднага... нямам проблем с наще, те ми дават достатъчно свобода и ми вярват, за това се чудя на повечето родители. Баща ти просто не разбира, че вече не си малко момиченце и можеш сама да вземаш решения.

Просто седни с баща си и му обясни всичко, кажи му "Татко, на 16 съм и не съм дете. Ако искаш някога да стана голям независим човек, ми дай повече свобода, не мислиш ли, че заслужавам? "

Може би той гледа така на теб, защото нали каза, че брат ти и сестра ти са по-големи и живеят в чужбина, значи ти си им последното дете и той иска да останеш такава за него си, но не може да те третира цял живот като малко детенце, ти си вече на 16 по дяволите!

Просто събери ваще и им кажи, че ако ти дадат шанс, можеш да им докажеш, че вземаш добри решения сама, макар че това е проблемът, те искат да си останеш тяхното детенце, защото те ибочат и вярно ти мислят доброто, но все някога трябва да приемат че порастваш!
Имаш право да си имаш гадже, кажи на баща си, че си си избрала добро момче и няма кой да го отрече, защото си голям човек, имаш свой живот иначин на мислене, ако вашите цял живот те задържат и натискат да останеш малко момиченце, ти ще се счупиш! Не може така!
Просто седни и им го кажи, кажи им, че въпреки че порастваш, ги обичаш и винаги ще си тяхна дъщеря, никой не може да го промени!
Ако това стане, кажи на приятеля си и може да се съберете и да сте си заедно.
Дано имаш късмет!

 
  ...
преди: 12 години, 13 дни
hash: 60abd6371b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Какво стана момиче, минаха три години - замина ли за Хамериаката. Поредните тинейджырски измишльотини. Ако отидеш в щатите със статут на международен студент само за една година ще трябва да се изръсиш с не по малко от $50000. Хайде улеву!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 12 дни
hash: ecfafb769a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Това, че си отличничка и пичелиш състезания не те прави добро и свестно момиче. На 16 твърдиш, че си имаш приятел от две години. Да ти кажа доста ти е раничко на тази възраст. Родетелите ти искат единствено да те предпазят от теб амата. Сигурна съм, че ако беше с една две години по-голяма нямаше да реагират така.

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 37eb7ebf39
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Здравей,
Аз съм на 16 и имам абсолютно същия проблем! Нашите не ми дават да излизам с едно момче, а сме заедно почти две годи и всичко криейки. Много ми е тежко плача цели дни, но не се отказвам, нашите и да ме бият и да ми крещят аз няма да се откажа от него. Прекалено много го обичам, за да си причиняваме тази болка.. И аз не знам какво да правя, ако някой може нека ми помогне, МОЛЯ ВИ ;(

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 3f90f8e1e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Всъщност всяко момиче с подобен въпрос би трябвало да си отговори на въпроса : "Готова ли съм да правя секс? ". Ако отговорът е положителен - ще знаеш какво да направиш. Ако е отрицателен - ще се луташ за отговори. Тогава изчакай и времето ще ти даде увереността, която ти е нужна да продължиш напред.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 29562ea03e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Историята ти ми напомня като тази на филма "Тетрдката", но там момичето е богато, а момчето е селянин.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0921b3b67e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Хора, много ще съм ви благодарна, ако ми дадете съвет!!! Нещата стоят така на 14 съм и имам вече 9 месечна връзка, знам че на тази възраст не е много подходящо да си имам приятел, но какво да направя много го обичам и той ме обича и ми го показва, не правим нищо нередно, тоест никакъв секс, просто си излизаме там най много да се целунем или прегърнем. Страх ме е да кажа на родителите си, защото са против на тази възраст да си имам гадже, но много искам да ги разобедя... КАК?? МОЛЯ ВИИ ПОМОГНЕТЕ

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0921b3b67e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Бъди независима

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker