Психичен проблем или какво? Не мога повече така! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Психичен проблем или какво? Не мога повече така!
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 2956 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 16г. Преди два месеца някъде както си седяхме с едно момиче в заведение и чакахме едно момче ми стана нещо. Ей така изведнъж от нищото ми стана някакво нервно. Исках веднага да се прибера вкъщи, не знаех какво ми става и какво се случва. Започна да се случва почти всяка седмица, а сега почти всеки ден!! Преди два дни бях с баща ми на село, седях и го чаках да си свърши работата и пак същото. Появи се изведнъж и не ме свърташе на едно място. Почти всеки ден е така. Излизам навън, няма ми нищо и не след дълго нещо става, изпитвам някакво чувство за нереалност. Имам чувството, че постоянно правя едно и също и искам незабавно да се прибера вкъщи и да не изляза повече. Просто не мога и не искам да стоя навън. И е така докато не легна да спя. Понякога спя насила само за да се махне това чувство. Много пъти се събуждам така и просто не мога да си намеря място в нас за това излизам за малко навън и горе-долу се оправям, но не съвсем. Един приятел ми каза, че страда от някакво паническо разтройство и това можело да е същото. Вярно ли е според вас? При личната не ми се ходи, защото не знам точно как да и го обясня, а и тя е една клюкарка и се смее за всичко.. Така че, моляяя вии, който ме е разбрал и знае какво е това нека каже.. не издържам вече така.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 68a88aa6f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Възможно е да е паническо разтройство, но може и да е някаква фобия. Не съм психиатър и не мога да ти поставя точна диагноза, но доколкото успях да вникна в написаното от теб проблема е от рода на едно от горните две неща - паническо разтройство или някакъв вид фобия. Според мен паническото разтройство е по-възможния вариант, затова ще ти напиша няколко от симптомите на това заболяване, а ти прецени дали този е твоят проблем. Симптомите са: стягане в мускулите, треперене и люлеене, изпотяване, липса на апетит или вкус, усещане за нереалност и откъснатост от околния свят, чувство на неяснота, страх от загуба на контрол, скованост в ставите, депресия, сухота в устата, безсъние или събуждане посред нощ, необичаен страх от обичайни неща, трудна концентрация, налудничеви странни мисли и мечти, силно напрежение и т. н. Знам, че симптомите са много, не е задължително да имаш всеки един от тях, но все пак може да се ориентираш, ако имаш по-голямата част от симптомите. За каквото и да става въпрос знай, че тези неща се лекуват много трудно. При правилно лечение проблема отшумява за известен период от време, но в бъдеще при най-малката трудност може да се появят отново. Наистина е добре да потърсиш лекарска помощ, такива неща не се лекуват от самосебе си.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7ad3b2e188
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На мене ми стана подобно нещо, когато бях на 17. Един ден се събудих с едно такова чувство за нереалност. И ми беше някво нервно, чувствах се странно. Аз веднага казах на майка ми. За моя радост и на нея й се беше случвало. Даде ми някакви успокоителни, но нямаха ефект. Минаваха дните и това усещане за нереалност не си заминаваше. Започнах да се психирам и изпаднах в депресия. Мина ми след около 3 месеца. По-добре сподели на ваще.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: f74bd2965c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз също не съм психолог, но на 100 % имаш паническо.. защото знам какво е.. всичко се случва изведнъж, става ти странно, започваш да ставаш зле, страха те обзема и мислиш че полудяваш, сякаш всичко става нереално, изгубваш контрол над себе си, сърцето ти започва да блъска, дланите ти се потят, краката ти изтръпват и СТАВА СТРАШНО! .. Моят съвет е да отидеш на психолог. Не си мисли че си луда, на много хора се случва. Ще те предупредя обаче.. взимай мерки, защото влоши ли се - паническите атаки ще станат част от живота и ежедневието ти.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker