Нова в спорта? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Нова в спорта?
преди: 15 години, 1 месец, прочетена 2810 пъти
Аз бях жертва на подигравки в продължение на 2 години (5 и 6 клас). Сега съм 8 и искам да се запиша на волейбол, но проблемът е , че много ме е страх да не стана отново жертва на подигравки, понеже съм начинаеща! Страхувам се, че ще проваля целия отбор по време на някой мач например. И ще следва вероятно поредица от случки, които ще ме накарат да се откажа напълно... Кажете ми как стоят нещата в началото и наистина ли треньорът те взима първия път на самостоятелна тренировка само с теб, за да провери нивото ти, да те прецени и т.н.? Винаги ли старите пушки се отнасят с пренебрежение и омраза към новите в отбора?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 1 месец
hash: c102708df9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   аз съм спортист и ще ти кажа как стоят нещата...първоначално треньора няма да се занимава само с теб (поне така си мисля и така е на повечето места) а направо ще си тренираш с другите и ще напредваш ...няма как да се изложиш защото ако не си добра няма да те пуснат веднага и вероятно ще тренираш известно време докато влезеш в самия отбор и те пуснат на мачовете...няма защо да се притесняваш защото винаги има начинаещи и никой няма да ти се сърди

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 2dab16251c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съгласна съм с номер 1. А дори и да стане така, че да има някой фал и другите да те гледат накриво и да те обиждат- че не ставаш и т.н.- не им обръщай внимание! Те да не са безгрешни? И дори и да са по-добри сега, то и те са били начинаещи. А и гледай да спортуваш за удоволствие, все пак е една игра. По отношение на подигравките- и на мен едно време ми се подиграваха ( за очилата, че съм била зубарка и т.н.) не позволявай това да повлияе на самочувствието ти. Ти си човек с главно Ч. И ако едни ти се подиграват, то сто процента има други (приятели)-които ти се радват. А ако още не си намерил своята компания и това ще стане. Усмихни се и напред смело.

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: b39ed966fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Привет :)

Първата ти тренировка ще е лека - няма да те натоварва наравно с останалите, няма и да играеш с тях. Предполагам ще играеш ти и още две момичета, които са " по - слаби" (мразех да ги делят така). Тренера ще те наблюдава дали си усвоила - "горен и долен пас, забивка и тн". Ако прецени, че бъркаш някъде - ще играеш с него, за да ти покаже как точно трябва да се прави.
Но, за да се запишеш трябва да имаш поне малка представа за спорта. Например зоните от 1 до 6, начина по - който се въртят и преминават от зона към зона. Играе се на три паса, като се подава на разпределителя, за да може да отиграете трета, забита топка.... Предполагам, тренера ще ти обясни тези неща, но няма да е зле да ги знаеш, за да не ти е трудно. Когато аз се записах всички ми казваха "след като спечелим точка отиваш там, а след като върнат топка покриваш пета зона" - и аз де шашках нито знаех зоните, нито как трябва да покривам в случая - беше малко неприятно. Затова няма да е зле да отидеш и да наблюдаваш как играят, няколко пъти.
Говори и с тренера, обясни му как стоят нещата.

Най - важното е да не се притесняваш. Бъди спокойна, уверена и не бягай от топката. Когато направиш грешка сигурно ще започнат да ти викат - но знаеш ли, да не те бърка изобщо, на времето и те са били такива. Ако тренера прецени, че все още не си готова да играеш на гейм с останалите - няма да те пуска. Само ще загряваш с тях...
За състезанията изобщо не се притеснявай. Там вече играят най - добрите, а тъй като ти си начинаеща - няма да те пусне веднага в игра. Дори е възможно да не те вземе на самота състезание - зависи. Ако треньра ви е досетлив, ще те вземе, за да видиш как стоят нещата и страха да претръпне...

"Винаги ли старите пушки се отнасят с пренебрежение и омраза към новите в отбора?" - Поне при мен беше така. Мръщеха се, викаха ми - с няколко думи - доказваха на какво са "способни". Но когато се "издигнах" - устите им млъкнаха и всичко беше наред.
Ако прекалено много те притесняват, говори с тренера и му обясни, че не ти е приятно да се държат по този начин с теб... Сигурна съм, че ще те разбере.

Успех, запиши се, опитай и пиши какво е станало... :)
SFA

 
  ... горе^
преди: 15 години, 1 месец
hash: f2670bb897
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, мила. Притеснението ти е нормално, но е и най-големият ти враг!
В началото винаги е трудно, но с времето се свиква.
Аз не съм тренирала волейбол, но ходех на танци. Наистина в началото си беше доста трудно докато свикна с новата среда и останалите от групата, но след време просто не ми пукаше за тях. Да, те бяха много по-напреднали от мен, но си имахме правила - никой на никого няма право да се смее, защото всички са минали по този път. И така си и беше. Никой не се подиграваше и не се смееше на начинаещите.
Когато се отпуснеш и си напълно готова, ще видиш колко по-добре ще се справяш. Само не се оставяй притеснението да те завладее напълно. И не забравяй, че и останалите в отбора са минали по твоя път.
Успех! :)

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 27ff69ad7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Напълно съм съгласна, че няма самостоятелно да те поеме и аз съм била спортистка само, че с баскетбол. И аз като теб първоначално много се притеснявах да не би д ами се подиграват нещо, че не мога и т.н. Аз за тази цел си взех и няколко приятелки с мен, които също се записаха. Започнахме да си тренираме наравно с другите. Никой нищо не ни каза, а дори напротив оказаха се много мили и дори ни помагаха (все пак се учат да са отпор и да работят в екип ;) ). А относно това дали ще провалиш отбора СПОКОИНО! Докато не стигнеш някакво ниво сигурно няма да те взимат по състезания, но щом ти е интересен спорта и редовно ходиш на тренировките ще успееш бързо да наваксаш с нещата и ще започнат да те взимат по състезанията. Пък и да загубите това все пак е само една игра нали така :)! А и вината няма да е само твоя, защото дори и най-добрите спортисти грешат по някога. А и нали за целта има и треньор, който си разбира от работата ;). За това, че давай смело и спокойно. Щом искаш и те влече не губи време ами отивай при първа възможност. УСПЕХИ!!! :):):):)

 
  ...


...
преди: 15 години, 29 дни
hash: 260a98fdf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   До Авторката: Не се притеснявай от нищо и недей да се отказваш от първата крачка ,която е и най-важната за тебе ,а именно да влезеш в залата по волейбол ,да отидеш в съблекалнята наред със другите. Поне при мен това беше много по-емоционален момент отколкото първата тренировка. След това е лесно - с времето и ако треньора е кадърен -всичко ще си дойде наред.
Поздрави и Успех
Когато аз започнах да тренирам бях 5 клас и мене ме подиграваха но после се доказах и бях несменяем титуляр в продължение на 6 години.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 28 дни
hash: 2ca783abb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   виж аз съм момиче и тренирам вече стана една година...та в началото ми беше малко гадно,защото имаше много по-напреднали от мене...и се чувствах малко гадно...после обаче реших,че мога да съм една от тези,които знаят...и след два месеца вече знаех почти всичко...сега ме взимат и по концерти и навсякъде...и дори наи старите момичета,които бяха там и които ми се присмиваха сега ми казват,че много добре знам нещата...та исках да ти кажа да не позволяваш на страха да ти провали всичко...запиши се и бъди силна в началото...всичко ще се оправи...успех :)

 
  ...
преди: 15 години, 4 дни
hash: 3059a09eb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Това е спорта,това е същността на спорта ! Има спотна злоба дори и между съодборниците. Затова мога да кажа едно ... СТИСКАЙ ЗЪБИ !
Аз спортувам активно близо 7 години,имал съм много пречки и от това знам че просто трябва да търпиш и да дадеш всичко от себе си !

 
  ...
преди: 14 години, 9 месеца
hash: 1539853169
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ако някои ти кайа че проваляш отбора ти му отварни че и тои/ття е бил/а начинаещ и че никои не се райда научен!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker