~Отказана от живота.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

~Отказана от живота..
преди: 15 години, 2 месеца, прочетена 2773 пъти
Здравейте. Аз съм почти на 15г.. Историята ми е следната: постоянно се карам с майка си, гледам я колко мило се държи с другите деца, а с мен.. усещам че нямам истински приятели, познавам много хора, но.. с никой не мога да споделя ВСИЧКО! никой не ме разбира и не намирам смисъл в живота си.. често се депресирам.. и си мисля че ако имах някои до себе си който да обичам и който да ме обича .. всичко щеше да е по-леко и нямаше да търся бързи и безболенени начини за смърт.. и да се чудя какъв смисъл да си придам на живота.. то всъщност единственото нещо заради което още съм жива са родителите ми.. защото аз съм техният смисъл на живот..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 2 месеца
hash: 30960450a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хайде стига с това колко сте депресирани по на 15. Как не ви се живеело и така нататак. Знаеш ли колко хора има и то с какви проблеми,ама наистина проблеми. Които на тях не им се живее, но се държат въпреки всичко. Гледай напред и се радвай на живота и знай, че винаги може да бъде много по-лошо.

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: ee63289779
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Винаги има смисъл...просто го намери...започни да обръщаш внимание на любимите си неща и хобита...слушай музика...спортувай..рисувай...чети книги....аз също като теб преди не намирах смисъл в живота...но след време когато започнах да се занимавам с други неща и да се разсейвам...всичко се оправи..

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 91e96ee4ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Мило момиче,
не си и помисляй такива глупости, защото ти още нищо не знаеш за любовта. Покажи на тези, които обичаш, че имаш нужда от повече внимание. Те също те обичат, бъди сигурна, просто са забравили как да го изразят. Научи ги. Ти можеш, но никога повече не мисли за смърт. Повярвай ми, животът е един и той е най-големият подарък, който имаме.

С обич,
една майка на дъщеря.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: f05ce30b43
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Учудващо е защо мислиш за смърт, та нима всеки човек няма трудни моменти? Това е абсурдно..съветвам те да си по-порбена и силна и да не мислиш за такива глупости...не се предавай всичко ще си дойде на мястото! :)

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 1677ba5e9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Мило момиче, Аз мога да съм твоя приятелка и да си говорим за каквото поискаш, макар да съм вероятно на възрастта на твоята майка. Но ако не бях загубила двете си дечица при спонтанен аборт, те сега щяха да са на твоята възраст.А аз копнея да бъда майка и да обичам, та било макар и непознато момиче. Ако пожелаеш контакт с мен, дай ми знак и ще ти пратя своите координати. Само не върши глупости. Казвам ти го, защото и аз съм го правила и няма полза. Ще нараниш само и единствено себе си. Ако желаеш поеми подадената от мен ръка и бъди моя приятелка.
АЛИС

 
  ...


...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 7257a333f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей!
Знам какво ти е.Имам подобен проблем, но при мен е малко по-леко. И аз често се карам, но не стигам до там, че да мисля, че майка ми ме мрази. И аз не чувствам, че имам истински приятели. Само добри познати. Горе главата! Почни да излизаш или си намери някакво хоби или спорт. Прекалено сме млади да мислим за смърт. Живота е пред теб просто трябва да превъзмогнеш кризата.
Успех!

18М

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: b22801e30f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Mило момиче смърта не е решение
откажеш ли се от живота ще причиниш много болка на много хора най вече на родителити си с времето всичко ще се оправи все още си малко и не бива да мислиш за самоубийство а отделно че така като чета оставам с впечетлението че си страхлива и едва ли би посегнала на живота си така че просто не мисли за това след известно време всичко ще се оправи

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: e2a2683477
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Това е защото си на тази възраст. Не казвам, че си малка, но си тийнейджърка. На тази възраст и аз бях така. Не осъзнавах какво е живота. Наложи се да мина през алкохола и наркотиците, за да осъзная цялата красота. Сега знам, че си струва да живееш заради розовото лале в онази градинка, заради хората, котио те мразят, заради близките ти, заради всеки лъч светлина. Аз живея заради красотата, щастието и любовта и ще умра, когато Бог каже. Оцени света преди да изгубиш смисъла завинаги.

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 21050af089
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не се притеснявай. Все още си на 15г., ще видиш, че след още някоя годинка, нещата ще се оправят. Ще намериш смисъла на живота и същевременно с това ще преодкриеш себе си. Всеки има трудни моменти в живота си, които трябва да ги преодолява - вмомента се намираш в един от тези тях.

Ако имаш желание поговори с майка си. Кажи й как се чувстваш, кажи й, че ти липсва неиното внимание. А нищо не споменаваш за баща си, той къде е? Ако е край теб, обясни и на него как се чувстваш.

Човека който ще те дарява с обич - ще се появи, въпрос на време е.

Само не прави глупости. Дори и през ум да не ти минава, за самоубийство. Сигурна съм, че с времето ще намериш и истински приятели, на които изцяло да се довериш. Може би малко си надраснала годините си и затова се чувстваш неразбрана от връсниците си.

Просто вярвай в себе си, вярвай, че всичко ще се оправи.
SFA

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 5f0ec0c081
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ммм дам и ти като мене и моят живот няма смисъл
просто моята майка гледа само едно гоблени по цял дан шие гоблени млада е на 35

Постоянно излизам с едни мои приятелки и техните майка по магазините за дрехи обувки и тем подобни а на мене ми става тъпо като ги гледам колко са задржужни и как си говорят

Викам на майка ми ..... мамо аре за дрехи по магазините и ня ..... а не нямам пари ...... викам и дай с едни мои приятелки ще ходим по магазините може и да не идваш ..... аааа не достатачно дрехи имаш
баща ми пък постоянно в нета много разбира наистина ко ли не прави спираше ми компа да не сядам около един месец

от всичките тие неща накрая аз се депресирах почнах да се режа.......
ммммм живота ми няма смисъл :| това е цялата истина

 
  ...

...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 35f5c0a464
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Какво става с днешните тиинейджъри?! Толкова е притеснително. През три теми - едно и също. Вече се тревожа. Не съм много по-голяма. На 23 съм, но... не знам - гадно е.

Ако имате нужда да споделяте - споделяйте тук или пък в друг сайт. Говорете за проблемите си. Сигурна съм даже, че има някъде и он-лайн психоаналитик.

Мен много ме шашка като чуя от някое 14-15 годишно момиче или момче - депресирана съм и си мисля за смърт. ОК, пубертета е труден, но тези хлапета живеят в някакъв постоянен стрес явно.

Заети родители (работа, къща), недостатъчна близост с учители и други възрастни, постоянен натиск на медиите... тази страна ще побърка бъдещите си хора.

Преди си мислех, че малко преувеличават, за да привличат внимание (особено в мрежата) но не е така. Иска ми се да беше. Те просто са наистина депресирани. Отвратително. ХОРА, да направим нещо!

Към авторката:

Мила,
не се оставяй на черните мисли. Всичко ще се нареди. Сега си много чувствителна и всичко ти изглежда по-зле отколкото всъщност е. Поглед в бъдещето и не се предавай. Майка ти може и да ти се кара, но тя те обича - сигурна съм. Просто и тя е много изнервена, както сме всички напоследък. Имаше една поговорка: Когато животът ти поднесе лимон, направи си лимонада. Замисли се над смисъла й. Поздравявам те с песента на Куин - Шоуто трябва да продължи.

И те прегръщам топло. На мен ми пука за теб. Пука ми, за това, че не се чувстваш добре. Пука ми за това, че си мислиш за смърт. И на всички, които са ти писали нагоре и които ще пишат след мен също им пука - гарантирам ти го. Споделяй на воля, всичко което те мъчи. Ако желаеш ще ти дам и и-мейл, за да си пишем.

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 9916b668ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От №9 до №11
Аз ще ти кажа какво става с днешните тинейджъри.
Сега, всичко е много по - различно, от колкото е било едно време. Всеки родител се е вглъбил във работата си или просто в някакъв собствен ангажимент, и не обръща достатъчно внимание на детето си. Повечето момичета, разчитат на майките си - с тях могат да споделят, а когато тази майка не обърне нужното внимание на дъщеря си, тя се депресира. Забравя за всичко, забравт че има приятели, започва да си въобразява, че те не мислят за нея, отчаяно започвт да търсят любовтта и тн. Ако тази безразличност от страна на майката продължи повече време, детето й започва да се очуждава от нея, а с времето се отдалечава и от баща си, защото осъзнава, че с него не може да споделя всичките неща, които е споделяла с майка си. Така децата остават сами и започват да вършат глупости. Създават разни секти (най - пуполярната ЕМО) и накрая свършнат с прерязани вени.... ето това е.

И да обобщя - всичко зависи от родителите. Ако те полагат достатъчно грижа за детето си, то няма да се чувства само и няма да търси подкрепа във виртуална среда, защото ще знае, че има с кого да сподели всичко.

Как да направим нещо? Да кажем, че тук влизат 500 човека, на които наистина им пука и найстина искат да променят нещо. А как тези 500 човека да променят цяла България, или поне да покажат, че трябва да се промени? Не сте ли забелязали, че повече хора бягат от България и следователно от проблемите й? Всеки иска нещо по - добро за себе си и тръгва по по - лесния път - бягството. №9 найстина малцина са хората, на които реално им пука и искат промяна. Останалите не могат да проумеят, че така няма да помогнат само на един даден човек, а ще помогнат и на себе си, на своите деца и тн.

И още нещо. Не искам да обезкуражавам авторката или който и да било друг, но... не бъди сигурна, че майка й я обича. Казвам ти го, защото аз съм от хората сбълскали се с това. Писах тук - едно време. Всички вие ми убеждавахте, че майка ми ме обича и рано или късно ще ми обърне внимание... но това не се случи. Просто с времето разбрах, че проблемите и собствения живот на родителите ми, е по - важен.

До авторката.
Сама можеш да усетиш какво изпитва майка ти към теб. Не казвам, че тя е като моята... просто не изключвам възможнотта. Надявам се при теб нещата да се оправят, и да не се развият така както при мен.

Успех и ако няма с кого да споделяш, тук е мястото.
SFA

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: bc051a2547
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здравейте! Аз съм авторката и съм ви много благодарна на всички, които сте ми писали на темата! Искам да ви кажа че аз вече не съм депресирана и разбрах че живота има смисъл и реших че това ми състояние и тези мисли черни.. повече няма да се повторят =]

Наистина съм ви много благодарна за отговорите ви!

П.С. тези които са предложили имейлите си за връзка много ви благодаря и ще бъда още по щастлива ако ги дадете =)
ако искате ми пишете на моя имейл - t0chica@abv.bg
Още веднъж Благодаря ви! =)

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 25559cfb12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Пф,смешна е тази тема,аз имим много по-големи проблеми от теб,ама за смърт не съм помисляла.Като искаш повече внимание,не е това начина(да тръбиш колко си депресирана и едва ли не "виж те ме колко съм зле"). На днешните тийнейджери им липсва само мозък и нищо друго!Майките и бащите ви се изтрепват от работа,за да не ви липсва нищо и вместо да седнете да се тревожите за тях,вие мислите само за себе си и как да сте обградени от внимани...жалки сте...
(Номер 5,съжалявам за децата ти...)
Сиво

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker