Отблъсквам хората, но не мога да намеря причината - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Отблъсквам хората, но не мога да намеря причината
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 4634 пъти
Здравейте. Аз съм най-обикновено момиче. Нямам вредни навици като да пия алкохол или пуша. Дори кафе не съм опитвала. Просто съм като всички останали момичета. Проблемът, който имам е с хората около мен. Мисля, че ги отблъсквам, но както вече написах не знам с какво. От характера си мразя само срамежливостта и ниското си самочувствие, но как може това да влияе на останалите хора? Не съм алчна или егоистка. От цялото училище имам само две приятелки, с които не се виждам извън училище, защото домовете ни са далеч, а и излизам рядко от нас. С другите не сме си говорили почти. Чакам някой да ми каже нещо да започнем разговор, от време на време аз се опитвам, но нищо не се получава. И приятел нямам, не съм имала никога.

Имаше едно момче, с което си пишехме, но не сме си говорили на живо, защото той е от единия край на града, а аз от другия. Общувахме известно време. Стана въпрос за характерите ни и той каза, че моят е прекрасен, че му изглеждам добро момиче. Но след няколко седмици отказа да ми пише. Искам да кажа, че отблъсквам и хора, които не са виждали външния ми вид. От тук следва, че проблема ми е в характера, но аз не намирам отрицателни черти в себе си, които биха накарали другите да ме отбягват. В чужд град е съвсем различно. В момента съм на почивка с родителите си и ми прави впечатление, че доста момчета ме заглеждат и не само, което ме поставя в неловка ситуация пред моите.

В училището ми пък да знаете - момчетата обръщат главата си на противоположната страна на която се намирам аз. С момичетата не е кой знае колко различна ситуацията от родния ми град. Почти същата. Опитвам се да намеря общи теми с тях, но още повече се отдалечават от мен. Сигурно си мислите, че имам проблем с говора, но не е така. Всичко ми е нормално, както на другите. Не си горя косата, не си слагам 5 тона грим, харесвам естествената красота. И не предпочитат ли хората това - да си естествен? Дни наред мисля какъв ми е проблема, дали нещо в поведението ми води до това, но не откривам нищо. Винаги се отнасям с уважение към всички.

Ако споделите какво ви дразни в характера ще съм ви наистина много благодарна. Това май е последният ми шанс, чрез който може да намеря решение. Благодаря и на всеки, който е отделил време да прочете историята.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 942f7c097e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да намериш решение? Ти сама си си отговорила на въпроса - срамежливостта и ниското си самочувствие.. Първо бих ти препоръчал да наблегнеш на самочувствието - направи нещо с косата си вземи си дрехи които привличат окото направи тези промени в тебе които те карат да се чувстваш добре това ще изстреля твоето самочувствие. след като направиш това освен че ще имаш самочувствие ами и ще привлича хората покрай теб и сигурно ще те заговарят - така и ще спреш да бъдеш срамежлива..
И още нещо гледай да не се хвалиш и да не се превземаш това дразни страшно много хората

LK

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 50046926a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Защото прекалено много мислиш за това и как ще те възприемат хората..

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 4daccf629a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами те точно затова те отбягват-защото си естествена, културна и както усещам духовно чиста и извисена. Хората се дразнят, когато отсреща не им подражават на лошите навици. Дори се дразнят от различността на другите, ако подсъзнателно усетят, че поне мъничко ги превъзхождаш. Нали се сещаш каква трябва да си, за да те приемат в компанията си? По-добре бъди себе си, не подражавай на изметта, все някога ще намериш момче, което да оцени вътрешната ти душевна чистота и красота. Не те познавам, но аз много бих искал да съм с момиче като теб. Пожелавам ти всичко най-хубаво в живота и знай, че понякога Бог ти затваря врата, за да ти отвори после порти. Радвам се, че все още има момичета като теб. Аз за жалост досега само на боклуци попадам-един от друг по-големи, та чак зверски.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 92d0e74218
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Много мислиш, това ти е проблема. Отпусни се общуването не е ядрена физика, не е нужно да мислиш и планираш всяка своя дума и стъпка. И защо го правиш на такъв проблем, не е станало нищо. НЕ може всеки да те харесва, хората сме различни, падаме си по различни работи. Аз лично не харесвам хора с ниско самочувствие и патологично мрънкане. За мен това е като да си сложа примката на врата- депресарски мисли, вечно тъжно настроение, изпъкващи комлекси. Не е работа за всеки, мога да говоря с тях с часове, мога да им помогна, измъквала съм поне половината си приятели от това, но не е от любимите ми занимания. Имам познати пък, които се чувстват добре само около такива хора, защото им е по-приятно, смятат ги за по-свестни.

В смисъл, всеки си има определен тип за приятели. Защото в крайна сметка, хората около нас са нашата среда, важно е да си на мястото си. Отпусни се повече и спри да мислиш какво не ти е наред. Излизай по-често с приятели и аз да съм ако си пиша с някой от другия пол дълго и той не пожелае да се видим, защото живеем далече един от друг, аз ще му тегля майната и ще си продължа живота. Няма значение кой къде живее, ще се срещате по средата или на някое по-оживено място- мол, център, кино. Не става да се затваряш у вас, да се криеш под черупката си и да очакваш хората да ти се кефят и да ти се радват.
Зу-За

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ffd879dab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   опитай се да бъдеш забавна.. по описанието няма начин да отблъскваш хората, просто не намирам причина.... с дълга коса ли си, гъста ли е, чуплива ли е, какъв цвят са ти очите??? дай някаква визуална представа, ниска ли си? -просто бъди по-общителна, и забавна, защото тази част май я пропуснах в описанието ти....

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 455d3f15ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Проблемът ти според мен е че си различна, умна, може би красива.. а всеки иска да е красив и умен но уви, има една песничка всеки мрази красивите и умните на млък е песента.. изслушай я и може би ще разбереш не се променяй бъди себе си и точните хора ще те забележат и няма да се обръщат... според мен така стоят нещата... успех и горе главата :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 4afc88b1a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Хората не харесват ниското самочувствие и скромността - не са интересни. Интересни са такива, които се правят на откачалки и палячовци, тъпо но факт. Особено във твоята възрастова група е предимно така.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 01ad5a8d47
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Има ли нещо, което се говори за теб и за семейството ти, което да отблъсква познатите, щом непознатите в друг град явно те харесват?

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ddcd403c5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Знаеш ли и аз имах такъв проблем като твоят. Не бях от "готините" в гимназията, защото имах много ниско самочувствие и бях срамежлива, никога не можех да си кажа мнението или да протестирам срещу някой, имах само 1 приятелка, с която се движех и като цяло и момчета и момичета, всички ме отбягваха. В 10-ти клас обаче нещо се промени, започнах да се отпускам малко по малко, вече не ме беше толкова срам, намерих си и гадже и така всичко се нареди. От личен опит ти казвам, че това, което отблъсква хората е твоето ниско самочувствие и самооценка. Хората искат да бъдат близки и да общуват със силни и открити хора, с хора, които харесват себе си и се чувстват уверени, затова промени тези неща, отпусни се, бъди по-уверена в себе си и ще видиш как всички ще запонат да търсят компанията ти. Всичко зависи от теб! Късмет! :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ef2df4d8dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   знам какво ти е и аз съм така но започвам да се отпускам, но понеже тази година ще съм в ново училище съм много притеснена срам ме е, но се опитвам да не мисля затова. бъди спокойна виж в по горните коментари хората са ти дали много добри съвети спокойно не се притеснявай знам че е трудно но всичко ще се нареди ;)

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 70105292e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Номер 11 как да се отпусне човек и да бъде открит пред някой като този някой не ти "позволява" да си кажеш мнението или да протестираш срещу някого и като цяло да разговаряш открито. Ти сам/а го каза.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker