Закъснява ми 3 - 4 дни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Закъснява ми 3 - 4 дни
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 4404 пъти
Закъснява ми 3-4 дни, едно от двете.. много се притеснявам, на 13 съм и за първи път ми дойде или на 24. 07 или на 25. 07 не съм сигорна, защото не ми беше до помнене.. знам, че трябва да се помни и вече ще го правя! .. Но сега не е това въпроса.. наболяваме главата и малко ме наболяват гърдите, но може би, защото ми растат, нормално е, нали? ! Имам и бяло течение и то бая! .. Моля Ви, кажете ми какво да прая.. живея с баба си а родителите ми са в чужбина

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: fc092503fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Надявам се това да го четат и други родители, които са зарязали децата си, за да изкарат някое евро в чужбина.

Иначе - съветвам те в едно календарче да си отбелязваш първите дни на менструацията си. Брой дните между първия дни на една менструация и първия на предходната - този период се нарича ЦИКЪЛ.
Повечето жени имаме 25-36 дневен цикъл. Смята се за оптимално една жена да има 28-33 дневен цикъл като най-лесно забременяват жените с 28 дневен цикъл. Някъде към 14-тия ден след първия ден на една менструация е оволацията. Чети за нея - това е периодът в който се зачева, но е възможно да забременееш по всяко време по принцип.

Сама виждаш, че понятията ЦИКЪЛ и МЕНСТРУАЦИЯ са две коренно различни неща. Менструацията е 3-7 дни, в цикъл е една жена практически от първата си менструация до последната си и настъпването на менопаузата.

Сигурна съм, че ти дори не знаеш дали ти закъснява МЕНСТРУАЦИЯТА. Това обаче не е особен проблем, на твоята възраст е нормално. Нормално е и да те болят гърдите. Това ще продължава доста годинки. Гърди болят и няколко дни преди менструацията, това също е нормално.

Когато нямаш родители, не е зле да се самообразоваш, особено по темата „контрацепция“.
Ще те посъветвам да се опознаеш сама, да мастурбираш клиторално редовно, за да отложиш максимално първия сексуален контакт.
За секса - чети, но един съвет от мен - само с кондом! Уважавай тялото си и го пази от бременност и болести. За жената усещането с или без кондом е почти същото, не прави компромис, така и мъжте ще те уважават повече.

Но за сега - достатачно е да се самообразоваш и да наблюдаваш сигналите на тялото си - те са нормални. Тялото ни не е часовник, не го забравяй, то не е програмирано.
Питай личния си лекар за ваксина против рак на шийката на матката и се ваксинирай. Няма нищо неудобно или срамно, можеш да спасиш живота си така. Ваксината е безплатна за теб.
Виж, нямаш родители, но едно ще ти кажа - добре дошла в ролята си на жена. Тази роля е много по-отговорна от мъжката. Ти си дарена със способността, но и с отговорността да раждаш деца. Много лесно можеш да унищожиш с болести и аборти първото, много лесно можеш да се провалиш във второто, ставайки поредната бременна ученичка.
Единственото, което можеш да направиш по темата е да се самообразоваш, да четеш много и да не се срамуваш от тялото си!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2914b4d5cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напълно нормално е да ти закъснява в началото :)))

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 75cbc19524
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Приемаме, че отсъства фактора "момче" и всичко е в реда на нещата детенце :)
Не се притеснявай, в началото има известни аномалии...
А главичката и гърдите ще те наболяват от тук насетне, почти винаги преди датата на цикъла:) дишай спокойно или говори с баба си и личния ти лекар за свое успокоение.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: f3ed6ace2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се притеснявай, в началото цикълът ти може да е нередовен, да прескача месец, два и повече. В рамките на година-две ще е нормализира. Отбелязвай си датите, на които ти идва в календарче. Когато си купуваш превръзки гледай колко от капките на опаковката са запълнени - 4 капки са за нормално кървене, 5- за обилно, 3- за слабо. Когато си на училище винаги трябва да имаш в себе си превръзка, защото не се знае кога точно ще се случи случката и е добре това да са превръзки от 5 капки.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: f3ed6ace2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   №1, заедно с полезните неща, които си написала въпросът с ваксината според мен е доста спорен и родителите на момичето трябва да решат дали да я приложат. Нещата около тази ваксина са доста неустановени и да се дават такива съвети едва ли не за задължителна ваксинация на едно дете все още, което приема всичко едно към едно е неправилно и подвеждащо. Иначе, ако решат моментът наистина е сега, преди да е имала сексуален контакт.

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: da6cb3fc51
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Скъпа приятелко и аз съм на 13 и на мен ми закъсняява но с 4-5 дни но е нормално вначалото да ти закъснява дори да не си имала полов контакт

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: f84e25500b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Гадно е, че майка ти не е до теб да ти обясни. Ще ти обясня накратко какво е нормално и какво не, за да не изпадаш в истерия от най-малкото.

Номер 1 ти обясни какво е менструация и какво е цикъл. Първите 2 години от първия ти цикъл е възможно да има всякакви аномалии. Да ти тече повечко дни, само да зацапа, да закъснее, да дойде 2 пъти в месеца. Това е период, в който още тялото ти не е приело случващото се, и менструацията ти не се е нормализирала както трябва.

Нормално е да имаш бяло течение. Нормално е да имаш безцветна течност докато си в оволация. Кръвта може да е по-тъмна или по-светла първите няколко дни. Периода преди да ти дойде е много забавен, но за жалост при всяко момиче е различно. Възможно е да те боли глава, корем, кръста, гърба, да не хващаш сън, да хапваш доста повече от нормалното/или да нямаш апетит (това си е аномалия ;дд), на някои момичета им прилошава, течението може да е повече, гърдите стават много чувствителни, понякога се появяват пъпки. И това са възможностите, за които се сещам. За щастие почти никой не преживява всичко това преди менструацията си, по принцип има по 3-4 симптома и след 3-тия цикъл си го разбираш и без да се следиш.

Записвай си в календар датите- кога ти идва, кога свършва. За да може да си наясно дали закъснява или не, но както казах по-горе следващите 2 години ще си играе с теб и търпението ти. Докато си девствена избягвай тампоните, или поне гледай да са малки. Не влизай (по никакъв начин) с превръзка във вода. Сменяй си превръзките често за да не се появява гадна миризма. Ако е слабо, можеш да издържиш с 1 превръзка в училище, но иначе не е лошо да я сменяш поне в голямото междучасие. Не се психирай, ако твоя цикъл се различава от този на другите момичета. Всеки си е индивидуален това, че при теб е различно не те прави болна. Хигиената ти трябва да е по-висока по време на менструация, не толкова заради цапаницата, колкото от факта, че тогава по-лесно можеш да си лепнеш някоя инфекция.

Ами, това е в общи линии. Кажи на баба си, че ти е дошло, ако все още не знае. Сега може би не разбираш всичко това и се притесняваш по някакъв начин да говориш за цикъла си най-вече с възрастни, но след време ще се отпуснеш и ще го приемаш по съвсем различен начин. Сега си малка, неуверена в преценката ти за нормално и ненормално, хубаво е да има поне 1 човек, на когото да споделиш притесненията си.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: af7f1364fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ще минат година- две преди цикъла ти да се регулира и да започне да ти идва в определения ден. На мен ми дойде за пръв път през юни, втория беше през август. Не се притеснявай.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: db0068efe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   На 24.07 или 25.07 ти дойде за първи път или това беше последния ти цикъл? Няма значение, аз ще ти обясня и за двете, въпреки че горните коментатори вече са го направили, но нека да имаш повече коментари, за да си сигурна, че всички сме на едно мнение. Ако миналия месец ти е дошло за първи път е напълно нормално да ти закъснява и дори е много вероятно няколко месеца да имаш отсъствие на менструация, тоест изобщо да не ти дойде. Но ако ти е дошло отдавна и цикъла ти вече се е нормализирал закъснението е просто един фактор, че този месец нещо при теб не е било съвсем наред, но това изобщо не е страшно. Закъснението може да е от стрес, от жегите през лятото и от какво ли още не. Не се притеснявай, това на всички ни се е случвало и не е повод за притеснение. Болката в главата и в гърдите е така наречения предменструален синдром, това означава, че скоро би трябвало да ти дойде, организма ти го съобщава.

Бялото течение е нормално за възраста ти. Попринцип е знак, че нещо в организма не е наред, но в пубертета се появява физиологично бяло течение, което не е вредно, а просто съобщава, че развитието е започнало. Но ако е твърде обилно, с лоша миризма, ако е твърде гъсто и на моменти с жълтеникъв цвят, и ако продължи твърде дълго ще се наложи да се консултираш с лекар, за да се отървеш от това течение.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 5b5fcaf146
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Напълно нормално е след като си още в началото :) И аз бях така и няма място за притеснение, докато се нормализира цикълът ти :) Не се тревожи :)

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 94fbc85f2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   След първата менструация [бях на 12] ми дойде втори път чак след 5 месеца. Ако още не са минали около 1/2 години от първото кървене, значи си си наред.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 06c28122d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Спокойно нормално е :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c2d01d4117
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Привет, мила! няма да гледам коментарите надолу, защото сега малко ме мързи и сигурно ще повторя някое мнение, но ще ти разкажа моята подобна история ;).. В момента съм на 14г. дойде ми на 13г. И така 10 дена след като ми дойде първият месечен цикъл, той продължаваше да ми идва нормално, но след 3 месеца... спря! първоначално не ми пукаше честно казано, но не ми дойде и стана 1 месец, после 2, 3 и така цяла ЕДНА година! рових се из интернет този сайт и прочетох, че е нормално първата една година цикълът да е нередовен! Пък и една приятелка ми каза, че на нейната братовчедка не и е идвало 3 месеца а е била на 21г. ;) Така, че до всички момичета с подобни проблеми - в повечето случай няма поводи за притеснение :)!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker