Депресия или ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Депресия или ?
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 1662 пъти
Бих казала от няколко месеца насам се чувствам не на себе си, гледам се в огледалото и сякаш пред стои един съвърщено различен човек. Просто не мога да се позная. Има нещо, което ме мъчи, което ме изяжда отвътре и не знам какво. От няколко седмици имам чувството, че не съм с всичкия си. Непрекъснато ми се плаче, не чувствам радост, щастие, не мога да се засмея истински, чувствам само болка, тъга и неудовлетворение. Сякаш мога да видя предходните си постъпки отстрани. Не че съм правила кой знае какви неща за едни 19 години, но виждам колко съм била несправедлива в дадени ситуации, например към родителите си.

Винаги съм се жалвала, че животът ми като дете на разделени родители не е най-добрият, но не съм оценявала, че това което тези мили хора правят е било най-доброто, което са можели да сторят. Възпитали са ме, образовали са ме, смея да твърдя, че съм отговорна и възпитана личност. И въпреки това никога не съм доволна от себе си. Изгледам бих казала добре, някои хора ме намират за красива, други не, въпрос на вкус; винаги съм имала отлични оценки, уча в университет, не съм лишена от нищо, имам дългогодишен приятел... Но пак нещо липсва, сякаш съм като тенекиен човек, сякаш нямам сърце, а и да имам с него мога да усещам само болка. Знам, че реално изглеждам като някоя тъпа лигла, която има всичко и самата тя не знае защо мрънка. Но е факт, че нещо ме яде отвътре, че се държа нетипично, дори ненормално за себе си.. Мислех, че вече съм пораснала, че съм осъзната личност, а всъщност нямам и идея коя съм...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 27c8e96448
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Все едно аз съм го писала това с тази разлика, че аз съм на 14 и си нямам приятел : )

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 0413018f74
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Странно.
За случай като твоят бих казал "намери си приятел", ама ти явно имаш.
Замисляла ли си се дали с него нещата ви са окей?
Щото той е човекът, с когото трябва да си говорите за тези неща, и точно той трябва да ти дава облекчение и да те кара да се чувстваш щастлива.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 46d7e0a732
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Хайде, не се измъчвай толкова! Всеки има грехове към родителите си и това е нормално. Никой не е безгрешен. Не е депресия това, а депресивно състояние, което е преходно и е нещо много типично за съвременните хора. Живеем във времена на постоянен стрес, а е ясно и че си преживяла раздялата на родителите си. Известно е, че тя никога не минава без последствия за децата. Не се обвинявай за нищо, ти не си виновна. Това е само период и той ще отмине. Няма да ти повтарям класическите съвети да излизаш повече, да се събираш с хора. Ти сама ще прецениш какво ти е най-комфортно да правиш. Просто не се тревожи, нищо страшно няма. Усмихни се! :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3438911cc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И на мен ми се беше случило подобно нещо, когато бях на 12. Чувствах депресия, мислех си, че нищо на света не може да ме зарадва. Беше ме много страх. Хубавото беше, че всичко споделях и така се чувствах по-спокоен. Преди имах и детски мечти, но в този момент мечтата ми беше само да отида на психолог и заедно да решим проблема. Е майка ми ме закара на психолог, а след това на психиатър. Трябваше да избера дали да вземам лекарства, за да се оправя или да се опитам сам да се справя. Реших да опитам без лекарства. Известно време гледах да не мисля за това и така ми мина от самосебе си.
Затова те съветвам да отидеш на психолог и да чуеш неговото мнение

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 179931fd83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз същто се чуствам така не знам какво да Правия.
Моите родители същто са разделени от 13 години.
Винаги до сега сам казвала на сестра си всичко, което мислия и чуствам тя е на 15 ами аз на 14.
Не мога да кажа нищто сварзано със момчета на мащехата си по някога си мислия как се случват лоши нещта все на мен.
Успех на вас.
Дано да успете да разрешите проблемите със вас.

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 30a2fccff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз съм на 18 и се чувствам като авторката. все си намирах оправдание за депресията, но от съвети и толкова чудене какви са реалните причини се обърках още повече. всякаш не съм личност..

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 0301adbb76
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хей не се притеснявай толкова. Имаш симптоми на депресия-най вероятно лека. Ако това не премине непременно поговори с психолог. Той ще ти помогне да си изясниш, какво точно те тревожи и как да го преодолееш. Всички имат такива периоди понякога. Мисли си повече за хубавите неща в твоя живот. Успех.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 299549e367
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторке мисля, че съвестта ти се обажда. Като че ли е нормално и при мен се получава. Забележи, че ти сама си го каза.. чувстваш се като лигла, всичко в живота ти е наред, но те човърка, че си постъпвала несправедливо и нечестно спрямо най-близките си хора. Това е причината и да се чувстваш като лош човек, като човек, който не заслужава нищо хубаво. Така ти се съсредоточаваш върху негативизмите в живота си и виждаш само тях, за отрицателно кратко време и започваш да подминаваш всичко хубаво, което си постигнала.

Децата са егоисти, такава им е природата, така трябва и да бъде, защото иначе не биха оцелели. Всеки е бил дете, това което ни различава един от друг е, че някои осъзнават, че не са постъпвали правилно спрямо родителите си, а други не го осъзнават. Ти го осъзнаваш. След като имаш идея какво те тормози, защо не го поправиш? Купи букет на майка си, купи една бутилка уиски на баща си и им ги занеси, благодари им за всичко, извини се за грешките си, прегърни ги, поговорете си малко. Прегърни и приятеля си, целуни го, кажи му, че оценяваш факта, че е с теб толкова много години и че го обичаш. Това са толкова малки неща, това е просто да покажеш признателност и малко обич. На практика не струва много, а те кара да се чувстваш по-добре.

А за другото, каквато и да си, това си ти! Човек не може да отрече себе си! Не можеш да се излъжеш. Ти си млада, не изглеждаш зле, имаш дрехи на гърба си и покрив над главата си, ученолюбива си, задържала си приятеля си до теб, имаш близки хора, има кой да те хване, ако паднеш надолу. Всичко е наред. Нищо идеално не е истински. Живеем в реалния живот- истинските неща не са съвършени, напротив... ужасяващо плашещи са, побъркват ни, изкарват ни от релси, карат ни да се замислим, започваме да усещаме адреналина във вените си, ставаме несигурни и неуверени, но това е да си човек, това е да имаш истински живот. Нормално е да те е страх, нормално е да искаш максимума от себе си. Просто вместо да гледаш нагоре, към това което си можела да имаш, погледи какво си ти и какво имаш и се усмихни, защото за момента тези неща изграждат твоя живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker