Как да се преборя с навика да мастурбирам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (52740)
 Избор на редактора (40)
 Любов и изневяра (12198)
 Секс и интимност (7311)
 Тинейджърски (13077)
 Семейство (2362)
 Здраве (4247)
 Спорт и красота (2060)
 На работното място (785)
 Образование (1833)
 В чужбина (396)
 Наркотици и алкохол (592)
 Измислени истории (534)
 Проза, литература (909)
 Други (6390)
 
Анкета
 
 
Харесва ли ти
Сподели.нет?
 
Твоето мнение за нас
Пресметни колко струва пушенето?
 

  

Споделена история от Секс и интимност

Как да се преборя с навика да мастурбирам?
преди: 2 дни, 9 часа, прочетена 1036 пъти
„Започнах да мастурбирам, когато бях на осем. По–късно разбрах какъв е Божият възглед по въпроса. Чувствах се ужасно всеки път, когато се поддавах на слабостта си, и се питах възможно ли е Бог да обича човек като мене. “ (Луиз)

КОГАТО влезеш в пубертета, сексуалните желания стават много силни, поради което може да развиеш навика да мастурбираш. * Много хора твърдят, че това не е кой знае какъв проблем и че не вреди на никого. Но има основателна причина да бягаш от този навик. Апостол Павел писал: ‘Умъртвете онова, което е земно в частите на вашите тела — сексуалните страсти. ’ (Колосяни 3:5) Мастурбацията не умъртвява сексуалните желания, а ги подхранва. Обърни внимание на следните мисли:
● Мастурбацията насърчава егоизма. Например, когато някой мастурбира, е изцяло погълнат от усещанията на своето тяло.
● Този навик кара човек да гледа на представителите на другия пол просто като на сексуални обекти, като на средства за сексуално задоволяване.
● Егоистичното мислене, което се развива чрез мастурбацията, може да пречи на удовлетворяващите сексуални отношения в брака.
Вместо да прибягваш до мастурбация, за да се освободиш от натрупалото се сексуално напрежение, се стреми да развиваш самоконтрол. (1 Солунци 4:4, 5) За тази цел Библията препоръчва да избягваш обстоятелства, които най–вече биха ти подействали възбуждащо. (Притчи 5:8, 9) Но какво да правиш, ако вече си развил този навик? Може би си се опитвал да го прекратиш, но без успех. Лесно е да си направиш заключението, че си безнадежден случай, че не си способен да живееш според Божиите стандарти. Така гледал на себе си Педро. „Когато се поддавах на слабостта си, се чувствах ужасно — казва той. — Мислех си, че никога няма да мога да изкупя вината си. Беше ми трудно да се моля. “
Ако и ти се чувстваш така, не се отчайвай! Не си безнадежден случай. Много младежи, а също и по–възрастни, са се преборили с този навик. Ти също можеш да направиш това!
Как да преодолееш чувството за вина
Както вече беше споменато, онези, които са развили навика да мастурбират, често изпитват вина. Несъмнено ‘това, че си натъжен в съгласие с Божията воля’, може да те подбуди да се пребориш с този навик. (2 Коринтяни 7:11) Но прекомерното чувство за вина може да има обратния ефект. То може толкова да те обезсърчи, че да искаш да се откажеш от борбата. (Притчи 24:10)
Затова се старай да гледаш уравновесено на проблема си. Мастурбацията е вид нечистота. Тя може да те направи ‘роб на различни желания и удоволствия’ и подхранва нездраво мислене. (Тит 3:3) В същото време мастурбацията не е сериозна неморалност като блудството. (Юда 7) Така че ако имаш такъв проблем, недей веднага да мислиш, че си извършил непростим грях. Тайната на успеха е да устояваш на желанието и никога да не спираш да се бориш!
Лесно е да се обезсърчиш, ако си се поддал отново на нечистия навик. В такъв случай си спомни думите от Притчи 24:16: „Ако праведният падне дори седем пъти, пак ще стане, а злите ще се препънат в бедствието. “ Временният неуспех не означава, че си лош човек. Така че не се предавай! Вместо това анализирай ситуацията, за да разбереш какво е довело до нея, и се опитай да не повтаряш същите действия.
Отделяй време да размишляваш върху любовта и милостта на Бога. Псалмистът Давид, който също имал моменти на слабост, казал: „Както баща проявява милост към своите синове, така и Йехова проявява милост към онези, които се боят от него. Защото той добре познава нашия състав, помни, че ние сме пръст. “ (Псалм 103:13, 14) Да, Йехова помни, че сме несъвършени, и е ‘готов да прощава’. (Псалм 86:5) От друга страна, той очаква от нас да полагаме усилия да се променяме. Какви стъпки можеш да предприемеш, за да се пребориш със своя навик?
Анализирай развлеченията си. Дали гледаш филми и телевизионни предавания или посещаваш уебсайтове, които действат възбуждащо? Псалмистът мъдро се молел на Бога: „Отвърни очите ми от безполезни неща! “* (Псалм 119:37)
Стреми се да мислиш за друго. Уилям, който е християнин, съветва: „Преди да си легнеш, чети нещо, основано на Библията. Много е важно последната ти мисъл за деня да бъде духовна. “ (Филипяни 4:8)
Сподели с някого за проблема си. Може би се срамуваш и ти е трудно да говориш по този въпрос. Но това ще ти помогне да се пребориш с навика си! Същото разбрал един християнин на име Дейвид: „Разговарях насаме с баща си. Никога няма да забравя думите му. Усмихвайки се утешително, той ми каза: ‘Гордея се с тебе. ’ Той знаеше, че ми е струвало много усилия да започна този разговор. Никакви други думи не можеха да повдигнат повече духа ми и да ми вдъхнат по–голяма увереност.
След това баща ми ми показа няколко библейски стиха, за да ми помогне да разбера, че не съм отишъл твърде далече, и после още няколко, за да се увери, че осъзнавам сериозността на поведението си. Той ме посъветва да се постарая да издържа известно време, след което пак щяхме да поговорим. Каза ми да не се отчайвам, ако се поддам на навика, просто следващия път да се опитам да издържа по–дълго. “ Какъв извод си направил Дейвид? Той казва: „Най–голяма полза ми донесе това, че и друг знаеше за проблема ми и ми помагаше. “

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
  Email:
  Въведи кода от картинката в ляво! (anty bot)
 
Въведи код
 
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 дни, 7 часа
hash: 763609f753
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Ха-ха, що за глупости? Библията е писана преди 2000 г., особено ми цитираш Стария Завет, който за християните няма значение, а евреите живеят като луди по него и събота дори не могат да си пуснат ток-а.
Християните вярваме в Христос, ти си вярвай в Йехова като те е зарибила някаква секта (май Свидетелите на Йахова ще са)
Аз вярвам в НОВИЯ ЗАВЕТ, в това, което Христос е правил и е говорил - да обичаш и да не съдиш хората.
Християнската църква и затоа я има - тя тълкува библията, защото животът се променя и да няма буквално възприемане като при теб, за да не се претрепят хората с камъни и да почнат да си вадят очите, защото в Стария завет писало „око за око“.

Мили хора, мастурбирайте на воля -не противоречи на ХРИСТИЯНСКАТА религия и модерния начин на живот - напротив, добре е за тялото и душата и ви предпазва от необмислен секс.
Не се оставяйте секти да ви определят живота, падате на нивото на другите ненормалници като Ислиамска държава и тем подобни ку-ку ненормалници с девиците в рая.

 
  ...
преди: 2 дни, 6 часа
hash: 5d254d8f0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз съм православен християнин. Не знам авторът на темата какъв е. Подкрепям коментар номер 1 до някъде. Да, мастурбацията е грях, макар че всички го правим. Тъй като повечето от хората в днешно време са атеисти няма смисъл да пиша за това на какво ни учи Светата Православна Църква. Но нека да дам и аз съвет за това как да избягваме мастурбацията. Като ученик вече 12-13-14 годишен започнахме да излизаме смесени компании - момчета и момичета. Тогава беше и първият ми полов контакт. Но като цяло аз бях по-срамежлив, по-кротък и по-слаб физически дори от другите момчета. Постепенно започнаха да ме мачкат. Срещах нови момчета и момичета, но вместо да се развивам в мен се появиха доста комплекси. Това ме принуди, да се затварям повече в нас, започнах да гледам доста порно, представях си познати момичета, мастурбирах на снимките им. Така се уморявах, чувствах се смазан, без самочувствие, негативно настроен, не ми се учеше и т. н. Но поне си останах силен ученик. Започнах да спортувам и така до ден днешен. Спортът помага да изразходвам негативна енергия, връща доброто настроение, прави те спокоен. Също е хубаво, човек да си поставя задачи и така ще бъде съсредоточен в тях, а няма да мисли за чекии. Така до края на училищните години имах периоди на доста мастурбация и по-светли периоди. Но до 12 клас с момиче не съм бил повече. Станах студент, живях в общежитие с две момчета. Бях доста зает с университет, а и с нови запознанства. А пък като си бях в стаята естествено няма как да мастурбирам пред момчетата. Пак спортувах. Именно този начин на живот - заетостта ми помогна. Като не мастурбирам, задържам повече тестостерон, ставам активен, инициативен и смел, лесно се запознавам с момичета. Никое момиче не иска умърлушен чекиджия. Разбира се и тогава имах периоди на засилена мастурбация най-вече през сесиите и ваканциите, когато си бях в нас. Не на един изпит се провалих заради чекии и порно, та ходих по два пъти на поправки. Имах няколко приятелки. Но все пак и до ден днешен не съм много добър с момичетата, защото още не успявам да се отърва от своите комплекси, че съм по-малко стойностен от другите мъже и заради това, че пак понякога мастурбирам доста. Моят съвет е: за да се отървете от редовното мастурбиране понякога и по няколко пъти на ден, просто се занимавайте с нещо смислено, намирайте си непрекъснато занимания, ако трябва просто излезте по улицата и се разходете, погледнете някое момиче, усмихнете и се, пък може и да се запознаете, тренирайте нещо и т. н. Аз до голяма степен успявам, макар че понякога имам моменти на отчаяние, мързел и започвам да мастурбирам, което още повече утежнява положението. Но съм сигурен, че в крайна сметка ще успея! Някои хора не разбират този проблем, защото си мислят, че е нормално един мъж да мастурбира. Нормално е, но не е нормално да го прави всеки ден и то по няколко пъти и това да води загуби в личен и професионален план!

 
  ...
преди: 2 дни, 4 часа
hash: aa125be763
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Значи моето мнение по върпоса е че това не е нищо специално. ВСЕКИ абсолютно всеки го прави днешно време тайче и да си в кюпа ...всички сме там

 
  ... горе^
преди: 2 дни, 45 мин.
hash: 6dc604c8b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Много хубава постановка и разсъждение по темата. Поздравления. Първия коментар е писан от безбожник, защото само такъв би твърдял, че мастурбацията не е грях и е полезна. Господ Иисус Христос казва : " Не пожелавай жената на ближния си". Дори и момичето да не е омъжено, с фантазията си ние правиме любов с нея, ставаме една плът в ума си с нея, без да сме благословени от Бог, което ни прави автоматично блудници. Лъжа е, че Господ Иисус Христос отхвърля Старият Завет. В словото си, Новият Завет, Той е цитирал над 300 пъти от Стария. Законът не е отменен, корегиран е на места, но само това. Йехова значи Бог на Силите и Той е същият наш Бог Отец. Не е вярно, че Бог обича всички човеци. Той обича тези, които Му се боят, страх да не Го наскърбят, и следват примера на Господ Иисус Христос. Обича грешниците, които от сърце се покайват пред Него и оставят греховете си. Специално по темата бих препоръчал богоугодната книга "Чиста младеж" на д-р Тихамер Тот. Качена е в нета. Тя ми даде много сила и смея да твърдя, че от 5 г. се боря успешно с ръкоблудието. Бог да ви помилва! Мъж 30г.

 
  ...
преди: 2 дни, 42 мин.
hash: 97289ef180
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Уоу, ще се опитам да бъда полезен с коментара си, моят съвет е: включи се в реалният живот тук и сега, остави религиите, сектите и разни подобни излишни глупости настрани. Живей си живота:) Божия воля, притчи, псалми...стига, моля те:)

Мастурбацията е полезна за тялото и организма. Не ме интересува какво пише в разни "свещени книги" :)

 
  ...


...
преди: 2 дни, 10 мин.
hash: 763609f753
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   N1 е жена и не мечтая за жените на хората, изобщо не мисля като мастурбирам за жени или мъже, а за кефа си в момента
Християнството е любов, не да съдиш

 
  ... горе^
преди: 1 ден, 13 часа
hash: 71f4e7d0b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не само мъжете го правят,жените също,даже при тях е по засилено.

 
  ...
преди: 1 ден, 3 часа
hash: 320d1700bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Природата ни е дала тези тела, за да се грижим за тях, да ги глезим и да им се наслаждаваме. Доказано е, че мастурбирането е полезно и отпускащо, отделят се т. нар. "хормони на щастието" и ни помага да опознаем тялото си и реакциите му на различни видове стимулация, както и фантазиите и желанията си. Също така е начин да се разтоварим от стреса и да се освободим от натрупалото се сексуално напрежение. Това са съвсем естествени нужди на тялото ни.

Логиката "избягвайте всичко, което може да ви възбуди" просто кърти! Защо!? На мен ми е приятно да се радвам на красивите, млади, мускулести тела на някои от съучениците ми, докато се преобличат за физическо, приятно ми е да гледам филми и сериали със секси актъори (a и актриси :D) и обожавам секссцените, приятно ми е да си говоря с приятелите и съучениците за секс фантазиите ни... Защо по дяволите да се лишавам от това!?

Има много проучвания и научни изследвания, посветени на мастурбирането, и всички са единодушни, че това е естествено и полезно за тялото (и психиката). И съвсем не пречи на "удовлетворяващите сексуални отношения" с партнъор, даже при жените е точно обратното - жените, които мастурбират, изпитват повече удоволствие от секса и по-често получават оргазъм (може би защото знаят къде и как им е приятно да бъдат докосвани)Защо да вярвам на книга, писана преди 2000 години от разни изкуфели пророци, вместо на съвременните учебници по биология и анатомия?
И да, атеистка съм - плюйте ме колкото искате. ;)

Животът е кратък и без това, така че защо сами да се ограничаваме и да си вменяваме вина и срам, вмесно да се наслаждаваме на възможностите, които тялото ни ни предлага?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: 3 бр
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

Въведи кода от картинката в ляво! (anty bot)

Въведи код
При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)
 
  Email:Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker