Майка ми ме бие заради оценки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Майка ми ме бие заради оценки
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 6909 пъти
Здравейте! Искам да ви споделя моята история. Аз съм на 12 години (6 клас). Имам по Бел-3, а по математика-4. Не съм казала на майка си. А тя като разбра за 4-ката по география много ми вика и крещя и ме наби. Моля помогнете ми в нас е ад. Ще ме помислите за луда, че крия от майка ми, но тя буквално е вещица. Моля за помощ!!! Забравих да кажа, че оценките ми се пращат на Майка ми. Знам, че ще кажете да залягам над уроците, но аз уча много и нищо не запомням.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 228c6eee0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Аз съм на 15 и майка ми никога не ми се е карала за двойки :) Просто, когато имам лоша оценка си я поправям, това е!

Ж. 15

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 794644eb02
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   ами говори с майка си и се опитай да й обясниш как се чувастваш, все пак ти е майка - би трябвало да те разбере :)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 779c6783eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката: Моля коментирайте, защото съм отчаяна

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 67df958fcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Помня, че се молех да ме набият а не да ми се карат като изкарах по-малко от 5... Нормално е да има контрол над оценките ти, все пак си само 6 клас и тепърва навлизаш в трудния материал. Но боя не е правилния подход! Вместо да се чудиш как да не те набият се стегни и започни да учиш.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c73df2940f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ох, мила имам същия проблем като теб. Аз също не казвам на майка си, а споделям с баща си, защото той знае, че не съм една от любознателните и учещите. Когато майка ми ме бие, аз търся помощ от татко и преди да кажеш на майка си сподели с баща си. Мисля, че той ще те разбере! И аз съм на 1, имам сестра на 23, която е много мила, учи много и е упорита. Нашите искат да съм като нея. Но ти не се притеснявай, и пак ти казвам първо сподели с баща си! ;)

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: bff397ccfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сигурно имаш дислекция, ако учиш и не можеш да запомниш. Относно майка ти - имаше подобен случай преди години с момиче, което яло бой заради лоши оценки. Накрая решило да избяга от вкъщи и какво? Намериха я изнасилена и убита. Може и да те плаша, но искам да знаеш, че майка ти няма да те убие, ако ще да повтаряш. Ще крещи, ще те бие, няма какво да се направи с нея. Учи повече и преписвай ако трябва, но да не ти посича на акъла на бягаш или да ходиш у приятелки, че не ги знаеш, братя, бащи, чичовци, дали са си със всичкия.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: f83fb00c7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Знаеш ли, може би каквото и да ти кажа няма да ти помогне. Пробвай да и обясниш и и кажи, че ще учиш здраво и ще си поправиш оценките. Изчакай подходящ момент, в който е в добро настроение и и кажи че много съжаляваш, даже ако ти се плаче, пусни някоя сълза, за да те съжали. А занапред, за да не се чудиш как да съобщиш за лоша оценка, просто учи здраво, за да нямаш такива конфузни ситуации. Стискам палци майка ти да не ти се кара.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 779c6783eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От авторката: Благодаря на всички. Ще се опитам да й кажа.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 5d481ae229
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Искам да прочетеш всичко, което съм ти написал.

Знам колко е кофти да ядеш пердах заради оценки. Вчера писах един коментар за собствения ми опит от детството. МЕН МЕ БИЕХА ЗА МН. ДОБЪР 5 НА КЛАСНО ПО МАТЕМАТИКА! Баща ми ме биеше заради математиката. Майка ми заради бг. език и литература. Най-често майка ми ми висеше над главата докато пиша и ако сбъркам някъде получавах един зад врата. Стигна се до един етап, в който ей така по навик ме шамаросваше дори без да съм сбъркал.
- Ох извинявай, правилно си го написал.
Извинявай, но на едно дете, което непрестанно се старае да е винаги подготвено на най-високо ниво такива постоянни случки му съсипват психиката. Не мога да опиша с думи как се чувствах. Започвах да плача с часове без да мога да се успокоя. Тя поне удряше по-слабо, ами след шамар от баща ми често ми тръгваше кръв от носа. Ако не можех да реша, някоя задача започвах да плача без шамар, защото си знаех какво ще стане. После се почваше с приказки от рода на :
- Аз блъскам като вол(работата му никога не е тежка и изискваща физически труд, а и не е била свързана с психическо напрежение или кой знае колко мислене) а ти неблагодарник, кажи ако няма да учиш да не купувам учебници, ще пасеш патките, ще те пратя да станеш козар и тем подобни. Когато сълзите ми не спираха дълго време той побесняваше и отнасях доста по-сериозен пердах. Бяха ни раздали един сборник с 300 задачи по математика като срока беше да ги представим след 3 месеца. Баща ми каза, че трябва да ги реша за 3 седмици. Много бой и тормоз падна тогава, а бях все още само 3-ти клас. Трябваше да знам всеки урок на изуст! Ако в учебника пише, , под действието" а аз кажа, , под въздествието" - сещате се. Веднъж в 7-ми клас даже майка започна да изпада в някакви истерии, да рони сълзи, да обяснява на баба как ще се нагълта с хапчета заради мен. Сега като се сещам знам, че това е реакция на психически нездрав човек, но тогава като дете... ужас аз бях причината тя да иска да се самоубие. От друга страна баба и дядо никога не ме защитиха. И за тях постоянно не бях достатъчно добър, достатъчно ученолюбив и достатъчно работлив. След мн. добър 5 за срока по математика в 6-ти клас баба получи някакъв пристъп на съвест ( хахаха) и каза:
-Абе той не е лошо дете, ще се поправи. Да обяснявам ли как се чувствах?
На контролно по ел. техника в 10-ти клас получих Отл. 5 1/2, а за майка това не било 6. Да така каза.
- За мен това не е 6.
Такъв тип тормоз е ужасен за едно дете. Както виждаш имам горчив опит и категорично осъждам подобно отношение. Вярвам обаче, че можеш да постигнеш повече в образованието си стига сама да го желаеш. Днешно време сред тълпата от необразовани и неграмотни не е трудно да се откроиш. Стандартите също са силно занижени, така че не смятам за проблем да получаваш шестици. Трябва само малко усилия. Не еказано, че трябва да си отличничка по всеки един предмет. Просто опитай и вярвам, че в много от дисциплините можеш да успееш. Ако започнеш да получаваш високи оценки и тя продължава да ти посяга значи нещо и хлопа също като на моите родители и трябва да предприемеш незабавни мерки спрямо тормоза, на който си подложена.
Успех ти желая!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 1ba190c8b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Виж мило момиче аз вече завърших но нека ти разкажа как е при мен. Когато бях колкото теб, госпожата ми пишеше и на ме 4ки и 3ки мама не ми се е карала само и само защото съм момче.

Майка ти първото което е няма право да те бие заради едни шибани 3ки или 4ки
Боят е насилие на дете, чел съм го в гугъла и се сещам за едно малко дете, колкото теб набито от баща пияница заради2ки в училище и същото момиче ми звъни по скайп. говорехме си казах й да се пазиако има 2ки аз ще помогна за да учи но как като ми беше трудно да говоря с нея.



Майка ти ако й кажеш за оценките и те набие пак аз ще кажа че няма никакво право първо момиче не се бие камо ли пък да бие дъщеря си и да налага физически тормоз било то за оценки

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 779c6783eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Помощщ!!!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 20a114b0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Абе хора като почнете защото иска да направи човек от нея.. кажете ми тея глупости дето ги учат по математика, физика, химия за какво ще и помогнат някой ден? Нали няма да я излъжат в магазина, та с тая физика и химия бомби ли ще прави? Учи се това което трябва, нещо което ще и е полезно след време и ще и помогне да се развие.. Английски (най-важния) Немски, Френски, Руски също, Биологията, Историята и Българския също са важни. По тях трябва да се учиш момиче, но запомни че и това да имаш само 5, 6 не ти дава гаранция че след години ще имаш добър живот. Ти гледай да си минаваш годините с добър резултат а иначе времето само ще покаже.. 6-цата в училище по математика няма да ти изкара пари.. запомни ч е да завършиш и с 3, 4, 5 или 6 ти винаги имаш равен шанс със другите :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 300ca6b3fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Оценките не са толкова важни, но наистина някой родители прекаляват доста. Всъщност мен до сега не са ме биели никога за оценка.
Аз не съм отличничка, но и не съм слаба ученичка. Според мен оценките ми са задоволителни. По български (5, 6, 6) ми е лесно, защото няма трудно да седнеш и да назубриш граматиката. По математика (5, 5) по принцип най-много се старая. Ходя на уроци веднъж в седмицата, гледам да слушам в час и си пиша домашните. По разказвателните предмети като География (5, 5), История (6, 6, 5), Биология (5, 5), Химия (4, 4) и физика (4, 4) горе-долу се справям, ама си чета уроците по няколко пъти и после попълвам задачите в учебните тетрадки. За езиците ние учим английски (5, 5) и френски (5, 6) идват ми лесни, защото ги учим от първи клас. Всъщност английски учим от втори клас, а френски от четвърти. При тях думите ги пиша по три реда и в тетрадки речник.
Ако си редовен няма да ти е трудно. Аз уча по два или три часа на ден зависи по принцип от 14:00 до 16:00ч уча. Но само по каквото имаме за утре. После излизам или ако съм болна и ми е скучно гледам филм или бродирам.
На мен не ми се карат, защото виждат, че се старая. Баща ми даже по някога ми казва, че уча прекалено много, доволен е от оценките ми, но когато имам четворки не ми се кара. Той винаги ми е казвал: "Ти си ми по-важна от едни оценки. Важното е да се стараеш. То, ако е за оценката можеш и да препишеш, но за мен са важни знанията. Не се притеснявай и аз не бях на времето отличник дядо ти се радваше когато имах четворки. " А майка ми живее в друг град, но все пак се интересува и ми знае оценките и тя не ми се кара, защото знае, че е трудно. И така....

Гледай да се стараеш и аз имам омразни предмети като Химията и Физиката, но гледам да се справям все пак. Наистина вече с тия оценки всички ни изнервят. Ти остави това, ами то има и учители дето си ги пишат за щяло - нещяло. Три пъти без домашна - две. Чакай малко, ама оценките трябва да са на знания, а не на домашни. Някой пък като те нарочат и вари им се доказвай. Ся особено в седми клас с тия прости матури като почнат. Нямало прошка при изпитванията, щото май месец ще сме без знания. Много са гадни. За някакви маймуни учим ся, за тъпите теории на Чарлс Дарвин дето нямат смисъл даже. Гадно е, ама какво да се прави никой не ни пита. То гледат на учителите да им е добре, а не на нас да ни е лесно.


Йоана ?

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: b382a83bd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Това е ужасно! Всъщност аз не мисля, че си луда просто майка ти е много строга. При мен не е така. Ако беше щях да вдигна скандал, защото тези оценки се поправят аз имам рядко 2.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: b300efd803
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Боят не помага! Моите родители никога не са ми се карали. Аз съм 8 клас и съм зле по математика. Всеки си има добър предмет и лош. Всеки си има любим предмет и обратното.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 82c6196710
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Минала съм по твоя път. Особено с математиката. Вече съм на 19 и ти казвам.... че това ще спре. Искам да попитам дали татко ти или някой друг родител взима отношение по въпроса и може би щом не ти влиза нищо в главата потърси помощ. От нея (предпполагам си и твърде сърдита да го аправиш за това е само алтернатива) или от някой учител. А междувременно според мен си твърде стресирана от това и за това не можеш да учиш спокойно. Сядаш, съсредоточаваш се, исмисляш си метод, изграждаш навици и успяваш. И при мен беше трудно, ама се поспря когато влязох в гимназията. Карала се е, ама пак е по-добре. Един път замахна да ме удря и просто и хванах ръката и и показах, че няма да ме бие повече. Не казвам да нараниш физически майка си, а просто да се защитиш и не забравяй, че има институции, които работят с деца в такива ситуации. Желая ти успех и дано всичко у дма ти минава по-леко и спокойно

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 1eef5772f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Мене не са ме били нашите като ученичка. Сега съм на 19 и догодина ще бъда студентка. Моето гадже е на 27 и е много взискателен към мен, и ме пляска ако имам ниски оценки - 4 по математика или 3 по някой друг предмет. А ако имам високи оценки ме черпи.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 82c6196710
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   19-тата ти сериозно ли се оставяш някакъв дето разликата ви не е малка все пак да се отнася така?! Той ти е гадже, не ти е баща, че да те"пляска" и не ти е сводник, че да те черпи за добри оценки. Осъзнай се малко, излагаш се жестоко!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 318bb98cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Здравейте аз съм 6 клас. Това е моят проблем понеже казвам оценките на баща си и понякога ги отлагам за по-късно да му ги кажа винаги става проблем. КЛАСНАТА НИ НИ СЪБИРА БЕЛЕЖНИЦИТЕ И НИ ПИШЕ ОЦЕНКИТЕ. И тогава когато се прибера и баща иска бележника прави така. Понякога ми говори само, друг път ми се кара а понякога и ме бие и сега ме е страх как да му кажа. МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 1fa4c5dd16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   При мен пък е точно обратното. Не слушам в час, рисувам си, говоря си с някой. Слушам и си пиша домашните единствено по математика и ИТ. И то само защото имаме строга учителка и по двете. И все пак изкарвам 5 и 6. Тук-там има и 4. Не бой се, всичко се оправя.

 
  ...

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 3d9810d571
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Нашите ми се карат заради лошите оценки, обиждат ме и му казвам че ако изкарам по малко от пет ще му разбият телефон а в земята ���

 
  ... горе^
преди: 6 години, 25 дни
hash: 1a0f5f2391
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Аз съм 7 клас, което означава, че работата е доста тегава. Родителите ми обръщат доста голямо внимание на оценките и искат по всичко да имам 6. Да, карат ми се и то много за петици, пък какво остава за 4ки, 3ки, 2ки... Често си крия оценките от тях, следователно става още по-зле. Не съм отличничка, но и не съм двойкарка. 7ми клас ми е най-тежкият, едвам се справям, но съм сигурна, че на матурите ще изкарам добри оценки, защото съм си обещала да се справя. Паралелката, в която искам да кандидатствам, изисква география, история и съответно - матурите. И трите неща съм ги "заковала", но пак излиза, че съм безотговорна.

 
  ...
преди: 6 години, 14 дни
hash: 3c60f8c509
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Нашите не ме бият и не ми се карат. 6клас. За тестовете почти не уча-предишния ден и преди часа си преглеждам каквото горе долу имаме на теста и изкарвам от 4-6.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: cd7da89c93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Много съжалявам бих искала да ти помогна но родителите се карат за тях но добро ти си учи уроците пиши си домашните си и ще се случат нещата.
Знам не е лесно да се изкарват отлични оценки и на мен ви става гадно когато получа лоша оценка и си казвам ти си силна ще се справиш. Ще се моля майкатида да не те бие но запомни майките карат но може би има нещо добро.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 83120f1203
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Ще ти помогна, но първо ми отговори. Майка ти обичаш ли я?

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 69b4c3fc14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   32, 10 г. по-късно ли да ти отговори?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker