Толкова ли е лошо, това което направих? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Толкова ли е лошо, това което направих?
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 5580 пъти
Да започна с това, че съм на 15, момиче. Живея само с баща ми, в не много голямо село, той е полицай.
Така, приятелската ми компания не е толко лоша - знаем как да се забавляваме, другите попийват, но не като да се напиват при всеки удобен случай. Аз не съм се напивала никога, че ако се прибера пияна, това означава, че съм си подписала смъртната присъда. Също и не пуша - по същата причина. Та, в петък вечерта баща ми беше нощтна смяна и обикновенно, когато е нощтна не си спазвам вечерния час (които е 10 и 30 през учебната година), понеже няма как да раазбере, кога съм се прибрала. Така, същата нощ към моята компания се присъединиха няколко души от съседното село, бяха се понапили и в забавлението вдигаха повечко шум. Решихме да идем в една изоставена къща, за да си запалим огън и да си разказваме страшни истории. Направихме го, обаче вдигахме прекалено много шум и съседите са се били обадили на полицията. Е, можете да си представите - нямаше къде да се скрия, бях отпила само няколлко глъдки от водката, ама беше достатъчно дъха ми да мирише на алкохол. Тате ме викна настрани, накара ме да му дъхна - лошо.. Аз почнах да мрънкам да измисля някакво оправдание и тогава такъв шамар ми отпра, че ми се доплака. Измаршира ме да вляза в колата и отиде да се разправя с останалите.
Помислих си, че като ме прибере ще ме набие и се разплаках. Трябва да отбележа, че ме удря за пръв път в живота ми, почувстах се ужасно, а и се изплаших. бая. Веднага като влезе в колата, започнах да се извинявам, да казвам, че това няма да се повтори. А като го попитах дали ще ме набие, той ми каза "Не мисли, че не си го заслужила. Заслужаваш да ти посиня задника от бой".. После дума не обели на извиненията ми. Личеше, че беше бесен. Докато не се прибрахме все се опасявах, че верно ще ям бой, ама се разминах само с шамара. Скара ми се, изреди ми колко лоши неща съм направила. Сега съм наказана и май скоро няма да се излиза пак.
Ама.. родителите на приятелите ми няма да реагират така, какво толлкова е станало? Не бях пияна или напушена, другите от село го правят. Не съм си спазила вечерния час, ама нали в другите случай си го спазвам?? Били сме нахлули в частна собственост, ма там никой не живее! На никой не сме навредили така или иначе.. Останалите от село правят по-лоши неща от това, мисля че не е справедливо да ме наказва толкова строго. Ама от друга страна, знам, че не би ме ударил просто за нищо, та се питам.. чак тоооолкова лоша ли е постъпката ми?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: d3d62d7a8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, лошо е. Ти не си оправдала доверието, което ти е дал. Има си причина да имаш такъв вечерен час - не само Законова, а той като полицай много добре знае, какви ги вършат другите из селото.
Повечето мъже не биха се заели да гледат сами деца, а ги оставят на баби или в дом. Баща ти действително е за пример като баща и полицай, но ти не го оценяваш. Не гледай другите родители, те не трябва да са за пример в обществото, а и децата им ще станат поредния селски боклук и на 30 ще се мотат пияни из селото, а момичетата ще надуят корема на 16. Баща ти гледа да те предпази от това. Ти решаваш в крайна сметка.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: d8a31b5fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ще разбереш баща си когато станеш родител и твоето дете ти поднесе същата такава изненада.
Вземи си забележка от случилото се и не го прави повече - само на 15 си....???? Явно баща ти е загрижен да не потънеш съвсем. Трябва да си му благодарна за това, че не иска да вървиш по нанадолнището.
Замисли се колко много деца на твоите години страдат някъде било от болест, било от насилие и го съпостави с твоя начин на живот. Направи си изводи и си подбирай приятелите. Бог да ти дава разум.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 133783ecf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Здравей,
Разбирам те, че искаш да се забавляваш и се чувстваш сигурна с приятелите си! Но, моля те, не се сравнявай какво правят другите, недей да деградираш като тях. Не прави бели, спазвай си часа, бъди точна и баща ти ще прави компромиси. Разбери го - ти приемаш всичко за даденост, но той е избрал да бъде вкъщи и да се грижи за теб. Можеше да те остави в дом, да ходи по жени и да си пие. Постъпката ти не е добра, защото:
- си млада и лесно може да кривнеш от пътя, да бъдеш манипулирана,
- в изоставената къща можеше да има бездомници или да се срути,
- доверието лесно се губи, но много трудно се печели, ще го разбереш скоро,
- баща ти е мъж и знае момчетата какво мислят на 15 годишното момиче секс, а после ти бременна!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 5be917e5f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Момиче, аз съм голяма жена и когато отпия няколко глътки вино вече съм замаяна - ами ти? Какво е това няколко глътки ВОДКА? Пияна си била.
Имай доверие на баща си, щом е преценил, че си за бой - прав е бил и малко ти е било.
По нищо не се отличаваш от наркоманите и пиячите - защото има само две положения - или употребяваш, или НЕ.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ad9eb49248
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ми, лоша е - помисли как го злепоставяш. Щерката на полицая прави каквото си иска, скита през ноща, влиза в чужда частна собственост (което е престъпление, между другото).. Как ще всява уважение у другите "местното ченге", след като собствената му дъщеря не го уважава ама грам и той я оставя на произвола.. Как няма да е бесен. Я помисли накъде отиваш с това твое поведение? И аз бих ти "отпрала" шамар. Даже два.
Знам, че ти се живее, ама все си мисля, че баща ти не те ограничава чак толкова - вечерен час 10 и 30, това си е добре, аз на твойте години се прибирах в 9! Лятото сигурно си до полунощ навън, нали? Човека разбира, че си тийн и искаш да имаш повече свобода, а ти.. как да кажа - ти я ос*а.. Не се оплаквай, ти си си виновна. Поеми отговорност за действията си, понеси си наказанието и после не злоупотребявай със свободата ти, когато ти я върне баща ти. Или искаш да станеш КИФЛА? ! (Ако вече не си... )

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 480d2425d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   офф мила како какво да ти кажа баща ти е станал отвратителен сега знам че е полицай ама няма право да посяга ето мене що не ме набие ми намери теб да бие пфф според мене компанията ти не е лоша виж сега за тебе 10 и половина си е добре батко е висял и до по късно но ти не се разплаквай за неща които са глупости
Горе главата и само напред
Милена - 8 години

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e1990e2381
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   здравей,
в началото помислих, че баща ти е изрод :D
но явно човека е добър!
Не е лошо това, че си пийнала малко - лошото е това, че ТОЙ вече НИКОГА не ще ти има 100% доверие!!!
Винаги до като е на работа (а тя е опасна! , ще се тревожи какво правиш, къде си с кого си.. на 15 години си!! )

незнам как имаш съзнанието да причиняваш това на баща си! , сам те гледа и със сигурност не му е лесно!!

Без повече подобни изцепко!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f3036bc1b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Баща ти е филмиран от професията му. Голяма работа като си изпила няколко глътки, все някога така или иначе ще пиеш? Баща ти сега какво? Ще вземе по същия начин да те пази от секса ли?
Светът все повече и повече се филмира, това с алкохола е пълна излагация от страна на баща ти да те удари.
Виж, това обаче, че си нахлула в частна собственост, мака и ненаселена, и то ПАЛЕЙКИ ОГЪН? ! А ако запалите къщата? Баща ти много ще ти се зарадва...

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 87cacb7745
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Добре че баща ти е полицай та поне на тебе да ти държи юздите! Останалите български младежи са такава разпасана работа, че нямам думи.
Но и методите на баща ти не са правилни. Сега не пиеш, не пушиш и не се дрогираш, защото те е страх от него, но после - като започнеш самостоятелен живот ще решиш че си "изпуснала" и ще хукнеш да "наваксваш" - тогава ще стане лошото...
Глупостите трябва да се правят на младини, за да приключиш с тях по-бързо и да се вземеш в ръце сама - точно както човек се учи да ходи докато е малко дете и просто още няма маса и сила да се удари лошо като залита и пада. Ако тепърва се учиш да ходиш на 30-40 години, последствията ще са много лоши!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: faec094b42
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като си спомня, че понякога и аз ги говоря такива... трябваше да ми се роди брат и да се сближа с няколко момичета с по-малък набор от моя. На него не му пука за това, което правят другите, той се интересува от теб и шамара не е бил заради късния час, глътките водка и цигарите, а защото си предала доверието му, излъгала си го и си нарушавала правилата зад гърба му.

Родителите често са като паднали от Марс, не ни разбират, не си представят сегашните тинейджърски години, но пък не са и малоумни защото и по тяхно време е имало дискотеки, цигари и алкохол. Интерес към тях също е имало. Отделно и полицаите не гледат много добре на тинейджърите, за разлика от всяка друга професия, тази се сблъсква с нашите издънки то от близко. Това е. Не ми се вярва да е бил убеден, че никога няма да пиеш или да закъснееш, просто е станало зад гърба му. Това е като двойката, ако е възможно да кажеш за нея още в голямото междучасие ще е доста по-лек удар, отколкото ако кажеш след месец и половина.
И.

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 31260f6009
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Да се оправдаваш с лошите постъпки на другите е все едно като да се къпеш с кал.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: cdd39d3759
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здрасти. :)
От опит ти казвам, че наказанието ще отмине.
А ти си млада и няма да спреш да излизаш с приятелите си, когато баща ти е нощна.
Просто следващия път гледайте да не смущавате съседите, за да не викнат пак полиция.
И леко с алкохола... Дори и да не си била пияна, баща ти е усетил дъха ти. Старай се, дори и да го правиш, да се прибираш и да си лягаш навреме, за да изтрезнееш и да не те усети.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: d27e244d59
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Спокойно не си направила нищо лошо. Това са си съвсем нормални неща за твоята възраст. Много ясно че ще се забавляваш- няма да си стоиш у вас като затворник. Колкото до баща ти, като всеки нормален родител той се е притеснил и това е довело до шамара. Не се притеснявай ще му мине! :)

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 5f34259a70
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Не, не е чак толкова лошо, това което си направила, но както са писали по-горе - не си оправдала доверието на баща си. Не знам осъзнаваш ли колко е добър твоя, че те пуска да излизаш до късно, докато той е на работа (и то толкова опасна) знаейки отлично какво вършат масово връстниците ти. Нормално да реагира така, при положение, че каква му е гаранцията, че до сега не си закъснявала и пила и т. н. Той сега научава човека. На тези години нито един тийнейджър не би разбрал мотивите на родителите си, но бъдете сигурни - прави са! Ти хубаво му обещавай, че няма да повториш, ама да не мислиш, че човека на твоите години си е лягал мирно и тихо в 8? Нали и той е минал по този път. Иска му се да не тръгваш по лош път, а в същото време ти дава достатъчно свобода. Нямаш право да се сърдиш, ако наказанието ти продължи дълго. Един ден ще му бъдеш благодарна!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 583c7a49ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   По това което прочетох разбрах, че си падаш лигла, за един шамар ревеш ама не знаеш родителите ни какви шамари са яли през детството си всеки ден, със колана. Така, че едно наказание и един шамар не е болка за умиране, по-малка съм от теб, а се оказах по-разумна. Да постъпката ти не е добре, ти си дъщеричката на полицаия е строго нещо. Ай може да си го изложила пред неговите колеги. Ама ти нали се събираш с най-големите к***** от селата... Просто не трябва да повтаряш никога тази грешка повече да не закъсняваш за вечерния си час, докато не спре да ти се доверява и не наеме някой да те наблюдава :) Успех мила

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ad9eb49248
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От авторката :)
Първо, мерси за отговорите! Полезни са наистина.
Номер 1: И аз виждам такива пиянки всяка вечер висят в едно от кафетата и през вечер се сбиват.

Номер 2: От твоя коментар се почувстах като разглезено детенце, но като се замисля наистина съм мрънкала за некви дребни неща, докато има деца, които примерно са болни от рак, те пък кво да кажат.. :((

Номер 4: Не знам за другото, ама мисля, че се отличавам от разните пияници, пак казвам никога не съм се напивала. Само опитах.

Номер 5: Лятото наистина съм до 12, понякога 12 и 30 - 1 навънка. А ако се събираме с приятелите ми в нас или пред нас тогава седим цяла нощ. И НЕ, НЕ СЪМ КИФЛА!

Номер 7: Е, все си мисля, че ще си върна доверието му.. Нали?? :((

Номер 8: Особено пък за секса му е пределно ясно, че като реша да правя, ще правя. Даже в шкафчето на банята има кондоми. Казвал ми е като започна най-важното е да го правя с предпазни мерки. :)

Номер 9: Тия дни много мислих и всъщност не пия, пуша и не се друсам, не защото ме е страх от него, така де - няма да ме пребие като куче, ще ме накаже, няма да излизам едно известно време, ще ми вземе компютъра, тела и ще мине. Просто.. знам ли кво е, просто не ме е страх от наказанието, а по-скоро от погледа му, от думите му, от мнението му.

Номер 14: Мисля, че ме пускаше, точно защото ми имаше доверие :(( Мерси..

Добре, сега и извода, който си направих: След като шока от шамара му премина и започнах да разсъждавам, открих сама за себе си, че ми се сърди толкова, защото си мислеше, че си спазвам часа, че не пия и т. н. Така де, вярваше ми.
Е, смятам да подобря държанието си, ще се трудя повечко в даскало а и без друго тия дни друго няма кво да правя.
Мерси много за коментарите, мислих над тях :))

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3529ab93d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Баща ти не те е ударил за лошата постъпка а за страха му да не станеш като тия с които излизаш. между другото вероятността е голяма. за да ти е гот смени си компанията така и баща ти ще ти има повече доверие успех!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 682bce022b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   До номер 15, това че теб са те били често с колана, показва че ти не си обръщал внимание и пак си продължавал да си правиш белите. От това пък следва, че този вид възпитание няма полза. Това е единствено начин на изтормозения от работа родител да излее емоциите си на някой.

До авторката, аз не мисля че постъпката ти е толкова лоша, а това което казват другите за доверието, айде моля ви се, всички се оказахте големи майки Теризи. Все едно винаги сте спазвали правилата и нито един път не сте правили някоя беля. Ти си на 15 все пак, живееш без майка си, това не е трудно само за баща ти, но и за теб. Момиче да живее без майка си не е лесно. Не се притеснявай толкова, човешко е, дете си все пак. Ще отшуми и след време ще си спомняте с баща ти и ще се смеете. Имаш чудесен родител, оценявай го и без повече огън в чужди къщи ;).

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker