Има качество у мен, което не харесвам! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121293)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Има качество у мен, което не харесвам!
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 1870 пъти
Аз съм на 16 години. Има черта от характера ми, която от една страна е добре-показва, че съм истински човек, но от друга страна ме наранява много.

Имам приятел от вече 2 години, той е 3 години по-голям, разбираме се прекрасно, благодарна съм му за всичко. Семейството ми не е перфектно. Живеем аз, майка ми, баща ми и брат ми. Брат ми също е 3 години по-голям от мен. Кратко и ясно-родителите ми, особено майка ми се грижи за него повече, глези го повече... може би защото е първото и дете, не знам... Аз се чувствам пренебрегната и някак си "нежелана". Грижат се и за мен, не показват, че имат симпатии към едното дете повече отколкото към другото, но все пак аз съм едно от децата и го забелязвам. Винаги съм обръщала внимание на малките неща, които повечето хора пренебрегват, точно за това винаги съм наранена. Най-малкото скарване с някой от тези хора ме разстройва, кара ме да се чувствам виновна, нежелана и винаги плача.

Мразя това, че плача особено пред тези хора, никога не съм искала да съм чак толкова чувствителна, но съм такава и не знам как точно да го променя. Мисля, че не трябва да се вглеждам толкова в малките детайли, да бъда по-безразлична към всичко. Искам да не показвам тези сълзи пред никой, но не знам как...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 1524df4d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Перцето минава през окото на поета и го боли а на хората през ръцете.. И те не чувстват болка. Чувствителни са хората умеещи да вникват под повърхността. Ти вникваш в детайлите което е много хубаво качество. Не можеш да имаш всичко и си плащаш с болката.. Гадно е но си струва за това се радвай , защото това ще ти е много полезно! Ще свикнеш и ще станеш по-силна. :)

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2b4b4836ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всеки има черти, които не харесва, но не можеш да се промениш толкова лесно.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 25bb592d1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Може би трябва да дадеш пример за тези малки неща, които те карат да се чувстваш пренебрегната. Не винаги нещата са такива, каквито изглеждат. Често пъти родителите се опитват да компенсират едното дете, ако смятат, че по някакъв начин то е по-ущетено от дрегото (примерно дете от друг брак - не че това е случаят, но просто давам пример). Друг път важна роля има възрастта на човека. Три години като цяло не са много, но точно разликата между 16 и 19 годишен е огромна. Ако смяташ, че по го толерират, защото го пускат на повече заведения, екскурзии с приятели или му дават повече джобни - смятам, че това е нормално предвид възрастта ви.
Помисли над това, което ти казвам и виж дали наистина той е по-обичаният или така ти се струва. По-смислено мнение можеш да получиш, ако поопишеш малко повече конкретни случки.

Също така не е много хубава да ги наричаш "тези хора" освен ако наистина не са ти толкова чужди - все пак това са хората, които те отглеждат, издържат, обичат, помагат и т.н. За мен родителите са "тези хора", ако малтретират и не се грижат за децата си - поясни дали това е твоят случай.

Карай го по-весело и моят опит сочи, че хората, които не приемат нещата навътре са по-спокойни и по-щастливи, така че не търси за всичко причина.
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c80f605d2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора: Определено не става дума за насилие. Нито майка ми,нито баща ми са ми посягали някога. Има и други начини,не само бой! А като използвам израза " тези хора " включвам и приятеля си, не само родителите си. Просто искам да покажа, че става въпрос за родителите ми, брат ми и гаджето ми.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 25bb592d1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Съжалявам, ако съм те обидила - просто исках да разбера по-добре какво искаш да кажеш. Иначе смятам, че може и заради възрастта си да си по-чувствителна - понякога тийнейджърите приемат нещата по навътре, а дори и по характер да си такава смятам, че с времето ще станеш по-малко притеснителна. И аз съм от чувствителните хора - но в сравнение с преди години приемам доста по-малко неща навътре. Гледай да се усмихваш по-често и да виждаш само хубавата страна на нещата - абстрахирай се от лошото. Както се казва - позитивнито мислене прави чудеса и хубаво лято от мен :)Ана

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker