Нямам приятели - не знам какво да правя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Нямам приятели - не знам какво да правя
преди: 15 години, 3 месеца, прочетена 13361 пъти
На 20 съм, а през последните 4 години съм почти сам. Нямам никой, с който да излеза. По цял ден седя у дома - или пред компа или през телевизора. По цял ден се измъчвам-цял живот ли ще е така?

Кога ще се промени всичко, какво трябва да направя. От малък град съм и може би и това проблема, но не знам.
Все ми минават такива мисли, че съм нежелан, неискан. Гледам всички на мойта възраст колко са напред в живота, а аз тъпкам на едно място. Някой като каже нещо за мен- аз се обиждам, и това е една от причина вече от която не искам и да излизам тук. Имам чувството че всички ми се присмиват. Настъпило е едно еднообразие в мен и за много неща вече ми е безразлично. Малко са нещата, които могат да ме зарадват. Като се позамисля, моя живот е провален, аз съм една нула. Какво да направя, за да се промени нещо?

Това са най-хубавите години в живота, а аз ги пропилявам. :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 3 месеца
hash: 492a2b5d1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Намери си работа. На 20 години си и вече си голям мъж. На тази възраст не е нормално да киснеш вкъщи. Щом си намериш занимание животът ти ще има смисъл. Приятелите няма да почукат на вратата ти, затова не ги чакай, а живей!

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: ebde5fb568
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всичко става малко по малко. Просто на някои хора сякаш всичко им е подарено а други трябва да се борят и за наи елементарното. Първо трябва да приемеш себе си и да се уважаваш за да го направят и другите. А за тази цел работата или ученето са добра идея. Естествено че от тъпченето на едно място можеш да откачиш. Знам какво е да се чувстваш като амстер в клетка.трябва сам да намериш сили за да излезеш от това и да започнеш да живееш. Човече няма време! Не позволявай на живота да те ограби. Вземи си своето.

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 508cf8c29f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Според мен ти направо си отписал живота! Недей така, още си млад и сам казваш, че това са най-хубавите ти години! Ами направи нещо, не ги пропилявай! Като за начало, не оставяй чуждото мнение да ти влияе толкова. Най-вече мнението на хора, които не означават нищо за теб. Бъди по-уверен в себе си, нужно ти е самочувствие.
№1 e прав/а, намери си разбота, все има нещо, в което си добър. Това е и един чудесен начин да намериш приятели. Не се отказвай каквото и да става! Дерзай! Сам виждаш, че е глупаво да седиш по цял ден затворен вкъщи и да убиваш времето с телевизия и компютри. Разнообрази се малко.
Но преди да направиш каквото и да било, повярвай малко повече в себе си и не позволявай на никого да те стъпче! Успех :)

 
  ... горе^
преди: 15 години, 3 месеца
hash: b1c068837e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Знаеш ли аз също съм от малък град и всички ме познават, но вярвай ми бих дала всико за да не ме познават всички !!! Вярно е че имаш нужда от приятели но знай че те стават само за кафе не на всеки можеш да споделиш ! не трябва да ти пука кой кво ще каже за теб , трябва да можеш да се изправиш пред всики и да кажеш: "ДА ТОВА САМ АЗ И НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА МЕН ! "най-важно е да вярваш в себе си а за да имаш свойте приятели трябва да им покажеш наистина къв си ... някой няма да те харесат но съм сигурна че ще има и такива който ще те харесат ,но пак ти казвам не трябва да се обиждаш от нищо или поне не го показваи бъди силен !!! УСПЕХ !!!

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 6b8252fbb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Хей момче, не се отчайвай! Както ти сам каза - животът е пред теб! Не се затваряй в себе си заради другите. Ако наистина за почти всичко ти е безразлично, защо тогава се засягаш от хорските приказки? Просто спри да им обръщаш внимание и да взимаш всичко толкова присърце, защото това не винаги е добре за теб самия. Стоенето в къщи пред компютъра също не е решение. Излез навън и си намери приятели. Все пак животът ти е такъв, какъвто ти сам си го направиш. Всичко е в ръцете ти! ;)

 
  ...


...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 8d2f4d6244
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не мисля, че някой може да ти каже: Направи това или направи другото! и всичко да се нареди. В крайна сметка ти сам трябва да помислиш добре и да излезеш от дупката, в която се намираш.

Това затваряне вкъщи обаче може да има фатални последици за теб, свързани със здравето. Повечето страхови неврози и панически растройства са започнали от самоизолираност.

Моят съвет е да се напънеш, да се насилиш да излизаш - дали ще търиш работа, дали ще се разхождаш, дали ще ходиш на кафе или каквото и да ти хрумне, но не се затваряй вкъщи. Това е най-лошото, което можеш да си причиниш.
Ако трябва измисли си някакъв смел девиз и прави всичко възможно да го следваш. Поставай си цели! Започни от краткосрочни такива, а после помисли и за бъдещето си.
и помни винаги две неща:

1. Животът е онова нещо, което минава покрай нас, докато събираме кураж да живеем.
2. Човек прави за себе си и най-ужасното, но и най-хубавото.
Диди, 21

 
  ... горе^
преди: 15 години, 3 месеца
hash: ae43ed40db
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Наистина по добре да си намериш работа или да учиш в университет, повярваи там много по лесно ще си намериш подходящата среда, новото начало ще те промени изцяло. Аз също по принцип се обиждам от приятелите си понякога, но не трябва да вземаш всичко навътре, защото това ще те съсипе и ще се затвориш още повече в себе си.

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: ab757267ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Пиши ми на скайпа, дай си го твоя и ще си пишем.

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 8596d20b73
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Е трябва да си намериш и да бъдеш добър с тях

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 3cb685a099
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ами какво да ти кажа? Виж, случайно попаднах в този сайт. Но това, което ми описваш беше животът ми преди 4 години и един страхотен ден с моите интереси се записах в един конкурс, в който с други хора трябваше да правим един проект. От тогава живота ви се промени, намерих приятели, любов, себеуважение, характер, хората започнаха да ме уважават и така... Просто най-малкото, което вожеш да направиш е да приемеш това, което си ти, след това си намери работа, не си мисли, че всички ти се подиграват, може и така да е, но повярнай ще усетиш един страхотен момент как от 10 колеги един те харесва такъв, какъвто си! След това още един и още... Успех, и да знаеш, че отлагането на проблема не води до неговото решение!

 
  ...

...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: bda9a5e19d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От малък град съм, и всичко се знае какво става. Имам една надежда и това е да стана студент до година. Дано се промени нещо, защото не знам какво може да стане на този етап. Като се загледам наоколо, всички излизат имат приятели, приятелки, а аз не, не вярвам, че може нещо да се промени. Мисля че цял живот ще живея така. :(

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 3223f1e2bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Не се отчайвайте бе хора. Аз съм същия. Е аз имам приятели и излизам,спортувам имам и хубава работа. Сигурно се сдухвам защото нямам приятелка от доста време.Тези дни съм се ентусиазирал и мисля да сторя нещо по въпроса.

Не сме смотаните ние. Не забравяйте, че днешно време да си добър е лошо. На нас обаче не трябва да ни пука (поне аз така мисля защото нямам желание да се правя на идиот та някой да ме хареса). Понякога гледам как разни смешници ме гледат от високо и ми става смешно и жалко за тези низки душици.

Пример:
Чакам си реда на автомивката и идва един смешник с Мерцедес модел от 87г. и ми казва:

-Дай да мина преди теб защото аз съм с Мерцедес.
Стана ми смешно ама го пуснах нахалитета. Можеше да го резна и да си чака реда както е редно,но липсата на самочувствие си каза думата.

Слушайте ме всички, които се отчайвате като мен напоследък. Сигурен съм, че не сте задръстени и смотани. Просто така Ви се струва заради това, че сте просто по-различни от останалите. И на мен приятелки са ми казвали многократно, че не съм като другите. Отскоро разбирам какво ми е по-различното - просто имам много качества и смятам себе си за добър и свестен човек без самочувствие. Тези които ни се присмиват имат самочувствие, но без покритие. Така, че хора не позволявайте да Ви тъпчат разни смешници. Аз започвам от сега. Вие решавайте дали ще печелите или губите!!!!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 685fe1f70f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Абе човече съвземи се. Тва е живота изпъчи му се и му покажи че ще се справиш. Аз съм на 11 и не мога да повярвам че чувам тва от мъж с 10 год по голям. Айде не се излагай. Покажи на всички кой си!

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 6ade707e4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   наскоро моята приятелка почина аз съм савсем сама няма какво да правя ако някои иска да ми стане приятел аз съм на 10г и нямам приятели от днес на татък съм сама скаипа ми е eli4ka_hubavi4ka98 ако някои го иска но не чата с по голями от мене момчета и момияета ако сте на 11 или 12 да но инаяе не

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: d295d02631
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Пиши ми на ailin_17@abv.bg :)

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: d015c7925e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Номер 16, едва ли ще ти пише. Минало е година и половина оттогава. Дано нещо в живота му да се е променило.

Но защо си мислиш, че ти можеш да му помогнеш? Човека има нужда най-вече от истински приятели, с които да се вижда наживо и да излиза, а не от някого, който ще му съчувства, ще си мисли, че го разбира и ще му дава съвети от разстояние. И това може да помогне, но в повечето случаи няма ефект. Замислете колко подобни истории има и в колко от тях, автора се вслушва в думите ви и започва да действа.

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 8a54a22300
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Я не си внушавай глупости наваксай изпуснатото време и изжвявай всяка минута все едно ти е последна ЖИВЕЙ , ДИВЕЙ ЖИВОТА ВЕДНЪЖ СЕ ДАВА ЗНАЙ ТОВА!!!

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: b3623a0d9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   мм, и аз съм същата в момента, само че ходя на работа и имам гадже. на 21 съм. нямам приятели, приятелите от детството ми отдавна ме позабравиха, тъй като се изместих в друг град преди години. и от там насетне-само хора, с които да пия кафе. това е. много малко хора са истински, повечето искат да се правят на нещо повече, коментират плановете си за бъдещето така, сякаш вече са ги осъществили. постигнат ли нещо очевидно искат и да се похвалят, отново и отново, сякаш ние не виждаме. слушам едни и същи хвалби на работа от един и същ човек, който се хвали на всеки, който влезе в кабинета. скромна съм и обичам сромните хора. онези хора, които биха 'покорили света' без да изкрещят :" ВИЖ МЕ, ЧУЙ МЕ! " . мозъкът ми не го възприема. изглежда че да се правиш на велик е много" газарско" напоследък. на фона на цялата бедност, нещастия, кризата, природните бедствия, подобни възхваляващи изказвания ме отвращават и отблъскват от даден човек. сякаш гледа само себе си, а е сляп за света. но копнее за внимание. тъжно е. ЖАЛКО Е.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 9ad771972a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Спокойно мила, всичко ще се оправи :) не бързай толкова, винаги след болката идва и щастието.. И аз имах такъв период но всичко ще се оправи :)

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 88870985ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Знаете ли, имаше една приказка, която много ме развеселява в такива моменти. Тя гласеше: "Спрете Земята! Искам да сляза!". Най-тъжното е, че е удивително вярна. Никой не иска да си различен. Хората ги е страх. Безамбициозните хора, които ги мързи да мислят и им е много изгодно да правят едно и също, да говорят заучени фрази, да правят заучени неща. Страх ги е да направят нещо ново, защото то ще развали рахата им. Страх ги е от по-необкновените, защото ще ги накарат да се замислят.

А те не искат. Нито големите и богатите, нито по-обикновените и глупавите. Лесно е да знаеш как да отговориш на събеседника, когато той е като всички. Даже не трябва да го слушаш, за да знаеш.

Но от цялата тази история страдат различните. Защото на никой не му е изгодно да мислиш различно. Създаваш "дискомфорт". А когато всички те отбягват и ти просто искаш компания, си склонен да заприличаш малко или много на тях. На стереотипните. На еднаквите.

И аз стоя у нас, но не страдам от това. Имам много познати, и по купони ходя, и се забавлявам. Но най-добрия ми приятел съм аз. Търся съвети от себе си. Или си водя дневник, така не се чувстам сама.

Изговорих много празни думи, но знаеш ли какво? Защо не поканиш някого някъде? Независимо как си се запознал с него/нея? Виж колко човека ти писаха тук! Все някой трябва да има общо с теб! Опитай, старай се, не спирай! Даже самите опити да направиш нещо разнообразяват положението :)

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 487819d323
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Пич кво да ти разправям аз съм на 17 същия имам си приятелка тя на 100км от мен ужас, ти недей така да се отчаиваш поне АКО имаш 1 приятел излзиаите на вън разкарваи се приятно е стред другите да бива да седнеш в градската градина с приятеЛ аз бях с кашите и ощеедно семеиство 1 биричка 2л и слънчоглед и по бива от колкото на тоя умрял комп и на мен и писна и ще откача вече в нас ама мисля да си покана приятела ми в нас и 2-мата да си говорим щего почерпя само и само да не съм в нас след това тои ще ме покани и така братле трябва да се живее немой ицялден в тоя умрял апартамент. Дано да съм ти помогнал с нещо :)_

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 94d270f6e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Ти си образован, човек вече си голям намери си хубава работа и тренирай някакъв спорт и т. н. ще ти минава времето и няма да имаш толкова много нужда от приятели! Сериозно, опитай! :)

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 6f400195e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Предлагам ти да се захванеш с работа(работа с която ще си познат от всеки), например може да работиш в мол или голям търговски център. През свобоното си време тренирай(плуване, волейбол, футбол), за да си по-привлекателен. Не стой много пред телевизор и компютар, защото тогава ще стане грозна гледка. Не искаш от сега да си с очила...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker