Семейството ми ме мрази - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Семейството ми ме мрази
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 4099 пъти
Аз съм момиче на 14 години, имам сестра на 17 години. Майка ми постоянно ме сравнява с нея. Преди известно време сестра ми беше погледнала в дамската чанта на майка ми и беше видяла презервативи. Аз бях в другата стая и чух техния разговор и изведнъж чух " Веднъж с бащата ти нямахме и така се пръкна сестра ти". После те разбраха, че и аз ги чух и майка ми ми каза " Еми да, сестра ти ще направи 18 ти какво искаш да друска бебе ли? " и аз й казах " На сестра ми акъла не е толкова спокойно" и тя ме попита "А твоя колко е" и аз й казах "Ми и моя не е толкова". След това тя ми каза "Недей да говориш много, защото ти си много ама много по глупава от сестра ти и ти не си виждала аз какво ще направя ако направиш нещо".
Писна ми винаги мен изкарват "черната овца" на семейството. Мислила съм много за самоубийство, но не ми стига смелост да го направя, пробвала съм но.... Исках да споделя, защото вече ми дойде до гуша от всички тях.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: fa825e03e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей!
Спокойно, ти си на 14 години още, в пубертета. Колкото и "изтъркано" да ти звучи - нормално е да се чувстваш "черна овца". Повечето тийнеджъри така се чувстват. НО - за самоубийство - не си го и помисляй, защото само на себе си ще навредиш!
Ти да не би да живееш за някого другиго? Ти живееш ТВОЯ живот, затова не си го отнемай. Подходи с разбиране към майка си, не мрази сестра си - тя не е виновна за нищо. Може би майка ти е имала тежък ден. Остави, прости ги подминавай тези неща...
Предстои ти живота, той едва е започнал... иначе в живота има и хубави и лоши моменти, но те трябва да се преодоляват.
Съсредоточи се върху твойто усъвършенстване в дадена област, не си търси извинения... и не мрази...
Майка ти е добра жена най-вероятно, просто явно си има и други грижи и се е държала грубо, но тя е твоя майка.
И помни: никой не се ражда случайно! Ако Бог не е искал да се родиш - нямаше да се родиш. Но Той е искал и ти си се родила. Тука желанията на майка ти нямат значение.
Но въпреки това - тя пак те обича. И това го помни! Тя си мисли, че като те сравнява със сестра ти - ти прави добро... тоест дава то добър пример... ами няма лошо... ако е така... просто приемай нещата спокойно, нищо не е станало и не мисли глупости, моля те!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: fa825e03e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   пак съм аз:
забравих да ти кажа: НЕ си мисли, че тези които се самоубиват са смели, напротив: те са най-страхливите хора, те нямат смелост да продължат напред. Те мислят, че самоубийството е изход, а напротив. Няма спасение от това. А докато човек е жив - винаги има изход!!!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 946b64c3c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Край!!! Повече няма да обръщаш внимание на това което ти казват! Те не те мразят. Майка ти е просто една злобна и несправедлива жена, а ти само влошаваш положението когато и отвръщаш и се занимаваш с нея. Това за самоубийството са пълни глупости. Не можеш да си отнемеш живота заради тях. Той си е твой. Учи, излизай с приятели, когато ти създава проблеми се дръж възпитано, не противоречи и умната! Не разговаряй много с тях! Най-важното е да учиш да станеш на 18 и да си вземеш висшето образование и край на проблемите ти. Тогава ще те носят на ръце.



Logic girl *

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: bae56ea1ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И какво? Само това ли? Оле, колко смислена причина за самоубийство!
Значи, ти си тинейджърка, станала си от липса на презерватив (или скъсване на такъв), имаш спорове с майка си и понякога се падаш черната овца. Не виждам нищо ненормално или отчайващо.

Ти си тинейджърка все пак, това е всичко. Няма как да не си черната овца, докато растеш и се променяш. Аз колко издънки съм правила... Въобще не се намесвай в разговорите между сестра ти и майка ти. Независимо какво чуваш и какво е обяснението им, то не бива да те засяга. Не можеш да промениш мнението им. Живей си живота и не се касай. Доста от народа е станал малко преди култувата реплика " Опа, скъса се". Едната половина от тази част го знае, а другата не се е интересувала. Има ли значение как си се получа? Нали си тук, дишаш, живееш, съществуваш. Радвай се! Не мисля, че те мразят. Майка ми ми е казвала 300 пъти по-жестоки работи и знам, че ме обича. Те са родители, имат ужасно много задължения към нас и към цялото семейство. Трябва да поддържат къщата, да правят вечерята, да изкарват пари, да ни възпитават и да ни гледат. Стреса им идва в повечко и откачат. Не е честно, но е нормално.
Зу-За

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 1869ff3b6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравей, първо ще ти кажа, че със самоубийството няма да намериш щастие. Ще пропуснеш живота си, а в него ще има много радости и любов. Някой път се случва наистина да има родители идиоти. Аз се възмущавам на това което майка ти говори. Съветвам те, да я изтраеш още няколко години докато пораснеш и след това да си продължиш живота сама или с някое добро момче, което ще срещнеш.
А когато майка ти казва, че си глупава и те обижда й кажи, че си такава, защото крушата не пада по далеч от дървото и че ако някоя друга майка те беше родила, щеше да си хем по умна хем по красива. Или й кажи, че тя това ти е завещала като генетична информация и че тя толкова е могла, толкова е създала. Като изобщо не приемай думите на сериозно, кажи й го за да спре да те обижда, все пак ти си произлязла от нея, не е редно тя така да обижда произведението си.

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 34c26679b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не мисли такива неща. Не вярвам майка ти да те мрази. Всеки човек обича детето си и това, че не си планирано дете не означава, че не си обичано дете. Колко от децата, които се раждат днес са планирани ми кажи?
Иначе винаги родителите сравняват малките с по-големите и ги дават за пример - било то положителен или отрицателен. И аз като бях по-малко винаги ми казваха: "Виж брат ти колко учи. Виж какви добри оценки има и т. н. " Просто искат да почерпиш от добрите качества. Естествено, ако направят нещо лошо и ти кажеш виж какво направи той/тя сега, те ще ти кажат: "Виж как ти само лошото виждаш и копираш, никога хубавото". Това са си нормални реплики и не ги слагай присърце. Също така те винаги дават повече свобода на по-големите, което е нормално заради възрастта им.
Всеки родител според мен има слабост към едното си дете - било то, че повече прилича на него или че просто е по-слабо и иска да компенсира и смята, че то трябва да е повече защитавано и подкрепяно, но това не означава, че няма да се грижи за другото или че го обича по-малко.
Не знам защо ти е казала, че си по-глупава от сестра ти, но може би и е станало неловко, че си чула техния разговор и се е опитвала да замаже положението. Иначе как се държи сестра ти с теб?
Само по-спокойно я карай и не си мисли, че не те обичат. Просто някой хора не знаят как да изразят чувствата си и как да се справят с някой неща.
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 01dd04d08f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защо ще наказваш себе си, заради това, че майка ти не е тактична? Обечай се повече! Ти го заслужаваш и когато дойде време дай много любов на децата си. Научи се да гледаш малко по-отдалече на тези неща, знам, че не е лесно, но трябва, за да оцелееш психически. Следващият път й кажи, че постъпва жестоко с теб и те наранява. Ако пак ехидничи, обърни се за помощ към баща си.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 9f5003c376
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   какво чакаш самоубивай се

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 607eb46326
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   И аз съм по същия начин но просто не обръщам внимание на това. А относно това за самоубийството явно наистина си глупава. Това си е твоя живот писано ти е да живееш -Живей. Намери си приятели или учи. Прави каквото искаш но страни от тях така се оправих аз.
Секс символа 15 години

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 875f7d1e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не знам каква е тази майка... не си била предвидена, но какво от това... предполага се, че трябва да се обичат всичките деца независимо дали са били предвидени или не..

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 5e6e29ae4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   ама и ти не й мълчиш, А?
мисля, че преувеличаваш.. не отстъпваш, не правиш компромиси..
и стига си се мъчила с мисълта, ч си грешка - голяма работа - имаш семейство, храна и покрив над главата - да знаеш колко деца бленуват за това!
НЕ ЗНАЕШ КАКВО ИМАШ! не ти пожелавам да ти се случи нещо за да го разбереш, и ти не дърпай дявола за опашката!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 95b001d2eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Споко младеж, със сигурност майка ти не е от най-деликатните и дискретни хора, но какво да се прави хората са различни, а родителите също са хора. Никой не те мрази обичай си живота, обичай си семейството наслаждавай се на останалите ваканционни дни и ако ти остане време по прочети може и в интернет за това какво е пубертета и какво чувстваме когато минаваме през него.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 7c650fec04
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Слушайте се само ... тя иска помощ а даже някой от вас не я подкрепят, като не сте на нейно мнение не четете ... Нека първо да бъдете на нейно място след това я обсъждайте... Всяка майка е длъжна да обича децата си и да убива за тях, например аз не бях предвидена но майка ми ме обича много, макар че се караме постоянно .. имаме ужасни проблеми в семейството но все пак се оправяме.. Чуй момиче дано четеш това.. Слушай майка си и се съгласявай с нея в НЯКОЙ случай коагто станеш на 16 можеш да почнеш работа да събираш пари за бала си .. а когато станеш на 18 и казваш колко ужасно си се чувствала когато ти е казвала такива такива тежки думи... кажи и че все пак си имаш сърце както и тя, но ти като си тийнейджърка винаги ще о приемаш навътре, както аз сега го приемам. Кажи и за за чувствата си, и й кажи че все още я обичаш .. от там нататък ти пожелавам късмет сестро :**

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: b497fea199
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Спокойно, аз съм същата! Само, че историята ми е друга, пробвала съм и аз да се самоубия, но и на мен не ми стиска! При мен е по-страшно, имам доведен баща и той ме изкарва, че съм едва ли не че съм безполезна и егоистка! Но не така ;д.. нямам думи за него! Просто ми писна.. бягала съм от у нас 4 пъти, но са ме откривали за залост.. единсвено което ме държи жива е балета.. тренирам го и искам да видя как ще провърви..

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 922ca5906b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   не си единствената и аз така се чувствам не знам какво да те посъветвам защото си момиче ако беше момче много съвети щях да ти дам но намери си гадже ако още нямаш и не им обръщай внимание някой ден ще съжаляват но вече ще е късно така че гордей се с това което си а с времето всичко ще си дойде на мястото бъди здрава

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 20b9f42f63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Спокойно,азмимам същите проблеми,е не е заради същите причини,но все на някой съм му виновна,гледай живота си,щот ти говорят нещо което е така казано срещу теб,просто се обърни и си тръгни

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: aeb320f781
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Номер 8 недей да кълнеш- ако не искаш да се случи същото с теб!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker