Всичко вече се постига не с пари, а с е*ане - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Всичко вече се постига не с пари, а с е*ане
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 2947 пъти
Изобщо като прочета заключението, до което стигнах преди няколко часа ми се повръща.
Имаме 3 кифли в класа (С, Р и М). Тази М може да пее и то доста добре, но за да спечели 1-во място по конкурсите и фестивалите тя или с 2 години по-малката си сестра, майка й спи с журито или организатора на конкурса. И това е вярно, защото самата майка случайно се е изцепила пред друга майка на съученичка от моя клас.

Уча в най-елитното училище в един от най-големите градове в България. Там всички са някакви глезени богаташчета, но тези трите са начело... И на трите, бащите им имат собствени фирми. ПЪЛНИ КИФЛИ! Всяко междучасие пред огледалото в училище се оглеждат, през часа се лакирват, гримират и снимат. И естествено са с високо самочувствие, имат маркови дрехи и се мислят за вървежни, а не осъзнават колко са смешни.

Всеки час закъсняват, затова й целия клас ги мрази. Да не говорим, че на целия клас родителите им са капиталисти, а само моите работници и М и Р така да се каже, се опитват да ми се подиграват, защото нямам маркови дрехи и обувки, а си ги купувам от обикновен магазин за първа употреба, но не са добри в затапките и ги убивам моментално с няколко думи...

Ама кифлата М не се усеща, че ако ще и 10 пъти в училище да се преоблече, си личи как поне от 4-5 дни не се е къпала и мирише отдалеко на пот, а за рол он да не говорим... Това нещо срещу премахването на неприятната миризма на пот е нещо за нея от друга далечна цивилизация...

Тези двете С и М всяко междучасие се натискат с някое момче от съседните класове и то често пред очите на класната, а другата кифличка Р ги придружава (тя не е особено красивичка, та затова сигурно не е тръгнала да се натиска, защото няма с кой). Класната всеки час поне по 20 минути отделя само за тях, техните "проблеми" и изцепки. Всички останали учители ги мразят, затова например тази по английски доста често ги изпитва и им пише 2 (ясно й е, че от толкова грим, облекло и фризура не им остава време да прочетат по който и да е предмет). Писна ми от тях, целия клас искат да се махнат от класа.

И изобщо доста момичета тръгват по техния път. Чудя се само аз и неколцина хора ли ще останем що-годе нормални и с някаква ценностна система? Защото такива момичета се интересуват само от материалното, а и момчетата, които ги харесват, обикновено са изнежени гейчета. Малко останаха нормалните момчета, не само момичета...

Само аз ли стигам до това заключение или...?
P. S. Моля темата да бъде публикувана, защото това е реалността в днешните български училища.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: bb9a4e3c6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имам чувството, че ходите не на училище, а на някакъв гаменски чат или на фб-сесийка.
Ако това е елитно училище в един от най-големите градове - жална ни майка на цялото ни национално бъдеще! По-добре някой лумпен да взриви ядрена бомба поне да си спестим срама да затъпеем и да се самозаличим, а и ще е съвсем в духа на нещата.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 795d912cb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Дами и господа, това са НАЙ-елитните училища в България, ръкопляскайте, моля. Знаеш ли, авторке, между елит и класа има огромна разлика. Както и между формални глупости и реалния знания. Влязох във второто по елит училище в града, до нас точно е и първото по елит. Разликата е огромна. Ние си имаме класата, реда е изключително висок, отрепките се изключват още първия срок на 8 клас. В това до нас е пълно с хора, които за влезли благодарение на професията на родителите си и евентуалните парични суми. Първоначално много се радвах като казвах къде уча, защото всички зяпваха и възкликваха " Аууу, ихаа... ". Малко след това ми стана ясно, че съм си сложила въженцето на врата и съм се обрекла 5 години да нямам нито 1 ненаучен урок, но това е друга тема.

Не се надувай и не се взимай за нещо по-стойностно от кифлите. В училище най-важен е умствения багаж, но извън него е важен разума и разбирането на нещата. Нямам скъпи дрехи, не уча с учебници за стотици левове, не съм богата, не съм влязла с връзки. До сега никой не ми е казвал нищо и никой дори не е намеквал нещо за скъсаните ми дънки. Радвам се, че се дразниш на мързеливците, но цялата тази изляна злоба никак не ми се нрави. Защо гледаш другите, това няма да те направи по-яка от тях. Стегни се малко, не се филмирай толкова, на никой не му пука за теб чак толкова много, че единствения му смисъл в живота да е как да те злепостави! Всеки е сам за себе си! Кифлите сами си взимат решенията, а ти дори не общуваш с тях няма как да ги знаеш какви са. Не ги съди, не ги упреквай, всичко е до един момент. Честно казано любимото ми занимание е да се наконтя, да се облека хубаво, да се гримирам, да си изправя косата да отида на някакво състезание, тест или олимпиада и да демонстрирам как външния вид не може да подскаже умствения багаж. Хич не гледай кой как изглежда или каква е стойностната му система. Събираш се с разни хора, говориш си с тях, прекарвате си хубаво гимназиалните години после се разбира кой е бил стойностен и кой не.

Кифлите говорят по твой адрес и те съдят, а ти правиш същото за тях тук в крайна сметка, но се опитваш да се изкараш с по-добра ценностна система ;).
И.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 252275e4c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не ги мисли и не им бери грижата на такива. Техния живот поне засега е уреден, няма какво да им се ядосваш.
Гледай себе си :)

*Syndrome

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: dad3708158
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А аз се чудя кои са по-големи комплексари кифлите или "нормалните" момичета, които злобеят по форумите срещу тях? Хем всички ги мразят и искат да се махнат, хем доста тръгват по техния път. А написаното в темата е реалността в България в твоите очи. Те не осъзнават, че са смешни, а ти не осъзнаваш, че злобееш. Защо просто не ги игнорираш? Знам, че мислиш, че си от малко оцелели "нормални" хора, но не си. Има много като теб по форумите и изобщо навсякъде в интернет. Клиповете на Емилчо във Вбокс срещу кифлите и златките се радват на голям интерес.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7d31e7f91c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Кофти хора винаги е имало и навсякъде ще ги има. Но не виждам нищо стойностно в това останалите да ги коментират и да се впечатляват от това на какво миришат подмишниците им и с кого се натискат.
Един нормален човек възпитано ще ги игнорира, а ти си им посветила ода.

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 35f052723b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Училището стана развъдник на "глей колко пари имам, чай ти покажа... ", насилие, вулгарност, простотия... Момчетата гейчета, момичетата курвички... Какво да говоря, то учи ли се така? А живее ли се после сред такива?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 61b0b01269
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   постига се и с пари, не се притеснявай.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 61b0b01269
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Чалгата до там води.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 6b05d01763
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Спри да ходиш на "училище" и ела при овцете. Там всички миришат еднакво и няма никаква надменност и клюки. Живота на старите хора се различава от днешния.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c848cc518f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ох, да ти имам и елитен! Това, че майка ти и баща ти са кихнали 3000 за частно училище (в каквото вероятно си), не те прави елит... Смешници!

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 3a23ea2c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Много злоба има в теб :))

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b258653b0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, много злоба има в теб, но и много завист. Завършила съм гимназия преди 13 г., но и в нашия клас имаше такива, дори не бяха кой-знае колко богати. Израстнаха си го мимичетата, нямат проблем - днес са възпитани съпруги и майки, завършиха си в София, работят си, всичко нормално. Просто те е яд, че момичетата имат пари и връзки и след завършване, животът им е осигурен, а ти трябва да се бориш сама за всичко.
Ще ти издам една тайна - просто момичетата са служили на родители, които навремето сами са се борили и са постигнали нещо. Разбира се, че ще носят маркови и хубави дрехи, защо не?
Гледай си обаче в твоята паничка, защото те могат да си позволят нещата, които вършат, а ти не можеш. Май на това те е яд, а?
Утре ще излезнете от „елитната гимназия“, ще се пръснете по университетите, няма дори да се сещаш за тях, но ако не се стегнеш, ще завършиш като родителите си, докато на тях животът им е осигурен. Не им трябва да се е... т, тук грешиш - те имат пари, на теб може обаче да ти се наложи.

П.П. Интересно ми е, техните родители като били „капиталисти“, твоите да не би да са „комунисти“. Ако е така, вземи малко се преориентирай, защото както виждаш - капиталистите живеят по-добре просто, вярват в своите си възможности. Не сме равни и никога няма да бъдем. Това е положението.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 95310cae41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз не съм в частно училище!!! И всички от класа им писна, всеки час класната само с тях се занимава вместо да учим или да изпитва, ПИСНА МИ!!!
Авторката

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 95310cae41
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   тея които са коментирали сигурно са подобия на гореописаните от авторката индивиди затова тука пишат неща лишени от всякаква логика и е вярно че това е реалността в елитните училища като нямат родители да ги вкарат в пътя и по-зле ще става..

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 95310cae41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 2, няма нужда да се изкарвам с по-добра ценностна система, то си личи по поведението... Не аз ходя по коридорите и закъснявам за час, за да се натискам с поредния 12-годишен хлапак или да си надигам полата, за да ми види долните гащи. ;) Просто реших да изкажа от какво ми е писнало...
авторката

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c7605e1f67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   "... а и момчетата, които ги харесват, обикновено са изнежени гейчета. " Смех! Ако харесват момичета, НЕ СА гейчета...

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 95310cae41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Да бе да, точно... Затова, ако кифлите отсъстват от училище момчетата се натискат помежду си...
авторката

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 95310cae41
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Ох, жестоката истина в българските училища... Не знам какво ще излезе от такива хора.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 95310cae41
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   №12 и №2 - Отделя им такова внимание, защото я дразнят. Защото те се натискат на всяко срещнато момче, а тя няма съвест да го направи. Защото те освен, че наистина прекаляват с грима, дразнят я и с държанието си. Отвратително е да гледаш как 13 годишно момиче нагримирано и начервосано (повече от поносимото) вре задника си в скута на някой "батко". И тъй като тези "батковци" са идиоти, обръщат внимание на нея, а на хора като авторката лепкат етикета "смотанячката". И това, само защото НЕ се държи като ку*ва.
Иронично, нали?

А още по - отвартителното е, че ку*вите се забелязват, а стойностните хора падат в сянка...
SFA

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker