Ниско самочувствие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Ниско самочувствие
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 7040 пъти
Момче, на 16 години с много комплекси и ниско самочувствие. Самочувствието ми е ниско заради приятелите ми и семейството ми, защото те не вярват в мен, в моите възможности и от тях слушам коментари само от сорта на : ''а бе от теб нищо не става'' и т. н. Също така разни обиди от познати в даскалото, но аз защото не съм такъв конфликтен човек и не йм обръщам внимание и така. А пък за комплексите - ами те идват от ниското самочувствие!

Искам да ми дадете някои съвети как да си вдигна малко самочувствието и някакви съвети за това как да не приемам всичките работи, които ми казват навътре. Опитвам се да не се ги приемам, но прекалено много се засягам дори и шега да е? !

Ох за трети път споделям тази история и не мога да разбера защо модераторите не я одобряват??? Моля ви, спешно е искам да ми се помогне, толкова ли е глупава тази история за вас?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 45926fc528
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не обръщай внимание на критиците. Заеми се с различни дейности. Постави си цели са бъдещето си като какъв университет искаш да учиш или по кой предмет искаш да се подобриш.

На мен много ми се дига самочувствието от тренирането във фитнеса и амбицията да се доказвам в университета. Колкото по-добър ставаш на нещо, толкова повече ти се дига самочувствието. Но помни, че без воля и желание нищо не става.

Амбицирай се да докажеш, че ставаш за нещо, напук на всичките критици.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 7d1e8a9a35
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами просто е! Когато започнат да ти казват такива неща просто мисли за неща който обичаш, харесваш и мечтаеш. :)

//G-StarRAW//

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: b1841b0690
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Съгласна съм с коментара на номер1 :) открий нещо, в което си добър. Аз бях с ниско самочувствие, аутсайдер в училище, но от малка обожавах да пея. Записах се на кръжок, когато имах участия съучениците идваха да ме гледат и започнаха да ме уважават заради таланта ми. Опознаха ме и започнаха да уважават и мен като личност, от това ми се вдигна самочувствието, намерих си добри приятели и така. Според мен и ти трябва да откриеш нещо, в което си добър и да се отдадеш изцяло на това нещо. Знам, че ти е трудно, особено когато семейството не те подкрепя. Моят първи братовчед е на твоята възраст, майка му постоянно го комплексира, казва му че е най-добре да напусне училище и да работи, защото за друго не става. Няколко пъти е правил опити за самоубийство, но на семейството му продължава да не им пука за него. Той разбра, че начинът да продължи е да им натрие носовете и да им докаже, че е много повече от всички тях, и мисля че успява.. Ако и ти повярваш в себе си ще се почувстваш много по-силен и уважаван :) целувки!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 18bf9fb5e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мерси №3, отвори ми очите!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 7b6e89882a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Аз пък ще ти кажа нещо друго. Вариантът на номер 3 също е добър, но рискуваш, посвещавайки се изцяло на едно нещо, ако по някаква причина допуснеш грешка в него, макар и не толкова голяма, или пък се наложи да се откажеш от него, животът ти просто да се срине. Аз ти предлагам да се освободиш от потребността от одобрение. Просто не бива да ти пука дали някой те одобрява. Който и да било, дори собствените ти родители. Постъпвай така, както ти смяташ за добре. Не ти казвам да се бориш с когото и да било, просто избягвай конфронтация, не се опитвай да убеждаваш никого в правотата си, прави си тихомълком това, което на теб ти харесва. Живееш за себе си. Защо трябва да се харесваш на някого? С какво някой е повече от теб, за да се стремиш да спечелиш одобрението му? Той стреми ли се да спечели твоето?Нека да позная - не?!

Така, че просто бъди себе си и не се стреми да се харесаш на никого, защото когато спреш да се нуждаеш от одобрение, хората чувстват, че значимостта ти не се нуждае от потвърждение и автоматично ставаш значим в техните очи. Но това не бива да е целта ти. Нали разбра? Защото, ако това е целта ти, изглеждаш жалко и хората просто не ти се кефят. Бъди себе си и живей спокойно, успех!

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: b1841b0690
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Напълно съм съгласен с номер 3, ти трябва да повярваш в качествата си! Тя е дала и добри примери със себе си и братовчед си, които показват че всеки може да се справи с подобна ситуация и то напълно сам. Кураж!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 0f675c938c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Момче я се вземи в ръце как така за нищо да не ставаш. Я ела при мен за 1 месец пък след това квото и да ти казват няма да ти пука. Аз такива като теб лесно ги вкарвам в правия път всичките ми приятели все такива като теб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker