Бременна съм и не знам какво да правя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Бременна съм и не знам какво да правя
преди: 15 години, 3 месеца, прочетена 10829 пъти
Здравейте аз съм на 18 години - 11 клас съм но с моя приятел не можахме да се опазим и забременях. Нашите знаят само че си имам приятел и излизаме но не знаят колко сериозни са нещата между нас. Чудим се какво да правим и двамата сме мн объркани. Обичаме се и искаме много да си имаме детенце но аз дори не съм завършила училище. Той ми е първия заедно сме от почти три години и знам че той е момчето за мен. Но тази ситуация съвсем ни притеснява. Моля ви дайте ни съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 3 месеца
hash: 052a87136e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Оллее толкова мн се радвам за вас.

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 182014769c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз бих те съветвала да го задържиш вие сте заедно от мн време, не е от скоро тоез нещата са сериозни и той държи на теб детето е божи дар ... на 18г и имаш право на собствено мнение и решения ваште би трябвало да те подкрепят ... задръж го то е най хубавото нещо в живота на една жена а и на един мъж, на едно семейство, аз ти казвам честито пиши ми за да продължив разговора на diana_zavarinova@abv.bg успех

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 91be1d116f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   А защо не сте се пазили с твоя приятел, след като не сте готови за дете?

Дали да го родиш... само ако и двамата го искате. Защото децата, които са родени по принуда, знаят това, те го усещат предварително, още преди да са се родили. Ако не искате това дете, защо да го раждаш... представи си, че твоите майка и баща не са те искали. Появила си се "случайно"... те всъщност са искали да си правят кефа, а не дете. Как би се чувствала ти в този случай?

 
  ... горе^
преди: 15 години, 3 месеца
hash: db835268fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До №3 ... евала.
Накара ме да се замисля за мен самата. Аз съм все още малка (непълнолетна). От както се помня баща ми не е спирал да се "дави" в алкохол. Когато пораснах малко... малко, но достатъчно - взех да се питам "защо баща ми е алкохолик"? "Какво "дави", в алкохола"? Опитвала съм се да говоря по този въпрос с него, но той отказва да ми даде отговор, говорила съм и с майка ми, но и тя не ми отговаря, (със сестра си, дори не съм правила опит за разговор). Обаче един ден не издържах - трябваше да зная истината. Реших да подходя по друг начин на нещата. Както той се седеше и пиеше, аз седнах до него, и с пиенето тръгна и приказката. Разказа ми защо е всичко.

Сега се обръщам към авторката: Знаеш ли защо баща ми е алкохолик? Защото аз не съм желано дете, затова. Баща ми започна да ми разказва, колко е бил щастлив при появата на сестра ми, и той, и майка ми са били "ЗА" това дете. И както казва №3, една вечер просто са си играли и тогава създали мен. Когато баща ми разбрал, искал незабавен аборт. Обаче майка ми не била склонна да направи това и ме родила.

От тогава баща ми не се отлепя от бутилката, а аз страдам...страдам при мисълта, че живея с човек, който не ме иска. №3 е прав/а ако не искате детето, не го раждайте, защото то ще стане като мен. Дете, затворено в себе си... дете търсещо утеха навсякъде другаде, но не и при родителите си.

Дори вече започнах да обмислям варианта, да се изнеса на квартира. Чувството е ужасно разбираш ли? Ако си склонна да родиш това дете, но в същото време не си сигурна - НЕ ГО ПРАВИ. По принцип съм против абортите, но има ли смисъл детенцето ти да преживее всичко това, то ще го усети, ще се интересува, и ще разбере, а тогава какво ще последва?

Няма да ти кажа нещо от сорта - "запази детето" или "направи аборт". А ще ти кажа следното: Помисли над казаното, и сама реши - готова ли си? Ако отговора ти е ДА роди го, със желание. Ако отговоря ти е НЕ, знаеш какво да правиш. Помилси и вземи правилното решението.
Успех!
SFA

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 2e80d233a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Щом ти го желаеш, той го желае, родителите ви го желаят- просто не виждам причина да не го запазите. Късмет :)

 
  ...


...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: cac1e2eded
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Щом толкова се обичате и искате да имате детенце, по-добре не прави аборт. Това е много опасно и за теб, и за бъдещите ти деца. Но ти си знаеш дали имате условия и пари да го изгледате. Успех!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 3 месеца
hash: c313c7ee6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Просто ти наистина си много малка, живей си живота сега докато си млада, всичко с времето си:)

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: fb550b744d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не бъди толкова убедена, че той е мъжът за теб... точно защото ти е първият и сте толкова дълго време заедно...ще родиш детенцето ще сте заедно така 1-2 години и ще се сетите че не сте си поживели....моят съвет е да махнеш детето,та ти самата си още дете...поживей си ! .... А ако наистина се обичате и сте заедно и за напред ще си родите деденце ... успех каквото и да решиш

Хриси

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 0429857aab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Съгласна съм с №8. Според мен ти самата все още не си готова, все още не си се "наживяла" така да се каже. А едно дете е много голяма отговорност и променя целия ти живот завинаги. В приятеля ти също не може да си сигурна 100%, защото и той е още млад и едва ли наистина е готов за дете, дори да твърди обратното. А и ако го родиш как ще го гледате? Мислила ли си по този въпрос? Сама казваш, че даже още училище не си завършила! Да, имаш 18, можеш да решиш сама, вашите могат само да те подкрепят, но пак си помисли дали наистина си готова, защото става въпрос не само за теб и приятеля ти, а и за още един живот, най-важният - на детето! Помисли първо за него!
Но каквото и да решиш, успех ви желая и на двамата! :)

 
  ... горе^
преди: 15 години, 3 месеца
hash: db6cd31f2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ЗАПАЗИ ДЕТЕТО!
Може би съм прекалено категорична, но имам причина и много искам да знаеш моята история. Преди доста години аз бях в същото положение като теб и избрах да махна бебето поради причина, че не съм готова и поради това че не бях сигурна в приятеля си! Без много подробности искам да знаеш че днес съм с омъжена с друг мъж - този за който винаги съм мечтала. Живеем добре, обичам го безкрайно много и той мен, но има нещо което не ни достига и това е дете. Преживях много аборти и други проблеми в опити за дете и все още нищо. Сега си давам сметка, че колкото и всичко да е наред това че не мога да го даря с дете ме убива, убива връзката ни и вече нищо няма значение, затова моля те помисли си добре!

 
  ...

...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 0d3a457497
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Мацко на твоите години сам повярвай ми не го раждай това е мн важна стъпка и ти може да мислиш че го искаш но кажи ми как ще се почувстваш на 21 с дете на ръцете си точно когато са най-големите купони а и ако не завършиш кой ще го гледа това дете не може само бащата да работи или мама и тати да дават повявай ми не прави тази грешка.

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 57ef75b88e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   По-добре си роди детенцето миличка. Може това да е единственият ти шанс. Мисля че родителите ти биха те подкрепил. Лично аз сега съм на 16 и ако ми се случи да забременея няма и да помисля за аборт.

Познати на майка ми, правели аборт на такава крехка възраст сега дават всичко за едно бебче, а не могат да си имат.

Вярно няма да ви е лесно но като видите бебчо ще се чудиш как си мислила за аборт.

Ето ти и един сайт за аборта www.nerodenite.org/
Помисли си хубаво преди да предприемеш аборт и разгледай сайта, наистина е полезен.
Надявам се да съм успяла да ти помогна поне малко.
Пиши какво си решила.

ДДБ

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 3c0c2b2f1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Според мен си задръж бебето, но говори с вашите, все пак ти си още 11 клас, а докато завършиш може да минеш на индивидуална форма на обучение. На едно момиче от моя клас и се случи същото тази година, бебчето и вече е на почти 3 месеца, тя също е 11 клас, сега си живеят заедно с момчето и бебето, тя е на такава форма на обучение, а техните приеха съвсем спокойно новината, според мен говори с тях колкото можеш по-скоро.

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: f1f5c1a83b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Според мен го махни всяко нещо с времето си.

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: d8186083ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не НЕДЕЙ! темaта е стара може би вече си го направила

http://www.youtube.com/watchv=K6lvxx_8FzE&feature=related

Просто хора вижте това и сами преценете какво вършите!(сложила съм горе препратка към един клип в ю туб незнам дали ще одобрят линка ако са го махнали напишете в ю тъб abortion и поразгледайте малко ужасните неща които стават с бебето по време на процедурата)Трябва ли децата да плащат за нашите грешки?Станало станало,Ок..Не мога да си представя какво е да трябва да избереш дали да промениш живота си така,Но е толкова егоистично да направиш такова нещо на детенце което дори не е имало шанса да отвори очи Сега може да мсилиш че няма да се справиш че живота ти ще е различен че ще е трудно... И ще е така.. Но какво е направило детето че да му го причиняваш!?

Просто помисли малко! Това е убийство отнемаш шанса на детето да види света! Като е станало не можеш да го върнеш, не трябва! Просто помисли като видиш очичките на бебето си да си го гушнеш убедена съм че би било много трудно да гледаш сама дете,но в крайна сметка като си го правила ти е било добре нали!? Не трябва детето да ти плаща грешката..Не искам да те съдя и не те съдя и нямам и право да го правя просто не ти ли става гадно като гледаш снимките на бебчетата и твоето ще е като тях..

Убедена съм че майка ти и баща ти ще ти помагат познавам едно момиче на 17 лятото роди дъщеричка майка и много и помага..Бащата не детето се държи с момичето като с курва не му дреме за бебето ама на нея не и пука гледа си детето и се справя и точно този клип гледа като търсеше в нета нещо което да и помогне да вземе решение аз бях с нея беше се скъсала да реве мислеше че родителите и ще я убият но просто им каза и не беше така майка и го прие нормално общо взето и каза че решението е нейно и ето сега гледа си бебето и нищо не и липсва Така че МИСЛИ ако имаш на кой да разчиташ роди си детето пък в крайна сметка и за осиновяване да го дадеш пак е по добре..Въпреки че може да съжаляваш и да си го искаш след време като съзреш малко (: Много много успех и щастие желая и не искам да се изкарвам че знам всичко за живота все пак преди 2 дни навърших 14 все още нищо не знам и не искам да ти казвам какво да правиш но според мен детето не е направило нищо че да заслужава да умре и то по такъв начин....

 
  ... горе^

...
преди: 15 години, 1 месец
hash: d30cd9acae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Не знам какво е станало, но мисля че би било по-добре, ако си го задържала. Все пак си на 18, а и това са 3 години връзка.

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 0f99bf850b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Ами някои хора наистина не четът,пише,че и двамата го искат,защо се съмнявате тогава бе хора,ако не го били искали,ми то е написано,че го искат..

сЕГА ПО ТЕМАТА-щом и двамата го искате,а сте и заедно от толкова отдавна,задръжте си го.
Сиво

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 53bb10e124
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Вече си пълнолетна-аз те съветвам да го задържиш
късмет!!!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 03e5f669a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   До SFA:
Дори и не предполагах, че си толкова малка...

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 94c7ea8a74
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Здравей!
Аз попринцип съм твърдо против абортите. Но помисли малко...та ти си още дете. Не ме разбирай погрешно, но мисли в преспектива. Сега ви е добре, но какво ще стане след време? Щастието не е вечно. Вие сте на по 18 годин, точно сега ви е времето за живот! Казвам го от опит. Майка ми също е била с баща ми 2-3 години.. Голяма любов,голямо нещо било. Аз съм се пръпнала и всичко се е променило от раз. Едно дете е голяма стъпка и преди да решиш как да постъпиш помисли... Едно детенце е най-хубавото нещо, което може да се случи на всеки един от нас. Замисли се дали наистина можеш да му осигуриш всичко онова,от което има нужда.
Успех от мен!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker