Моето самоусъвършенстване и коментарите на майка ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Моето самоусъвършенстване и коментарите на майка ми
преди: 15 години, 1 месец, прочетена 2948 пъти
Здравейте всички.

Момиче съм от Пловдив.

Имам няколко принципа, които ме водят в живота. Искам да обърна внимание само на един от тях- за мен има три вида хора. Хората квадрати, хората триъгълници и хората кръгове.. Квадратите са бити с чук и са зависими от всичко и всички около тях. Триъгълниците стоят по същия начин, но са се противопоставили. Хората кръгове са завършени личности и не им трябва някой или нещо от което те да са зависими. Хората кръгове знаят кои са, къде са, защо са тук и накъде отиват.

Ето това е накратко, което искам да постигна. Искам да съм завършен човек, който да не зависи от действията на другите, да не се влияе от обкражението и да има точна и ясна представа за света наоколо..
Една част от духовното самоусъвършенстване, което се опитвам да направя е да премахна комплекса си за непълноценност. По- точно става въпрос за срама от тялото ми.
Не съм някоя много дебела, или много слаба. Имам нормална фигура, висока съм 174 и тежа 57 килограма.
Въпреки това винаги съм била малко по- закръглена в областта на бедрата. Това много ме дразни, защото от 9 години се занимавам със спорт много активно и няма резултат в тази зона. Изобщо не харесвам бедрата си.
Както и някои други зони..
Осъзнавам, че не съм най-слабата, най-тънкокраката, най-едрогърдата, най-дългокосата и най-перфектната.. Знам го и се опитвам да го преодолея. И всеки път, когато реша да сложа малко по-отворени дрехи за да преодолея тоя срам от тялото си и майка ми веднага ми казва "кво си показваш тва и онова.. не виждаш ли че не са ти в най- добра форма, не виждаш ли колко са ти дебели бедрата,.." и с тея думи отново ми набива всичките комплекси пред лицето.

Не искам никой да ми казва колко съм перфектна само за да ми угоди, но не искам и такива коментари. Не искам коментари за това, което правя с живота си особено, когато този, който прави коментарите няма абсолютно никаква представа за живота ми.
За това, което обичам, за кова което ме държи жива, за това, което ме прави щастлива и всичко останало..

Просто нямам думи. :X

Поли

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 1 месец
hash: 88c73a9894
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Наистина е доста неприятно точно майка ти - човекът от когото очакваш най-силна подкрепа - да те сдухва.Аз си падам малко нервак и ако бях изпаднал в подобна ситуация просто щях да и кажа да си запази мнението за нея и преди отново да ме коментира да вземе сама да се погледне :)
Също така не трябва да се комплексираш.Тва е и скапан проблем при момчетата и при момичетата да се мислят за грозни/дебели/непривлекателни.Просто всеки път преди да облечеш нещо "по-така" се погледни в огледалото и си казвай "Аз съм готина мадама".Ако сама не си повярваш, че си мацка няма как хората около теб да се вържат също ;)

Успех!


*Syndrome

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 719c27a636
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Противопостави й се...

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 719c27a636
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Поли? И друг път си писала тук, нали?

Не си поставяй цели, които не си сигурна, че можеш да ги осъществиш. Защо ти е да си перфектна? Ще бъдеш по - щастлива? Приеми се такава, каквато си. Ниска, висока, тънка, закръглена - има ли толкова голямо значение? Външността не определя щастието или живота на дадет човек. Не е важно дали бедрата са ти малко по - закръглени или не... Важното е каква си по душа. Можеш да бъдеш щастлива, харесвана, и какво ли още не, без да се променяш...

Имам приятелка, която изглежда, че току що е изяла Ути Бъчваров, но това далеч не й пречи да бъде щастлива. Има си приятел, носи дрехи, които й харесват (и които й отиват разбира се), без да я интересува мнението на майка й. Направи и ти така. Облечи, това което ти харесва - излез. А ако майка ти те види започне да ти се обяснява колко зле ти стояла дрехата, ти просто й кажи, че мнението й не те интересува.

Дори не знам що за родител е. Вместо да помогне на дъщеря си да преодолее срама, тя прави точно обратното. Няма да е зле и да поговориш с нея.

Не забравяй - Живота си е твой, ти ИМАШ ПРАВО да го живееш така както ТИ искаш. Майка ти, не е човека, който трябва да го контролира. Ако искаш, можеш да бъдеш човек от "кръглите" хора. Може би сега си една от "триъгълните" - влиаеш се от мнението на другите, но въпреки това се противопоставяш...
Чувствай се свободна да правиш крачките в живота си сама, независимо към кой клас спадаш ("квадрати, триъгълници, кръгове")...
SFA

 
  ... горе^
преди: 15 години, 1 месец
hash: 97212982c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   здравей,моят съвет е да люснеш един шамар на майка ти и да й кажеш да не ти влиза в личното пространство...говоря напълно сериозно ,при това твое действие тя ще каже-аз съм те отгледала,не те ли е срам да ме удряш и т.н.,но ти не й се давай и всичко ще си дойде на мястото

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: ce4cb19e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 4,УАУ!!!!!Не бях очаквала толкова рязък коментар!
Моя коментар е-удряй я само при самоотбрана!Нямаш причина да удряш майка ти.Карай й се,крещи й,ако толкова си ядосана-псувай дори.но за бой-МОЛЯ???Това първо не е женска постъпка,една дама няма да удари друга дама само защото другата дама не си държи езика зад зъбите.Поговори с нея.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker