Побърквам се заради чуждото мнение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Побърквам се заради чуждото мнение
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 4088 пъти
Аз съм най-обикновена тийнейджърка като всички останали, силна ученичка съм и имам приятели, обаче имам и един голям проблем, постоянно се влиая от чуждото мнение за почти всичко!

Още от малка, от както се помня, хората ми натрапват своето мнение независимо дали съм им го искала или не! Винаги ми казват само в какво не съм добра, какво биха променили в мен и как трябва да се държа, да изглеждам и т. н.

Когато бях дете, изобщо не ги слушах, гледах само да си слушам музиката и почти не ебавах за това, което ми дрънкаха. Някак си съм се научила, когато слушам това, което ми харесва, да си се пренасям в моя свят, където всичко е каквото искам и нямам проблеми.

Когато тръгнах на училище, имах проблеми с класа, бъзикаха ме, заради смешното ми име, за това, че съм по-странна, защото харесвах и още харесвам по-различни неща, имам примитивен начин на мислене. Отначало не бях толкова съзнателна, исках просто даскалото да върви и винаги съм била страхлива, поне като по-малка.

После обаче взе да ми става все по-гадно, защо всички се държаха така с мен? Нима съм толкова загубена и смешна, че не заслужавам нормално човешко държание? Почнах да се оплаквам, да се карам със съученици, почти всеки ден съм се прибирала разплакана и още хиляди проблеми. Да, децата са гадни, а и това е типично лапешко поведение, но тогава и аз бях хлапе и ми беше кофти.

След време се преместих в друго училище, не заради тормоз, просто реших да отида другаде и отначало добре, намерих си приятели, обаче нали знаете, че когато някой е дабър ученик, значи е зубър? Е, аз се оказах в един от най-слабите класове в училище и без проблем станах "зубърката на класа ", а от там следваха и нови подигравки. Първо само на шега ест!

Отначало не ми дремеше изобщо, даже се гордеех, че се справям добре, но постепено хората почнаха да стават мн злобни! Почнаха да подмятат работи за външния ми вид, начина на обличане, походката, държанието и разбира се, не спираха да ме ебават за това, че съм зубърка! Всеки път, когато имах висока оценка, бях такава и бях мн зле, а като сбъркам някъде, значи съм тъпа и пак съм зле!

Казвах си "Какво толкова! Така само се оправдават за мързела си и се мислят за готини, а същност доказват, че са тъпи, ограничени и нямат собствено мнение, а просто подражават на някой, без дори да знаят защо! ", но просто в един миг започва да ти писва постоянно да ти насаждат комплекси и да те тормозят за това, че вместо да си сложиш грим, искаш 6 по химия!

Преди се харесвах някак си, обичах стила си именно защото е различен и не само, че не ми пукаше, че хората не ме харесват, но и се радвах, че съм различна и уникална с нещо!

От както почнах прогимназията, някак си по-зряло приемах обидите и те просто спряха! От 9 клас насам не са ме бъзикали, че съм зубър (сега ще съм 11), а пак имам висок успех, промених донякъде и визията си и сега дори много хора се кефят на стила ми, който е такъв, защото аз искам и т. н. , обаче пък има др проблем. Хората много спорят с мен и често се опитват пак да ме изкарат тъпа, винаги ми натрапват мнението си, опитват се да ме дразнят, вечно дебнат да сгреша в нещо, каквото и да е!

Постоянно се чудя как изглеждам в очите на хората, дали постъпвам правилно, като правя така, дали ще ме харесат или не, това е ужасно!
Искам да спра да мисля какво ще кажат хората за мен, имам мнение за всичко, освен за себе си... Кажете какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: bf3a9fdb1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мммии, закво те интересува ти сама каза, че ти е било яко когато си била различна от др. с нещо оригинално. Та не се безпокой за ония дето те дебнат да сгрешиш, хората са такива (не всички разбира се), но ти си попаднала на такива. Просто прави всичко за себе си. Знам, че е трудно да игнорираш хорското мнение, но просто живей за себеси учи си. Усмихни се на съдбата и тя ще ти помогне:))

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 5c3d476d77
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Прави си така както на теб ти е добре и хич да не ти пука за мнението на другите. Живееш за себе си и да си щастлива. Не се занимавай с хора/неща, които те дразнят или са ти неприятни. Аз така правя. Затова старите казват, че младите сме пълни егоисти, но не ме интересува дали съм егоист или не. Важното е аз а съм си добре. :) И се старай да нямаш различен начин на мислене. Т. е. ти можеш да си го имаш, но за пред стадото бъди като част от стадото. То изхвърля различните. Това за добрия ученик че е зубър не съм ОК. Аз също добри оценки, но въпросът е да не им го набиваш в лицето на другите, защото това ги дразни. Изкарвай си хубави оценки, учи си и си трай. Според мен проблема не е толкова в мнението ти или оценките ти, колкото, че не си гадна. Трябва да си малко гадна за да те уважават другите. Иначе ако си прекалено миличка и добричка ти се качват на главата, но внимавай да не прекалиш. Общо взето гледай накъде духа вятъра и се адаптирай.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ba5d3c7600
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Боли ме кура, че се побъркваш от чуждото мнение.
Трябва да почнеш да пишеш гей романи.
Поздрави от от на майка ти мнението!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 1ff5d0df41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Попитай се заслужава ли си да се променяш заради някой? Ако имаш истински приятели на тях нямаше да им пука за външния ти вид и за стила музика който слушаш.. примерно.. Аз също бях (и все още съм) различен от повечето с които съм се събирал но когато кажеха нещо да променям казвах че не ме интересува тяхното мнение и ще по-добре да си го спестят. Най-важното е да държиш на това което харесваш и да не се притесняваш да го показваш

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 6629de118a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Хей, ако искаш ми вярвай, но съм точно като теб. И аз ще съм 11 клас, и мен до 9-ти ме бъзикаха. Пукаше ми, после спря да ме е грижа, и подигравките спряха. Но да, все още се намират хора, които да натякват мнението си и вместо да се опитат да те приемат такъв, какъвто си, те те упрекват и се опитват да те променят. Не ги разбирам, но ти си живей живота без да обръщаш внимание на това! :)

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 5ebfc3b1d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторката : Благодаря за сериозните коментари! Знам, че не трябва чуждото мнение да е важно за мен, но истината е, че просто не знам как да спра да се гледам през чуждите очи. Преди не ми пукаше, но последните две години не мога да спра да се чудя или да помисля нещо за себе си, без да питам какво мислят хората, а и те винаги е ми напомнят, че имам отрицателни черти и че трябва да ги променям. Не искам нищо да променям, просто искам да виждат, че имам и положителни черти и да ми го казват, без да се налага да питам и да се чудя.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 7cf668a2ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мила, и аз съм така. Момче съм на 14 и постоянно се заяждат с мен.. тъй като аз се занимавам с пеене, приятелите ми казват, че е от завист.. не знам.. и аз като теб приемам всичко навътре и се интересувам от чуждото мнение... "ами сега ако направя така, какво ще си помислят...?? " и много искам да преодолея всичко това. Аз съм различен, тъй като съм актьор и всички ми казват, че приличам на гей... а аз просто се лигавя и се държа така за да забавлявам хората, НО НЕ СЪМ гей! Така че мисля, че може би всичко ще се преодолее с времето.. Успех!! :))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker