Заслужава ли си да чакам все още? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Заслужава ли си да чакам все още?
преди: 15 години, 2 месеца, прочетена 4291 пъти
Здравейте! Пише ви момиче на 13 години.. Има момче, което харесах, може би обикнах преди време, но там е работата, че може би от пубертетска глупост свикнах с мисълта, че той е любовта на живота ми. Запозна ни най-добрият ми приятел, който не живее в България, но всяко лято си идва. По интернет се запознахме, разменихме си снимки и и двамата си допаднахме и то много! Заради мен той ходеше почти всеки ден в най-добрия ми приятел, за да общуваме, е разбира се, не се разбирахме двамата, защото нито той знае български, нито аз езика, който говорят там.

Най-добрият ми приятел ни превеждаше това, което си говорехме един на друг. Никога не сме се карали.. Трябваше миналото лято да дойде в България, за да се видим, но родителите му бяха отишли в друг град да живеят и така освен, че аз и той изгубихме връзка, но и най-добрият ми приятел и самият той не поддържаха никакви контакти. Когато настъпи лятото, най-добрият ми приятел си дойде и всичко беше много хубаво, но една вечер му позвъня телефона и от другата страна беше той-моята любов!

След като приключиха разговора аз попитах приятеля си с кой е говорил и той ми обясни всичко-как любовта ми се връща отново и може би другото лято (сега това, което наближава) ще може да дойде в България. Аз разбира се много се зарадвах и всичко приех нормално, даже нямах търпение да дойде 2009г.
Миналата година преди най-добрият ми приятел да напусне отново страната го помолих да научи "гаджето ми" на нашия език, той се съгласи.. Сега, когато той научи езика, разбираме се с него и си говорим при всеки удобен момент.. изведнъж ми съобщава, че родителите му са съгласни да дойде тук (дотук добре) .. но след известно време ми казва, че техните са му казали, че през лятото са щели да отидат цялото семейство на почивка..

Кажете ми! Какво да правя.. да му кажа ли, че нашето просто е невъзможно или все още да продължавам да чакам.. защото вече колкото и момчета да ми предлагат да бъдат с мен, аз все им отказвам поради фактът, че знам (той така ми е казал) че и той отказва на всички момичета, но се и пазя за него.. Объркана съм а тази история вече продължава близо 2 години... Не знам какво да правя.. Някакви мнения?

(Моля без коментари от типа на: Ти си още малка, не знаеш кога обичаш или кога си влюбена.. повярвайте опитвала съм се да се откажа от него, но то просто не става)

Майка ми казва, че аз съм влюбена само в една снимка, може би е и права, но аз нямам сила да заповядвам на чувствата си, още по-малко на сърцето си!

Благодаря на тези, които прочетоха историята ми, ще съм и благодарна на тези, които изразят становището си по моя проблем :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 2 месеца
hash: 0e4bdb0c6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако можеш го чакай но не мисля че има смисъл защото сте малки, но не малки за любов а за това да решавате къде ще ходите и какво ще правите !

Всичко сега зависи от родителите му а не мисля че те ще го пуснат толкова лесно. По добре намери момче което да е до теб ...знам че имаш нужда от това.

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 3a1febe8be
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз бих могла да ти кажа нещо, но то няма да ти хареса, особено много.

И така ще започна от там.
Има една поговорка - "Любов от разстояние, НЕ е любов". Разбираш ли какво искам да ти кажа? Не се измъчвай повече. Трябва да прекратиш, отношенията си с него, колкото и болезнено да ти звучи това, трябва да го направиш. И тук е важно само разстоянието - може той да е човека да твоите мечти, може той да е голямата ти любов, но след като сте далеч един от друг, между вас не може да има нищо повече от виртуална връзка. А ти това ли искаш? Вече две години поддържаш тази връзка. Не мислиш ли, че вече няма смисъл? Това лято ще ходи на почивка със семейството си, другото пък ще отиде някъде другаде .....а вие така и така няма да се видите.
Има и други случаи, в които резстоянието не предствалява проблем, но твоя не е такъв - точно разстоянието ви е проблема.

Като заключение ще ти кажа, това което мисля, че ще е най-добре да направите.
Разделете се по живо, по здраво. Вие сте от различни държави и вашата любов е невъзможна, не и на тази възраст.
SFA

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: d773e6a4f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Знам какво ти е, но според мен не трябва да се пазиш за това момче... Все още си дете, изживяваш едни от най-хубавите моменти в живота си! Не бъди като кон с капаци за околния свят! Повярвай ми, има много други момчета в които има тепърва да се влюбваш!

Единственото, което можеш да направиш сега, за да забравиш онова момче е да прекъснеш контакт с него - всякакъв!!! Изтрии неговите снимки от компютъра, блокирай го в скайп, и всеки ден прави нещо ново и вълнуващо с приятели, защото така най-лесно ще спреш да мислиш за него! А и не вярвай толкова, че той се пази за теб... наистина мож д ае вярно, но е толкова малко вероятно, че направо не си заслужва да го чакаш! Ако дойде през лятото и се видите, нека той да се опита да те потърси, а не ти да почнеш да му звъниш и да му пишеш! Нека той уговори срещата! Нека знае, че ти не си момичето, което ще го чака и което ще бъде спасителния пояс... научи го сам да доплува до теб ;)) И ако тогава пак припламне искра между вас, имай все пак едно на ум, че границите охлаждат взаимоотношенията и че стабилната връзка не може да се гради от разстояние ;))
Късмет и пиши какво е станало ;))
АSF

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: cf5438a744
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мило момиче, изобщо не мисля, че си влюбена в "просто една снимка". Ти си виждала момчето на живо, доколкото разбрах, а и да не си, това не означава, че си влюбена само във визията му. Не е невъзможно да се влюбиш в някого по интернет! Опознаваш го от разстояние, по-различно е, но не е невъзможно!

Колкото до това дали да го чакаш или не.. само ти можеш да решиш! Остави майка ти, остави ги и другите, които ти предлагат. Седни и се замисли, ти какво искаш. Сама казваш, че не си малка вече, можеш да избираш. Наистина ли искаш това момче? Наистина ли си струва да го чакаш и да жертваш толкова много за него? Какво е жертвал той за теб? Доказал ли ти е любовта си? Опитай се да си отговориш на тези въпроси, и сама реши. Няма нищо лошо в това, ако решиш да го чакаш до лятото. Помисли си само дали наистина си струва. Ти най-добре знаеш! Успех :):)

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 1cde009986
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Та той е от друга държава, дори не говорите 1 език... Забра ви го, няма смисъл само ще се измъчваш излишно....

 
  ...


...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 70ca95a4ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   От авторката:

Ами ето какво стана в последствие разбрах, че ще идва в България, само че в друг град, не и в моя.Сега, когато имах приятел и в момента имам възможност за нов, сърцето ми пак е празно, просто не може да го забрави, колкото и да се опитвам да не мисля за него, то просто не става..

Незнам дали да отида да го потърся или просто да оставя нещата така, ужасно объркано ми е.
И знам, че няма смисъл да разгарям чувствата си към него, както и той към мен, но колкото повече живея с мисълта, че той дойде заради мен, толкова повече изгарям за него, кажете ми моля ви, да отида ли да го потърся или не?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker