Приятели?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Приятели?!
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 2869 пъти
Пише ви момиче на 18г. :) Моята "история" е затова че ми писна от приятели, които ме търсят само, когато нещо им трябва от мен, пък да не говорим и за нещата, които говорят зад гърба ми. Писна ми! Честно, дори когато съм в компанията им ми е толкова скучно и дори понякога дразнещо, защото винаги говорят за едни и същи простотии-секс, дискотеки, пиене, пушене и т. н. Толкова ли няма нещо по-различно, което да ги радва в тоя живот? ! Вече са ми банални с всичките кифленски истории и постоянното повтаряне на клишета, на които постоянно се смеят, сякаш не го повтарят всеки ден... Не знам, аз ли съм единственото незаинтересовано от тези неща момиче и наистина ли ме прави това "ненормална" (както те казват) или нормалното вече се е извратило в представите на "съвременният" тийнейджър? Искам да имам приятели, с които не само да вися в кафенето, за да мога да обсъждам по-важни и интересни теми от това "Лелеее, аз още не съм решила как ще се облека в петък за дискотеката!! " Идват ми малко в повече тия повърхностни разговорчета... Добре че имам 3-4 приятели, с които мога наистина да направя един по-стойностен и сериозен разговор, мога да споделя без да се страхувам после дали целият град ще разбере и най-вече хора, с които се чувствам удобно. Но лошото е, че нямам възможността да прекарвам повече време с тях и някак си се затварям, вече не излизам с повърхностни хора и някак си се оказа, че почти не излизам от вкъщи и това ме подтиска. След около година ще се местя в София и това ми дава надеждата, че там ще мога да се запозная с нови хора и може би ще намеря истински приятели, надеждата че ще започна "на ново" :) Е, някакви съвети имате ли? Как да се социализирам без да попадна в някоя дискотека, насред димящи пияници, търсещи следващата "бройка" и пайетени кралици на красотата забулени с фон дьо тен? Знам че има много свестни хора, но как да ги намеря? Съвети? Има ли начин срамежливостта ми да ми попречи да намеря приятели? Е, аз споделих, ако имате нещо, което да кажете по темата-в очакване съм!
Smile4u

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: ebe98755f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти ми върна надеждата в младите(не че аз не съм на 19 ;) Ами има такива хора но ти просто не си ги срещнала. Ако си от града под тепетата :) ще се радвам да се запознаем.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c83caeb9ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти си чудесно момиче и трябва да се радваш, че си различна в добрия смисъл. Твоите повърхностни „приятелки” само се възползват от теб и си им просто за компания. Щом и те обиждат поради това, че не си като тях, то нямаш работа с тях и ще е най-добре и ненатоварващо за теб да прекратиш отношенията си с тях, знаеш много добре това :) Двулични са, не умеят да пазят тайни, и само търсят какво да раздухат, за да направят живота си още по-вълнуващ. По-добре сама, отколкото с тях.

И на мен също не ми е интересно да разговарям само за такива неща и постоянно да обсъждам тоя и оня какъв е, какво е направил. Най-вероятно тяхната представа за приятелството е точно такава, без да се стремят към опознаване на личността на другия и изграждане на душевна близост. Както виждаш, това не е твоята среда. Ти искаш приятелство със свестни и интелигентни хора, които не се интересуват единствено от материалното.

Запиши се на някакъв спорт, кръжок свързан с хоби например, така хем ще се запознаеш с много хора и ще ти помогне да не се самозатвориш, хем ще си оползотвориш свободното време и ще направиш нещо полезно за себе си. Не споменаваш дали си имаш приятел, вероятно не, щом приятелският ти кръг не е голям. Можеш да срещнеш там човек, с който да си допаднете и да се влюбите. Кой знае :)

Нека другите да дадат предложения къде можеш да срещнеш свестни (и все пак няма напълно гаранция). Много е важно да не оставяш иниациативата единствено на другия/та, отношенията трябва да се развиват с двустранни действия. Искаш ли да се запознаеш с някого, привлякъл/ла вниманието ти по някакъв начин, действай смело :)

Отдаде ли ти се добра възможност не я пропускай, за да не съжаляваш после. Във този ред на мисли не спирай да мечтаеш, но и действай, за да постигнеш целите си. Активните и борбени хора успяват :) Не допускай срамежливостта ти да те спъва, общувай повече и ще го преодолееш. Аз също съм срамежлива в голяма степен, но се уча да не се страхувам как ще реагира другия, да не се влияя от чуждото мнение и да действам, когато искам нещо.

Момиче на 16

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 78c5eee2f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Еми в общество от консуматори, в което консуматорщината е издигната на пиедестал и никой за нищо друго "няма време", ти за какво очакваш да те търсят? Нима ти би потърсила някого просто така - да се видите, да си поговорите или да му помогнеш/направиш нещо за него? Примерно цял следобед (4-5 часа в жегата) му правиш торта (печеш блатове, вариш кремове) за рождения му ден, и след това го търсиш за да му я дадеш?
Каквото почукало, такова се и обадило.

Хубаво е обаче, че по един или друг начин се опитваш да промениш средата и въобще - живота си! Задаваш си въпроси и търсиш решения.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 682a1fa252
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако си мислиш, че ще намериш свестни хора в София... лъжеш се!!!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 58caa38860
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   До 3:
Едно е човек да ти прави услуга като приятел от собствено желание, друго е сам да си искаш от него и да го "консумираш" без да те интересува за нищо друго... Иначе да, съгласна съм, съвременното общество е консуматорско, но това не означава че така слагаме всички под един общ знаменател, винаги си има изключения от правилото.
Smile4u

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 58caa38860
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До 1:
За съжаление не съм от Пловдив.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 148c4559af
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От къде си?

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 33d56b6bf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Без грам да преувеличавам, сякаш чета за себе си (изключението е, че съм момче). Имам един приятел, с когото учихме заедно, но се премести в София, и в редките случаи, които си идва е единственият с когото мога да водя нормален разговор или да не се чувствам като част от декора, само защото предпочитам да задържа мнението за себе си по неадекватните им теми. Абе в крайна сметка, теглим им по една майна на нещастниците и продължаваме. Сега кандидатсвам в чужбина и искрено се моля да ме приемат, най-вече, че ще имам шанс за нов живот.

Поздрави Д. 17

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 01cfd8b401
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   ЧУВСТВАМ СЕ ПО СЪЩИЯ НАЧИН .. ИМАме в квартала приятелка циганка и снощи тя настрой всички по същия начин спирам вече да се занимавам с техните смешни дискусии и със самите тях

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: f7978de599
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм от София момиче,малко по-голяма съм от вас.И аз имам същия проблем имам 3-4 приятелки,с който мога да си общувам по свободно.Но ми се струва,че сякаш все повече се задълбочава този проблем с младите(но това е друга тема на разговор).
Ще се радвам,ако се запознаем :).И-мейла ми е:......
За сега толкова,няма да се предлагам повече :D


Модератор: Не пубикуваме лични данни

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker