Света около мен, приятелите и всичко друго - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Света около мен, приятелите и всичко друго
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 1700 пъти
Здравейте! Благодаря на всеки, който ще бъде така добър да прочете всичко написано от мен.

Аз съм различна от останали хора на моята възраст (на 15 години съм). Неща като ходене по дискотеки, напушване или напиване не ме интересуват.

Предпочитам да си взема някоя хубава книга да си пусна тиха музика и почета или да излезна някъде сред природата заедно с кучето ми. Нещата, които харесвам са коренно различни с тези, които харесват повечето ми връстници, а и повече хора в днешно време.

Също така нямам много приятели, от което също страдам. Има моменти, в които съм напълно отчаяна от живота си. Само мечтите за бъдещия ми живот ме успокояваха, но напоследък и те не вършат голяма работа. Другото, което допринася за "прекрасния" ми живот, е това, че съм прекалено срамежлива.

Притеснявам се какво ще си помислят хората за мен ако кажа нещо неправилно, че ще се изложа и т. н. Иска ми да има едно ново начало за мен, но незнам как да го постигна. Доскоро най - добрата ми приятелка беше човека, който беше до мен в трудните за мен моменти (които не бяха никак малко), но напоследък усещам, че започваме все повече да се караме и да се отдалечаваме една от друга. Друг проблем между нас, е че с обидните си думи (че съм била тъпа и подобни) тя супер много ме наранява. Сега са ми останали само вярната кокта и куче.

Друг "чудесен" аспект от живота ми е моето семейство. Отношенията с майка ми са много непостоянни - понякога се разбираме чудестно, а друг път сме готови да се избием една друга. Баща ми го виждам рядко, тъй като често е на работа, а и от няколко години не живее при нас. Чувствам, че с всеки изминал ден все повече се затварям в себе си и се отчайвам от живота, който водя. Има нощи, в които стоя будна и се моля да се случи нещо, или да дойде някой, който ще ми помогне да променя живота си, но това все още не се е случило. Другият проблем в живота е любовта или по точно казано липсата на такава. Знам, че на тази възраст е все още рано да говотя за любов, но въпреки това ми се иска да намеря някой, който да ме разбира, уважава и приема такава каквато съм (макар, че всичко това ми се струва невъзможно). Когато говоря с малкото хора, които уж ме разбират те просто ми казват неща от сорта на "просто трябва да почакаш", "ще дойде и твоят момент" и други подибни неща. Но колкото повече чакам толкова повече се отчайвам. Напоследък дори си мисля, че може би никога няма да намеря правилният човек.
Просто ми се иска да има някой, с който ще мога да поговоря за всичко това.

Искам да помоля за съвет как да се справя с всичко това? И има ли начин да променя нещо? Благодаря на всеки, който ще ми отговори!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 3cef08ac21
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Харесвай си сегашния живот :) живей така че да те харесва;)
уви когато бях по малък все бях тъжен и депресиран и когато пораснах започна да ми липсва детството ;) ако искаш да говориш с някой винаги ще си намериш... важно е качеството

БеЛиЯ МеЧоК

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: f405f0b4e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, новото начало не може да ти го направи никой, само ти можеш да си го направиш, ако повярваш в себеси можеш да сториш всичко. Мислиш се за странна и различна но това не е така, за разлика от твоите съученици ти вървиш по правилния път повярвай в себеси бъди горда че не си като тях, имаш мечти не ги мисли толкова, колкото повече ги мислиш толкова по далечни и химерни стават те мечтите са - ДА СЕ ЗБЪДВАТ а не да ги мислим цял живот. Напиши си на един лист всичко което искаш да направиш да постигнеш напиши всичките си мечти и след това започни да се бориш за тях започни да ги осъществяваш! Бъди всеки ден с една крачка по близо до мечтите си и колкото и да те обиждат ти ставай все по силна и по целоостремена и един ден някой ще те забележи ще оцени това което си и ще те обикне истински. Вярвам в теб.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 358963fd6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   На твоята възраст аз бях същата като теб. Сега съм малко
по -голяма от теб за това и не знам дали ще ти дам правилен съвет. Човек трябва да е сред хората, колкото и да се различава от тях. Не е добре да се привързва към животни-любовта трябва да се съсредоточи върху хората, не върху животните. Потърси стара приятелка-аз така направих и живота ми се промени. И се запиши някъде. Аз се записах на едни куросове по английски не защото имах нужда от уроци, а за да съм сред хора от различен тип. В началото ми беше много трудно сред новите приятели и хората от курса, но... Да ти кажа разговорите им и начинът им на забавление и до днес не ми допада, ама какво да се прави. Като ми говорят за филм, песен или разни работи дето не съм чувала кимам и се усмихвам. Най-важното е да накараш околните да те уважават, дори леко да изпитват страхопочитание към теб. И чак тогава ще ти станат приятели. Разбира се на такива приятели, дето са за губене на време, не мога да си позволявам да споделям лични неща. Но когато човек се запознава например с много хора, е добре да се сбилижи с един-двама. Казваш че си срамежлива... Ами това доста трудно се лекува. Но зависи... Можеш да промениш прическата си, да смениш грима и атрибутите, да сложиш токчета-за да добиеш самоувереност. И да ти кажа -няма лошо да четеш. След година-две, когато връстницитет ти поузреят, ще им се струва привлекателно хобито ти да четеш-повярвай ми. И гледай да сложиш на място тази дето те обиждала, защото в най-скоро време ще ти се качи на главата. Знам го от личен опит.
Ще следя темата ти.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 39eb4a9e4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако трябва да съм честна, и аз на твоята възраст бях много депресирана. И сега, когато прочетох твоята история, имах чувството, че чета моята. Единственото, което мога да ти кажа е, че просто този човек, когото чакаш, ще дойде когато най-малко го очакваш. Знам, че звучи изтъркано, но при мен се случи точно така. Само ще ти дам един съвет от личен опит- не допускай този човек да си отиде, много внимавай, защото това става съвсем неочаквано. И когато стане, се чувстваш още по- зле от преди. Успех :)
Tammara Monserrat

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker