Да правя ли каквото си искам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Да правя ли каквото си искам?
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 2851 пъти
Много пъти се замислям че живота е един и че трябва да правя това което искам без да се притеснявам. Обаче когато настъпи момента започвам да мисля за последствията. Не мисля да правя нищо незаконно разбира се а просто неща които съм прекалено страхлив или срамежлив да направя. Та искам вашия опит. Предполагам че повечето сте възрастни и знаете повече за живота от мен. От по старите знам че всички имат разочарования и мисли как ако можеха да се върнат биха правили това което им е на сърцето. Посъветвайте ме за да не си изгубя шанса.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: c58c3de2ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом не е незаконно и опасно защо не? Дай някакви примери, за да видим какво точно имаш предвид:)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 624a52efa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тинейджърка съм, но и аз мисля като номер 1. Ти си дете, или тинейджър, или не знам точно на колко си... но си млад и животът е пред теб, единствените ти отговорности са да си учиш уроците и да помагаш малко или много у дома. Ако си отговорен, ще го правиш, ако си умен ще се забавляваш помежду-другото.

Разчупи си малко мислите, отпусни се, бъди себе си, забавлявай се, направи всяка една глупост, която ти се е искало да направиш. Спри да се срамуваш от себе си и, знам ли... заговори момиче, пусни силна музика, пей си тихо в магазина, усмихвай се на непознати... давай си някакви малки причини да се усмихваш всеки ден. И живей сякаш днес е последния ти ден от живота- не мисли за утре (щом не е престъпление и не е морално-грешно то защо не). Прави това което ти е на сърцето за да бъдеш сигурен, че ако утре, не дай си боже, нещо ти се случи, ще си си прекарал добре всяка една секунда. Ти си млад, важно е да се забавляваш и да обичаш живота си... не мога да си представя да си поставям някакви граници за това какво да нося и какво да говоря, това е все едно да се заключиш в клетка, гледайки как всички други са на свобода.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 65228cfd48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Винаги е имало хора, които са искали същото и даже има такива философски течения, с такива идеи. Хубаво правиш, че питаш. Опитът показва, че нищо добро не излиза, когато човек гледа само собствените си желания и гази през всичко и през всички заради тях. Живеем в общество и от това не можеш да избягаш. То ни налага правила и това не случайно. Повечето от тях са се формирали през вековете, именно за да регулират живота на хората. Нищо добро не е сполетявало тези, които са газили грубо тези правила. Вярно е, че има и такива, които прекаляват и могат да превръщат хората във винтчета в една огромна машина. Човек трябва да придобие известен житейски опит, за да може УМНО да преценява кои правила може да нарушава без проблем и кои - не. Всеки от нас има ОТНОСИТЕЛНА свобода на действията. Така както се изразяваш, някой ден може да ти се прииска да убиваш по 20 души на ден, примерно. Просто така се чувстваш, искаш го и го правиш. Мислиш ли, че обществото ще ти го позволи? Това се отнася и за много други неща. Темата е голяма. Но принципно не е възможно да живееш без да се съобразяваш с обществото. Което съвсем не значи да позволиш на хората да диктуват изборите ти. Нужен е опит, това е. С годините ще разбираш кога и къде може да не се съобразяваш, а къде нямаш друг избор.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 3ac69612ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Както по-горе казаха трябва всичко да е в определени граници. Не трябва да живееш като монах, но и да бъдеш умерен в свободата си.
Ако сега примерно ти се допуши трева или решиш, че няма да ходиш на училище от сега нататък щото така ти било кеф е тъпо. Въпреки това смятам, че не това имаше предвид.
От друга страна, човек трябва да умее да живее живота си пълноценно. Сега примерно, ако твой много добър приятел навърши 18 във вторник и реши да ходите на дискотека тогава, естествено е, че ще отидеш макар и да пропуснеш един ден от училище след това. Макар и училището да е важно, в такъв случай пропуска на един ден не е фатален, а да пропуснеш едно такова нещо е тъпо.
Дадох един малко банале пример, но идеята ми е, че трябва да има мярка. Не бъди винаги праволинеен, но имай някаква граница. Иначе както преди мен казаха - историята е показала, че когато всеки прави каквото си иска нищо добро не излиза. Затова и всяка държава си е имала владетел, който уж да сплотява и ръководи нацията, да налага правила и норми. Иначе щеше да бъде анархия и безредие, от което никой не печели.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b01f73b866
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Прави каквото искаш, живота е твърде кратък да се съобразяваш със всички...

Дон Молев... :D

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: a99bebd8ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   живота си е твой и не е вечен. прави това което ти харесва и го прави каквото искаш ако другите ти се смеят значи не са ти истински приятели ако са ще те разберат :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: dc0360a72f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имаш пълното право да скочиш от 20-тия етаж долу върху плочките, но ще го направиш ли? И кой нормален човек би го направил?
Разбира се, че трябва да се мисли за последствията от всяко действие! Само не трябва да се над-/подценяват.
Май свободната воля не е толкова свободна...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker