Невероятно е сред бурени да бъдеш цвете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Невероятно е сред бурени да бъдеш цвете
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 2451 пъти
Къде останаха истинските хора? Кога отлетяха добродетелите и честта? Нима са вече никому ненужни? !

Стоя в тая празна стая и гледам белия мрачен таван. Погледът ми угасен, вглъбен е само в една точка. Размишлявам ма до никъде не стигам. В крайна сметка тежко въздишам, и си казвам "по дяволите пак ударих на камък".

Винаги съм бил различен. Като казвам РАЗЛИЧЕН, ми се иска да го подчертая с две дебели ленти, понеже аз наистина съм такъв.
Никога не съм твърдял че съм перфектен, ма поне в сърцето съумял съм да не съм дефектен.
Външен вид? Не съм красавец, даже мисла че съм мъничко грозен, поне аз не се одобрявам.
Душа имам, сърце имам за милиони. Винаги съм търсел истината, чувствата, достойнството. Стремял съм се просто да обичам, но к'во съм получавал? Нож в гърба.
Сякаш ние отритнатите от обществото хора, не заслужаваме щастие... Не заслужаваме да се усмихваме, да бъдем удовлетворени? !
Толкова е трудно в днешното пагубно време да си различен.
Всичко е преобърнато. Няма ги представите за правилно и грешно. Всичко е с краката на горе.
По улиците слушам разговори на младежи, обаче к'ви младежи? Всеки вкаран в няк'ви филми, всеки е поредния бройкаджия дето с еди колко си момичета спал и тем подобни. И к'во? Голема работа ли си, щом си разбил невинни животи и съдби? Голем подвиг ли е да вземеш доверието на едно момиче, и да се подиграеш с него без да помислиш к'во му причиняваш??? Не мога да си обясня.
Никога не бих постъпил гадно с момиче, щото изпитвам респект и уважение към думата жена.
Обаче съм самотен.... Точно аз, дето съм готов на всичко, дето имам съвест и сърце! Точно аз - човекът който се отличава от изродите и е свестен. Защо се питам? !
Нима не съм интересен понеже не съм поредния г-н плейбой и връзкар? ! А трябва ли да оставя принципите си и да тръгна да подражавам на грешни "идеали" за да бъда забелязан от някого? ! И ако да, защо трябва да е така? ! Въпроси без ясни отговори..
Момичетата от своя страна са безчувствени и отдадени на пороци, интереси. Захващат се точно с най лошите момчета дето се държат унизително с тях, дето ги използват. И к'во излиза? Харесва им да са играчки в ръцете на скапаните гадняри ли? После плачат че не са обичани... Къде е логиката? ! Има ли нещо логично в това, да избираш тоя дето те мачка и те използва само за секс, а да игнорираш онези точните момчета дето имат душа и могат да те обичат?
Въпроси без отговори.
Има хора и хора! Едните са бездарни, другите са душевни номади с толкова големи сърца, които могат да ти донесат сигурност и спокойствие. Избирай, претегляй... безспоредн факт ма кой да го разбере? !
И така... до къде стигаме? Вървиш си по некоя уличка, и гледаш алкохолици, побойници, наркомани. Истерични надрусани погледи и смехове, изродено фанатизирано поведение... Някой си се хвали колко поразии направил, колко живота вгорчил... И защо?
Нима това да си безделник и егоист, днес се таксува като "добродетел" и "предимство"? ! А да си нормален значи да си нищо за никой? !
Понякога изпитвам силен гняв и отвращение от светът в който живеем. Стана невъзможно да намериш истински човек на който да се опреш. Стана невъзможно да се движиш спокоен по улиците. Толкова много уродливи същества се навъдиха, че няма на къде. Ще те изядат като вълци както си вървиш. Защо е тази жажда за власт и доминация? Защо всеки гледа да изтъкне със сила, с перверзност, с грубости? ЗАЩО? !
Защо никой не се издига чрез знания, чрез интелект? Защо просто не живеем нормално. Защо просто не бъдем хора и не се уважаваме един друг? Не е ли достатъчно кратък живота, за да го пилеем в излишни битки, грехове, и лоши страсти? !
Когато задавам тези въпроси, винаги щом отворя тези теми, обществото ме поглежда с насмешка и продължават да бъдат същите. Не вярвах че може да стигнем до тук... Не вярвах. Да ти се присмиват и да те отритват за това че си нормален човек с ценности. Това ако некой ми го беше казвал, нямаше да го повервам!
Днес правомощията и късметът са на страната на онези бездушните, изглупелите, които не заслужават нищо. Но точно те живеят като лордове, а бедния човек с душа и сърце живее по зле и от някой пустиняк. Къде е справедливостта?
Аз няма да изневеря на себе си. Няма да се превърна в това което мразя!! Колкото и да боли аз оставам себе си. Дори да съм самотник, аз знам че съм герой. Защото е уникално и страшно трудно, сред бурени да се запазиш цвете и да блестиш с положителен заряд. Това е вид подвиг защото ти не си се поддал на деградацията, на нито една провокация. Ти си устоял и си запазил себе си - твоето АЗ! И това е похвалноо.
2;40 през нощта е. Аз не знам защо пиша тези редове, но те са вид излеяние и послание към ЧОВЕЦИТЕ... ако изобщо има останали такива. Ако има и други като мен, ще се радвам да комуникираме! За останалите, вече казах това което мислех. Хората са казали - Разумът е нещо което или го имаш или го нямаш. Ако си кух в душата и в главата, с фуния акъл и чувство не може да ти се налее. Но не е излишно човек от време на време да прави по една самооценка и статистика на самия себе си и просто да фокусира на къде се движи в пространството. Дали към добро или зло. Да преосмисли поведенческите си реакции, както и манталитетът си.
Аз обичам но не съм обичан. Аз търся правото, справедливостта и честта в тоя живот, но намирам само мрак, пустош, и едно болно общество завладяно от манията за насилие, пари, разврат, наркотици, грабежи и т. н.
По дяволите - Няма по голяма грешка в този свят, от човешкото присъствие. И няма болест по голяма от човешкото зло, което 90 % от живувщите организми генерират в себе си.

.. To be continued..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 0fcff339f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имам същият проблем като твоя, израснах сред книги и истории за чест, вярност и справедливост и повярвах в тях. Имам чувството, че никой вече не оценява тези неща. Гледам как хората около мен си намират гаджета които не обичат и правят секс с тях само, за да не изостанат от модата после казват, че са различни и кое точно е различното... абсолютно нищо.

Преди исках да бъда като тях и да се впиша в това общество от развалени същества, дори не и хора, но реших, че е много по важно да има хора като нас-такива които не се предават въпреки всичко, думите които ти си написал все едно съм ги писала аз, само дето не бих могла да го кажа толкова красиво въпреки, че се опитвам да пиша и всеки път героите ми умират предадени, неразбрани и отхвърлени. Моят съвет към теб е да не се предаваш, не можеш да си представиш как се почуствах като прочетох написаното от теб, продължавай да бъдеш себе си и да даваш вяра на другите Светът има нужда от това.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: b7eceb1f27
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какво те интересува какви са хората около теб?
Ако са добри - наслаждавай се!
Ако са лоши - не им обръщай внимание!
Ако са тъпи, прости и смешни - се наслаждавай на сеира без да обръщаш внимание!

Изграждай се като личност, учи, тренирай тялото и мозъка. Наслаждавай се на живота! :-)

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 9ff2449b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И аз се чувствам Различна трудно е всеки ден се боре с дребните сиви душици. Радвам се че макар имного малко но има и такива като мен с различно мислене и различно виждане. На колко години си?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: bf13cec9bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Доста интересна тема. Може да те накара да се замислиш. Искам да споделя и аз.. Не смятам, че съм безгрешна, нито безпорочна..Света в който живеем е пълен с пороци и безброй "хлъзгави" пъътеки по които лесно можеш да се хлъзнеш. Не твърдя и, че съм нещо различно, но спокойно мофа да твърдя, че съм откровена... Признавам грешките си...поне съм истинска... Понякога обаче съм твърде наивна, че хората ме разбират, че може би има някой който ще ме разбере по начина който гледам на нещата... и когато се притеснявам за нещо ще има някой за който това да не е глупост....

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ade960d53b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Хора като нас-защо никога не се случва да се озовем в един клас? !? Не бих имала нищо напротив да се сприятеля с хора с моите разбирания(които може би са малко странни за някои), толкова искам да срещна някои, с когото да мога да бъда себе си, а не да ме е страх да си изкажа мнението.

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 563638afa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз искам да си общуваме и аз много пъти сам била предавана лъгана и мамена, но се все пак се държа добре с всички хора, защото не съм изпълнена с злоба, омраза, завист. По някой път и аз когато не мога да разчитам на никого се ядосвам и ставам много гадна, но като седна да плача се оправям.. Може да се каже, че търся момче точно като теб :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: c0ae75a969
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А най-яко е да бъдеш краставица в доматена градина. Хем си различен, хем на никой не му пука, щото пак ще отидеш за салата.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 018bcb975b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Благодаря сърдечно на прекрасния коментар написан от номер 1.

Щастлив съм да разбера че все още има останали ИСТИНСКИ ХОРА в това объркано общество. Мога само да кажа, че мислите които имаме, и добрите дела с които ги съпровождаме, трябва да ги съхраним в себе си. Нашата цел е да внасяме яснота и светлина, в пределите на тоя мрачен живот в който има само хаос и тъмнина.

Както казах.. за себе си имам ниско мнение, и никога не бих твърдял че съм безгрешен и т.н. Аз пледирам единствено с това че имам РАЗУМ И СЪРЦЕ, а това всъщност е от същественно значение. Никога не съм си и помислял да изневерявам на принцпите си. Само слабите хора биха го направили! Да останеш себе си, и да вярваш единствено в себе си, това е изкуство което малко хора успяват да овладеят. До гроб ще бъда това което съм - морален човек с крилата душевност в себе си. Един нещастник, със осъдена душа.... но за сметка на това останал просто себе си.

Винаги съм се отвращавал от поведението на днешните младежи. Още от ученическите си години бях по встрани от съучениците си. Докато те правеха куп простотии, аз залягах над учебниците, над някои интересни книги. Стараех се просто да внасям яснота и някаква частица знание в себе си!! НЕ харесвам фалшът, не харесвам преструвките, не мечтая просто секс от момиче еднодневно. Искам обич, да обичам и да бъда обичам. Искам добра основа, за да творя, да градя... Искам просто да живея в друг свят, не в този който сме днес... за жалост знам че това поне за момента е невъзможно, но да не забравяме че никога не е излишно просто да помечтаеш. Човек без мечти е като кораб без капитан!
Сърдечни поздрави към теб номер 1. Бъди себе си!! Има достатъчно други хора.


От Автора.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 018bcb975b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   За онези които мислят да ме обсипят с тъпи и критикуващи коментари... ще кажа само едно: - Вие просто сте от тея типове срещу които аз говоря в изповедта си. Явно това е и причината да ме съдите и нападате. Не ви обвинявам, все пак когато си от другата страна и чуеш истината за себе си и личността си, от това те заболява... и когато видиш че нямаш аргументи с които да излезеш, тогава пускаш злобата в действие и още повече се забатачваш!

Автора.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: d8a3d37788
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Приятелю,
точно преди минути в автобуса на път за работа размишлявах за същите неща. Как е възможно качества като честност, вярност, доблест, доброта от една страна да се наричат положителни, а от друга така да ни пречат в живота. Колегата ми беше на мнение че в нашето общество на алчни мошеници и безскрупулни лъжци добротата и доверчивостта са пороци. Не знам на колко години си ти, но те поздравявам за това което си изградил и изграждаш в себе си, затова че си избрал да си различен.

Питаш защо преобладаващата част от хората попадат в клопката на лъжата, безчестието, промискуитета и т.н. Отговорът е защото е по-лесно! Да носиш отговорност е трудно. Да поемаш инициатива е трудно. Да се противопоставяш на течението е трудно. Да мислиш в перспектива е трудно. И вкрайна сметка какво получаваш срещу това че си избрал трудния път? Морално удоволетворене! За някои е достатъчно, за други - не.

От позицията на моята сериозна възраст мога само да ти кажа - не избирай лесния път. Няма да се почувстваш по-добре, повярвай ми. В личностно отношение този път води единствено и само надолу. По-скоро потърси среда, в която ще си оценяван адекватно. Дано имаш късмет, пожелвам ти го и се радвам, че все още има млади хора като теб.
БК

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 2725f6cb0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Браво за историята, доказа ми за пореден път, че и други мислят като мен. Това ми дава надежда и ме прави щастлива. Не мрази хората, за това което не са. Има много хора, които ценят тези неща, които ти изброяваш, просто не си попадал на тях. Ще очаквам продължение :)

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: aaad36e2ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Много патос много чудо, не успях да го прочета до края. Човече, излез на вън, забавлявай се, намери си компания!!! Животът си е такъв какъвто ти го направиш, какво те интересува какви са другите? Има доза истина в това което си написал, но е прекалено крайно изказването. А крайностите на никого не са помогнали. Не е вярно, че всички, които правят секс и пийват алкохол са кухи и прости и. т. н. Важното е да намерищ златната среда, а не да заклеймяваш! И е глупаво и арогантно да смяташ себе си за цвете а другите за бурени. Смяташ се за герой, но си погубваш младостта! Вземи се в ръце за да не съжаляващ след време!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 2695cc66ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не прочетах цялата ти история, но и аз може да се каже, че разсъждавам като теб. И в коментарите виждам, че има други такива. Ами защо, да го вземат мътните срещам такива хора само в интернет пространството??? В реалността съм обградена от деградирали хора с изкривена ценностна система и някак чувството е самотно. Единствено се радвам, че и най-добрата ми приятелка е като мен, иначе до сега да съм се побъркала. А иначе от бая време просто съм се отказала да се занимавам с момчета изобщо и за следващите 2-3 години няма да си променя мнението.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 59a4c7be88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   За съжаление живеем в свят, в които честните и добрите хора не са оценени. Приспособете се към това, в този живот се успява само с нахалство, ако сте добри само ще ви мачкат.

Venjus

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 9c8003f4f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторе, не само ти се чувстваш така. Нищо не можем да променим... Има проблясъци на добро, но се губят в тъмнината на изкривените принципи. И аз вече не зная на кого да разчитам, кого да търся, кого да обичам.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: d18fce5777
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Определено имаш отличителен и изключително емоционален начин на изказване. Е, взето предвид възмущението, което си изпитвал, докато си го писал, е нормално.
Нормално е и че се чувстваш така. Кой не би? Наистина си различен, поне по това, че открито и смело заявяваш становището си и защитаваш Доброто. Хах, колко странно и изкривено изглежда да се говори за Доброто, нали? Честно казано, губя вярата си в него напоследък. Мога да кажа, че донякъде съм като теб - и аз се възмущавам от липсата на принципи и душевни ценности на младежта, а и като цяло всички хора в днешно време. Просто... Сякаш животът е опразнен от съдържание. Всеки търси своето бягство от реалността чрез различни начини, били те правилни или не. Искат да се разсеят, не искат да мислят за положението. Защо ли? Защото е просто отчайващо - да се сблъскаш с всички тези истини, толкова потискащи и страшни.
Истина е казаното, че в днешно време обществото уби тийнейджъра. Уби го духовно, лиши го от нормален живот, да.
Само искам да отправя една бележка към написаното от теб - знам, че за теб те изглеждат глупави, че изглеждат като бурени, като изпаднали хора. Но, погледни го от тази страна - и те имат своите истории, своите причини, своите избори, за да станат това, което са на момента. Може би и те са били като теб... Но са се пречупили, не са успели да удържат? Или просто са се предали, защото наистина, така е по-лесно. Борбата никога не е лесна, все пак е някакъв вид опозиция. Може и те да са уморени от живота. От този вид живот, някакво просто си съществуване, в което и те нямат надежда за истинска обич, дали ще бъдат някога с истински приятел, който да ги разбира изцяло. Може би някои от тях не са били достатъчно силни, не са открили поне едно убежище, където да се чувстват себе си и спокойни, и разбрани. И просто не са издържали.

Не, аз не съм се поддала все още, да не разбереш погрешно, авторе, защо толкова се застъпвам за тези "бурени", като всъщност съм сред цветята, макар и не сред най-бляскавите. Истината е, че аз вярвам в тях и вярвам, че има добро в тях. Това, че са в подобно състояние, не значи, че трябва завинаги да са в него или че са зли, или обречени на пороци, или пък абсолютно глупави. Ще направя всичко по силите си да им покажа, че могат повече, че могат да са по-добри и че може и животът да е просто поредния ден безсмислени удоволствия, а нещо много по-... Не мога да намеря точната дума... Нещо, за което си заслужава да живееш истински и пълноценно. Но тук вече засягам житейски въпроси за живота като цяло.
И да, както номер 12 каза, може и някои да го правят за забавление, да разпускат с някое-друго питие. Може да има безброй много причини. Моля те, не отсъждай какви са. Обстоятелствата имат изключително влияние върху всеки човек. :)

За всичко останало, напълно споделям мнението ти. Иска ми се да имаше повече такива хора, които да не са загубили усещанията си за достойнство, чест, доброта. Защото именно такива хора са нужни на общността и няма да е преувеличено, ако кажа и на света.
Дори и да е въз основата на проста вяра, нека продължим да се борим и да дадем от силата си и на тези, които не могат да се справят сами. Да продължим да внасяме тази промяна, защото тя е градивният и задвижващ ритъм на живота, истинския живот.
Хах, сигурно за някои може да звучи глупаво, но какво пък - Аз ще продължа да бъда себе си и да преследвам своите вярвания, мечти и ще се постарая никога да не предам принципите си! :P
***
“Be the change you want to see in the world. ”
Mahatma Gandhi
***

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 45608c9335
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Запита ли се авторе от кога хората са такива и защо са такива. На правителството са му нужни овце и се старае да отгледа такива. Тук там някой се досетил, че не иска да е овца, но една птичка пролет не прави. Овцете отритват дадения индивид от стадото и той остава сам чувства се самотен нещастен и ядосан на света а от ядосан аутсайдер нищо не излиза на края. Когато човек от малък се старае да задоволи само и единствено животинските си инстинкти той се превръща в овца, а мозъкът му закърнява. Същото става и с аутсайдерите те така или иначе трябва да ядът и навлизат в руслото на живота, който ги ошлайфа до такава степен, че не им дава възможност да мислят за нещо друго освен работа, но все пак си остават сами.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker