Повишен адреналин - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Повишен адреналин
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 3062 пъти
Денят беше като всеки друг. Станах в обичайния час за лятната ваканция (11. 30-12. 00 :D), изкъпах се и изпих една чаша кола с лед за събуждане.
Седнах на компа и си пуснах хубава песен за настроение. Влязох в скайп, за да се разбера с най-добрата си приятелка кога ще се срещнем и къде.
След известно време пред скучния монитор се отдадох изцяло на хубавите песни и забравих за това колко е безинтересно всичко друго. Сякаш докато слушам музика, се пренасям в света на мечтите си, където всичко е перфектно и няма скука и проблеми!
Денят мина в четене на скучни неща в нета и занимание с обичайните задължения и работи.
Най-после стана 19. 00, време е за срещата с моята бфф. "Дано този път да стане нещо интересно! "- помислих си аз.
Вече всичко е толкова еднообразно, че имам чувството, че дори и метеорит да удари планетата, ще е като да те уцелят с камък по време да неспокоен сън.
В този град няма нищо интересно за правене, едни и същи хора, едни и същи улици , сгради и градини, все едно и също.... Дори красивото ни езеро се е превърнало в блато, а дивата природа е развалена от тъпия ниско бюджетен ресторант с лигава детска площадка, който нечий болен мозък построи! Защо хората развалят всичко хубаво? !
Както и да е. Облякох се с черни къси панталонки и тениска, сложих си бижутата и отидох до мястото на срещата.
Ето я и моята приятелка! С нея винаги си споделяме всичко.
"Боже, каква ужасна скука е! Имаме нужда от нещо ново, нещо, което да повиши адреналина ни, ако ще дори да ни уплаши, само и само да е интересно! "
Ето една идея! Отидохме до Аязмото. Решихме да се направим на 12 годишни деца и да "изследваме" старата детска градина, необитаема от почти 10 години.
Вече се стъмняваше и ставаше по-готическо и мрачно! Идеално за разходка на някое диво място, водещо към изоставена стара сграда!
Като вървяхме все по-навътре, имахме чувството, че клоните на дърветата ни обгръщат, сякаш се губим в безкраен зелен тунел и понеже се стъмняваше, всичко ставаше все по-неясно.
Мрачният симфоничен метъл, който слушахме от телефона още повече допълваше картинката, а и освен това не спряхме да си говорим за страшни филми, истории със стари призрачни къщи и брутални сцени на убиване на глупави тийнейджъри, които като търсят нещо интересно.
Най-после стигнахме до мястото. Още не е съвсем тъмно, но тепърва се смрачава, а на фона на полумрака бялата изоставена сграда изглежда още по-зловеща! Дворът беше ограден с раждясала ограда, вратата беше заключена с катинар, а прозорците бяха сякаш безброй очи, които гледаха към нас. Вратата на самата постройка приличаше на на уста, която иска да каже нещо, но някой й е сложил наморник и за това "очите" гледаха с такъв ужас!
Отидохме от другата страна. Направо изтръпнахме, когато видяхме мухлясалите кукли, струпани на куп до един от прозорците! Преди са си играли деца с тях, а сега бяха захвърлени просто така!
Другите прозорци зееха и се виждаше от вътре колко е мръсно, празно и зловещо!
Входната врата на двора беше заключена с катинар, а площадката, където преди е имало игри, беше обрасла в треволяци, имаше една пързалка и две стари катерушки, които бяха по-раждясали от оградата.
Направо не е за вярване, че тук родители са изпращали децата си!
Сградата приличаше повече на психиатрична клиника или дом за хора с увреждания.
В един момент се усетихме, че сме съвсем сами в полумрака близо до самотното място и музиката ни беше изключена. Щурчетата окрасяваха въздуха с песните си и... в един момент усетих, че искам да се махна от това място! Наистина имах чувството, че някой ни наблюдава!
Побиха ни тръпки, сърцата и на двете ни почнаха да бият лудо, май беше време да се връщаме!
Побягнахме със нервен смях и ускорен пусл и на следващите два завоя се опомнихме! Сега наистина се почувствахме като на 12 , когато ходехме по стари къщи!
Поехме по познатия път, вече беше станало тъмно.
Успокоихме се, но постигнахме целта си! Припомнихме си чувството на това да си на някое зловещо място, където преди е царял живот, а сега е обект на тайнейджърски изследвания.
След още час навън се прибрахме, но знаехме, че никога няма да забравим тази случка!
Беше толкова яко, както в някой американски тийн филм, само дето не се налагаше да бягаме от гладни зомбита и разгневени духове, а просто един спомен, който ни върна назад, когато кръвта ни се смразяваше от истории за гробища и призраци!
Надявам се да ви е било интересно и съжалявам, ако някой е разочарован, понеже е очаквал нещо по-интересно! Просто исках да споделя как завърши денят ми вчера и беше наистина готино!
Мерси за вниманието!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 618b97772e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   1-въпрос защо пишеш в 1-во лице? Не пишеш от мястото и момента на случката и извинявам се но висчко това ми звучи плод на фантазията ти...

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6641771596
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторката : Ако беше плод на фантазията ми, първо щеше да е в Измислени истории и второ, щеше да има призраци и зомбита, а тук няма и всичко си е съвсем реално и истинско.
Какво невероятно има? Просто стара сграда, където ходих с приятелка.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6641771596
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И пиша в първо лице, защото наистина се случи на Мен и другото момиче и историята на самата случка е в минало време, само на едно място съм писала в сегашно, но това е неволно (когато сме още до сградата).
Надявам се това да е отговорило на въпроса те! Мерси за вниманието!

Авторката

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 46b9979d69
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Коя е песента която пусна ак е стара значи пак ще успокои деня ти

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6641771596
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Песента ли? Беше на Simple plan - "This song saved my lifе"

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 46b9979d69
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Доста хубава песен но аз се сещам за още 1000000000 които ти връщат настроението и все стари но обичани

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6641771596
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, старите са си най-хубави, аз слушам разнообразни изпълнители.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 75ca3f3d2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

8.   Ооо, да бее! Знаех си! Още като започна историята и си викам - Стара Загора. Като каза за езерото бях почти сигурна, а щом спомена и Аязмото се убедих! Историята си звучи измислена, самото разказване е такова, но честно казано не ми пука :D. Само ей така, за доказателство- Какъв викаш е пътя към къщата?

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6641771596
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Много навътре е в Аязмото, все нагоре, но не се сещам точно.
И не е измислена, просто се опитах да я разкажа по интересен начин.
Какво измислено има не ми е ясно, всичко си се случи и няма нищо неестествено, освен може би чувството, което сме изпитали. За някои "големи" хора е странно, че нещо толкова обикновено може да е и толкова забавно може би!
Хора вие като малки не сте ли ходили по стари къщи, които ви напомнят за призраци?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6641771596
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И не беше къща, а детска градина, бяла сграда.

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6ea611a897
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Интересно. ;д ще питам дали гаджето ми иска също да го направим ;дд

Дени, 13 год.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: a91e5ecc72
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Уау! Не ми пука дали е измислена или не, но определено имаш талант за разказване! И то от момиче, не знам на колко си години но не вярвам да си над 18 (аз съм на 20, момче) и просто ме очуди символиката и красните епитети! ПЪК И СЛУШАТЕ МЕТЪЛ! По-добре да си бяхте пуснали Rammstein (chuckle) ( <- любимата ми група ^^). Честно казано, мъжкар съм, едро метъл копеле съм и... мамка му - е много ще ме е страх да отида там :D! С някои до мен, да! - ама все пак вие сте момичета. Евала ви правя и за приключението и за смелостта ви :)! Това е наистина нещо ново, вдигащо адреналина. И не само! Забелязах, че говориш за "миналото", как е "царяло живот" а сега всичко е в прах, руини и забрава. Някак си, начина по който пресъздаваш предметите и обстановката те кара много да се замислиш, сякаш дори да се ПОЯВИ носталгия колкото и налудничево да звучи.. по миналото, което няма да се върне. Направи ми впечатление как описваш и езерото... въпросите които си задаваш! Не вярвах, че има хора като теб, че се още съществуват. Мечтатели, странстващи нощни птици и пълни с героизъм (chuckle)...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6641771596
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторката : Благодаря на номер 12 за хубавия коментар! Не бих го нарекла героизъм, по-скоро най-обикновена разходка, която ни заведе до интересно място, но да, наистина в мен има чувство на носталгия и то се проявява в много неща.
Симфоничният метъл мисля, че повече отиваше на обстановката, докато се приближавахме към къщата, някак си мистериозно и загадъчно, но мисля, че и Рамщайн биха свършили добра работа, само че след случката!
Колкото за възрастта ми, почти на 17 съм.
Още веднъж, мерси! Радвам се, че ти е харесало, историята е истинска, с някои авторски украшения, но сградата наистина съществува и наистина ходихме.
Айде, само метъл и рок, Азис да се прави на про-рок! :Д:Д:Д

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: a91e5ecc72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   LOL :DDDDDDD! Азис на про-рок! АЬХАХЬАХ! Това пък не го знаех (chuckle)! Доста готина фраза xd! Мда, Рамщайн за след случката- щеше да е доста забавно, особено някоя от старите им песни от албумите Herzeleid.. ;D. Това с носталгията, след време ще отмине. Особено като започнеш да следваш. Т. нар. псевдо професори и асистенти... ще ти разбият мечтите! Гадни мутри, чието предназначение е да ти направи живота тъжен.

п. с. не знаех, че в Стара Загора има подобни неща xD! Тук в моя роден град има само... катуни на ромите и те са си наистина - плашещи! И ако добавим малко "сок" от метъл и ще стане - цигометълхорор.

Успех и продължавай да споделяш : )! Бтв, няма да е лошо някакво име да си напишеш, т. е. да се знае, че историите са твои : )!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6641771596
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Авторката : не е добра идея за името, много плюят тука, а фразата е моя (авторска (sun) :D) , но все пак благодаря!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker