Бъди себе си?! Защо се самозалъгваме? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Бъди себе си?! Защо се самозалъгваме?
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 2965 пъти
Забелязвам все повече млади хора, които са се превърнали в аутсайдери по някаква причина. Във всеки клас, във всяка групичка или среда, има поне по 1-2 човека, които са такива. Аз останах без приятелки към 6-7 клас. Предадоха ме и ме отрязаха по много кофти начин, който промени отношението ми към всички хора, може би завинаги. Сега ще бъда 12 клас, но не съм допуснала никой до себе си, напротив... държа се със всички мои съученици или познати като с такива. Никога повече няма да мога да допусна някого до себе си, камо ли да го нарека приятел...

Преди бях много наивна и всичко си казвах на приятелките ми.... нямах тайни. Общувах с по-големи и такива на моята възраст. Тогавашната ми най-добра приятелка, която е с 3 години по-голяма от мен и беше по-зряла на акъл(или поне така съм си мислила тогава) тя ме предаде по най-долният начин, който никога няма да забравя и да й простя. Тя си мисли, че тя ме е отрязала, но тази, която я отряза бях аз :). Разбрах много неща, които е вършила зад гърба ми... всъщност не беше трудно да се досетя. Не съм й искала сметка, не й искам оправданията... единственото, които искам е да не я виждам и да си представя, че никога не съм я познавала. Лошото обаче е, че омразата й към мен ме накара да намразя собственото си Аз. Смутиха ме и други хора, които дори не ме познават лично, а само по физиономия и име... Нищо не съм им направила, но те решиха, че ме мразят, и като се срещнем някъде ме гледат злобно, което ме кара да се чувствам зле. Намразих се. Спрях да излизам... отдавна. Когато отида някъде, примерно на кафе, имам чувството, че хората са отишли там само за да обсъждат всеки седнал, който не им допадне или им е интересен по някакъв начин. Винаги са ме дразнили тея селски изпълнения.

Отдавна нямам приятели и едва ли ще имам някога.
Въпроса, който ме вълнува е - защо всички казват 'бъди себе си'? Никой не го оценява положително. Винаги ще ти търсят кусури и ще ти намерят слабите страни... Не мислите ли, че днешното поколение е станало твърде еднакво? Имам предвид, начина на общуване, дори външния им вид. На мен лично не ми допадат. Не виждам да търсят истинско приятелство, само гледат как да сплетат някоя интрига(особено момичетата, те са ми най-неприятни). Единствения начин да те 'оценят' е да се държиш супер изкуствено, дори малко дистанцирано, да мислиш и да се обличаш като тях, и задължително да показваш злоба и омраза към някой просто ей така, без причина. За момчетата да не говоря... станали са по-чувствителни и женствени от момичетата, а с това "брат ми, братчето ми, целувчиците по скайпа и дъкфейса на профилна снимка в фейсбук направо ме отвращават. Излишно е да казвам, че вече никой не е себе си. Всички живеят за мнението на хората, които не оценяват истинските качества на човек.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 1ade837227
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти си по-умна от останалите

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 2ddbf87ea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това не е чувство! Те отиват за да обсъждат всеки седнал, който не им допадне. Дали трябва да бъдеш себе си?
Да бъдеш себе си е чест и достойнство! На мен ми е жал за хората, които се опитват да се харесват на другите от обществото, да се преструват и да си живеят в измисленият свят. Характерна и достойна черта за всеки човек е да бъде себе си!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: bdedcb8a15
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не всички. И аз съм различен като теб, но не ми пука. Предпочитам да съм сам, отколкото обграден с предатели. Така че бъди себе си, но не ставай като тях!

Snowman

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: afddcdfe60
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм малко по-голяма от теб. В училище винаги всички бяха срещу мен. Чули някакви глупости и без изобщо да ме познават, си бяха изградили вече мнение за мен. В 10. клас най- накрая две момичета си направиха труда да ме опознаят и се имаме и до днес. Сега обаче проблемите започнаха отново. Студентка съм в чужбина и в началото естествено всички от българите бяха много мили, а и от чужденците също. После обаче забелязаха, че съм себе си, а и най-"лошото", че избрах да имам връзка с чужденец. Тогава, когата момчетата разбраха, че нямат шанс с мен, а момичетата ги беше яд, че съм щастлива, вече не се познавахме. Спряха да се обаждат, да се интересуват и т. н. Доказателство, че истински приятели няма. Но благодарение на това, че бях себе си, сега имам човек, на когото мога да разчитам и знам, че истински ме подкрепя. Това ми е достатъчно :)
Бъди себе си и някой ден ще начериш и ти истинския! А приятели няма! Това е до една определена степен. В един момент всеки гледа себе си.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: c5ed563053
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 2 - абсолютно съм съгласна с теб, но исках да кажа, че вече никой не е себе си и никой не оценява положително, когато някой е естествен. Хората дружат с такива като тях и дори с хора, които са много под нивото им, но най-важното е, че го правят заради някаква лична изгода. Никой не е естествен... защо аз да бъда? Така и така не ме харесват...
Просто не виждам смисъл от днешното общуване с днешните хора. Всеки гледа рано или късно да се скара с теб ей така... за сеира. Аз не съм от хората, които обичат да правят и да гледат сеир. Много пъти съм била обект на нечии нападки, дори едно момиче (миналата година) се опита да ми посегне. Хах... не, не обичам да оправям нещата с бой, но истината е, че дори и с приказки не може, просто защото от другата страна винаги се търси провокация, театър бой, сеир, нападки, обиди... всичко в името на... какво?? Писна ми, сериозно...

Авторката

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: bdedcb8a15
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторке,такъв е света днес.Няма какво да правим! Ще търпим и ще се опитаме да не обръщаме внимание.

Snowman

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 780e9f6d0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Ох, какво да ти кажа, аз ако познавах поне някои като теб, или да имам приятелка такава, щях много да се радвам. И аз съм сама от години, защото отдавна ми писна и до болка ми е дошло до гуша от лицемерие, фалш, пози, сама се сещаш.

Заради това, че не искам да им се водя по нечии принципи и акъл, а имам собствено мнение и държа на него са ме забърквали в какви ли не подли интриги, аз все компромиси правех, а в замяна получавах, още по-лошо отношение, а когато се опълчвах ставаше непоносимо, както казваш хората искат сеир да има... селяния!

Най-лошото е, че родителите ми, ме обвиняваха, когато като по-малка се събирах с "приятели " и заради техните кирливи ризи, аз все го отнасях, а когато спрях да общувам с когото и да било, отново нашите мен упрекваха, че аз не бивам и защо съм сама. Еми честно казано ми е много по-добре без техните филми, защото колкото и да търсех човешко отношение, все бях разочарована рано или късно, рядкост е един светен човек да бъде оценен.

Пиша ти това, за да видиш, че не си само ти така, даже се учудвам и виждам, че имало и други хора с моите разсъждения, а аз все поемам хорската вина и всички са ме карали и правели така, че аз да се чувствам виновна за това което съм, че все аз съм развалената стока. Затова, че не се вписвам в общо приетите качества на приятел, които ти си посочила. Аз не знам какво е от години да седнеш да проведеш един смислен разговор с някой , който да се интересува от теб самия, не от това да гледа само как да ти се присмее и да те използва максимално, а най-накрая да те нахрани зад гърба ти, очерни и захвърли като вещ, щом не си му удобен. Отдавна забравих, какво да е излезеш с добри и честни хора и да се посмееш искрено.

А много малко ми трябва и обичам да се раздавам за някой, които видя че си струва, без да очаквам каквото и да било, защото съм такава... Но изгубих надежда, че някога ще срещна такива хора, ама аз заради другите няма да се променям, защото за мен никой не го е правел - няма и да го направи, не искам да бъда нечия марионетка , за да съм приета. Защото ми писна глупави и комплексирани хора да определят, кой какъв бил, а още повече, че тълпата се води точно по акъла на такива лидери и кажат ли нещо за теб, дори и да не е така, стадото вярва и изпълнява.
Съжалявам само, задето толкова мрачини и песимистични неща изписах, не казвам нищо ново, дано са по-малко хората, като нас, вече започвам да си мисля, че е по-добре да си като всички, за да ти е добре, ама как пък не? !
Изпращам ти виртуални прегръдки, защото се радвам, че има някои като теб, осъзнат и ти желая някой ден да срещнеш хора, които да си заслужават!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: c5ed563053
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 4 - Завист му се вика. Аз ако бях на твое място въобще не бих общувала с българи там... просто... много завистлив народ сме и много зависим от чуждото мнение!!!
Към номер 6 - Как така ще търпим? ! Не бих искала да съм някоя прозрачна и незабележима.... но също така й не искам да съм обект на нечия злоба. Единственото, което трябва да направим е да съберем смелост... знам ли. Не знам вече и аз какво да направя... до сега не съм се изправяла срещу враговете си.
Номер 7 - Знам, че не съм единствената с този "проблем", дори забелязвам все повече хора остават сами, без приятели. Според мен вината не е в нас, а в тях, в обществото... Аз се деля от масата хора, защото не ме кефят, но... и да си сам не е никак хубаво. А мислите ли, че само хората в България са такива или светът е станал такъв? Айде в чужбина хората си имат всичко... няма за какво да завиждат, пълни непукисти са... тука си падат повече клюкари и интриганти, или поне с такова впечатление съм останала. Не знам вече... ще намеря ли мир някъде, но не сама? Не искам да съм сама...

Авторката

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: bdedcb8a15
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторке, ми ще търпим. Просто трябва да си намерим хора като нас, които да ни ценят и това е. Трудно е, но се намират. Пък майната им на останалите. Щом си щастлива и не се влияеш от чуждото мнение винаги ще си обект на злоба. Казвам го от личен опит.

Snowman

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: c6a11df19c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Отдавна съм си направила един извод:
'Хората никога няма да бъдат доволни. Затова не трябва да те интересува мнението им... '

Да, не всички ме харесват. Но това си е техен проблем.
Важното е че съм себе си- малцина могат да се похвалят с това...
Нека критикуват живота ми, нека говорят зад гърба ми!
Все пак трябва да правят нещо... :дд

П. П : Бъдете себе си! ... и горе главите...

???•? Bad ?•???

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 744e8a3a77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке, питаш какъв е смисълът да бъдем себе си, понеже хората винаги ще намерят кусури и слабите ни страни? Ами, така е. Никой не е перфектен. И те не са, но за да отвлекат вниманието си от себе си, се насочват със злоба върху такива хора - истински, естествени, не прикриващи същността си.

Понякога имам чувството, че истински им завиждат - за свободата да бъдат себе си и все пак да стоят на крака и да приемат себе си без значение мнението на останалите. Защото тези интриганти - както каза ти, те наистина са еднакви, станали са като всички останали, за да се смесят с масата, защото не са имали смелостта да приемат идентичността си. Обществото е прецакано, защото потиска различното и индивидуалността.

Не вярваш в истинското приятелство? Всеки гледа своите интереси? Ем, да, така е, с доста хора. Доста, доооста хора. Но вярвам, че все още ги има и тези, честните и верните приятели, които реално ще ги е грижа. [Съвсем скромно ще отбележа, че съм мааалко горда от това, че аз съм истинска за приятелите си - подкрепям ги, когато имат нужда от мен, давам всичко от себе си да ги разбирам и искрено ненавиждам интригите и фалша!! ]. Но може би просто имам късмета да попадна на правилното място. Това мисля засега.

И да, наистина все повече хора усещат тази глупава система, в която живеем. Дано населението се разбуди още повече!! :)
Искрено го казвам, не ми се мисли, ако това положение е с такъв мащаб. Светът? Не ми се мисли! Дано не.

Съветът ми към теб вероятно не е нещо, което вече не си чувала или не си опитвала, но все пак: игнорирай тези интриганти и тези, с които просто не искаш да имаш нищо общо! Търси хора, които те разбират! Знай, че има още като теб! Опитай се да повярваш в истинското приятелство, може би каузата все още не е загубена за някои късчета! Не бъди част от масата, като можеш да си нещо много повече! Не ставай друга, за да се отървеш от самотата! Ще се чувстваш дори по-зле, ако сложиш маската на обществото, понеже самата Ти, истинската Ти, ще станеш затворник в собствената си обвивка! Очаква те само кух и... просто казано, Тъъъп живот, ако допуснеш тази грешка! Вярвай и продължавай да водиш тази борба, няма да си сама завинаги! И най-важното - Бъди себе си - вярна на себе си, на мислите, на вярванията си!! :)
Успех!!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e812e658a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В този свят, в който всеки се интересува да е слаб, красив, богат и харесван не мисля, че някой се интересува наистина от това дали грозното момче до прозореца е мил джентълмен и би бил страхотно гадже. Сега е важна той да има скъпа кола, баща му да заема висок пост, за да му плаща сметките и да налива портмонето.
Не разбирам обаче защо ти си се отдалечила така да се каже от хората. Просто не мисля, че има смисъл да стоиш вкъщи и да скучаеш. Не може всички хора да те харесват или да са ти приятели. Мен също са ме предавали хора от които никога не съм го очаквала. Това обаче не означава, че не можеш да се забавляваш с тях. Лафчета, кафета има много теми за обсъждане не е нужно да им се доверяваш и да им споделяш. 12-ти клас си животът е пред теб. Възползвай се! Колкото до това, че хората не те оценяват ако си себе си. Просто трябва да станеш такъв човек, че да не ти пука нито какво мислят за теб, нита какво говорят. Важното обаче е да бъдеш себе си и да не се променяш, за да се харесаш на някого.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: c5ed563053
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Съгласна съм с теб 12. Всички сме материалисти, егоисти, искаме най-доброто за себе си... но защо е тая злоба към всеки, който не ти допадне по някакъв начин? Признавам си, че и аз съм изпитвала неодобрение към някой, който по някаква причина не ми е харесал, но ако той е свестен веднага ще си проличи и ще ми промени първото впечатление. Докато при 99% от хората вече не е така... оценяват те по някакви си техни критерии, които им носят нещо... и аз не знам какво. Всички живеят за мнението на другите. Ще ви излъжа, ако ви кажа, че не ме интересува поне малко мнението на околните... интересува ме и се засягам, когато чуя кофти неща по мой адрес. Хората обичат да преувеличават и да злобеят, но понякога са необходими само 1-2 думи от тяхна страна за да те накарат да се почувстваш супер зле в кожата си, дори да се намразиш... Боли ме от хорската злоба, наистина. Игнорирам я, но с цената на самотата. Не е хубаво да си сам... и аз имам вина да съм сама, заради комплексите си... но дори и да бях перфектна в всяко отношение, пак би ме боляло от хорската злоба. Възхищавам се на хората, на които не им пука и умеят да се защитават и обичат себе си... Наистина... Евала!

Авторката

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 964dabb85b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не е вярно! Истински приятели има. И ти пожелавам да си намериш. Не всички хора са такива, каквито си мислиш. Давам пример със себе си. Имам много приятели, не знам дали е защото съм себе си но имам и знам че никога няма да ме предадат. Откъде ли? Сега ще ти разкажа. Днес се разбрахме да играем футбол (аз съм момче на 15). Малко закъснявах щото живея по-далеч. Чудех се дали са тръгнали без мен. Стигам до уговореното място горе долу с 20 мин закъснение. И кого мислиш виждам там? Приятелите ми. Чакат ме. Единия ме видя посочи ме и вика ''Ааа, ей го бе'', всички се обърнаха и ме гледат с малко злобен поглед. Аз им се усмихнах и ги питам дали съм закъснял. Друг саркастично ми казва ''Не бе даже си подранил''. Всички почнахме да се смеем. И точно в този момент се появява онова чувство, чувството че приятелството ви е толкова силно че ще размаже всичко застанало на пътя му!

Точно това чувство ти пожелавам да почувстваш. Да гледаш тези искрени усмивки, да гледаш в очите им цялата радост когато са с теб. Как могат да се преструват? Как могат да те излъжат и да те предадат? Невъзможно. Това се усеща! Някой ден ще си намериш приятели ще видиш. Имай вяра! И ние понякога се караме да, но след 1-2 часа сме сдобрени. Има една много силна невидима нишка която ни свързва и която никой и нищо на света не може да прекъсне! Истински приятели има! Не ти трябва да знаеш как, къде и кога ще ги намериш, но знай че рано или късно ще ги намериш. А пък за тия дето са правят на много големи майкооо, ако ме затворят в една стая с някой такъв ще го спукам от бой. Виждал какви ли не хора. Има всякакви хора НО И ИСТИНСКИ ПРИЯТЕЛИ. Айде успех :))))

Между другото в момента съм в шок. Не знаех че мога да напиша такова нещо :D

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: c5ed563053
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   14 като бях малка бях като теб. Супер много ме радваха подобни неща... бях много предана на приятелките си, ама никога не получавах същото. Знам как се чувстваш и ти пожелавам никога да не оставаш без приятел до себе си... че времената много се промениха и хората яко изпростяха.

Авторката

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 2a2af43259
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Твърде много се влияеш от негативните коментари и негативното отношение на другите. Спри да ги слушаш или поне не им обръщай такова голямо внимание. Не стига че са зли, ами ти вгорчаваш и живота на всичкото отгоре. И защо? Защо вярваш на всичко което се каже или направи по твой адрес. Ти не живееш за другите и за тяхното мнение. Промени отношението към себе си, харесвай се, сбирай се с хубави хора. Промени средата си, не излизай със злобари и избягвай такива. Клюкари също избягвай. От опит ти казвам също, че ако промениш своето собствено отношение към теб самата, тогава и другите ще се променят към теб. Харесвай се и другите ще те харесват. Когато си мила и добра към тези, които се държат лошо с теб е невероятно постижение. Знам, че е трудно заради човешкото его, но ефекта от това е 100 %. Гаднярите се чувстват засегнати, изобличени и много под твоето ниво.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker