Не виждам смисъл - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не виждам смисъл
преди: 15 години, 1 месец, прочетена 3208 пъти
Здравейте! На 17 години съм от малък провинциялен град.Историйката ми е следната. Преди години всичко в семейството ми беше почти наред,но малко по малко всичко изведнъж рухна. Баща ми се пропи майка ми и тя направо полудя заради него. Та така до ден днешен. И аз някак си изведнъж се промених изцяло .. От усмихнато и лъчезарно момиче което се шегуваше постоянно станах едва ли не някое безлично същество. Хората от квартала ме харесваха заради характера ми. А сегаа .. ми е все едно за всичко .. не се интересувам от нищо и от никой. Даже познатите които имах с всеки изминал ден се отдръпват от мен. Да не говорим за приятелите които никога не съм имала. И преди бях самотна обаче сега съм още повече. Подтиснато ми е всеки ден,още с ставането сутрин се чудя кога ли ще свърши деня. Карам се с всички. Не мога да намеря мястото си в тоя живот .. определено аз не съм наред и се чудя къде е проблема. Нашите никога не са ме лишавали от нищо освен от внимание може би. Момчетата ме харесват. Никога не ми е липсвало тяхното внимание. Но уви и от тях не се интересувам. Тиха и скромна съм,в училище и до ден днешен не съм се била и карала с никой,но това съвсем не означава,че позволявам на някой да ме обиди или нещо подобно. Имам много отсъствия в училище,спряха ми стипендията .. от преди не беше така. Ама и за това не ми пука .. Много рядко се трогвам от нещо,даже вече не мога и да се разплача,ей така колкото да ми олекне. Според вас за психиатрия ли съм? И ако някой е имал подобен проблем нека даде някакъв съвет как да се измъкна от това положение .. Знам,че ако аз не си помогна,никой друг не би могъл.
Благодаря ви за отделеното време и се извинявам ако има правописни грешки! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 1 месец
hash: 0ca5f9af54
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В българската действителност ако нямаш гадже и не излизаш с приятели, ако не се правиш на гъзар в училище и нямаш стил на обличане, значи не си човек. В същност въобще няма такова нещо - тук ние сме затворени и тесногръди и всеки, който се различава бива линчуван, а няма причина за това. В същност ние, които се различаваме сме интересните, а не всички, които гледат един от друг и са толкова еднообразни, че направо ти се повръща... Правят се на големи пичове и пички, за да се слеят с "обществото" на "готините"... Не бива да се притесняваш за АБСОЛЮТНО НИЩО! Животът на хора като нас е сто пъти по-интересен от всички други боклуци! Интересен е, защото никога не знаеш какво ще последва! Докато другите си правят планове за бъдещето, ти очакваш неочакваното! Опитай се да намериш връзка с хора от други държави, други култури и ще видиш, че ние сме толкова зле, че дори и не го осъзнаваме...

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: ae418c02af
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ще намериш смисъл в живота, вярвай ми. :)

С мен стана досущ същото. Както всичко беше розово и хубаво, аз просто се огледах и видях реалността, в която живея. И моя баща пропи, и моята майка се побърква заради това - разбирам те напълно.
Ще те посъветвам да разбереш защо баща ти пие. Може би има логично обяснение, поради която търси утеха в алкохола... Седни до него поговорете - имаш право да знаеш, и имаш право да се опиташ да промениш нещата. Истината винаги е по - стойностна от илюзията - търси я. Ако разбереш причината, можеш да се опиташ да я оправиш - а така и майка ти ще се почувства по - спокойна.
Училището почти свърши, имаш цяло лято да си стъпиш на краката. :)
А защо не се интересуваш от момчета? Може би ако не бягаш от тях, а допуснеш някого до себе си, ще се чувстваш по-спокойна и някак си защитена.

Не си за психиятрия... - просто си в труден момент, и скоро ще го преодолееш.
Не се трогваш, не можеш да плачеш - може би си станала безчувствена... и аз бях така. Едната празнота... Сякаш не живееш сред всички тези хора, а само ги гледаш отстрани, но това преминава не се притеснявай, иска се малко време. :)
Успех...
SFA

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 5718d96663
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Нищо ти няма, не говори за психиатрия. А дори и да ти има, в психиатрията няма да стане по-добре. Не казвай че не си наред, съвсем си си наред. Казваш:преди се смеех и се шегувах... Е, защо си мислиш, че това да се подиграваш с хората, е нещо добро. Как да излезеш от състоянието - не се занимавай с майка си и баща си. Това е техния живот и те имат право да правят с него каквото решат, дори и да го съсипят.
Проблема е техен, не е твой. ти си имаш свой живот, различен от техния. постави си някаква цел, дори да е под формата на мечта... нещо, което искаш да учиш, или, да работиш, и си работи за да го постигнеш.
Трябва сериозно да се занимаваш с нещо, за да си отвлечеш вниманието от проблемите на ваште.
Разбирам, че живееш в лоша семейна среда и това не може да не ти влияе. Но изхода, според мен, е този: да се занимаваш с нещо, за да не мислиш. И, като цяло, мисли за себе си, и за това какво ти искаш да правиш.
За момчета не се тревожи; ние не сме като циганите, които само това мислят, друго не ги интересува. Ти трябва преди всичко друго да имаш професия, образование. Иначе как: "момчето" ли ще те храни?И аз съм имала този проблем, и така намерих решение.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 1 месец
hash: 3e40e83434
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз на това му викам "леда". И съм в същото състояние
макар ,че не заради проблеми с нашите,но като четох за липсата ти на емоции, и за училищните проблеми ми става ясно че май сме в сходно положение. Лек за сега не съм намерил. Но ми хрумна нещо, ако искаш можем "да се намерим", казват че с някой в същото положение по лесно се превъзмогва та ето ти имейла ми ако си съгласна asgard91@abv.bg ,а иначе ако някой се е измъкна от "леда" ,пак мой да драсни едно писъмце с инструкции как и аз да го направя :(

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 71a73cb660
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз съм на 17 от малък град.При мен нещата са същите дори и по зле.Намирам спасение в алкохола и тревата от всичките тия простотии който са и в моя живот.Но знай пиенето и пушенето не са решение сега мисля че съм и по-зле.Вече по инерция с всеки изминал ден се забатачвам все повече.Не мисля, че съм аз човека който трябва да ти го кажи, но не се отчайва, живота е пред теб.Ако искаш да се свържиш с мен пиши тука аз ще ти дам скайп

 
  ...


...
преди: 15 години, 1 месец
hash: dc8c0e72fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Трябва ти една гореща любов и ще живнеш. Гарантирам. Но не знам кога ще дойде. Животът е пред теб, не мисли глупости.
Просто ти е скучно и се чудиш защо. Ами направи нещо, за да ти стане забавно. Винаги има какво.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 1 месец
hash: 233d927003
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Мила, спокойно, не си за психиатрия. И аз съм била в подобна ситуация - беше ми абсолютно все тая какво ще се случва с мен, защото за никой и нищо не ми пукаше. Нито плачех, нито се смеех, просто едно празно същество. При мен това се получи от загубата на много близък за мен човек, и от това, че нямах много приятели и съучениците ми ме отхвърляха и не искаха да говорят с мен. Знаеш ли от какво се получава това? Това е нещо като защитна реакция на организма, за да не изпитваш повече болка. Както когато се удариш много силно и припадаш, това е същото. Поне аз така си го обяснявам.
Не знам какъв е точният лек, но с времето нещата се пооправиха (при мен). Намерих си нови приятели, намерих си и гадже, което ме прави адски щастлива, и въпреки че и сега си имам проблеми, не се чувствам както преди. Плача, смея се, просто живея.
Съветвам те да направиш нещо, не се оставяй течението да те повлече! Казвам ти го, като човек, бил в същата ситуация. Помисли си, че училището, момчетата около теб, всичко случващо се е важно и има значение! Обърни им внимание!
Родителите ти са допуснали много грешки, но кои не го правят?! Не им се сърди, а бъди силна! Отвори се за живота и хората и не позволявай на никого да те съсипе!
Постави си цели, мечти, които да следваш, прави неща, които ти харесват и се стреми към тях! Но никога, каквото и да става, не се предавай!
Успех, миличка! Аз съм с теб!
Целувки :*:*:*

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 47c8419763
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ох все едно чета моята история с малко различия. Семейството ми се распадна, баща ми е адски неразбран човек и покрай него и аз полудях, много рядко се трогвам от нещо ... и дори и вече не се опитвам да променя нищо ... незнам какво да ти кажа. Ужасно е но... понякога неможеш да направиш нищо :(

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: c874e7ba33
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ясно е, че доста хора имат подобни проблеми. Не се притеснявай, всичко ще се нареди един ден.
Номер 5 - по- добре потърси спасението на друго място, остави алкохола и тревата. Като се замислиш те не те спасяват от нищо. Няма да усетиш как ще минеш на нещо по-твърдо. А от него спасение няма. Успех на всички.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 1 месец
hash: d6936336c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   От авторката: Страшно много Благодаря на всички ви за коментарите,защото аз ги чувствам като подкрепа от ваша страна! До номер 3 като написах,че се смеех и се шегувах нямах предвид,че се подигравам с хората,защото никога не бих си го позволила. Знам какво е да се "шегуват" с теб,но в същото време те мислят за загубеняк.И сега като се замисля сте много прави за нещата. Благодаря от все сърце на всеки един от вас! Щах да бъда много щастлива ако познавах хора като вас!
Ивси :* :* :*

 
  ...

...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 04bb6e398e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм пак N4 аз викам що сички замразени не си менкаме я мейл ,я скайп и заедно да намерим изход? А иначе алкохола и аз напоследък нещопрекалявам по често с него.

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 162c5ffb85
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   За мен лично ти не си за психиатрия. В самата реалност когато кажат хората о, тя си няма приятели или гадже не означава, че не си нормален човек... в това няма нищо странно повярвай ми. Знам,че се намираш в момента в труден период и искаш да се скриеш от света,но не това е начина да се затвориш в себе си. Всъщност ние които страним от другите сме по-добрите в всяка една ситуация. Но винаги има едно ,,но''-защо не се интересуваш от момчета, това ми е най-обарканото. В крайна сметка живота си е лично твой и ти решаваш как да го живееш. Нормално е в едно семейство да има проблеми. Ти си важната и вземаш решения отностно как да живееш. Съветвам те да се вземеш в ръце и да не униваш. Намери си нови приятели, излизай с тях, но не се оставяй течението да те понесе в далбоки води.....

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 дни
hash: a5ba3cd4f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Mоже би ти трябва лек антидепресант и повече вяра в себе си, освен ако не си се оправила вече.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker