Какво да правя - майка ми си пише с някакъв мъж? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Какво да правя - майка ми си пише с някакъв мъж?
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 2705 пъти
Не знам как да започна. В момента се чувствам ужасно. Имам топка в корема и настроението ми е на нула. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ ТЕМАТА И МИ ДАЙТЕ СЪВЕТ! ОТЧАЯНА СЪМ!
Преди няколко месеца разбрах, че майка ми си пише с някакъв мъж (попаднах случайно, беше си забравила фейсбука включен). Видях, че той и беше писал какви ли не глупости, а тя му отговаряше, при положение, че е семейна жена и с татко са в добри отношения. В този момент се почувствах като нещо ненужно. Никога не съм очаквала това от майка ми. А представете си той е с 14 години по-млад от нея. Разликата между мен и него е по-малка от колкото между нея и него. Тогава изпаднах в някаква депресия. Постоянно плачех. Майка ми разбра какво е станало и двете седнахме и си поговорихме. Тя също се разплака и ми обеща, че повече няма да се занимава с него. С времето нещата се поуспокоиха.
Преди няколко седмици обаче видях, че отново си пишат и просто се пошегувах с нея без да показвам болката си, а тогава тя само ми каза, че се бъзикат.
В момента пак попаднах на това което са си писали и направо съм изумена. Те почти всеки ден се чуват и искат да се видят. Говорели са си за романтиччни вечери и такива глупости. Сега просто не знам как да постъпя при положение, че тя знае, че тогава ми беше адски гадно и сега пак се повтаря. Знам, че е жена и може би това е нормално, но аз съм и дъщеря и не мога да го приема. Моля ви кажете ми какво да правя?
Момиче на 14

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 04c046841d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хм, доста деликатна ситуация, ще те посъветвам най-трудното - нищо не прави.
Щях да те посъветвам да поговориш с нея, но явно това не е помогнало. На 14 си, не си малка вече. Мисля, че трябва да приемеш, че бракът на вашите минава през труден период. Мисля, че някои неща не знаеш, не са ти ясни и те съветвам да не правиш нищо, защото ще е на сляпо и можеш да разрушиш брака им.
Остави свобода на майка си - тя е омъжена жена, но е жена. Нека направи избора си.
Гледай си учението и чакай. Само това е във властта ти. Най-грешната тактика е да казваш на баща ти, при положение, че нищо не се е случило и нищо не знаеш. Друга грешна тактика е да се опитваш всяйчески да спасиш брака на вашите.
Твърде е възможно да са нещастни заедно и да са заедно само заради теб. Това може да изкара с години, но рано или късно такъв брак се разпада. Приеми го и не се бъркай, защото ще се навреш между шамарите и всеки един от тях ще започне да те дърпа и използва в конфликта, ще се чувстваш принудена да вземеш страна.
Много неща за възрастните не можеш да знаеш, но вина та рядко е само в единия, ако може да има вина в любовта. Някога вашите са се обичали, създали са те и са се оженили, от тогава са минали 14 г., един цял твои живот и нещата явно са се променили. На пръв поглед се стремят заради теб да поддържат семейни отношения, но ти не можеш да знаеш, как стоят нещата действително.
... и не се заблуждавай - точно ако на пръв поглед са в „добри отношения“, не се карат и не крещят, точно тогава бракът вече може да е умрял. Хора, които са си безразлични не се карат, влюбените хора се карат често.
Но може да е само криза... изчакай вашите да се оправят или разделят, но остани неутрална, ако искаш да имаш двама родители. Ако сега започнеш да се месиш, ще загубиш единия от двамата. (майка си)
Хората остават твои родители дори да не са повече заедно. Нищо не можеш да направиш, ако двама не искат да останат заедно.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 24676894e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   А аз бих те посъветвала пак да поговориш с нея. То не върви да даваш съвети на майка си за тези неща, но само я помоли хубаво да си помисли, преди да предприеме нещо. Да помисли за последствията, за теб, за семейството ви като цяло. Между другото, попитай я дали баща ти знае за кореспонденцията й с този мъж. Дано това я стресне.
Пиши какво става.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: a59c280fb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   След като си говорила с нея и това не е довело до промяна на ситуацията-значи каквото и да направиш няма да има ефект. Но разбирам, че това ти е неприятно и няма да се чувстваш добре ако останеш безучастна.
Може да пробваш да говориш с нея по малко по-остър начин. Ако искаш й покажи темата тук в spodeli. Така ще разбере, че се чувстваш наистина зле.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: f371769c33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мило момиче, разбирам те напълно как се чувстваш, но за съжаление не мога да ти дам полезен съвет. За съжаление има един тип жени/като майка ти/, които гледат да хванат някой подходящ мъж и бързо да се омъжат, да родят дете и да го вържат, да могат да си осигурят материална, финансова и емоционална стабилност, след което им доскучава и започват да си го търсят навън. Обикновено хващат някой по-млад, свободен и добре изглеждащ мъж. Разбира се, не влагат големи чувства и за нищо на света не искат да се откажат от това, , което имат вече. просто използват и се забавляват за чужда сметка. На мен една такава ми отрови живота.


Неомъжена бяла жена

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: a35e48f8ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   От авторката: (До 1) Благодаря ти за съвета, но съм сигурна, че те не са заедно заради мен. Под "добри отношения", нямах предвид, че не се карат. Напротив карат се и то доста често, но само за глупости. Споделяла е, че се обичат, но вече не е както преди. Нищо в отношенията не им куца. Не съм толкова глупава, че да не забелязвам. Карат се, спорят като всяка двойка, но майка ми просто се промени. Хурмоните и сякаш започнаха да "бошуват". Прави се на по-млада от колкото е и не и отива за годините. Също така въобще и не съм мислела да казвам на татко, защото просто съм сигурна, че ще се разделят. Но по пътя на логиката, щом ще иска да се разделят, значи е станало нещо нередно. И от тази цялата ситуация аз си го отнасям. При положение, че знае какво ми беше преди, тя избра с този мъж да си запазят отношенията, че дори да ги засилят и рискува моите чувства. Попринцип съм много чувствителна и тя го знае, но въпреки всичко явно не и пука!

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: d4608ecd2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Майка ти наистина много гадно се държи с тебе. Единствения ми съвет е да не обръщаш внимание само ще ти става гадно. :(((

Дени, 13 год

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ad83f2c0ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Как да не можеш да направиш нищо? Тъй като ти си важна част от семейството ти, това те касае пряко. Касае и теб, и баща ти.
Съвсем твърдо можеш да й кажеш, че за последен път си затваряш очите, а следващия път ще кажеш на баща ти.
Дори тържествено й обещай, че ако продължи - задължително ще бъде разобличена.
Става дума за семейството ви!

Ако нещата с онзи са сериозни, тя няма да се откаже, но мисля, че далеч не е така. Все още са на етап флирт и не значат кой знае какво един за друг. Затова много по-вероятно е да се сепне и да престане - не забравяй, че всички увлечения процъфтяват само при наличие на комфорт, а стане ли напечено всеки се спасява и неистинските чувства се изпаряват!

Почти съм сигурна, че тя все пак ще опита да продължи, криейки се, но тогава истината отново ще лъсне още по-грозно. Трябва да знае, че не се шегуваш и хванеш ли я - ще разкажеш дори подробностите на баща си.

И преди да ми се нахвърлят някои жени, които толерират неверността в брака "когато има причини" и мислят, че тя има право да е щастлива - искам да кажа, че аз също говоря от позицията на майка. Аз също се бях оставила навремето да бъда омайвана от някакъв интернет ласкател, по това време не се чувствах обичана от съпруга си и се влюбих, но навреме спрях, защото при мисълта за децата и как биха го преживели, ми се късаше сърцето. Оказа се, че чувствата ми към онзи изобщо не са били така силни, както си представях. Не могат да се сръвнят с обичта ми към децата и желанието те да са добре.
А и още един железен довод - мъж, който започва да ухажва омъжена жена с ясната представа какво може да последва, е боклук, той не си струва, така кажи на майка ти.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 7b2fc79067
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   защо не му пишеш на този тип и да му кажеш да остави майка ти на мира защото има дете на 14 годнини и е несериозно да се занимава с хора на неговата възраст??
И още нещо, най-важното: майката ти те е родила - ДЛЪЖНА Е, НЯМА ПРАВО НА ИЗБОР - трябва да те гледа поне до като навършиш 18 годни - тогава може да прави както си иска.
Но до тогава не бива да ти причинява това! Аз така мисля.

Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 04c046841d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ха, номер 9 - много добра идея, не се бях сетила. Тъкмо ще се изпита човека, дали е имал сериозни намерения.
Иначе, не съм съгласна, че родителите са ни длъжни. Не бих искала родителите ми да са заедно по задължение. Човек може и като разведен да е добър родител, и като женен да е лош. Едното няма общо с другото и ако авторката иска да принуди едва ли не двамата да останат заедно заради нея, просто ще гледа в следващите години двама нещастни възрастни.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 7df2f91067
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Спри да се ровиш в нещата на майка си, изобщо не е приятно и е доста не морално. Представи си майкати почне да ти бърка в нещата с момчетата, да ти гледа хронологии и глупости, как ще реагираш. Много грозна постъпка, айде 1 път се случва случайно и ти от любопитство си погледнала, но явно го правиш постоянно.
М20

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: a35e48f8ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мило девойче! Понякога майките имат нужда от това някой да ги ухажва и да им казва, че все още са красиви и не са остарели. Може би твоята майка точно това търси и може би баща ти ги е позабравил тези неща. Не забравяй, че и тя е жена и има нужда от това. Не, че я оправдавам, но когато един мъж и то доста по-млад ти каже, че си красива те кара да се чувстваш специална. Аз също съм жена и може би около нейните години и може би също бих се увлякла, но не си мисли, че не те обича. Повярвай ми ти за нея си на първо място. Тя просто флиртува. И тези неща, които са си писали сам сигурна, че са на шега поне от нейна страна. Довери и се.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: a35e48f8ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   От авторката: Благодаря за съветите! До номер 11: Да, тя ми се рови в нещата и аз нямам нищо против. Вижда какво съм си писала с момчетата и мисля, че не е нещо нередно. Винаги всичко сме си споделяли с нея и никога не сме се лъгали. А сега в един момент се чувствам предадена. До 12: Глупости. Ако една жена е доволна от брака си, няма да има нужда от други. Ако не е доволна, да е мислила преди да се жени и да не е създавала деца. Тя сама си е виновна, така че ще си отговаря. И знам, че съм доста лоша, но аз съм на този принцип. И не ме е толкова яд, че си пише с друг мъж, а за това че ме лъже и не си спазва обещанията. Но днес говорих с нея и и казах. че щом тя може да ме лъже и аз мога и също така, че също няма да си спазвам обещанията. Може и да прибързвам, но в момента не я чувствам никак близка. А за този мъж, тя не е единствената семейна с която се е занимавал, той явно обича да разваля семейства и то на по-възрастни от него хора!!! Но помислете, аз съм в пубертет и макар, че осъзнавам всичко, ще действам по неправилния начин, за да и покажа какъв пример ми дава. А след време, когато стана млада дама, ще се постарая да не допускам грешката си, дори и да е само заради детето си, защото в никакъв случаи не бих искала до го нараня. И между другото тя сама си каза първият път, че постъпката и била много глупава и че се е поувлякла доста и че просто е сгрешила. Тази грешка втори път не може да се допусне, не заради друго ами защото ще е просто избор.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 008b852c58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Мислиш, че майка ти го прави нарочно ли? За това на теб и на баща ти да ви е гадно ли? Знай, че нещо я чопли отвътре, и това нещо тя съзнателно не го иска, но то си е там и я чопли. Знай и че ти когато станеш на нейните години ще те чоплят отвътре такива неща и ще се чудиш какво да правиш с тях.
Светът не е черно-бял и нещата не са еднозначни.
Ти не разбираш мотивите на майка ти и не можеш да й бъдеш съдница. Ще я разбереш едва когато попаднеш в нейното положение.И колкото по-голямо неразбиране проявяваш сега - толкова по-сигурно това ще ти се случи един ден.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 8cf8b98f30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Послушай №12, не отхвърляй с лека ръка всичко. Още си малка и не разбираш доста неща.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: f3e2115427
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Много кофти-ами заплаши я че ако не престане да си пише с оня, ще кажеш на баща си примерно.... разсърди й се, за да те приеме на сериозно... това е мн гадно...

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: bf53ce5f6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Бях в същото положение... Не е никак приятно, но след време нашите се разделиха. Аз уважих решението на майка си. Тя продължи да си пише с този мъж и така от три години насам. Запознах се с него и разбрах защо тя изобщо е започнала да си пише с него. Наистина всяка жена има нужда от мъж, който да я подкрепя, да и казва, че е красива и тн. Знам, че ти е гадно, но се опитай да разбереш майка си. Аз уважих моята и сме в идеални отношения. :)
Момиче 13г.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker